182274
  • WNW
    A baj az, hogy itt egyeseknek goze nincs miaz a fairplay, mint Haminak, meg is latszik ez a mai Magyarorszagon.. Ami meg az F1-et illeti, egyszer ezeket a Hamilton leszoritosdikat, bevagasokat, valaki nagyon meg fogja szivni, es nagy baleset lesz belole... Glockot most egy nagyon ugyes orangyal mentette csak meg, mert ha ott elaszall, csak a fal fogja meg, az meg nagyot ut.....................
  • M@TriX
    mielőtt írtam én Megnéztem, véleményem fenntartom ;)
  • Brezoli
    Hamilton szerintem sportszerűtlenül előzte meg Glockot. Szinte biztos, hogy le tudta volna gyorsulni, teljes felesleges volt kiterelni a fűre. Tőle nem is várok többet.
  • b-type
    Glock elment volna mellette talán, de valószínűbb az hogy a Roggia sikánjára -ki fékez rövidebbet- helyzetbe kerülnek, ahol Glock van belül.
    ..ha kifékezni nem jó (megint meg kell előznie), ha elsokallja nem jó eltalálhatja-kiesnek ...védekezik sikánt vág..ki tudja.

Nincs ilyen, Glock ott támadjon ahol van is helye, nem Hamilton-nak kell csinálnia neki, hogy esetleg meg tudja próbálni megelőzni.
  • Istencsászár
    Érdemes lenne megnézni ujra az előzést, de szerintem Alonso neccesebb volt, mert ott talán össze értek, de hát ez a verseny:) Glock szerintem túl optimista volt hogy ott bepróbálkozott, hülye lenne ott helyet hagyni akárki is, egyből lezárja, ahogy Hami tette hiszen megelőzte, de érdemes lesz visszanézni az előzéseket.
  • M@TriX
    Glock elmennt volna mellette, szerintem is egy kicsit erős volt, hogy fűre kergette, de ez szerintem belefér simán a versenybe, bár nem tartom szép megmozdulásnak.
  • a.carkey
    Azért ne felejtsük el, hogy Safety Car mögül indult a verseny, ezzel kizártak minden olyan lehetőséget amivel pl. le lehetett volna rajtolni másokat akár Massának, akár Hamiltonnak, akár Raikkonennek. Szerintem tök más lett volna a végeredmény - különösen elől -, ha nem biztonsági rajt van.

Ki tudja, hogy Hamilton nem lesz-e olyan helyzetben a vébé végén, hogy utolsó helyekről kell majd végig előznie?
  • b-type
    Tegye meg.
    Semmi szüksége nem volt Hamilton-nak arra, hogy Glock-nak támadóívet hagyjon, hogy aztán a Roggia-ra visszapróbálkozzon vagy sikerül neki vagy nem alapon.
    utolérte (nem véletlenül), megelőzte (szintén nem véletlenül), és ziher hogy nem fogja hogy Glock visszapróbálkozzon, Timo-nak az eredmény kell, Hamilton pedig harcban áll a VB címért.
    Semmi értelme, elhiszem hogy nem esik jól,..talán azt is elképzeli hogy visszavette a helyet és tartotta is, de tény hogy utolérték és megelőzték, abból a helyzetből neki az már visszaelőzés lett volna, de nem volt helye.

Nem leszorította. megelőzte a célvégi sikánra, de mivel volt egy harmadik autó is, így a kigyorsításra Glock szűken tudott fordulni Hamilton mögül....és támadási helyzetbe került, Hamilton pedig nem hagyott neki helyet.
  • madmanic
    Amikor lekörözi Hamilton, max akkor lesz lehetősége...
  • JGTC
    Tegnap erről beszéltünk, többen is!
  • Bandee1987
    Tényleg, amúgy mekkora oddsot adtak volna Vettel győzelmére?
  • G_ArchAngel #71494

(szegeny Bourdais)
  • G_ArchAngel #71493
    Sebastian Vettel egy nap alatt hőssé vált hazájában, Németországban. A Toro Rosso versenyzője, a Formula-1 történetének legfiatalabb győztese lett, egy kevésbé versenyképes autóval.

Die Welt: "Szenzációs győzelem. Vettel az esőben is megőrizte hidegvérét, és történelmet írt."

Stuttgarter Nachrichten: "Sebastian Vettel esőben leiskolázta a teljes mezőnyt. Bravissimo."

Frankfurter Rundschau: "Egy kissrác szárnyalása. Szuper Seb-et fantasztikus győzelme révén mindenki megismerhette."

Odenwalder Kurier: "Vettel a Formula-1 új hercege."

Berliner Zeitung: "Sebastian Vettel Németország új hőse. Sem az időjárás, sem a körülmények nem zavarták Bastit, aki mesterien győzedelmeskedett."

Frankfurter Allgemeine: "Sebastian Vettel önfeledten örült a fantasztikus győzelmének. Egy gyengébb autóval maga mögé utasította a gyártókat. Megmutatta, hogy hatalmas tehetség."

Express: "Vettel-mánia Olaszországban. Schumacheri hangulat a fiatal hősnek köszönhetően."

Bild: "Vettel, a csodafiú! 714 nappal a Michael Schumacher Shanghai-i győzelme után újra egy német versenyzőnek szólt a himnusz a dobogón."
  • coulthard007
    Schumi Vettelről
  • b-type
    Itt nem azon van a hangsúly hogy Toyota vagy Red bull, meg kell csinálni, meg kell előzni.
    Alonso-val sem lehet sokáig tökölni, hiszen az mellett, hogy egyike a legjobbaknak, még tud is védekezni.
    Glock megpróbált visszajönni..nagyon helyes, na de sansza nem volt, nem véletlenül érték utol és meg is előzték. Tök jogos hogy visszakostól, de az előzés teljesen rendben volt.
  • gordon 24
    Neki ment??
    Massat le tolta a pályáról?? Láttam:D ezeket nem véltem felfedezni!
    Az hogy erőszakos nem jelenti azt, hogy le akarja szoritani..
    De mind1, nem fogok vitát nyitni, ha nem akarod megérteni ne értsd!
  • Papirzacsi
    Bizonyára nem láttad mikor a Belga nagydíjon Kimi megelőzte Maszatot.
  • gordon 24
    :D

Köszi! Sajna egy kicsit indulatos lettem! Nagyon szemét huzásokat csinált Monzába!

Nem mondom hogy nem volt egy paraszt hsz! De nagyon idegesített az és utánna a Weberes manőver!

Egyszóval mindenkitől bocs akit megsérettem vele!
    Sorry!

Ugyanakor a véleményem a Monzában elkövetett dolgai után nem változik!
    Hamilton egy nagyon jó pilóta (őt is nyugodtan be lehet irni a 3 ember közé) neki sem kell bizonyítani már.
    De egy arrongás, senkit nem tisztetelő ember. Azért mert valaki egy Toyotában vagy egy Redbullban ül nem kell leszorítani stb.

Lehet ezen vitatkozni én aláirom, de pl Kimitól vagy Massától ( a két tehetségtelentől) mikor látott bárki ilyen vagy hasonló megmozdulásokat??
    Lehet hogy valakinek nem szimpatikus ez a 2 ember de egyikre sem lehet mondani hogy nem Fair versenyző!

Hamiltonról sajna viszont igen..
  • b-type
    Na most meg Glock panaszkodik Hamilton-ra...ilyen ez. ..vagy Alonso vs. Massa..

• Kit--Kat
    engem nem zavart a manőver, csak az a vicc, hogy 1 futammal ezelőtt ő panaszkodott Kimire XD
  • b-type
    ??
    "Tehát szerintem sem Kiminek, sem Massanak, sem Schuminak nem kell meggyőznie senkit.."

Na ha a logikát nézzük, akkor Massa erős kakukktojás. Massa-nak még sok mindenkit meg kell győznie, nem csak a drukkerek közül, hanem a szakmában...pl. hogy tud-e világbajnoki címet nyerni.

egyébként meg ehez gratulálok..
  • Kit--Kat
    Tegyük hozzá, hogy Massa életében nem előzte meg pályán vagy Boxban Kimit.
  • b-type
    Megnéztem, két 12-s kör. De akkor sem akkor futotta a leggyorsabb körét, hanem az utolsó körben. Számomra teljesen egyértelmű hogy erről beszéltek a verseny előtt,..hogy mi van ha.
    Emlékszem a versenyre, átcserélték őket, és Massa nem is támadta Kimi-t..gondolj bele megy két '12-s kört utána meg 2 másodpercel visszagyengül?
    Egyértelműen csere volt.
  • gordon 24
    Ennek az egész vitának egyetlen gondja van csak!

Több esetben egy 7x-es Világbajnokról beszéltek, több esetben egy 1x világbajnokról, és több esetben egy leendőbeli világbajnokról!

Tehát szerintem sem Kiminek, sem Massanak, sem Schuminak nem kell meggyőznie senkit..

Ott van a Motogp Valetino Rossival.. 7x vb, most volt 2 olyan éve amit végig szenvedett.

Erre 2008-ban 4 futamot nyert zsinorban, és nem is tudom megszámolni hány futamot nyert idén.. 87 pontal vezet..

Tavaly már sokan temették hogy kiégett stb.. Biztos ez??

Kimi-nek idén nem megy, az égiek sem állnak melette. Lehet hogy jövőre elsöprő teljesítménnyel nyerni fog!

Nem azt mondom hogy fejezzétek, be mert ki vagyok én?? De azért ezen el kellene gondolkozni.
    Fölleg, ugy hogy mindenki tudja hogy a Vb cimhez egy jó adag szerencse is kell+ a tudás. Hiába van meg a tudásod ha a szeremcse más melett áll.

• Kit--Kat
    nézd meg a köridejeit az "elengedéskor"
  • b-type
    Ez így egész egyszerűen nem igaz.
    Massa a verseny utolsó körében futotta a leggyorsabb kört...gondolom ennyi járt a hazai pályának.

Az első kerékcserénél még 1 kör különbséggel jöttel ki, a másodiknál már 3 körrel tovább maradhatott kint Kimi, így lett megfordítva a sorrend.
  • Kit--Kat
    ácsi ácsi ácsi.

Soha az életbe nem bántottam Kimit, mindig is csíptem és egy nagy kő esett le a szívemről amikor 2006-ban kiderült, hogy egy zseniális pilóta és egyénisg váltja a zseniális pilótát és egyéniséget.
    Nem volt nehéz megszeretnem Kimit, mert bírtam már 2007 előtt is.
    Idén gyengébb éve van, de Hamiltonnal és Alonsoval együtt a mezőny legzseniálisabb pilótája, és jó pár versenyen adott olyan élményt ami miatt idén megbocsájtok neki.

2005ben is végig Kiminek drukkoltam amikor Schumi esélytelen volt.

És bocs hiába vagyok 1000éve ferrari drukker, ha Massa iránt 1 szemernyi szimpátia sem tud kialakulni, ez sem most kezdődött, már a Sauberes ténykedése alatt megutáltam és már akkor fogtam a fejem, amikor tesztpilótának igazolta a Ferrari.
  • BaliBoy
    [URL=http://www.formula.hu/f1/schumacher-nagyon-orulok---ez-nem-kerdes-c22750.html]Schumacher: "Nagyon örülök - ez nem kérdés!"[/URL]

• a.carkey
    De Gábor, amikor Schumacher idén a Ferrarinál volt a boxban, az esetek nagy részében valami katasztrófális volt sokszor mindkettő Ferrari, de főleg Kimi teljesítménye, Massa csak beleszürkült. Én nem tudom Michael mit csinál a Ferrarinál, ül a boxutca falán vagy bele is szól, de egyelőre nem tesz jót neki(k), mert valahogy rossz ómen. Olyan, mint a 80as években Nakajima autóján a kamera. Ahogy beadták, kb. 5 körön belül kiesett.

Az, hogy néha Massa esélytelen helyzetből behúzza a pontokat, az szép és jó, de ahhoz, hogy vébét tudjon nyerni, ahhoz más is kell.

Az is tény, hogy valami okból kifolyólag Massát nagyon nyomják idén a Ferrarinál boxstratégiával, van rá sansz, hogy fejlesztésekkel (egy-egy elszólásból el kiderül). Mintha csapatközösségkedvenc lenne, ahogy tavaly Hamilton a McLarennél. A tavalyi vége ismert, az idei meg érdekes ...
  • lac coo
    Én sem köcsögöztem, gyújtogattam , níggereztem ,alkoholistáztam stb ... :))))
    Egy kis patkányozás volt de azt megérdemelte, remélem sokba került neki a szerződésében az leszorítás :)))))Ahogy B-type írta ez egy csapat, és ebbe a csapatba valahogy nem igen akaródzik beállni Kiminek ....

Ha valaki kap itt szépeket az Hamilton, pedig semmi ilyent nem érdemel , az , hogy Kimi lassú miért lenne sértés mikor valóvan az .Általában .

És itt megragadnám az alkalmat, ismét Belgium . Hamillton rohadtul nem szélárnyákból vagy lendületből előzte meg Kimit, simán 2 méterrel később fékezett majdhogy nem belerohant Kimibe !!!! Majd feltöltöm az onboardot ...
  • Gabor_(HSF)
    Hát téged se igazán értelek!!!
    Mikor még te álom se voltál,én már akkor Prost rajongó voltam,aztán 91-től meg már Shumi is és végig kitartottam melette...
    Tavaly előtt még köpködtél Kimire,most meg el vagy szállva..
    A vicc csak az,a mekinél még volt elszántság és szenvedély Kimiben..
    De a lényeg!!Ha Kimi szurkoló vagy ,miért nem szoritottál neki,még a Mekinél volt,ha pedig Ferka mániás vagy,akkor miért nem a csapat érdek a döntő,vagyis Massa az esélyes,Kiminek annyi a sansza,mint Szálasinak a néptárgyaláson..
    Szeretnélek megérteni,most akkor tulajdonléppen,mi is van?
  • Kit--Kat
    Megsúgom, Massa akkor futotta a leggyorsabb körét brazilban amikor Kimi a boxban volt... Nagyon eleakarta engedni...
    Ennyi, izomból lett megverve mint az oly sokszor a 2 év alatt.
    Gondolom valami nagy jelenetet akart rendezni mint Barichello Ausztriában, de még ez sem adatott meg neki.
  • G_ArchAngel #71473
    Nem Veled van a gond, mert Te normalis indokokkal tamasztod ala, hanem a "lac coo" fele lenyekkel..., akik koruk ellenere (mondjuk SG-re mindenki ugy reg-gel, ahogy akar) annyit nem mutatnak fel, mint a felrenevelt retrieverem...
  • b-type
    Nem értem mi a gubanc, ez közös topik. ..és a kedvencedet még nem k×csögözték, n×ggerezték, majmozták, nem akartál felgyújtani..stb.
    Itt szvsz normális hangnemben dumálgatunk, nincs azzal baj ha nem megy...én Max Biaggi(MotoGp/Wsbk) drukker voltam/vagyok/leszek...mindentől függetlenül, mert nem véletlenül váltam azzá.
    Kimi csinál amit csinál, az ő élete...lehet az idei szezon után éhesebb lesz jövőre..
  • Gabor_(HSF)
    Ja! és nem Kimi nem tetszik,sztem is egy nagyon szimpi srác,csak a produkció amit csinál,ez bőszit fel sokakat,velem együtt...
  • Gabor_(HSF)
    Mér veszed ennyire személyes sértésnek?
    Ezek tények,amivel nemigen lehet vitatkozni...
    Persze jól tudom,hogy tudod én is mennyire kiálltam Shumi mellet,(keményen akár egyedül is ban reményében) de ha végig gondolod az egészen más szitú,ott az ember ellen voltak a nagy háburúk,nem pedig a teljesitmény miatt..
  • G_ArchAngel #71469
    mi lenne, ha paran, akinek nem tetszik Kimi, ignoralnatok, nem foglalkoznatok a Kimi-rajongokkal, Kimi-hirekkel, Kimi-kommentekkel...

konnyebbe tennetek par ember eletet, engem sem erdekel Alonso, nem is foglalkozom vele...

vagy anyu elvett a LEGO-t es nincs ennel jobb jatek?
  • Gabor_(HSF)
    Lehetséges hogy tévednék!? Nos szerénységem nem engedi ,de kizárt!
    Semmi probléma nincs Kimivel,csak elmúlt..
    Isten a tanum még szurkoltam is volna neki,mert csiptem és ezzel nagyon nem vagyok egyedűl..
    De nálam azzal vágta el magát előszőr,mikor 2 kézzel ellenkezett Shumi tanácsaitól..cinikusan megjegyzem,látszik az eredménye..
    Arra viszont komoly pénzbeli fogadásokat mernék kötni,akár Alonso,de főként Vettel(ezzel a tűzzel) keresztbe-hosszába enné meg Massat is meg Kimit is...
  • G_ArchAngel #71467
    "keszulj" jelzesnel...

ha akar, az a baj
    ha nem akar, az a baj
    ha kockaztat, az a baj
    ha nem kozkaztat az a baj
    ha nyomja neki, az a baj
    ha nem nyomja, az a baj
    ha sapka van rajta, az a baj...
  • b-type
    Na látod a kerékcsere is...nem a Massa, nem a csapat, és nem is MS rajtolt be piroson.