182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
pr3cious #171092 Egyébként is rendszeresen olvasom a híreket. Honlapkészítőként biztos nem értek a google-hoz, talán ha nem csak a szalagcímeket olvasnád el nem tolnád túl a csapatromboló mítoszt. A paddock is egy szélkakas, volt ő már csapatromból 2007, csapatépítő 2010-2012, csapatromboló 2014 éppen mikor mi. Pl Nem éppen Vettelnek kedveztek a nyilatkozatok 2012-ben.
„Az egész Ron Dennis hibája. Ő provokálta ki a problémát 2007-ben a McLarennél. Ez manapság is ott csüng Fernandón, végigkíséri. Semmi köze sem volt anno a Mercedeshez” -
#171091 Mondom ez volt az első ami szembejött. Ott egyébként nem csak Palmer tesz erről utalást, csak kicsit látni kéne a sorok között. Igazából olyan elvakult fan vagy szerintem, hogy akkor se hinnéd el hogy ilyen, ha Ő maga mondaná a szemedbe. Továbbra is azt gondolom, hogy te létrehoztál a fejedben egy saját F1-et, mert annyira messze áll a valóságtól szinte minden amit írsz, hogy elképedve olvasom mindig.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.19. 09:22:39 -
pr3cious #171090 Palmer :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD mi mást mondana XDDD karma
Azt hittem valakiről a Mclarentől beszélsz nem egy noname fickó véleményéről. -
#171089 Én továbbra is azt gondolom, hogy a saját világodban élsz és egyszerűen kizárod a nyilvánvalót. Rákeresve a "hangulat Alonso után" szavakra az első cikk ami szembejött: https://www.m4sport.hu/forma-1/cikk/2019/06/26/a-mclarennek-tobbet-ert-alonso-tavozasa-mint-a-jelenlete/ De több száz ilyen volt a nemzetközi sajtóban is. Én nem tudom te hogy guglizol, meg mit néztél át, de van hova fejlődni :D Számtalan van, ahol nem fogalmaznak ennyire szépen és kerek perec megmondják, hogy milyen jó, hogy elment, de ezt már rád hagyom, kell a gyakorlás :D
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.19. 09:17:00 -
pr3cious #171088 Annyiban azért megérte az olvasgatás hogy találtam egy gyöngyszemet Hamiltonról:
„Lewis az F1 legnagyobb sztárja, de ez dilemmát eredményez. Nem akarok semmit sem elvenni Valtteritől, aki sokat tanult az előző szezonjából, és erősen tért vissza idén, nagyszerű teljesítményt nyújtva. Ő is lehet világbajnok. De ha Valtteri Bottas lesz a világbajnok, az Finnországban biztosan nagy hír lesz, és talán nagy hír lesz a Forma–1-nek is, mégsem fogja megmozgatni a globális piacokat. Lewisnak ezzel szemben híre van Amerikában, a divatvilágban a Tommy Hilfigerrel, és egy csomó dolgot csinál, amivel a Forma–1 felé irányít új közönségeket. Ez persze nem ok arra, hogy odaadjuk neki a bajnokságot, de ez sokkal többről szól annál, ki nyer a végén. És úgy fest, ő ül a vezető ülésben” – fejtegette Coulthard.
Tessék így működik a világ... lesz ő még 10x vb is.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.19. 09:10:32 -
pr3cious #171087 Kubica fél karral is vezet, már volt a Mclarennél kétszer ahova aztán senki sem hitte hogy visszatérhet. Én nem zárom ki a lehetőséget.
"Rengeteg ember megszólalt azóta és mind azt mondta, hogy óriási hiba volt Alonso döntéseire hagyatkozni és a hangulat 180 fokos fordulatot vett azonnal"
Átnyálaztam vagy 200 Alonsos cikket de hol van az a rengeteg? még mindig nem találtam egy ilyet sem, sőt! a múlt heti cikk tartalma: Amikor a Motorsport.com munkatársa erről kérdezte Brownt, a szakember így felelt: „Fernando nagykövete marad a McLarennek.”
Nagyon jó hogy felidézed 2007-et amikor Leégetni vették fel a Mclaren-hez, ahol éppen nem más mint Lewis kezdte a toxikus viselkedést, ahol egyébként is a Hamiltonnal akartak sikereket elérni. Én is berágtam volna azon hogy még csak pár verseny ment le de a csapatnál a Britet favorizálják jobban... -
#171086 Az a baj, hogy fordítva nézed. Itt nem Alonso válogat, hanem inkább senki sem érdeklődik. Az ő generációjának ideje lejárt. Szépen lassan kiszorulnak és ebből Hamilton lesz az utolsó lovag. Ez van. -
ToxiMaxi #171085 "Ahogy Brown is mondta, hogy már most egyformák a kocsik a festés nélkül 3 csapatot tudtak megkülönböztetni a 10 ből"
De ez nem a szabályok miatt van így, hanem mert fiókcsapatok vannak és a motorok miatt adott egy kinézet, nem tagadom, hogy a szabályok is korlátoznak de a mai tervezési tudással és technológiával nem lehet szabadonengedni a csapatokat.
"meg külön szélcsatornát használnak és mégis minden csapatnak ugyan úgy néz ki a kocsija."
Ha arra gondolsz, hogy nincs akkora látványos különbség, mint mondjuk a 80-as 90-es években vagy még korábban abban igazad van, de megint csak a kiforrott tervezés és persze részben a szabályok a felelősek, azért ha részletesen átnézzük a csapatok igen kifinomult autóit, akkor azért vannak eltérések. Minden év elején vannak ezek a nagyon jó összehasonlítások és azon igencsak nagy különbségek vannak és egy idő után mindenki hasonló koncepciót fejleszt, mert az az ami működik.
"Mondjuk a Ferrari vagy a merci megnyeri a bajnokságot, de a williams gyártotta a váltót, vagy épp egy külsős cég a vezérlő elektronikát a motorhoz, akkor most ki miatt nyert a williams vagy a külsős cég miatt vagy a Ferrari miatt mert jól csavarozták és tartották karban az idegen gyártott alkatrészt ?"
A közös alkatrészek egy közös alapot teremtenek, mint a mostani ECU, amit a Mclaren gyárt. Szerintem nincs ezzel gond lesz fejlesztési potenciál más részegységeknél, az egységesítés célja a költségek csökkentése. Ami egy jó cél és naívan most még hiszem, hogy helye-közel meg is valósítják és a középmezőny is oda tud érni néha a dobogóra.
"igen 2021-re erre a vonal felé kellett volna nyitni, hogy a pilóta jobban középpontba kerüljön a saját megérzéseire a csapat befolyásolása nélkü"
A még el nem döntött részek a szabályokban pont ezek a dolgok. Remélem ezen az oldalon is lesz butítás.
Alapvetően tetszik az irány csak kicsit félek tőle, hogy megint okosabbak lesznel a csapatok, mint ebben az évben. Mindenesetre azt okosan csinálták a szabályhozók, hogy ezt az első szárny butítást már most behozták és tesztelték vele a csapatokat, hogy mit kezdenek ezzel, így 2021-re már megint sikerül bezárni néhány kapút. Mondjuk szerintem a koncepció annyira más és ebben a formában annyira új, hogy lesz variáció. -
pr3cious #171084 Abban legalább egyetértünk hogy Vettel az alfába kéne, szerintem közel sem utálják annyira mint azt gondolod :)
Honda kizárva ok aláírom az 1 ... maradt még x csapat... csak legyen gyors is és ez a gond :/ -
#171083 De nem kell nekik, mert olyan, amilyen. Nekem se kéne, még akkor se ha kilátástalan lenne a helyzet, de Leclerc miatt még csak nincs is para. Oda egy második számú pilótát kéne igazolni, aztán Leclercet nyomatni. Alonsonak nincs helye a mai F1-ben, akármennyire is hiányzik. Itt az új generáció. Vettelnek is már az Alfa lenne az ideális, vagy semmi, nem a Ferrari. -
pr3cious #171082 De azért ezt a szintet amit Vettel még egy morcos Alonso is hozná kb még úgy is ha most ültetnénk be :) Ezért lenne jó látni egy ilyen helyzetben. -
#171081 Annyival még kiegészíteném a gondolatmenetet, hogy Alonsonak nem kellett volna mozgatnia az embereket. Simán kussban vezetni kellett volna csak és visszajelzéseket adni a kocsiról. Aki nem ért a diplomáciához, meg az emberek irányításához, az ne csinálja. Simán ennyit kellett volna tennie. Lauda és Schumacher tudtak pozitívan hatni a csapatra és ezáltal elő tudták segíteni az egész működését. Ez egy extra képesség, ami nem mindenkinek adatik meg, ahogy az sem, hogy valaki olyan gyors és jó legyen a pályán, mint Alonso. A spanyol valamiért mindig több akart lenni, mint amennyi volt valójában és szerintem a csapatok ott hibáztak vele kapcsolatban, hogy ezt nem közölték vele, hanem a pályán látott dolgai miatt hittek neki, majd próbáltak a kedvére tenni olyan dolgokban is, amikben nem kellett volna.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.18. 14:13:29 -
#171080 Ahogy Brown is mondta, hogy már most egyformák a kocsik a festés nélkül 3 csapatot tudtak megkülönböztetni a 10 ből, és ez szerinte jól van igy és a 2021es szigorú szabályozás , hogy ne tudjanak szabadon tervezni a csapatok nem probléma.
Sztem meg pont probléma már most is, minden év kezdetén elmondom, fölég amikor szabályváltozások voltak, hogy a csapatok egy más előtt titkolóznak meg külön szélcsatornát használnak és mégis minden csapatnak ugyan úgy néz ki a kocsija.
Amikor behozták, hogy 5 cm-el lejjebb legyen az orr, mindenkinek kivéve a Mclaren letört kacsacsőrű autója lett. amikor behozták , hogy le kell tenni az orrát a kocsinak, akkor mindenkinek faszorú lett a kocsija.
ugyhogy egyáltalán nem lesznek változatosabbak a csapatok , ha változtatnak a szabályokon.
80-90-es években nem volt probléma különböző kocsikat gyártani és ugyan úgy egyforma teljesítményt elérni velük.Meg ha még voltak nagy eltérések is köztük, mert akkor is voltak lekörözések, de mivel szabadon lehetett védekezni így izgalmasabb volt minden verseny mint most.
A csapat VB-nél persze ,hogy az alapján fizetik, hogy ki hol végez, de én nem érzeném magam boldognak , hogy úgy nyertem meg , hogy abban kevés közöm volt a fejlesztésben, mert egy külsős cégtől vettem. Mondjuk a Ferrari vagy a merci megnyeri a bajnokságot, de a williams gyártotta a váltót, vagy épp egy külsős cég a vezérlő elektronikát a motorhoz, akkor most ki miatt nyert a williams vagy a külsős cég miatt vagy a Ferrari miatt mert jól csavarozták és tartották karban az idegen gyártott alkatrészt ?
Nekem a konstruktőri VB azt jelenti, hogy az a csapat nyeri aki a legjobban fejlesztette a saját autóját és pont, nincs beszámoló, nincs standard alkatrész , minden saját, akkor elmondhatom, hogy igen megérdemelten kaptam a VB-t mert jobb voltam a többieknél.
A szériagyártásnál igen ez költségcsökkentő mikor csak az elején kifejleszted és több évig ugyan azt használod, de az F1nek nem erről kéne szólni, hogy ugyan azt a váltót , Hűtőt használod évekig fejlesztés nélkül egy külsős cégtől csak , hogy olcsó legyen. Ha meg fejleszteni kell rajta akkor ugyan úgy emelkedik az ár, még akkor is ha 10 felé oszlik.
igen 2021-re erre a vonal felé kellett volna nyitni, hogy a pilóta jobban középpontba kerüljön a saját megérzéseire a csapat befolyásolása nélkül.Meg kezdhették, volna azzal is, hogy a kocsikat kisebbé és könnyebbé teszik.és minden mesterkélt dolgot elhagynak.
Most már közel 250kg-al nehezebbek a kocsik és 1 méterrel hosszabbak , persze, hogy nehezebb előzni velük.
-
#171079 teljesen hasonlóan látom... Alonso tűr egy darabig, eleinte keveset (McLaren per), aztán ahogy korosodott egyre többet (Ferrari, majd a McLAren-Honda),.. de aztán átmegy morcosba. ..és amikor átment morcosba az nem lehet egyszerű, sőt inkább kellemetlen (Suzuka-ban Gp2 engine).
Viszont kegyetlen jó versenyző, a helyzetfelismerései, és azoknak a helyzeteknek kihasználásai, a bulldog stílusa...szinte tökéletes versenyző, a pályán bárkinek méltó ellenfele, bárkinek. ..csapattársként nagy para minden versenyzőnek.
Viszont nem jól mozgatja az embereket.
Az F1 egyik legszebb jelenlete volt amikor Hamilton és Vettel elbúcsuztatta, de az emelte igazán emlékezetessé hogy micsoda veszteség az egész mezőny színvonalára, még most is amikor Lecler, Norris, és Verstappen hozza a szintet, még most is hiányzik a pályáról. -
ToxiMaxi #171078 "DE én nem azt akarom nézni, hogy 20 egyforma kocsi köröz a pályán, még akkor is ha olcsóbban megvalósítható."
Ettől szerintem nem kell félni, mindig lesznek újítások és minél újabb egy szabály annál változatosabbak lesznek ezek.
"ÉS így volt értelme a csapat Vb-nek is."
A csapatok ez alapján (is) kapják év végén a pénzt, szóval ez nekik sokat fog számítani, pláne ha igazságosabbá teszik az elosztást.
" 15-20 cég fogja az alkatrészeket gyártani. Ez mitől olcsóbb ?"
Erre még nincsenek pontos információk, de az már ma is biztos, hogy ha magadnak fejlesztesz és gyártasz egy alkatrészt az mindig többe kerül, mint egy külsős cégnél, ahonnan az összes csapat vásárol így megoszlanak a fejlesztési és gyártási költségek, ráadásul nem kell évről évre fejleszteni így a fejlesztési költség csak az első évben van jelen.
"Ha a költség sapkát úgy vezetnék be, hogy minden csapat saját maga csinálhat mindent ,de minden részegységnek szabnának egy felső határt az kreatívabb megoldásokat eredményezhetne, mintha csak egy egységes plafont vezetnek be."
Nagyobb csapatok, akkor is hatékonyabbak lesznek, éppen ezért is akarják minél később lefektetni a 2021-es szabályokat, hogy a kis csapatokat jobban helyzetbe hozzák. Ráadásul szabályok kellenek, már a biztonság miatt is.
Ha növelnék a pilóta szerepét a döntésekben, akkor egycsapásra izgalmasabbá válna a versenyzés és jobban kijönnének az egyéni képességek. Mindazonáltal én bizakodva várom az új padlólemezt, ami ha lehet hinni a terveknek a mostani 40%-os tapadásvesztés helyett csak 5-10%-os veszteséget produkál, amikor egy másik kocsit kell közvetlen közelről követni. Ha beválik, akkor a DRS-t ki is tudnák venni a játékból.
-
#171077 DE én nem azt akarom nézni, hogy 20 egyforma kocsi köröz a pályán, még akkor is ha olcsóbban megvalósítható. Nekem az F1 az innovációt jelentette régen, hogy a 10 csapat 10 különböző megoldást talált ugyan arra a problémára.
ÉS így volt értelme a csapat Vb-nek is.
DE az egységesítés után kinek adod oda . sőt az egységes alkatrészt még csak nem is biztos , hogy a 10 csapaton belüli istálló gyártja vagy tervezi, hanem megbíznak egy külsős 11. céget, akár minden egyes egységhez mást. így a 10 csapat helyett már akár 15-20 cég fogja az alkatrészeket gyártani.
Ez mitől olcsóbb ? a külsős cégek mindig drágábbak szoktak lenni, mert a kis hasznukat és a kifejlesztés költségét is megfizettetik plusz a szállítás is külön mozog a csapatoktól .
Ha a költség sapkát úgy vezetnék be, hogy minden csapat saját maga csinálhat mindent ,de minden részegységnek szabnának egy felső határt az kreatívabb megoldásokat eredményezhetne, mintha csak egy egységes plafont vezetnek be. -
#171076 Egyébként Fernando a rádióban is paraszt volt és nagyban elősegítette, hogy a Honda és a McLaren között olyan legyen a viszony amilyen. Ez is biztos segítette a "közös" munkát. "GP2 Engine"... Ugye emlékszünk. Nem tudod kimosdatni, hiába imádod. Ha az Alonso szemüveget levesszük tökéletesen összeáll a kép. Egy nagyon gyors pilóta, nagyon rossz személyiséggel.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.18. 12:19:37 -
#171075 Ettől a személyisége nem változik. Ült Hamilton mellett és most látjuk, hogy abból a csapatból ki hova ment tovább és ki hol tart.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.18. 12:15:11 -
ToxiMaxi #171074 Szerintem az ausztriai verseny is jó volt. -
SzocsA #171073 Az év első versenye! -
pr3cious #171072 Pff egészen máshogy beszélnénk most róla ha Grosjean vagy csak Kimi nem rongyol belé ugyanis 2012-ben összesen ennyin múlott, és 2014-ig nem volt ilyen jellegű hülyeség hogy bomlasztó lenne vagy valami, zéró ilyen cikk...
Linkelheted az embereket akik szerint hiba volt Alonso döntéseire alapozni, egy gyengébb csapatban ha nem menne Hamilton is éppen ilyen gyorsan lenne "büdös" az embereknek, most még megkap mindent.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.18. 11:43:54 -
#171071 Hunt volt ilyen. Alonso néha nagyobb bunkó Hunthoz képest is, bár kérdés mihez képest. -
#171070 No igen. Saját ablak alá szarás tipikus esete. Kimi is tudna pofázni, nyilván 2009 Massa és most Leclerc kapcsán is volna municiója, de nem teszi.
Prost volt még ilyen, mint Alonso. Olyan kicsit eszetlen, de tökös, vagy töketlen, de eszes? :)
-
#171069 Hát a McLaren-nél nem ezt vallják :) Rengeteg ember megszólalt azóta és mind azt mondta, hogy óriási hiba volt Alonso döntéseire hagyatkozni és a hangulat 180 fokos fordulatot vett azonnal, amint kilépett az ajtón. De ugyanezt elmondták a Ferrarinál is annak idején, bár ott nem javult a helyzet eredményesség tekintetében, utólag látni sem akarták a spanyolt és Horner is elmondta, hogy miért nem akarja látni a Red Bull közelében sem, mikor szóbahozták velük úgy, hogy látjuk mit művel Gasly. Senkinek, de senkinek nem kell Alonso és az oka egészen biztosan nem a teljesítménye a pályán, mert az csillagos ötös, vagy felette van picivel még mindig! De jól sikerült a McLaren Indy 500 projekt is. Egyszerűen nem lehet, hogy mindig "rossz döntéseket" emlegessünk, mert mindig az a csapat van padlón, ahol Ő ott van. A WEC-ben kapott egy kész autót, azzal tudott menni mint az állat! Ha a legjobb autóban ül bárkit megver, de egyszerűen képtelen a Renault óta ilyen csapathoz szerződni. Szerintetek miért?
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.18. 11:27:43 -
#171068 És nem is hinném, hogy Alonso rosszabb volt náluk. BÁR Alonso a Meki óta képtelen csapatváltás kapcsán jó döntést hozni. -
#171067 És mivel neked van igazad, ezért egymást taposták az F1-es csapatok, hogy megszerezzék, mikor szabaddá vált. Ja várj... Mit gondolsz hogy került a McLarenbe? Az a csapat volt az egyetlen barom, aki még magáénak akarta tudni. Elmúlt az is viszonylag hamar és szerintem még így is sokat vártak vele. Alonso iszonyatosan jó versenyző és 3-4 VB címtől elesett a személyisége miatt. -
pr3cious #171066 És jut eszembe hogy de hogy feljavult a Ferrari amióta nincs ott... ja várjunk csak ugyanúgy hozzák a második helyett sokkal nagyobb lemaradással -
pr3cious #171065 Ha te mondod... Sainznak, Landonak van idén 5dik helye? na ugye... Már tavaly megkezdődött a Mclaren javulása csak hát Alonso legendásan jó döntései... Briattoréval a mai napig jóban van, nem hiszem hogy pl a Renault-nál bárki utálta volna vagy a Ferrarinál is a vége felé lett mérgezett a kapcsolat, meg is értem. Háromszor a második helyen nem az ő hibájából. Szerintem külön kell választani a sikeres Alonso-t és azt aki a Hondához érkezett "toxikus"-á vált a sikertelenség miatt.
De legyen itt pár videó hogy kiről is beszélsz így:
Fernando Alonso Amazing race Start Sotchi 2016
Alonso 2006 hungary
Alonso And Hamilton's Epic Battle
Nem fogod megváltoztatni a múltat bakker nem tudsz mellé beszélni mert én még emlékszem ki az az Alonso.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.18. 10:39:46 -
ToxiMaxi #171064 Csak úgy tudsz költséget csökkenteni, ha bizonyos dolgokat egységesítesz. El kellene dönteni, hogy mi a fontosabb, olyan versenyt látni, ahol a kisebb csapatok nem a "B" ligában vannak vagy prototípus versenyt, ami többnyire egyesélyes. Most is vannak egységesített részegységek, mint pl. a Mclaren által gyártott ECU. Költségeket valahol meg kell fogni. Attól meg nem tartok, hogy a csapatok okosan ne tudnák megtalálni a kiskapukat. Ezért is kicsit szélmalom harc ez az egész, mert a csapatoknál több száz ember keresi a kiskapukat, amit az a pár szabályalkotó nem is gondolt, hogy létezik.
Meglátjuk mi lesz, azért időnként kellenek a nagy változások, az meg a sport velejárója, hogy ez pénzbe kerül, de hidd el annak ellenére, hogy jövőre lesz az utolsó év ezekkel a szabályokkal minden csapat mindent el fog követni, hogy a lehető legjobb legyen. -
#171063 Alonso nem véletlenül maradt csapat nélkül. Sajnos állítólag annyira toxikus légkört teremt maga körül, hogy nagyon hamar megutálják. Teljesen szétzúzza a morált és utólag senki nem kívánta vissza. Az egy dolog, hogy rohadt gyors, de sajnos legalább ekkora paraszt is. Ezt a stílust az ügyesebbek jól tudják használni, lásd Lauda, vagy Schumacher és van aki rosszul, lásd Alonso. Röviden, kutyának se kell. Elég megnézni, hogy áll a McLaren, amióta kitette onnan a lábát. Mindenki mosolyog és először hosszú évek óta elindultak felfelé. Egy Sainz és egy Norris ezerszer többet hozzátesz az egészhez.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.18. 10:05:17 -
ToxiMaxi #171062 Tökös volt, hogy bepróbálta és sikerült is neki, ilyen egy bajnok mentalitása, de azért tegyük hozzá, hogy ehhez Bottas is kellett. Igen nagy pofon volt ez, amiből nem hiszem, hogy feláll Bottas. -
pr3cious #171061 Idén hozná azt amit Vettel, de remélem ez nem fog megtörténni mert hosszútávon nem járnának jól. Nekem a legmeredekebb elképzelés tetszene hogyha vissza hoznák Alonso-t de erre meg nagyon kicsi az esély. Egyébként fogadkozott hogy idén majd legyőzi Hamiltont de nagyon hamar "elfáradt". Ocon visszatérésére leszek kíváncsi, ő most a pénzhiány miatt nincs itt. -
#171060 Bottas mit szívott? Egy full középszerű versenyző. -
#171059 Hát vegyesek az érzések
They include:
Standardised wheel rims
A standardised brake system
A ban on hydraulic suspension systems
A restriction on the use of certain exotic materials
Standardised radiators
A frozen specification of gearbox parameters
Standardised pit equipment for all teams
Nem csodálkoznék ha a csapatok lelépnének és nem jönnek helyettük újak. Mi értelme van egy csapatversenynek ha minden standard részeket kell használni? Meg, hogyan gondolják a standard Hűtöket ha különböző típusú motorokat használnak?
A pit felszerelést is meg lehet nézni ahány csapat annyi féle és ebben is tizedeket tudnak miatta faragni, egy jobb anyakulcs vagy egy jobb emelő.
A 2021-es tervekre, meg megint szembeköpi magát a FIA. Mert a 70es években mikor kitalálták ezt a szoknyás diffuzort akkor egyből be is tiltották, mert túl gyors volt a kocsi. Most mit gondolnak mi fog változni ? Meg mi értelme volt éveken át kifejleszteni és finomítani a különböző rendszereket ha most meg kukázzák szinte mindet?
az S csatornát az orrban, Korábban a coanda effektes kipufogót a befújt diffuzort stb..
Az ilyen fejlesztések az igazán drágák, hogy évekig fejlesztik majd kukázzák.Akkor lenne valami olcsóbb ha amit kifejlesztenek azt minél jobban tökéletesítik így már egyszerűbb és olcsóbb lesz a kivitelezése később.
A 70-s években ezt betiltották, most újra visszahozzák. Sokkal nagyobb költség egy régi dolgot visszahozni és a semmiből újra megoldani, mint ha folyamatosan használatban lett volna és csak finomítani kell rajta.
A kerék feletti kis szárnyat is gondolom olyanok tervezték akik a közelébe nem voltak egy kerékcserének is és majd a gyakorlatba derül ki, hogy a kiállások alatt sérülni fognak amikor a kereket próbálják feltenni a helyére. ÉS így a kerék cserék ideje újra kukázva lesz a 2-2,5 sec helyett visszaesik akár 4-5re is , ha figyelni kell a szárnyra is.Meg ha jól látom pont felül van ahol normális esetben a szerelő a kereket is fogja. így a szerelőnek oldalról kéne megfogni a kereket ami azért nem olyan könnyű, hogy csuklóból vagy alkarból odategye.
Félek, hogy megint papíron jók a számok ÉS a gyakorlatban, meg majd megint jönnek a változtatások és a mi erre nem is gondoltunk hogy ez lesz belőle, mint a fasz orrú autók esetében, vagy a letört orrúaknál.
HA meg azt akarják, hogy tényleg a szívó hatás megmaradjon és nem hagynak teret a csapatoknak a kaszni változásra akkor meg mi értelme a csapat VB-nek és a különböző csapatoknak ha egyen autóval mennek? -
#171058 Ez inkább úgy néz ki mint amikor műtőben van a beteg nyitott szíves műtétnél és a keringését kivezették a gépekre, de mivel nincs körülötte orvos így a beteg már nem élte túl :P
-
pr3cious #171057 -
Fürtös #171056 Na igen, Rob egy igazi gyökér :D -
#171055 igen, övék a legjobb autó. -
pr3cious #171054 Nekem ebből az egészből mindössze annyi jött le hogy szánalmasan nagy a Mercedes fölény még mindig, mehettek volna sokkal gyorsabban is. -
#171053 F1 2021
Ha ez megvalósul, kijelenthetjük, hogy Colin Chapman megelőzte a korát. Egy igazi zseni volt. Ezt eddig is tudtuk, de azért sok ember halálát okozták az autói. Viszont hogy visszatér a F1 a hetvenes évekhez, az nem tudom, hogy jó-e vagy sem, de izgalmas lesz.