182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
ToxiMaxi #171132 Ez igaz, a sky sokkal de sokkal színvonalasabb, mondjuk tegyük hozzá, hogy ott a szakértői gárda volt F1 pilótákból van de a körítés is sokkal jobb. -
Fürtös #171131 Haragszom Wéberre meg Szujóra. Lett volna lehetőségük nagyon szinvonalas anyagot összerakni az itthoni rajongóknak ,ehelyett ahány versenyre eljöttek mindig csak ücsörögtek valamelyik cateringben és egy métert nem mentek,hogy megkérdezzenek bárkit bármiről.
Ha látnátok,hogy egy Karun Chandrok,vagy bármelyik riporter mit megy egy nap, hogy naprakész legyen, és a lehető legtöbb információt ássa elő a nézőinek\hallgatoinak\olvasóinak akkor ti is értenétek.
De ez csak az én véleményem.
-
ToxiMaxi #171130 Na, akkor csak kiderült, hogy van tudás. Ég és föld a különbség a nem értek hozzá vagy a van még hova fejlődnöm között. Én is mindig azt mondom a hallgatóknak, hogy aki azt mondja a munkájára, hogy ez tökéletes az elveszi magától a fejlődés lehetőségét. Persze állásinterjún sem feltétlenül előny az a hozzáállás, hogy hát én tulajdonképpen nem is értek ahhoz, amit 20 éve csinálok, hanem azt mondod, hogy ezen és ezen a területen van tapasztalatom, itt és itt szeretnék fejlődni. -
Fürtös #171129 Szerintem ne lovagoljunk ezen, nagyon sok mindent tudok és még több mindent nem.
A különbség az, hogy én közel 40 évesen is hajlandó vagyok beülni az iskolapadba ,hogy valamennyire csökkentsem azoknak a dolgoknak a mennyiségét amit nem tudok.
Azért hidd el,hogy egy F1 autó sokkal bonyolultabb annál mint a hütők elhelyezkedése meg az ERS hűtése.
Minél mélyebben látsz bele annál inkább bonyolultabb.
Először én is csak a vezérlőegységet láttam, aztán szép lassan megtanultam, hogy mit, hogyan, mikor, programozunk fel.
Aztán mikor ez már ment akkor hozzám vágtak,egy dokumentációt ,hogy mit tud még ezeken kívül a dolog.
Na az ilyen pillanatokban jössz rá, hogy mennyire kevés az a nagyon nagyra értékelt tudásod.
Az akkori System engineerem mondjuk egy matematika professzor volt, mondott néha olyanokat, hogy csak néztem ki a fejemből,hogy ezt így fejből ledarálta.
Iszonyat munka megy ott a háttérben (például) csak azért ,hogy egy váltás egy ezred másodperccel gyorsabban történjen meg.
Mindig van aki jobban ért hozzá ezért jobb ha szerény az ember ;)
Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2019.07.19. 18:22:01 -
ToxiMaxi #171128 Én beképzeltség nélkül állítom, hogy értek a szakmám azon területéhez, amit csinálok, különben nem csinálnám, nem csinálhatnám! Ha nem értek hozzá el se tudtam volna végezni. Vizsgán viccesen hangzana, ha egy tételre azt mondtam volna, hogy én ehhez nem értek. Az, hogy én vagyok-e a legjobb benne, az már egy más kérdés. Fejlődni mindig kell és lehet is.
De te is nagyvonalúan elkerülted a kérdésemre a választ. Szeretnéd ha egy olyan szájsebész rakna implantot a szádba, aki azt mondja magáról, hogy 20 év munka után sem ért hozzá és csak a felszínt kapargatja (egyáltalán mi ez, hogy a felszínt kapargatja)? Itt nem arról van szó, hogy ne tudna fejlődni, hanem arról, hogy saját bevallása szerint nem ért hozzá, ilyen a világban nincs és ha tetszik ha nem, ez álszerénység. -
#171127 én is 20 éve vagyok a szakmámban, de attól, hogy a napi teendőket jól és hibamentesen elvégzem, még én sem tudok mindent olyan szinten mint ahogy azt szeretném , ezért én sem mondanám ,hogy mindenhez értek a szakmámban , tehát ahogy Fürtös is írta csak a felszínét kapirgálom. és itt sem ugyan az, hogy nem ért valaki hozzá csak nem olyan mélységben vagy nem olyan széleskörűen, csak egy bizonyos területre.
De ezek szerint te az egészségügyben a legmélyebb részekig tisztában vagy mindennek a szakmádban és teljes nyugalommal kijelented, hogy mindent tudsz ?
-
ToxiMaxi #171126 Szerintem az nem alázat, ha valamiről, amit 20 éve űz (feltételezem, hogy ebből él), azt mondja nem ért hozzá, az (szerintem) álszerénység. Magáról azt mondja nem ért hozzá, de mást meg élesen kritizál. Nyilván a kritikához nem kell semmilyen tudás (mondjuk a szakmai kritikához igen, de olyat meg nem mondott). De te be mernél üli egy olyan fogorvos székébe, aki azt mondja nem ért a szakmájához? Én nem. Itt nem az volt a kérdés, hogy ő a legjobb a szakmájában, hanem, hogy ért-e hozzá, a kettő nem ugyanaz.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.19. 17:51:34 -
#171125 így van nem vagyunk egyformák, vannak akik alázatosak és szerények és vannak akik beképzeltek.
Van aki mestere a szakmájának, de nem kiálltja ki magát királynak és van aki rajzol egy pálcikaembert és már azt hiszi világhírű festő. -
ToxiMaxi #171124 Felvetéseimre nem válaszoltál. Én az egészségügyben dolgozom de a saját területemen nem merném azt mondani, hogy ennyi év tapasztalattal a zsebemben nem értek hozzá. Ahhoz valamit nagyon rosszul kell csinálni. Nem vagyunk egyformák. -
#171123 Nyomjatok, csak személyeskedés nélkül pliz. -
Fürtös #171122 Motorsporttal. Már lassan 20 éve, ebből jó pár év F1.
De még most sem mondanám azt ,hogy értek hozzá,max kezdem sejteni a felszínét a dolgoknak -
pr3cious #171121 Már rég túl lépett mindenki rajt legalább is én igen. De ahogy érzed. -
#171120 Ne kezdjetek már megint. Téged is ki kell tenni a topikbol, hogy végre megszűnjön a személyeskedés? -
pr3cious #171119 "Na várj kicsit, én nem a kommentárkodásra értettem, hanem a szakértelmére." nem írtam el, szakértelmet írtam.
Szak - értelem, jól olvassa a versenyeket ez nem elég? Az előzményekhez most nagyon magasan van a színvonal sosem voltam ennyire elégedett.
Hozzáteszem ő most nem szakkommentátor pozícióban van hanem kommentátor állásban és ahhoz a (szak)képességei untig elég sőt magasan kvalifikált.
Ennél jobbat?
Nem vagyok sztár honlapkészítésben de elég bonyolult dolgokat megcsináltam már hogy egy google-val boldoguljak, erre céloztam lejjebb is.
Felőlem...
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.19. 14:24:39 -
ToxiMaxi #171118 "Az egész tudományuk abból áll,hogy előfizettek az Autosport.com-ra és onnan copy pastéznak.
Igazán releváns információhoz nem férnek hozzá."
Kicsit ellentmondásos ez a két mondat.
Akkor ezek szerint az Autosport.com sem fér hozzá releváns információkhoz?
Honnan jönnek a releváns információk, tulajdonképpen te sem konkrétumokról beszélsz, csak bemondasz dolgokat
és igazából az internet homályából, mindenki azt mond, gondol, hisz, amit csak akar. Ha mondanál konkrétumokat,
akkor hitelesebb lenne.
"Itt is 2 órát beszél olyan dolgokról, hogy egy laikus könnyen azt hiszi szakértő."
Szintén felmerül a kérdés, hogyha valaki csak laikusoknak tud új információval szolgálni, akkor miért hívják el előadást tartani a BME Áramlástan Tanszék, Szélcsatorna Laboratóriumába?
De tényleg semmi offense csak mondj már konkrétumokat. Mivel te véleményt mondasz rá gondolom alapozod valamire, amire én személy szerint kíváncsi lennék. Mindenféle személyeskedés nélkül meg lehet kérdezni, hogy mivel foglalkozol?
Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy szerinted egy szakkommentátornak honnan kellene az információit szerezni? Azt már tudom, hogy nem az autosport.com-ról mert az irreleváns.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.19. 14:20:32 -
Fürtös #171117 "hogy nem értek hozzá amikor ebben élek"
Ezt kifejtenéd bővebben?
Van rá esély,hogy találkozunk jövő héten? -
Fürtös #171116 Na várj kicsit, én nem a kommentárkodásra értettem, hanem a szakértelmére.
Az a baj,hogy a TV nézőknek nem nehéz előadni ,hogy mennyire vagy szakértő.
Itt is 2 órát beszél olyan dolgokról, hogy egy laikus könnyen azt hiszi szakértő.
Az egész tudományuk abból áll,hogy előfizettek az Autosport.com-ra és onnan copy pastéznak.
Igazán releváns információhoz nem férnek hozzá.
Én azért nem szeretem őket, mert előadják a népnek,hogy mekkora szakértők de igazából nulla energiát fektetnek bele,hogy jobbak legyenek, tanuljanak vagy kicsit komolyabban utánamenjenek.
Mondjuk ő sem szeret engem, mert párszor bekérdezett akkora hülyeséget,hogy nem birtam ki röhögés nélkül (nem csak én, volt még ott pár magyar) aztán besértődött.
Ajánlottam nekik,hogy csináljunk egy videos túrát vele meg Szujóval ha tényleg érdekli őket de nem tartottak rá igényt mert betegesen félnek attól, hogy felbukkan valaki akinek tényleg van fogalma erről.
Annyira féltik a felépített képet ,hogy még akkor sem beszéltek az itt dolgozó magyarokról amikor már a blikk is megírta a cikket róluk
Csak csendben javaslom,hogy kicsit vegyél vissza mert magadból csinálsz hülyét (mint lejjeb amikor azzal kérkedsz ,hogy mekkora sztár vagy honlapkészítésben).
-
#171115 McLaren pártfogoltból volt egy pár...lehet hogy ezzel újat mondtam, simán kukázták bármelyiket akit támogattak a gokarttól kezdve (pl. Nick Heidfeld).
'sztán ja, Hamilton gyorsabb volt, gyorsabb volt Monaco-ig, ezt ugye azért emeltem ki mivel itt egyértelműen Alonso-nak kedvezett a csapat, de ugy fszán gyorsabb volt 9 futamon keresztül. ..kategóriaújoncként.
..hát ennyi.
Ahogy írtam ezt nem szabad megengednie egy világbajnoknak, mert akkor bizony bajba kerülhet... -
pr3cious #171114
Horner mutatja hogy a bal oldalán mekkora Cyril Abiteboul feje amikor bejelentették a váltást. Azért sajnálom a Renault mert most feladták nekik a leckét de ők még csak a tartalomjegyzéket olvassák. Idén elvileg nagyobb pénztámogatást kapnak de egy vezéregyéniséggel jobb lenne. Azt nem tudom hogy ezzel a szemöldökkel hogy rabolta el Ricciardot. Itt mind a két fél köpött egymás levesébe.
Claire Williams: Stabil a hely a rajtrácson p20. :D Egy női főnöknél csak egy akaratos női főnök lehet rosszabb, de legalább most.
Ocon visszatérése: Amikor néztem a Drive to Survive-ot akkor realizáltam hogy sajnos már nem a mezőny része, és akkor lettem mérges amikor megtudtam miért: pénz.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.19. 13:01:00 -
ToxiMaxi #171113 "Zandvoortban maradnak a sóderágyak!"
Nocsak, nocsak. Ha nem lenne szűk pálya, még talán jó is lenne, de hátha ez a főpróbája a sóderágy reneszánszának. -
#171112 Ha még valamiben egyetértünk, át kell gondolnod amit írtál, mert rád is igaz lesz :D Tavaly óta hangoztatom, hogy Gorsjean-nak semmi keresnivalója az F1-ben. Lehet, hogy csoda történik és kivágják végre??? Mondjuk ha én lennék Mr. Haas akkor Günther Steiner-t is lapátra tenném, de ha már kirúgások, akkor szerintem Cyril Abiteboul és Claire Williams is teljesen alkalmatlan a betöltött pozícióját nézve.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.19. 12:41:09 -
pr3cious #171111 Ocon azonnal válthatja Grosjeant
Kedves Grosjean, csak foglalod a helyet.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.19. 12:38:10 -
#171110 Látod ebben is egyetértünk :D Szerintem Paliknál meg Dávid Sanyánál, de még az öreg Fefénél (Várhegyi Ferenc) és Vörös Csabánál is nagyjából annyira nehéz jobban kommentátorkodni, mint egy vakot elverni számháborúban. Igen ez megint csak fekete és fehér, de ez van na :D
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.19. 12:21:11 -
pr3cious #171109 Bármit csak ne ezt. Nem is értem hogy régen hogy lehetett ezt kibírni :D ő az aki meglát egy 3kerekű autót és:
lehet hogy végigmegy így?
Ez az autó 3 keréken is tökéletesen működik
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.19. 12:25:52 -
#171108 Én például a Wéber Gábor-t komoly szaktekintélynek tartom, több előadásán is voltam már, csak hogy kicsit közelebb kerüljek a szívedhez :D . Gábor objektivitása és rálátása a dolgokra azt gondolom, hogy egyedülálló itthon és amikor nálunk járt az egyetemen (kábé tizenpár éve), akkor is egy nagyon jó és kicsit sem unalmas másfél órát beszélt :) Ráadásul a versenypályán sem lassú a fickó, legyen az valós, vagy virtuális :) Kicsit sajnálom, hogy már nem szimulátorozik, de a munkája elveszi az ideje nagy részét.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.19. 12:09:50 -
pr3cious #171107
Seatos lúzer kocka mit okosodik ott annak a csapatóvódásnak he? by fürtös
#171105 és mivan ha pusztán amiatt nem kell senkinek mert nincs hely? Lando és Sainz helye tuti. Még sokminden lehet de amugy én se hiszek a visszatérésben.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.19. 12:09:54 -
pr3cious #171106 Az hogy Palik Lászlónál jobban csinálnád oké áldásom rá és még el is hiszem! de hogy Wéber Gábort... facepalm
... Szóval (nem fogok) de jó tudni ha egyszer W.G. magaslatokba szállnék te ott vagy és még mindig lenézel, hiszen ahogy írtad WG szakmai tudása "megkérdőjelezhető". -
#171105 Én a jelenről beszéltem és nincs csapata, ami gyakorlatilag pontot tesz a dolog végére úgy gondolom. A jövőben ez változhat, de ha így lesz, azt kizárólag a versenyzői kvalitásai miatt lehetséges, mert mint írtam, amit a pályán tud nyújtani, az emberfeletti. A valóság, tehát a jelen, amiben élsz pedig továbbra is az, hogy egyelőre nem kell senkinek és mivel a pályán veszett gyors, ezért józan paraszti ésszel is ki lehet következtetni, hogy mi állhat a háttérben. Abban igazad van, hogy én nem szeretem a köztes dolgokat. Szerintem a fű zöld és kész. Bele lehet magyarázni sokmindent, de nem érdemes. Ha most fogadnom kéne, akkor azt mondanám, hogy Alonso soha nem lesz már Formula 1-es világbajnok és erre egész nagy összeget rá mernék tenni. Ha pedig nagyon akarjuk nézni a köztes dolgokat, akkor nem kell még nyilatkozatot sem olvasni ahhoz, hogy a vak is lássa, a McLaren és a Honda viszonyának megromlásában óriási szerepe volt a spanyolnak, aki frusztrációjában elhordta a japánokat mindennek, pedig az a McLaren sokminden volt csak jó nem és erről nem csak a Honda tehetett. A csapatnak nem hiányzik Alonso, a Hondának sem, a McLaren pedig végre valahára elindult felfelé.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.19. 11:50:24 -
Fürtös #171104 Ne menj bele, szerinte én sem értek az F1 hez.
Újságírók cikkei alapján meg semmit ne gondoljatok, külön tréning van rá,hogy hogyan beszélnek az ujságírókkal.
Soha senki nem fogja az igazságot elmondani egy ujságírónak.
-
pr3cious #171103 Egyetértek mert még egyszer ilyet mond valaki hogy nem értek hozzá amikor ebben élek olyan leszek mint Verstappen és megfejelem.
mégha akad is olyan aki szívesen versenyezne vele, még ha akad is olyan aki visszavárná. Te eldöntötted hogy ő fehér-fekete és az úgy van meg egy paraszt, pont. pff -
#171102 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nyertél! Lebuktam, tiéd a dicsőség. Fejezzük be tényleg, mert ez az egész, egyébként lightos vita bement egy bizonyos szint alá. -
pr3cious #171101
notepadban írsz weboldalt??? aham okey++
Én meg rákeresek hogyan kell c# programnyelven külső programot írni steam-hez angolul de hülye vagyok a google használatához, te ezt komolyan gondolod??? Ennyit akartam kihozni az egészből nem többet te F*sz. -
#171100 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem kötekedek, csak egyszerűen olyan fellengzősen írsz és olyan dolgokat vállalsz, amiket utána nem igazán lehet értékelni. 2000-es évek elején írtam ilyen weboldalt notepad-ban. Mára több webáruházat felépítettem már komoly hazai és külföldi cégeknek, amelyek a semmiből fel is lettek futtatva, de még én is remegve merem kimondani, hogy értek hozzá, mert minél jobban beleásom magam, annál inkább látom, hogy mennyivel nagyobb tudású emberek vannak a szakmában. Egyszerűen más az értékrendünk. Heti 2-3 cikkem megy ki az egyik legnagyobb hazai hírportál fő, vagy aloldalára ajánlóba több ezres olvasottsággal az autóversenyzés és szimulátorozás témájában. Felépítettem egy szimulátoros csapatot, ahol komoly neveket találsz és útjára indítottam egy itthon akkor még egyedülálló, mára pedig egyre népszerűbb podcastet a semmiből. Mégis fele akkora embernek se érzem magam, mint te. Nem vagyunk egyformák. Én az egyre hosszabb utat látom magam előtt és azt, hogy mennyi mindent nem tudok még. Nem szeretem a fent írt dolgok egyikét sem hangoztatni. Nem tartom magam sem újságírónak, sem podcast sztárnak és szándékosan nem neveztem meg egyiket sem. A weboldaladról pedig te magad írtad le, hogy milyen. Ha elfogadsz egy tanácsot, inkább pont ásd bele magad a "lopott wordpress lopott sablon honlap" irányba, mert többre mész vele és nem lesz nevetséges a végeredmény, ráadásul egy egyszerű booking-hoz sem kell majd külsős oldalt használnod. Az ennyi tudással rendelkező embereknek pont ideális a wordpress, de elárulom, hogy a szakmában a legtöbben a wordpress-ből élnek, még akkor is, ha olyan amilyen. Persze ez csak egy vélemény, nem kell egyetérteni vele, én nem várom el. És nem fogom egyik fent említett dolgot sem megnevezni, sem linkelni, se semmi, mert nem ide tartozik. Privátozást meg el se kezdjük, kinőttem már.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.19. 11:21:30 -
pr3cious #171099 Azért privátban remélem majd megírod hogy a honlapkészítő mért lett zárójel, nem egy lopott wordpress lopott sablon, és nem egy honlap varázsló hanem amit ott látsz saját tartalomkezelő (php,mysql) fejlesztés ami mobilbarát, mindent én csináltam még ha szar is. Nem értem mért kötekedsz.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.19. 11:07:25 -
pr3cious #171098 Aham, oké, persze, természetesen, ha te mondod...
Alonso nem volt elég gyors, és Hamilton meg le se szállt a dobogóról..
Igen?? WTF???????? Akkor bakker mi tényleg valami mást néztünk úgy emlékszem Bahrain kivételével mindig ő végzett előbb Kanadáig.
Zéró nyomással és a csapat hátszelével 109-109 "elverte" :) -
#171097 Nem szeretnék veled tovább vitatkozni, de tényleg. Ha te úgy érzed, hogy "honlapkészítő" vagy és reálisan látod az F1-et, akkor elfogadom. Én máshogy látom (mindkettőt ráadásul), engedd meg, hogy nekem is lehessen véleményem :) Köszi.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.19. 10:49:05 -
pr3cious #171096 "Továbbra is azt gondolom, hogy te létrehoztál a fejedben egy saját F1-et, mert annyira messze áll a valóságtól szinte minden amit írsz, hogy elképedve olvasom mindig." Vagy inkább te akarsz mindent fehéren is feketén látni és nagy ívben teszel a köztes árnyalatokra. Teljesen reálisan látom a Forma1-et, a 2007-es dolgokkal nehezen tudsz velem vitatkozni mert érdekelt és minden cikket utólag is elolvastam. Ron Dennis-t tartom a felelősnek a kialakult helyzetért.
Nem kértem kielemzést, ez is olyan hogy én tisztában vagyok minden problémájával amivel viszont te nem vagy tisztában és úgy szórod az áldást, energiámtól függ hogy le lesz cserélve vagy sem.
Egyébként az ilyen jött ment Palmer figurákat így kell helyre lehet tenni 2 szóval. -
#171095 Az utolsó mondatod nem ül.
2007-ben Hamilton kategóriaújoncként elverte Alonso-t...és Monaco-ig biztos hogy Alonso volt az első számú kiemelt, joggal. Ott viszont Hamilton-nal nem futatták meg a lehetséges stratégiát, és ezért ő megkergette Alonso-t az utolsó körökig.
Viszont Monaco-ig Hamilton vezette a tabellát. ...és ezt Alonso-nak nem lett volna szabad hagynia, ..mert Hamilton onnan már nem akart második számú lenni. Valahol itt kezdődtek a problémák.
Alonso nem volt elég gyors, és Hamilton meg le se szállt a dobogóról..és eredményesebb volt mint Alonso. ..és ez bizony baj. Egy ilyen helyzetet nem lett volna szabad engednie ALonso-nak, úgy kellett volna verni ahogy tette Vandoorne-l, vagy legalább meggyőzően.
De nem tudta, sőt ...és amikor Hamilton-nak már több pontja volt mint Alonso-nak akkor már ezt nem lehet elengedni...vagy megszerzed magadnak a lehetőséget vagy nem, a csapattárs nem fogja odaadni.
...ezért lett az az év olyan amilyen,..és aztán végkép elrontotta az hogy Alonso megzsarolta Dennis-t. -
#171094 Igazából te a saját véleményeden kívül senkiére nem vagy kíváncsi szerintem, de ez már nagyon személyeskedés. A honlapkészítőt meg nem kommentálnám, speciel pont a szakmában vagyok én is, hadd ne elemezzem ki. Egyrészt nem is akarlak megbántani, másrészt meg nem itt a helye ennek. Igazából simán fogadjuk el egymás véleményét szerintem. "még mindig nem találtam egy ilyet sem, sőt!" Belinkeltem az elsőt, ami szembejött gagyi címszavakra keresve. Van még, hidd el :) ,vagy ne hidd el, nekem az is jó, csak simán ugorjunk és várjuk Hockenheimet :) Nem fogjuk egymást meggyőzni úgy se :) -
pr3cious #171093 Olyat mondj aki számít és nem érdekből járatja le Alonsot :D a RedBull sem játszik 2012 miatt... mi mást mondana? Leauge of patkányok(RedBull) mindenkinek beszóló véleményére tényleg nem vagyok kíváncsi.
Szóval nagyon jól megmondja mindenki hogy mi a helyzet aki ott se volt, nem is volt vele egycsapatban. Nem Alonso tervezte félre a tavalyi autót csak nagyon későn vették észre hogy mi a hiba, ezért már nem is vettek be B fejlesztésű autót.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.19. 09:44:49