182274
  • MaSzKa
    vettel
  • Christian88
    "veszélyes" volt, mondjuk minden az ebben a sportban de ez kifejezetten.
    meg figyelmetlenség.
  • Count Adyn
    Hát én nem vagyok egy Massa fan, de miért büntették egyáltalán? Mert 2 autó egymás mellett ment a boxutcában?És? Nem értek össze ugyhogy nemtom mi a gond, elég mindennapos eset, Alonso pl igy gyorsulta la anno Kubicát:D
  • Christian88
    bekell ültetni egy mclarenest bekell ültetni egy ferrarist bekell ültetni egy bennettonost vagy valami és máris nem részrehajló ,próbát megérne szerintem.Nikki Lauda azt mondta rendben volt hami előzése ferrarival lett világbajnok kétszer.Remélem ők nem akarják megölni ezt a sportot
  • Freedom88
    hát igen, Kimi büntetve lett a monacoi nagydijon a csapat hibájából...:S
  • Istencsászár
    Nem, de bocsánat már hogy szúrja a csörömet amikor értelmetlen az egész...

F1hireken a cikk alá odaírta a szerző ( ezek szerint neki sem tiszta ) ( de ha neked igen, kérlek magyarázd el nekünk )

"A Sportkódexet viszont nem tegnap írták Párizsban, így már a Belga Nagydíj után tudhatták az illetékesek, hogy nem juthat érvényre a McLaren fellebbezése. Kérdés, hogy akkor miért hagyták kibontakozni ezt a kéthetes cirkuszt?"
  • Count Adyn
    Azabaj, hogy aki meg volt f1 es, az részrehajló lenne nagyon valaki felé.
    Jean Todt FIA elnökhöz mit szólnátok pl?:DDD
  • Christian88
    Persze,de nem igaz hgoy nemtudnak leülni és normálisan megírni.szerintem 1 nap alatt meglenne ha összeülne pár okos meg a versenyzők vagy a téli szünetben felkészítés alatt pl hetente egyszer összejönnek. Többség meglenne elfogadják nem lenne nem fogadnák.Tényleg nem szeretnék olyan VB-t hogy "azok" ott fennt határozzák meg.Lehet jobb lenne olyanokat berakni ha van rá lehetőség akik versenyeztek forma 1-ben(nem tudom most kik vannak ha most is vannak olyanok akkor bocsi),legalább 50%-ban több f1es pilóta kellene akik hozhatnak iylen döntést
  • Kit--Kat
    Passz, felőlem őt is megbüntethették volna.
    Bár mondjuk nem bírom a Massa gyerek búráját de... azért arról nem tehetett a csóró, hogy idiótán engedték ki.
    Más részről meg Kimit is büntették meg a csapata miatt nem egyszer, ezért nem gondolom, hogy részrehajlók lennének.
  • Christian88
    elején mondom Hamilton szurkoló vagyok, elismerem hogy elég furcsa volt az eset.De még Velnciában amikor Massanak volt incidense a bokszutcában igaz a csapat hibájából de akkor olvassuk csak el a szabályt:

"A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Sportszabályzata kimondja, hogy a versenyigazgatóság a pályán történt INCIDENSEKÉRT háromféle büntetést róhat ki:

Bokszutca-áthajtásos büntetést (A drive-through penalty. The driver must enter the pit lane and re-join the race without stopping) [a]
    Tíz másodperces stop/go büntetést (A ten second time penalty. The driver must enter the pit lane, stop at his pit for at least ten seconds and then re-join the race)
    10 rajtpozíciós büntetést a következő versenyen (a drop of ten grid positions at the driver's next Event) [c]"

Na most akkor a boksz pálya nem a pályán van?Hogy is lett ezek közül akármelyikből is pénzbüntetés?. Persze lehet csak a mclaren fan beszél belőlem=)
  • Kit--Kat
    így is úgy is sportszerűtlen volt amit Hamilton művelt
  • chalezlopez
    Ejj, nem is tudtam, hogy jogász is vagy!
  • DannyL
    ATTYAÚÚÚÚRISTEN!
  • madmanic
    pl hogy -mert nem volt pontos a szabály és változtani kellet rajta, ez miatt marasztaltak el valakit- ami jelentősen befolyásolja a végeredményt mondjuk egy 10 rajthelyesre módosítják..
  • Istencsászár
    Nem az a lényeg h mit vártál hanem az egész szituáció...
  • Kit--Kat
    De már 2 hete mondják, hogy az ilyen büntetéseket nem lehet megfellebbezni, nem tudom mit vártál.
  • Istencsászár
    Alapból olyan döntést hoztak ami nem fellebezhető a szabály szerint, a McLaren fellebbezését mégis elfogadta az FIA és biróságra vitte azt, vagyis itt most elbírálásnak kellett volna lennie nem pedig annak hogy a két fél felmutatja a bizonyítékait, érveléseit aztán az FIA ugy dönt hogy bocs srácok igazából ennek az egésznek meg sem szabadott volna történnie hiszen a szabály kimondja ha nem lehet... na ugye hogy vicces?
  • Norbi1990
    Ez a szárny kúúl lesz jövőre
  • passatgt
  • b-type
    Na pont ez az....ezen pöccentem be. Mert ha már ilyen írtó gyorsan kellett büntetni, annélkül hogy néztek volna bármiféle adatokat.., akkor miért olyan büntetést hoztak, amit elvileg meg sem lehet fellebbezni??!

Maga az eljárás bosszant, elvileg így hozhatnak olyan döntést, ami tök igazságtalan is lehet (elvonatkoztatva most ettől az esettől)..de hát tök mindegy, mert ezt a büntetést kiszabva formai okok miatt nem lehet megtámadni.
  • madmanic
    a cikkben benne van, hogy később döntenek a fellebbezhetőségről..

döntöttek.

A szabályok pontosításával mindíg csak akkor foglalkoznak, mikor valakinek a kárára már döntöttek ( a hiányos, pontatlan szabályok alapján )

és ez nagyon gáz..

Mosley ezzel foglalkozna inkább nem az egységes motorokkal meg a fenekeléssel..
  • bordy
    cool!

• coulthard007
    A FIA magyarzázata:

A szabálysértett versenyzők a következő büntetést kaphatják:

-Bokszutca áthajtásos büntetés, amikor is a versenyzőköteles megállás nélkül áthajtani a bokszutcán, betartva za ott előírt sebességkorlátozásokat.

- 10 másodperces „Stop and Go”, amikor a pilótának nem csak behajtani kell a bokszutcába, hanem ott megállni 10 másodpercre mielőtt folytatná a versenyt.

-A következő versenyen 10 rajtkockával hátrébbról kell indulnia.

Ha az első vagy a második büntetést kapja a versenyző, a nagydíj vége után, akkor egy másik paragrafusnak köszönhetően 25 másodperces büntetéssel sújtható.

Továbbá a FIA azt is szabályozza, hogy az ilyen nemű büntetések esetében sem a versenyző, sem a csapata nem élhet fellebbezéssel.
  • Count Adyn
    Nem, ez a valóság, amit mindenki tudott, egyesek mégse bírták ki vergődés nélkül:)
  • Istencsászár
    "A FIA Fellebbviteli Bírósága kedden úgy döntött, hogy nem fogadható el a McLaren beadványa, mivel a Nemzetközi Sportszabályzat 152. cikkelye kimondja, hogy az áthajtásos büntetés - amelyet jelen esetben a 25 másodperces büntetéssel váltottak ki - „nem fellebbezhető"."

szóval meghallgatták a McLarent és a Ferrarit az üggyel kapcsolatban, és arra a következtetésre jutott a bíróság hogy nem lehet fellebbezni? ez ugye valami vicc?
  • bardocz
    A csapatot szopassák már halálra.
  • kirol
    Zsír! :)
  • coulthard007
    Az FIA visszautasította a Mclaren fellebbezését!
  • bardocz
    Én nem megyek semmi hirtelen tervezett programra,ha F1 vagy WTCC van-.-"
    Most a Hungaroringi időmérőt Horvtoknál egyik szomszédnál néztük.2 részére nem is emlékszem,mert végig beszélgettünk,régen rallyzott,és arról mesélt.
  • M@TriX
    én meg Szingapúrról, hogy most ennél a versenynél nem kell majd korán kelnünk... itt is kelhettünk volna.
  • a.carkey
    Fujiról írt.
  • M@TriX
    így most az éjszakai futam miatt nekünk nem kell korán kelni ;)
  • a.carkey
    Nálam sokszor feldúlja, különösen ha hajnalban vannak a futamok, de be kell válalni ha érdekel, különben sok mindenről le kell majd mondani az életben. :D
    Volt, hogy feljöttem a partról, és beültem a szomszédhoz (egy albánhoz) F1et nézni, miután a mi szobánkban nem volt jó a tévé, mert speciel érdekelt a futam, mondjuk nem a mostani dögunalmas fajta években. A faszi először ugyan nem rajongott érte, de vittem sört és azonnal feloldódott. :)
  • G_ArchAngel #71871
    szerinted a csaladi beket mennyire dulna fel, ha en a vasarnapomat egy F1-et kozvetito keszulek es TV csatorna keresesevel toltenem?:-)
  • a.carkey
    Oh te szegény! :D
    Portugáléknál ezek szerint még nem használnak modern cuccokat. Gondolom Galleonnal hajózol oda és lovaskocsin közlekedsz majd a városban. :D
  • G_ArchAngel #71869
    Engem jobban erdekel, hogy Fuji-t nem latom, mert Madeira-n kell szenvednem akkor
  • Máté94
    Fordítva:D
  • WNW
    Imadom, mikor a britek a brit pilota/csapat mellett lobyznak, es igy tovabb (Hill, Moss, stb..)..
  • bardocz
    Remélem massa megnyeri 5 ponttal,és akkor lehet röhögni,hogy háhá,1 ponttal megint elbukta,és ferrarié a vb cím.
  • Count Adyn
    Damon Hill 14 éve még hitte, hogy büntetni kéne:D