FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem volt! Olyan,hogy valakivel megszakítsák a mért körét,ez kb olyan,mintha a pályán megállítanák és odatolják a mérleget. Mi van ha két felvezető kört megy! akkor se kell kijönnie,csak ha befejezte a mért körét.
GabeE3e
Nézzétek már meg ezt a videót,mielőtt beírtok valamit.
Én megbüntettem volna Vettelt.

Videó <-----------------------

There is but one rule: Hunt or be hunted.

b-type
?
volt már ilyen,..és nem csak a topcsapatok versenyzőinek fontos egy időmérő, adott esetben a középmezőnyben egy versenyző érezheti úgy hogy az ülése kerül veszélybe, vagy végre lenne egy eredmény ami miatt felkapják a nevét...
tök mindegy, mert a rendszer azt a célt szolgálja hogy bármikor, bárkit mérlegelni lehessen, ezért ne érje meg csalni könnyebb autóval..
Még senki nem csinált ekkora drámát..
de nekem tök mindegy, én simán elengedem,..de sztem Vettel indulatkezelése szolgálja legjobban Hamilton érdekeit, ..minél hamarabb felismerik annál jobb Vettel-nek, és a Ferrari-nak is.
..nem igazán vágtam miért kell Kimi-t már most lecserélni Leclerc-re,..de lehet hogy pont ez volt a legjobb.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Teljesen normális versenyzői reakció! Neked ez csak azért fura,mert Vettel követte el.De ebben a helyzetben bármelyik pilóta így viselkedett volna. Az valóban random és gép sorsolja kinek kell kijönni mérlegelni,csak azt egy mért kör után szokták elvégezni.Ez abszolúte sportbírói ostobaság volt,ilyen változó körülmények között behívni "AKÁRKIT" és ezzel akár tönkretéve az egész versenyét is.
b-type
a gép dobja kit hívnak, véletlenszerűen megy.
Sztem normál esetben most is pikk-pakk olajozottan tették volna a dolgukat, csak ehhez meg kellett volna állni a bója előtt, és fékre lépni meg leállítani a motort...

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

mcmoha
18:10.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

RatBaG
A különbség az, hogy a FIA-s droidok látványosan malmoztak, mikor Vettelnek még ideje se volt, és bármikor leszakadhatott az eső. Normál esetben pikkpakk olajozottan teszik a dolgukat, szóval ez főleg az ő saruk, a többi már csak ok-okozat. Eleve köcsögség idő nélküli pilótát kihívni, szvsz a többiek is hasonlóan reagáltak volna.

Per Aspera Ad Inferi.

b-type
Az évek alatt megoldották, mert sok mérlegelés van, Vettel-nek sem ez volt az első. A különbség ami miatt a mostani terítékre került, az az hogy most a versenyző akart kommandírozni hogy mi hogyan legyen.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.11.11. 16:02:58

nearo
rajt 18:05?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

mcmoha
Azért valaki szólhatott volna azoknak a faszkalapoknak, hogy ők azért vannak ott, hogy fel és letolják. :D Nem voltak túlzottan aktívak.

__Jacek__
Ő volt a full kretén mivel nem lehet a mérlegre sem fel sem lejönni! Azért vannak ott hogy fel és letolják.. namost igy elég nehéz értelmezni hogy ő majd le meg felmegy...
b-type
Mert ráindított, a belső kameráson látszik és hallatszik hogy Vettel ráindított, és onnan kezdve inkább kellett volna szétspriccelni, se a kerékhez, sem az autóhoz nem jó nyúlni,..sőt ahogy kilőtte a tappancsokat abból az látszik hogy vagy 20méter+ kellett volna az autóhoz.. :))

Count Adyn
azért volt ott zavar az erőben rendesen a felügyelőknél is:)
//www.youtube.com/embed/2vSV8CAEAa0

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

A Hamilton-Sirotkin eset talán az utóbbi tapasztalatlansága miatt a Q2-ben történt, elég ritkán jutott oda ezzel az idei Willams-szel.

Viszont Vettel viselkedése tényleg érthetetlen, főleg idén. Már annyiszor reagál túl idegesen minden valós ok nélkül . Volt még idő bőven, és az eső sem erősödött, contrary, inkább javult a pálya, és majd mindenki a végére tolta a második futást. Valami olyasmi volt mint a tavalyi bakui mozdulat - csak most egy verseny rendezési alkalmazottat ijesztgetett nem ide való megmozdulással. Talán emésztési zavarai vannak - tudjuk mi az amit nehéz neki megemészteni <#eplus2>

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

b-type
Sztem csak annyiban hogy hagyták magukat, régóta mérlegelnek de ilyet.. és ráadásul a nyilatkozatával meg megkérdőjelezte az egész folyamatot ami egy röhej. Senki sem áll felette, akit kiintenek annak mennie kell..még akkor is ha siet. Különben ellenörizhetetlen lenne...meg gondolom Vettel-nek sem tetszene ha Hamilton a Q3 első futására 10kg-l könnyebb autóval megfutná a pole időt, aztán a második futásra meg kimegy szabályos autóval és egerészik, majd lemérik..
Azok az arcok csak a munkájukat végzik, és mivel Vettel nem volt partner így elbizonytalanodtak, kézzel nem érhetnek csak a gumikhoz, mert nekik kell felgurítani, és utána le. Vettel-nek a nagy cirkusz helyett csak annyit kellett volna csinálni hogy megáll a bója előtt, leállítja az autót, és nyomja-felengedi a féket, indítja az autót az instrukcióknak megfelelően:
https://www.formula1.com/en/video/2018/11/QUALIFYING__Vettel%27s_unhappy_weighbridge_call.html

Fele ennyi idő alatt végzett volna, és nem teszi tönkre a berendezést, és nem csinál idiótát azokból akik csak végzik a munkájukat,...és persze nem kell szabályt konkretizálni, hogy miért nem büntették meg... mint a mikró és a macskaszárítás esete, az nem volt elég hogy nyilvánvalóan mutogatja a csávó hogy állítsa le a motort...meg mintha most mérlegelt volna első alkalommal.
Az ő nevét dobta a gép, és senki nem áll a folyamat felett. Nem is értem mit reagált ennyire drámázva.

Count Adyn
Pedig mostmar nincs is miért idegeskednie:D Moondjuk a fia emberei is elég hülyék voltak:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

b-type
na végül egyik sem kapott semmit, Hamilton esetében nem érkezett jelentés a Williams-től (de csodáltam volna ha igen, mivel Monza-ban sem jelentette a Sauber Vettel-t).
Vettel meg büntiponttal meg pénzzel megúszta, nála sztem(!) nagyobb baj a saját keresztje mert az indulatait nem tudja kezelni és ez komolyan visszaveti.

mcmoha

b-type
Ezt most tőlünk kérded? :) Mentek meghallgatásra mindketten.. mármint Hamilton és Vettel is.

Magnum PI
Most nem azért de mások ennél sokkal kisebb feltartási hibáért is kaptak már büntit. Most Hamiltonnak nem kéne mégis adni valami?

mcmoha

PLaci
2018 Brazilian Grand Prix: FP2 Highlights

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

mcmoha

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

mcmoha

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

AnuluWork
De a pálya Budapesten kívül van. Vsz nem lesz vágókép, ellenben Hanoiban még láthatunk pár Manneken Pist. :)

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Alexease
Ez minden varosra igaz. Budapesten is vannak no-go zonak orkokkal:D
RatBaG
jézusom, mekkora ütést kapott a sisakjára...

//www.youtube.com/embed/1imC4RvJg80

Per Aspera Ad Inferi.

AnuluWork
Ha levesszük a képből, hogy ugyanúgy az utcára pisilnek és szarnak jópáran a helyi parasztok közül, mint pl. Ulanbatorban is szokás, akkor igazából Hanoi nem rossz hely.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

mcmoha
5.5 km hosszú, ebből ahogy nézem kb 4 km padlógáz. <#vigyor>

__Jacek__
No problémo, de az a te posztod ott. Putri/tök felesleges megint/Korea/de ez ugyanolyan baromság ezek hangzottak el :)
maffioso
Több pontoddal is egyetértek mondjuk. Ettől függetlenül ez kicsit olyasmi érzést kelt bennem, mint amikor a WTCC-t imeretlen világvégi kínai pályákra hordozták promóból és akutyát sem érdekelte.

\"If in doubt, flat out!\"

maffioso
Nem mondtam, hogy Dél-Kórea putri ország. Legyél szíves nem kiforgatni, amit mondok.

Alexease
Az osszes GDP tuti tobb mint a mienk:) Vagy 10-szer tobben vannak. Persze fejenkent valszeg rosszabb.

Azert Hanoi eleg nagy, vannak komoly nagyvarosos reszei is. Van ott is az a helyi tehetosebb lakossag aki kimenne a versenyre, valszeg tamogatokat is talalnak. Szerintem Magyarorszagon se lehet tobb 1%-nal az F1-re kijarok szama;) A turizmus is eleg nepszegu, millioszam maszkalnak arra, beiktathatnak F1-et is.
Korottuk olyan orszagok vannak, ahol valszeg sose lesz F1 (de talan mennenek onnan is), de "nincs mesze" Malajzia (ahol mar nem lesz F1), es "kozel van" Hong Kong, Taiwan is, ahol tuti van penz boven.

Vagyis teruletileg, penzugyileg jo otletnek tunik. Hogy mennyire korruptak es mekkora a gagyizas, azt nem tudom; altalaban azzal lehet alaasni mindent;) De milyen lesz a palya, a verseny es a fogadtatasa, az mas kerdes.
Magnum PI
De ez Vietnám :). GDP a magyar GDP negyede kb.

__Jacek__
Dél Korea mint elmaradott putri ország? :D
maffioso
Putri. Tök fölösleges megint 2-3 évre szerződni egy elmaradt országgal, ahol az emberek 99%-a nem engedheti meg magának a verseny látogatását. Persze most sztereotíp voltam, de ez ugyanolyan baromság, mint Kórea, plusz a pálya is szar.

mcmoha
Azt hiszem ez a hivatalos nyomvonal:

Magnum PI
Hungaroring egyébként azért is nagyon jó pálya függetlenül attól, hogy nehéz előzni, hogy elég jó helyen van a naptárban. Itt már elég fontos dolgok történnek ,de lezárva még általában nincs semmi. Asszem legrosszabb esetben is max itt dőlt el a VB de nem előtte. Valamint itt valahogy mindig történik valami amitől megborul minden papírforma. Vagy eső van vagy valami más de valami mindig van. Ritkán van nagyon unalmas verseny.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.03. 17:15:36

irigyellek, hogy a 80-as evekben voltal huszoneves

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Milyen is volt az a "vasfüggöny" akkoriban,arra 10 évesen nem hinném,hogy akkora rálátásod lett volna :) Persze így is nagy szó volt,de akkor már Gorbacsov irányított és a változás szele már megcsapott minket. Akkor már volt Queen koncert is. De a Hungaroring a kezdettől egy kedvelt és nehéz pálya volt (főleg az akkori) Én azon szerencsések közé tartozom,akik elsőkként mehettek rajta,még átadás előtt.
Count Adyn
Török pedig nagyon bejött nekem mint pálya

ez igy van jol mondod, emlekszem, hogy nem sikerult megvalositaniuk a terveket, az elso koreai nagydijt is eppenhogy megtudtak rendezni es latszott a palya koruli allapotokon, hogy felkesz volt...

India, Torok es Malaj palyak...mindegyik uzleti szempontbol nem volt vonzo igy kikerultek...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

PLaci
A Koreai nagydíj azért bukott meg, mert a köré felépítendő turisztikai fejlesztések finanszírozási gondok miatt elmaradtak.
Terveztek oda szállodát, kaszinót, miegymást, a 17 -es kanyar ívén belül pedig Jachtkikötő lett volna.
Mivel ezek a fejlesztések elmaradtak, nem vonzott akkora tömegeket a lelátóra a pálya önmagában, mint ahogy azt tervezték/számolták/várták.

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

sure
"elso ranezesre nem tetszik a vonalvezetese miatt" azért csöppet érettebb megfogalmazás, mint a lesemmitmondószarozás :), ne a pálya vonalvezetése, hanem a rajta rendezett verseny legyen izgalmas <#beka3>

A Forma-1-ben az egyik lenyűgöző dolog számomra pont az "űrtechnika" és a hagyományok tiszteletének eklektikus egyvelege, Monza, Silverstone ugyanúgy hozzá tartoznak, mint a Ferrari vagy a Mercedes.

És ha már ott tartunk, hogy klasszikus pályák, szerintem a Hungaroring is az, az elején mindeki oda volt, hogy lassú, sok kanyar, nem lehet előzni, blablabla, mégis jelen van a sorozatban immár 32 éve. A fiatal generáció nem tudja elképzelni, mekkora dolog volt 1986-ban "vasfüggönyön túli" országként F1-et rendezni, ami már akkoriban is az egyik legvadabb kapitalista biznisz volt :)
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.11.03. 08:18:01

Isten nem bottal, hanem VMware.

Monaco idejet mult, de regen lehetett rajta elozni amikor eppen olyan szabalyok vonatkoztak az autokra...itt foleg ezen mulik es nem feltetlenul a palyan...

Vietnam elso ranezesre nem tetszik a vonalvezetese miatt...

sokaknak nem tetszenek az "uj" palyak, de pl szamomra Szingapur, Abu Dhabi es Baku teljesen rendben vannak...az Indiai es a Koreai palyak pedig uzleti szempontbol is nagy mellefogasok voltak...

ha bevezetik megvarom, de nem egy azsiai palya mondott csodot, koztuk a sokak altal kedvelt Malajzia se lesz tobbet, pedig az is ritka technikas palya volt

Magnum PI
"Mennél rajta valami kézen foghatóval,akár még egy egy közel utcai autóval is. Hamar utolérne a döbbenet......"

Szerintem bármelyik pályán ez történne velem.

Magnum PI
"ez a palya unicum es mar tobb, mint fel evszazada letezik". Ez teljes mértékben így van és pont ez lényeg. Ha most akarnák bevezetni Monzát pont ilyen véleményeket kapna. De mivel Monza már történelem meg legendás dolgok történtek rajta az baromi jó pályának van tartva ami meg új egyből fos.

Én épp erre akartam rávilágítani, hogy ne fikázzuk már magyar szokás szerint rögtön minden újat. Várjuk már meg milyen lesz. Koreában sem azért lett vége mert fos volt a pálya hanem mert senki nem ment ki megnézni. Ezzel szemben ott van Monaco ahol a legszarabb versenyek vannak, de mindenki ott van meg nézi ezért sose fog eltűnni, pedig csak gála futamra érdemes.

És csak emlékeztetőnek mondom, hogy Monza alatt is rezgett a léc nem is olyan régen szóval az hogy hol szűnik meg futam egész sok dolgon múlik.