FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Istencsászár
Az az igazság hogy Alonso vajmi keveset tehet arról hogy a rönó atom megbízható és õ maga nagyon gyors és pontos pilóta... emiatt lehet utálni, de akkor Sumi éveken keresztül azvolt õt is utáljuk szépen...

@passatgt, ezt nemigy kell nézni... a szitukat kölün, és nem egybeolvadásokat... ha nemjár érte akkor nem, ha igen akkor igen...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Kit--Kat
Hmm én is kicsit nagyon durvának tartom ezt, de ne felejtsük el, hogy Schumit is igazságtalanul megszivatták Monacoban... ÉS Alonso most jobb szituban van, mint annó Schumi....

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

sharpshooter
aha, ezt mond Mózlinak...

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

sharpshooter
én úgy vagyok vele, hogy a tavalyi mákos év miatt, ha 10 évet szívna Csíta, akkor sem lenne igazságos...
én nem szeretném, hogy kiessen, de ne szerezzen idén több pontot...
kedvelem a nyekklárent, de remélem jövõre visszasüllyed a S.Aguri szintjére - kapjon a majom sok pénzt, mint Ralfie, de ne legyen jobb autója, mint a Satonak...

desigo
A Forma 1-nek nem a hülye büntetésekrõl kellene szólnia hanem a jó kis elõzésekrõl😊
passatgt
ezzel egyetértek😊 ott volt alonsonak 1-0 hungaroringen 2-1 most 2-2

MikX
Napersze...
Na ha ez megtörténne, annak a Tv-m nem örülne, ugyanis valami(k) repülnének felé igen erõteljesen...

Bár én úgyvagyok, hogy tökmind1, Schumi már bizonyított, ennél többet már nem lehetne, megnyert mindent, szóval ha csak úgy "elautózgat" kedvére, mert jólérzi magát, az is jó.
Persze szurkolok, és szeretném ha lenne egy 8. VB, de kitudja...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Istencsászár
Ja igen persze 😊 , remélem rajtál leelõzi az összes csalót és bebillen Kimi mögé természetesen és ott is marad, Ferrarit legyõzi otthon, azt sírhatnak, bejelenthenek meg mindent csinálhatnak 😊))

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
10

passatgt
mindegy amekkora máker alfonzó holnap úgyis lesz 29 SC és kilecen kiesnek elõle...

desigo
Akkor most Alonso honnan indul?
gordon 24
Nem vitázok egy sor:

Ha schumi-é csalás volt monacoban akkor ez is csalás itt. ennyi.

Downhill!!

Istencsászár
Miért és kik büntették meg Alonsót?

"Hivatalos indoklásukban a monzai sportfelügyelõk azt írták, azért törölték Fernando Alonso legjobb köreit az Olasz Nagydíj szombati idõmérõ edzésének harmadik etapjából, mert a spanyol versenyzõ szerintük egyértelmûen feltartotta a ferraris Felipe Massát - jóllehet, elismerték, hogy ezt nem feltétlenül szándékosan tette. Alonsónak éppen igyekeznie kellett befejeznie a felvezetõ körét, mert mindössze 1 perc 34 másodperc volt hátra az idõmérõbõl, amikor útnak indult a második kerékcseréje után, így azt sem engedhette meg magának, hogy lassítson egy mért körön járó autó kedvéért. "Miután meghallgatták mindkét versenyzõ, valamint csapataik menedzserének beszámolóját, megnézték a felvételeket, és áttanulmányozták a Scuderia Ferrari Marlboro által szolgáltatott adatokat, a sportfelügyelõk az alábbi következtetésekre jutottak:" - szólt az indoklás. - "1. Fernando Alonso a felvezetõ körében járt, és valóban feltartotta az õt utolérõ Felipe Massát; 2. Egy másik versenyzõ feltartása az idõmérõ közben szabálytalanságnak minõsül (a 2006-os Sportszabályzat 116/b cikkelye szerint), és 3. Elképzelhetõ, hogy a manõver nem volt szándékos." A sportfelügyelõk ezután a szokásos eljárást alkalmazták, vagyis a 112. cikkelyre hivatkozva törölték Alonso három legjobb köridejét - ahogy egyébként idén már több más versenyzõ esetében is tették.

Az eset semmiképpen nem tett jót a Forma-1-nek a világbajnoki küzdelemnek ebben az egyébként is kiélezett fázisában, de kívülrõl, pusztán a felvételek alapján nehéz megítélni, hogy Massa mennyire volt közel Alonsóhoz, mivel a pálya mellõl, teleobjektívvel készített képek kisebbnek, a széles látószögû belsõ kamerás felvételek pedig nagyobbnak mutatják a távolságokat a valóságosnál. A sportfelügyelõk indoklása azt sugallja, hogy a Ferrari telemetriai adatai szerint Massának, aki már az Ascari elõtti egyenesben megközelítette a Renault-t, legalábbis el kellett vennie a gázt, ez azonban aligha nyugtat meg bárkit is az ítélet helyessége felõl (különösen a monacói eset fényében, amikor meglehetõsen érdekes módon hivatkoztak a telemetriai bizonyítékokra). Mindenesetre tény, hogy a sportfelügyelõk az idei döntéseikkel nem lopták be magukat a közönség és a szakma szívébe.

A sportfelügyelõi testület egyébként három tagból áll, akik közül az egyik - a brit Tony Scott Andrews - az idei szezon óta minden versenyen részt vesz a munkában, második mindig a pálya hazai autósport szövetségét képviseli, a harmadikat pedig rotációs rendszerben sorsolják. Monzában Alessandro Tibiletti a nemzeti, azaz olasz sportfelügyelõ, a harmadik pedig a venezuelai Enzo Spano, aki a NACAM (az észak- és közép-amerikai, valamint mexikói autósport-szövetség) elnöke, a Motorsport Világtanács tagja, és aki aktívan részt vesz a 2004-ben felállított FIA Biztonsági Intézet munkájában"

a5.hu

webibebi
megnyereti vele hogyvonuljon már vissza

msn:[email protected] bárki felvehet

Én azt hittem,hogy ha feltartotta,akkor azt az elsö szektorban tette,mert akkor még viszonylag hidegek a fékek,gumik.
A harmadik szektorban csak a parabolika van,ha lassan megy a Spanyol,akkor a sajat következö körét is elrontja,mert nem lesz sebessége a célegyenes végén.
HA meg elengedte volna Massát,nem kezdhetett volna gyors kört,mert már lejárt volna az idö.
Mikor befejezte az elözö gyors kört 3 perc 20 volt hátra,már akkor azt számoltan,hogy nem lesz gyors kör,mert nem fér bele a le,és felvezetö kör,és majdnem igazam lett.
DjDano
én is csak ismételni tudom: Schumival vb-t akar nyeretni a FIA

Azt hiszem már mondták azt amit csak imételni tudok:
Olaszország-Ferrari-Sumi.
MikX
Mondjuk nem emléxem pontosan, mivel nem tulajdonítottam nagy jelentõséget neki, de asszem akkor mutatták a közvetítésben õket, amikor az egyenesben volak a parabolica elõtt, a kanyarban mivolt asszem azt nemláttuk, de javítsatok ki, ha nem így volt...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MikX
Jó, oké, nemtudhatjuk, de a látottak alapján nem látok okot rá...

Count Adyn
Kéne videó arról a körrõl végig massát mutatva^^

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

BaliBoy
Imremagdinak ment!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Én is Ferrari drukker vagy és elismerem, hogy nagyon furcsa az eset, de azért annak is van esélye, hogy igaz a történet. Szerintem te még nem elemeztél olyan telemetriákat amiket használnak.

Megjegyezném Gyulából az kisördög szólt amikor azt mondta, hogy áh nincs gond Alonso nem tartja fel Massát. 😄DD

nearo
Telemtria... ugyan már, Massa elbalfaszkodott valamit és ezért ment olyan idõt amilyet. Amikor beért a célegyenesbe épp azon gondolkodtam, hogy ha most bemegy a szélárnyékba, akkor nagyot mehet. A parabolikában is simán lehet hibázni, elég nehéz egy kanyar az.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Imremagdi
Két autó messze voltegymástól, tök 8 hogy mit mutat a telemetia, massát nem tartotta fel

olaszország, ferrari, , schumi, Buda, és sajna senki se reklamálhat.

Idõk alapján a 3. szektorba "tartotta" fel , de ott csak egyenes van, mint a pálya nagyrészén..

Schumi szurkoló vagyok, de ez nem volt fer

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

desigo
Annyi hely volt közöttük mint az atom.
Massa direkt megjátszotta az egészet...
BaliBoy
A felvétel alapján mint láthatod mindenki ezt mondja. Viszont a telemetriát nem látjuk.

Imremagdi
ez igaz, de ahogy én kivettem a felvételrõl nem tartotta fel, nagyon nem.

Ez bunda volt.

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

MikX
Hát megkellmondjam, nem szeretem Alonzo-t, sõt már mióta eszemet tudom Ferrarinak szurkolok, és Scumachernek, de énszerintem nem lehetne feltartásnak mondani, tehát tök felesleges szvsz.
És tényleg kezd kicsit nevetségessé válni ez az egész...

Istencsászár
Technikát idén ki lehet lõni annyira nemrossz, elég megbízható, bár elõszerettel vágáják rá hogy amiatt... nem, nem... kiesett szokszor baleset miatt, amiben õ 1szer sem volt hibás vagy csak minimális szinten... persze technika is volt de csak pár...

De ez a múlt, holnap Kimi megszerzi az Mp4/21 elsõ gyõzelmét, Pedro bejön 3.nak és heppy leszek😊)

BaliBoy
De ha visszagondolok a Hungaroringes esetre amikor Alonso (szándékosan vagy sem) befékezett Schumi elõtt... akkor annyira nem sajnálom most Alonsot. (meg úgy alapból nme sajnálom <#nyes>)

Istencsászár
Sajnos... egész vezetõséget lecserélni a francba... ezek az emberek döntésképtelenk, ha meg valamit kell csinálni akkor olyan kétes döntést hoznak ami felháborító... kicsit sok véletlen, kicsit sok a botrány...

sharpshooter
a kettõ nem szívott annyit a FIA miatt, mint a Rajkó gyerek a technika és mások balf*szsága miatt...

lassan hagyomány lesz ebben az évben...

Istencsászár
😊) naja, mind1... kezd sok lenni ebbõl szivassuk a 2 éllovast ahol tudjuk...

sharpshooter
nem, mert a telemetriából és a felvételekbõl megtudják állapítani, ha Massa saját hibájából veszített idõt...

de majd, jön az Öreg Szabálykönyv, aztán megmondja a frankót, mi pedig csak figyeljünk😊

BaliBoy
Az egyértelmûen látszott, hogy nem taposott a fékre. De azt nem tudhatjuk, hogy tövig nyomta-e vagy sem. Ez csak a telemetriából derül ki. De ettõl még lehet, hogy direkt nem nyomta tövig...... <#eplus2>

Ch_Slater
remélem nem volt hosszú.
bocs.

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Ch_Slater
mondjuk az, hogy rosszabb volt a 3. szektora még nem jelenti azt, hogy feltartották. csak megeshet. de nem tuti. lehet, hogy szimplán rosszul jött ki neki az utolso szakasz...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Istencsászár
Massa hibája fel sem merülhet mi? vagy hogy nem ment olyan gyorsan, de még azt is eltudom akkor képzelni ezt olvasva, hogy direkt rontott/lassított és ez volt a játék kimenetele és sikerült nekik...

De azér itt mindeki F1 fan... ez nem volt feltartási távolság azt mindeki tudja magában... ezt telemetria nélkül is meg lehet állapítani...

sharpshooter
höhö, itt a lényeg:

"Massa, aki az elsõ két szektorban javított addigi legjobb részidején, de a harmadikban utolérte a Renault-t, és végül csak 4. lett. - "Ott legalább három tizedmásodpercet vesztettem! Ezt sajnálom, mert úgy éreztem, az elsõ sorba kerülhetek."

ezt viszont kimutathatta a telemetria, szóval ha tényleg rosszabb volt Massa szektorideje, mint az elõzõ körökben ugyanezen a szakaszon, akkor feltartotta Csimpi és jogos a büntetés... (legfeljebb mi nem láttuk)

Istencsászár
Azér azt lehet látni hogy elveszi vagy nem, egyenesekbe biztos nem tartja fel mer szélárnyék ha közel van... ha nem és légörvény lép fel azt kit érdekel?? akkor mindenki sírhatna hogy elõtte mentek... kanyarokba pedig massa 1 mm-t sem vett el a gázból, mer nem volt ott közvetlen elõtte vagy zavaró távolságba a rönó...

kulabácsi
azért a FIA-nak kicsit több adat áll rendelkezésére mint nekünk, de nekem sem úgy tûnt mondjuk

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Schumi drukker vok de nem akarom h igy legyen elönye...

Punker
mondjuk így már lehet bejátszák a kaszni cserét.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

BaliBoy
Azért a belsõ kamcsik igen erõssen csalnak. Nem lehet megmondani pontosan a távolságot.
(Mileõtt nekem ugrassz megjegyezném, hogy szerintem sem tartotta fel annyira Massát Alonso, hogy böntit kelljen kapnia érte.)

Punker
na ez most tényleg gusztustalan 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Count Adyn
Hát ez elég lol, meg kéne nézni a teljes kör felvételét, a közvetitésbe semmi eismi nem látszott...

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

sharpshooter
külsõ szemlélõként nem értek egyet a FIA-val, mert tényleg távolinak tûnt Massa, ellenben rendelkésükre áll a telemetria, így nemtudni, hogy milyen légörvények hatottak az akár 20m-rel lemaradt Ferrarira...

mivel rühellem Csimpit, ezért örülök a döntésnek, de nem biztos, hogy teljesen korrekt és igazságos...

Istencsászár
Alonso végig nyomta... ha elején nem nyomja akkor Massa nem 3 tizedet veszít hanem többet... szvsz végig az a táv lehetett vagy ha nem akkor Massa azon köre egy rakat szar volt és másodperceket vert rá Alonso ( 300-400 ) méter a kör közepétõl a végig...

de a parabolica elött még oan 1-1,5mp-re volt...