182274
  • gercse
    Trulli látszik, hogy benne van, Wurz sem ma kezdte
  • Istencsászár
    Trulli másról beszél...
  • b-type
    Nem csak Istencsászár vitastja a szélárnyékot,..hanem pl. én is.

Trulli Monza, a sikán utáni szélárnyékról beszél...nem pedig arról a félmásodpercről amíg Hamilton keresztezte Kimi versenyvonalát.

..én spec nem is értem, hogy lehet ennél az esetnél szélárnyékról beszélni,...igen biztos hogy létezik, és Kimi autója mögött is volt, és valóban erre hivatkozva lehet is akár egy óvást benyújtani.
    De szvsz ilyen rövid idő alatt azon a távon, nem alakulhatott ki olyan mérvű szélárnyékhatás ami segítette volna Hamilton-t.

• joe14
    legtöbbje még f1-es kocsit se látott, de már itt osztja az észt :)
  • mflex #70861
    Ugyanmár...

Trulli nem tudhat jobban semmit,mint az sg-én lévő "okostónik" :DDD

Ki az a Trulli?
  • gordon 24
    Ennyi..
    Jahh és Istencsászár!!

A szélárnyék tudod amin vitáztál.. Trulli talán tudja mit jelent:D
  • Kit--Kat
    Trulli: Hamilton jogosulatlan előnyre tett szert

Ennyi... Aki értetlenkedik még mindig, fussa át!
  • mflex #70858
    Helyesen:

Erről kussolnak wazze :)

Leírtam már párszor én is, hogy egyáltalán örüljenek, hogy versenyezhetnek...persze azért versenyezhetnek, mert különben kurva nagy pénzkiesés lenne a asztal mögött rejszóló milliárdos buziknak.

Elvben ez a módi, nyilvánvalóan ezért a mclarennek is "fizetnie" kell, ha akármilyen hibát vét (legyen az kis vagy nagy hiba), hát jól "megkúrják" őket.

Ezzel ellentétben én jogosnak láttam, de má' annyira unalmas :DDD

Csak a fórumók foglalkoznak vele, Kimi meg seggrészegen fekszik a klotyó mellett
  • mflex #70857
    Erről kussolnak wazze :)

Leírtam már párszor én is, hogy egyáltalán örüljenek, hogy versenyezhetnek...persze azért versenyezhetnek, mert különben kurva nagy pénzkiesés lenne a asztal mögött rejszóló milliárdos buzinak.

Elvben ez a módi, nyilvánvalóan ezért a mclarennek is "fizetnie" kell, ha akármilyen (legyen az kis vagy nagy hiba), hát jól "megkúrják" őket.

Ezzel ellentétben én jogosnak láttam, de má' annyira unalmas :DDD

Csak a fórumók foglalkoznak vele, Kimi meg segrészegen fekszik a klotyó mellett
  • bardocz
    Np.Már nem írom le :-)
  • kulabácsi
    sry akit kilöktem :)
  • kulabácsi
    am meg lehet h ferrari fan vagyok, de pl kimin énis csak röhögök, viszont nem értem mit kell ezen ennyit szenvedni, egyszerűen simán bevehető lett volna az a sikán hammi részéről, és be lehetett volna sorolni kimi mögé, aztán egyértelműen még kb 3 kanyar és már elötte lehetett volna, ehelyett levágta a sikán, ami tudtommal ilyen helyzetben szabálytalan, szal nemtom mit kell siránkozni, levágta, megbüntették, ennyi!
  • kulabácsi
    azért érdekes amikor a ferrari 3-4 évig toronymagasan verhetetlen volt, és minden szabály arra ment h megállítsák őket vhogy (ami a végére sikerült is nekik) akkor ezek az emberek mélyen kussoltak akik most azt akarják bemagyarázni mindenkinek h a ferrarit tolják...meg amikor tavaly a kémbotrány miatt ami egyértelműen segített a mclarennek, de hagyták a pilótáikat versenyezni és meghagyták a JOGTALANÚL szerzett pontjaikat akkor is mélyen kussoltak... szal akkor most hogy is van ez? annyi összeesküvés emlét szövő ember van itt h csak kapkodom a fejemet, de vhogy ezekre senki nem gondol? vagy az a múlt, azzal nem kell törődni?
  • Christian88
    Hagyjátok már ezt motorhangot =) te azt semmikor nem fogod meghallani hogy én tövig nyomom a gázpedált vagy félig vagy ezesetben "majdnem" tövig ezt maximum látni lehet.persze kétlem hogy te hallasz motorhang különbséget max azt hogy nem nyomja a pedált
  • a.carkey
    Én a "szegény Massát, hogy leszorította Kimi" részre reagáltam.
  • a.carkey
    Bocs, de fél sec az akkor van, ha már a seggébe ér a másik. Egy elrontott kanyar után ez még testvérek közt is 1-1.5 sec, de mivel nem testvérek, akár több is lehetett volna.

Ha Hamilton beragad Kimi mögé, vagyis nem vágja le a kanyart, akkor vagy elszáll jobbra, vagy nagyon lemarad, ahogy később Kimi is egy hasonlónál amikor nem ment le a pályáról. Szerintem ha Hamilton egy elcseszett manőver után egyáltalán Kimi mögött tud maradni, Kimi akkoris a kigyorsításnál megszerzi azt a 2-3 mp előnyt ...

Mellesleg, ha nem szerzett előnyt Hamilton, akkor hogy a francba próbálta Kimi kb. 4-5 mpen keresztül MEGELŐZNI Hamiltont az egyenesben, aki éppen 7 km/h-val vett vissza a tempójából - saját elmondása szerint -, hogy "simán elengedje" Kimit ha már levágta a kanyart méghozzá úgy, hogy az onboard felvételen egy pillanatra sem hallatszik olyan motorhang, ami azt mutatná, hogy Hamilton egy picit is visszavett?
  • king13
    Azért baromira nem, Kimi magától kiment a bukótérbe, itt meg Kubica mellett esélye sem lett volna pályán maradni, max ha a füvön gyorsít, de az meg elég halott ügy :D
  • zsutyesz
    én úgy látom, h jogos volt a büntetés...ennyi.
  • madmanic
    te figyi..

az a 2-3 másodperc az jó lesz tesók közt is 0,5 nek..

csak mert ennyi volt a féktáv előtt a különbség..

nem azért irtam le hogy kioktassalak, csak mégse írkálj már butaságokat..
  • WNW
    Haaaat Hami a hangbol itelve nemigen vett vissza, plusz a vagasnal is ugytunik nem lett volna muszaj lenyirnia a kanyart.. Kimi meg eleg lama volt esoben, szinte vezethetetlen kocsival erolkodott....:

Kimi vs Hami
  • a.carkey
    Rosszul láttad. Ugyanazt csinálta, amit ti felróttok Kiminek. Ennyi.
  • a.carkey
    7km/h, az kb.kemény 0.1 mp, kb. Mennyit is nyert a kanyarral? 2-3 mp? Ennyi.
  • M@TriX
    tuc-tuc :)
  • Gundark
    Ebben lehet valami de.. Én emlékszem a régi Sumis időkre, mikor mint pl 2003ban, olyan fölényben volt technikailag a ferrári hogy az összes akkor módositott vagy hozott szabály ellene szólt :) Igazából fölösleges vitatkozni ezen hogy ki hogy előz. Mindenbe bele lehet kötni, attól függetlenül hogy ki kinek drukkol. Ez sportpolitika. És ez az igazi gond. Annyira szabályozva van minden, hogy mindenki csak a rá eső részt nézi:) A szabályokat kellene módositani úgy hogy nem szabad megölni az ellenfelet meg szögeket szórni az útra, de menjen mindenki ahogy tud. Akárhogy is nézzük ez lenne az autósport királykategóriája. Ehhez képest minden a "költségcsökkentésről" meg a visszafejlesztésről szól. Tudom a kis csapatok. De ez már nem a 80as évek nem garázsban a szerelők csavarozzák össze a gépeket. Jöjjenek a vissza a turbómotorok :) Jól emlékszem a renaultnak volt 1400 lóerős gépe? :)
  • mflex #70841
    tetszett+

Milyen zene szól a vidi alatt?

• M@TriX
    a bumburnyák youtube egy új dolgot talált ki, amivel kiszűri feltöltéskor a már egyszer fennt lévő és leszedett videókat még úgy is, hogy átkonvertáltam ;)

szóval ügyesek, de azért megoldottam a dolgot, szvsz mostmár megy a Visszapillantó rovatunk ;)
  • ÁjjLe BoBBi
    egyébként tényleg látszik hogy a ferrari felé mutat a mérleg. legalábbis spaban történtek ezt mutatják. annak idején ezért flamelt mindenki még a sumi érában.
    a fociban is vannak rossz döntések...megadott / meg nem adott 11es...stb
    ez így alakult. szerintem valahol egyenlíteni fog a FIA a túl nagy felháborodás miatt
  • ÁjjLe BoBBi
    pont arról volt szó.
  • coulthard007
    végre valaki megmondja a frankót...

Nem értem miért kell a Ferraritól félni...
  • madmanic
    csak amit nem olvastál hozzá, hogy a telemetriai adatok alapján, a VISSZAENGEDÉS PILLANTÁBAN volt lassabb 7 km/órával..

szó nincs itt végsebességről..
  • WNW
    Itt en semmi geciskedest nem lattam.. Egyedul Kubicaval randaliroztak oda-vissza... Szoval lehetne kicsit visszavenni..
  • a.carkey
    Az oké, de alapból lassabb volt Raikkonen az egyenesekben ...
  • b-type
    Az végsebesség leginkább az aerodinamikai beállítások befolyásolják, és valszeg az Eau Rouge utáni egyenesben mérik...Abban a helyzetben, amikor Hamilton maga elé engedte Kimi-t, ott a sebességet a jobb tapadás hozta, és a motorerő.
    Ott nem volt tényező Ki mi lassabb végesebe, mert egyébként tényleg lassabb volt..valszeg más leszorítóerő beállt használt.
  • a.carkey
    Viszont ha tudják, látják, akkor még mindig belátnak a Ferrarihoz? :D
  • a.carkey
    "A McLaren rövid tanácskozás után fellebbezett, mert bizonyítékuk van, hogy Hamilton hat kilométer/órával lassabb volt a célegyenesben, mint Raikkönen, így engedte maga elé."

Ki is írták és a verseny közben még a majom ertéelesek is elemezték, hogy Kimi mennyivel lassabb végsebességben (307 volt azt hiszem), mint bárki a nagycsapatok közül. :)
  • b-type
    Hamilton uezt megkapta ezen a pályán tavaly Alonso-tól
    -youtube, úgy vezették ki ahogy kellett.
    Ez egyébként teljesen benne van, csapattársal szemben kicsit szenyó a dolog, de én biztos vagyok benne, hogy ha Hamilton lenne pariban aVB címért Kovalainen-nel, akkor ő is meglépné. Mást mondok szvsz a versenyzők 100%-a meglépné az hogy kivezeti a pályáról a csapattársát....hát ha Kimi megcsinálja, akkor ki ne?
  • a.carkey
    Mutatok neked durvábbat:
    Hamilton geciskedése 0.26 ...
    Massa geciskedése 1.23 ...
  • a.carkey
    Annyi ilyet láttam már Hamiltontól és Massától Kimivel szemben. Hamilton ezerszer előzött ennél durvábban, hogy szinte letolta a másikat, aki sokszor Kimi volt. De Massától is volt pár ilyen. Ilyenkor persze csendben szemlélődtél, sőt, ha jól emlékszem védted is a két bitangot. Kettős mérce!
  • a.carkey
    Ejjj ...
  • a.carkey
    Három napja írtam, hogy Massát kizárták 1 gramm súlyhiány miatt ... :D