182274
  • Csuhai G
    Nem értem az egészet. Kimi kiszorította a kanyarban Hamiltont. Merre tudott volna még menni? Egyedül a levágás volt az egyetlen lehetősége, amit aztán ki sem használt, hiszen visszament Kimi mögé.
  • Istencsászár
    Nem volt szélárnyék, mivel nem volt mögötte... ez a szélárnyék téma egyszerűen nem igaz.
  • Kit--Kat
    Félreértések elkerülése végett nem arról szól a visszaengedés, hogy a fél másodperc amit nyertem a kanyar levágással úgy adom vissza, hogy 5 ezredre vagyok tőle és szélárnyékban.
  • Alexease
    Ezt a topic-ot:)

#70576: Nem azt mondtam, hogy a Ferrari kerte;) Olvasd el amit irtam;)
    #70578: Ez meg ertelmetlen, nem ertem;D
  • b-type
    Igen itt ez történt. máskülönben nehezen került volna Kimi bal oldaláról Kimi jobb oldalára.
  • bordy
    amúgy mint ha úgy rémlene nekem hogy valakivel már volt ilyen valamelyik futamon, hogy elé került pályán átvágva és vissza engedte és újból leelőzte.
  • solo
    A visszaengedés mint mondtam az, hogy, visszaengedi, és behúz MÖGÉ!
  • Peppus
    Amúgy neked van saját véleményed is? az utolsó hozzászólásaid csak a mások baszogatásából áll. Vagy anyu csak addig enged oda a géphez, amíg ezeket ügyesen beírogatod?
  • G_ArchAngel #70576
    70561?
  • Alexease
    Most olvastam, hogy megbuntettek Hamiltont?! LOL! Es meg csodalkoznak, hogy az emberek miert gondoljak azt, hogy a Ferrarinak neha 1-1 telefon is eleg:D

Kivancsi lennek mi volt az indolkas, vagy milyen uj szabalyt vezettek be (a dontes elott:D).
    Gondolom azzal nem foglalkoztak, hogy a sikanban egymas mellett voltak, Kimi "kiszoritotta" Hamiltont, meg a celgyenesben, amikor Kimi mar elol volt benazott es "elengedte" Hamiltont?!:)

Nem erdekel ki gyoz vagy veszit, de ez annyira gagyi:)
  • solo
    Hátőőő..Nempont....
    TELJESEN! maga elé kell engedni, az az be kell bújni, mert ez annyi, hogy kicsit elcsukja a gázt, majd megint csövön tolja, szóval gyakoraltilag szart se ér a visszaengedés, mert Így is nagy előnyben van....

Engem is bűntettek már meg majdnem ilyenért a versenyen..
  • ÁjjLe BoBBi
    hát ez így elég gyenge.
  • SzocsA
    1 hét múlva lesz a köv futam!^^
  • ladarevolution
    Nem semmi futam volt az tény:)
    Így alakult. Szerintem tény h Massa nem egy szar pilóta. Az utóbbi időben egyértelműen nem csak jobb hanem ráadásul talán szerencsésebb is mint Kimi. De ez lényegtelen is mivel az F1-et is pontokra játszák és elötte van.

Van még 5 futam. Gyözzön a jobbik. Massa VS. Hami.

Én amondó vagyok h Hajrá Massa! :)
  • ÁjjLe BoBBi
    te zseni vagy. Mr. F1C
  • Kit--Kat
    A FIA tényleg tolja Kimit és a Ferrarit, ezért szoktak olyan szőrszálhasogató ismeretlen szabályzatok miatt boxutca áthajtásost adni mint pl. a rajtrácson 2mp-s időtúllépéssel feltett kerek...
  • ÁjjLe BoBBi
    ezt inkább le se írtad volna.
  • b-type

..és nem fordulhatott volna el (nem volt hely), és nem volt szélárnyék..ez fék volt.
    Még a nagy egyenesen, valódi szélárnyékból kijőve sem nyernek egy autóhoszt ennyi idő alatt.
  • SzocsA
    megy az indi car!
    én régebben a balesetek miatt néztem a forma 1et! no azt nem szeretném hogy meghaljon akárki is de egy ilyen balesetek eléggé látványosak voltak! az előzéseknél!
  • bordy
    betyár egy gyerek. tavaly is elszórakozott a sf kocsi bejövetelekor.
    ugye a belassíttgatásos dolog azt mögötte lezúzták egymást a többiek.
  • bardocz
    Nick-et nézve ez nem lehet,hanem biztos.Amúgy furcsa,hogy a Honda ezt nem tette meg.
  • SzocsA
    egyébként ha a ferrari feltette volna mind a két pilótájának a kocsijára a köztes gumikat lehet hogy 1.2. helyen értek volna célba! 7 KM hosszu volt a pálya
  • bardocz
    Így történt,és mondták is verseny végén,hogy ha a FIA nem tesz semmit akkor szól csak a Ferrari.
  • G_ArchAngel #70561
    Lehet felreertettem, de a vizsgalatot, amely a buntetest vonta maga utan, a stewardok automatikusan inditottak, nem a Ferrari kezdemenyezesere.
    A Ferrari megovta volna a vegeredmenyt, de az kulon tortenet - ettol kesobb elalltak...
  • Paranoia
    Zé üzenete:
    miféle indok szól most a hamilton büntetése mellett?
    levágta?
    LE
    visszaengedte?
    vissza!
    eddig szól a szabály
    innentől ne találjunk már ki új szabályokat

• SzocsA
    valaki írta hogy 6 KM/óra volt a különbség a két kocsi között és hogy a meki visszaengedte és fellebbezni fognak!

6km/óra különbség nem sok úgy hogy épp mögötte van
    de szerintem ők leszarják mert kimi kiesett és csak massa veszélyes! és így kimi legalább támogatni fogja massát
  • Brash
    Te a tények ellen vitatkozol.. és csak az igazad hajtod.. semmi értelme nincs annak amit folytatsz.
  • Count Adyn
    Amúgy a szabály azt hiszem úgy van, hogy a pálya elhagyásával előnyhöz jutni tilos előnyt szerezni. Szó nincs arról hogy ha visszaengedjük akit megelőztünk akkor minden oké, ez csak egy bevett gyakorlat, hogy ne büntessék meg, illetve ne szerezzen előnyt a delikvens. Tény, hogy nem előzi meg Kimit az első kanyarban ha nem vágta volna le. Nyilván ez alapján döntött úgy a versenybíróság ahogy. Nyilván ők jobban értenek a szabályokhoz mint mi, úgyhogy felesleges anyázni itt nekünk.

Btw Hamilton zseniálisan csinálta tulajdonképpen ezt a visszaengedem de mégis nekem lesz jobb dolgot. Énbennem fel se merült hogy ez szabálytalan lehet.
  • bardocz
    +simán befordulhatott volna ott,ha akar,de inkább levágta.
  • bardocz
    Nemtudom arra emlékszel-e,amikor Alonso hátába ment bele a szélárnyék miatt szintén kevés idő alatt.Fölösleges ezen veszekedni,amikor 100%,hogy van ott szélárnyék,gyökkettőnél is van,ha elég közel vagy a másikhoz.Csak be kéne járni/kellett volna járni fizika órára.
  • BaliBoy
    Még annyit tennék hozzá, hogy így újra megnézve még inkább jogosnak találom a büntetést mert a sikán levágása után nem vett egyből vissza Hami, hanem jónéhány méteren keresztül egymás mellett haladtak.
  • bardocz
    Pénz miatt ez a pálya is ki fog esni szerintem.Börni bácsi minden mást leszar.Ahelyett,hogy lenne méh több futam,és mégtöbb,és mégtöbb:D
  • Istencsászár
    A szélárnyékosoknak itt a videjó, Hami jó ha pár tized másodpercig volt Kimi mögött, vagyis addig amig balról bevágott jobbra... tuti volt szélárnyék:)

VIDEO
  • Istencsászár
    Volt volt, de nem az igazi.
  • gordon 24
    Na látom kezd nyugodni a Topik:D

De azért hozta a Belga nagydíj amit az ember vár töle.. Ezért jó ez a helyszin.. Vétek lenne kihagyni!
  • bardocz
    Volt előzés?Volt:) Ennek kéne örülni,nem keresni még erre is a kifogásokat.
  • Istencsászár
    Kova egy sokkal erősebb autóval visszavette az elveszített helyeket..., Nick a gumijának köszönhetően állva hagyta őket, Kimi és Hami előztek kb egy szinten egyet s egyet.

Ezek alapján nincs ebben semmi öröm...
  • bardocz
    Az minden volt,csak durva nem,éppenhogy érintette:) Kova viszont durva volt,ott már egy picit csodálkoztam,hogy megmaradtak a szárnyak.De pl Bourdaisnak egy kis lökéstől széttört az eleje,igaz ez nem akadályozta,mert így flexibilissé vált az eleje a kocsinak.
  • SzocsA
    hát azért elég durván meglökte kimi hamit visszapattant róla!
    és épen maradtak a szárnyak!
  • bardocz
    Méghogy nem volt sok előzés?:D Kova mit csinált,Kimi mit csinált,Hami mti csinált,Nick mit csinált?Ennyi nevet máskor 5 versenyen sem kell elmondanom