FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnum PI
Na most összezavartál 😊. Akkor most jól csinálta Ocon vagy sem?
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.13. 20:13:43

b-type
mert hibázott, ezt sztem itt a topikban senki nem vitatja..simán megérdemelte, mert benne maradt a szituban pedig el kellett volna engednie mikor Verstappen levédte az előzési kisérletét.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Magnum PI
Akkor miért kapott 10mp büntit Ocon ha ez ennyire nyilvánvaló?

b-type
Verstappen élen állt, Hamilton a két Ferrrari-ra volt kihegyezve...úgy beszélünk mintha Verstappen nyomás alatt lett volna, pedig simán kontroll alatt tartotta a futamot..ezért ment 'lassan' Qva jól működött a Red Bull, semmi más dolga nem volt mint a lágy gumit menedzselni és figyelni.
..mélyet meg azért fékezett mert nem engedte el Ocon-t,..nem fogok méricskélni mert a helyzet magyarázza.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Magnum PI
Te most összekevered a két beszélgetést. Ez egyik az a miért nem volt joga ehhez Oconnak (tudod a Max köcsög Ocon jófej szál), a másik meg hogy hova vezetne az ha ilyenhez joga lenne Oconnak. Milyen módon élhetnének vissza ezzel.

Magnum PI
Ez nem konteó hanem "mi lenne ha". Senki nem mondja hogy Ocon szándékos volt. Arról van szó ha több lenne a joga a lekörözöttnek miért ne használnák ki a csapatok. Az láttunk már ennél cifrább dolgokat az F1-ben

molnibalage83
Hogyan, amikor pont ennyivel volt lassabb Maxika? Tehát kb. gázelvétel nélkül elengedhette volna egy helyen O-t és csá. Megáll az ész, hogy mennyire felbecsülöd azt, hogy simán megengedi, hogy elhúzzon mellette, aki körönként 1+ sec-cel gyorsabb nála. Ettől biztos veszít 2 sec-et.

OMG...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
A konteó blogok kettővel odébb vannak...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Magnum PI
"Hamilton elengedné azt kész, ha pedig utána nem megy elég gyorsan akkor megkapja a kék zászlót azt kész"

És ezzel már kapott is Hamilton akár 1-2mp hátrányt mire ez a bohóckodás lemegy. Mi van ha nem előzi meg és csak megy mögötte és próbálkozik? Be-be szurkál és nem előzi meg?

Magnum PI
"Verstappen meg reagált rá, amikor a cél végén Ocon előrébb volt és elmehetett volna...reagált rá egy mélyebb féktávval"

A hosszabb mélyebb féktávot miből gondolod? Nekem videó alapján normális féktávnak tűnik olyannyira hogy ott még külső íven hagyott is egy csomó helyett az 1. kanyarba. Aztán a 2. kanyarban már nyilván nem hagyott mert akkor nagy rossz lett volna neki a kigyorsítás az egyenesre és sok benne marad a körben.

Természetesen minden ütközés elkerülhető ha valaki feladja terveit. Ezt elméletileg megtehette volna Max meg Ocon is. Ha te azt gondolod ezt a versenyt vezetőnek kellett volna megtennie a körhátrányban lévővel szemben, hát nem tudom, nekem az elég abszurd.

Szerintem Max úgy ment mintha Ocon ott sem lenne a pályán és úgy is kellett volna viselkednie. Nem akart Max harcolni de kimozdulni sem az ideális ívről.

b-type
na itt egész jól megfogalmaztad 😊)
Tudod mi lenne ha a TR beküldi hiperlággyal Gasly-t Hamilton mögé hogy vegye vissza a körét?
semmi. ..és pont ez a lényeg.
Hamilton elengedné azt kész, ha pedig utána nem megy elég gyorsan akkor megkapja a kék zászlót azt kész,..és akkor most itt egy szándékosságot feltételezel, de még ennek is ennyire egyszerű a megoldása.
Itt Ocon nem akarta lassítani Verstappen-t, ki akarta taposni a friss, jó tapadású gumiból az előnyt, Verstappen meg reagált rá, amikor a cél végén Ocon előrébb volt és elmehetett volna...reagált rá egy mélyebb féktávval, azt mindenki szopott 😊)

Magnum PI
Egyébként tényleg jogos kérdés miért van ilyen kevés joguk a lekörözötteknek, és mellesleg miért volt még a 10mp is kevés büntetés most.

Gondoljatok bele mi lenne ha a TR a verseny vége felé kihozná mindig Gasly-t, hogy feldobjanak rá egy hiperlágy gumit, beküldik Hamilton után közvetlenül a pályára és azt mondják vegye vissza körét. Ha ezt harccal megtehetné abból nagyon komoly gondok lennének. Még kis sem kell ütnie a másikat elég ha csak ott van és próbálkozik és megnehezíti 1-2 körig a versenyét. Mindenkinek van kimondott vagy kimondatlan fiók csapata amit bármikor be tudnak áldozni egy futamgyőzelemért és kapnak 10mp. Kit érdekelne. Jelen esetben nyilván? nem ez történt de ha több joga lenne a lekörözöttnek akkor ez gyakran megtörténne.

Na ezért nem szabad ilyet és ezért van teljesen jól az hogy akit leköröztek az már nem befolyásolhatja az élen haladókat sehogy, de sehogy. Se akkor mikor visszaveszi a kört sem akkor mikor a 3-at kapja.

lac coo
Ocon úgy akart "előzni" mint ami miatt Max egy gyökér...
Akkómostmivan ? 😊)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Nem az a lényeg hogy Ocon kört akart visszavenni, hanem ahogy próbálta - magyarul balfaszul. Attól nagyobb b.f. csak az volt aki eldobta a majdnem biztos győzelmet, mert nem bírta elviselni hogy egy alsóbbrendű csapat pilótája leelőzze.
És ez már kezd unalmas lenni. Olvassátok el mit mondott Ross Brawn.

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

nearo
De mit számít akárkinek az előélete egy ilyen balfasz manővernél? Egyáltalán nem csípem én se a hollandot, de egyszerűen nem tudom hibáztatni ezért az ütközésért. Ha Hamiltont üti ki ugyanígy egy lekörözött, akkor a jobb előélete miatt ő nem lenne ostoba nagyarc?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

molnibalage83
2014 óta láttam 2 futamot, azt is véletlenül.
Bárki adta volna elő a mezőnyből hasonló előélettel, amit Maxi, azt is ostoba nagyarcnak tartanám. Tehetek róla, hogy éppen ő az?

nearo
"Régen nem rugózna ezen senki, ha Maxikának nem lenne olyan nagy arca..."
Pontosan, régen nem rugóznátok rajta, ha nem utálnátok ennyire Verstappent a nagy arca miatt 😄

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Magnum PI
"Occon nem kör kapott, éppen visszavette volna. Még ez sem sikerült megérteni...?"

Mindenki tudja hogy kört akart visszamenni. Szerintem te most vagy tényleg nem olvasod el amit mások írnak vagy ennyire félreérted. Leírom röviden:

így nem lehet kör visszavenni!!! Hogy miért nem? Kérlek olvasd el rendesen amit írtam vagy csapd fel a szabály könyvet vagy csak hidd el nem poénból kapott rögtön 10mp stop-n-got.

sure
Sőt, jobban belegondolva - ha Oconnak eddig voltak is némi esélyei jövő évre egy F1-es ülésre, ezeket az esélyeket most valószínűleg jelentősen csökkentette saját maga számára - szóval az sem biztos, hogy Max veszített többet...

Isten nem bottal, hanem VMware.

GabeE3e
Teljesen igazad van.

There is but one rule: Hunt or be hunted.

sure
"Mivel ez verseny, ezért próbált előzni. ---> Versenybalaeset"
NEM az. Ha Verstappen elrántja balra, nem ütköznek, de lemegy a pályáról, letér az ideális ívről, veszít 5 tizedet - Oconnak szerintem akkor is járt volna a bünti (és akkor megérte volna a nyomulást?)

Valóban, mindegyikük inkább erős volt, mint okos, és Maxnak volt több veszíteni valója, és kontextusban (=állítólagos régebbi kakaskodásaik tükrében) kissé érthetöbb, miért is nem vette el egyik sem, ettől függetlenül, ez NEM sima versenybaleset, és nem tolerálható SZVSZ a Forma-1-ben.

Tegyük a szívünkre a kezünket, milyen gyakori a modern F1-ben, hogy valaki körhátrányt visszavesz az első helyezettől? Legeljebb Safety Car mögött...igenis, kedves lekörözött pilóták, NEKTEK kell alkalmazkodni és kör visszavételét CSAK úgy megejteni, hogy semmiképp se zavarja (nemhogy akadályozza, veszélyeztesse vagy esetleg kiüsse a rád addigra 1 perc sok másodpercet vert versenyzőt)

__Jacek__
Itt tisztán látszik mi történt, nem tudom egyesek mit gondolnak Oconak Max mögött kellett volna autóznia miútán utól érte? Kurvára ő is versenyeben volt a pontokért majd autókázik Maxika mögött, lehet ekézni de Maxika az elmúlt években letarolta a mezőnyt mit csodálkozik? Ennél nagyobb cumikban lesz része mert nem okos és magát fogja szopatni...
Rádiózást meghalgatnám mivel a ForceIndia mondta Oconnak előzze meg Max-ot, namost Max verseny mérnöke mégis mi a lofaszt csinált? Nem szóltak neki? Vagy ezt a megoldást javasolták neki, vagy egyszerüen Max egy kretén...
GabeE3e
Én értem amit mondasz, nem fekete-fehér ez a történet,több szemszögből lehet nézni és van igazság mindkét nézőpontban.

De körhátrányban,nem teszed be az egyenes utáni kanyarban az élen haladónak,mikor látod,hogy védekezett az egyenes végén 😊

Igen butaság volt védekezni,de 1 kör előnyben,ha nem akar elengedni, és ütköztök,bármi is legyen a szituáció,akkor a lekörözött a hibás.

Nohab
Nem azonosak a szabályok az éppen lekörözést elszenvedő és a körét visszavevő versenyzőknél. Az utóbbi hátráltathatja ésszerű mértékig az előtte haladót, de nem veszélyeztetheti. Ugyanakkor az elől haladónak is érdemes közreműködőnek lenni, mivel jelentős tempókülönbségnél úgyse fogja a továbbiakban zavarni. Ebben az esetben pláne nem volt mit vesztenie Maxnak, mivel a mögötte menők szenvedtek.

Charlie véleménye szerintem helytálló.

Túlságosan is erőltette Max, ráadásul feleslegesen. Ha okosak, akkor tanul belőle. A többi nagy is hasonlóan kezdte.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2018.11.13. 17:01:57
__Jacek__
"akkor a DRS-zónában az egyenes végén megteheti" pontosan ezt szerette volna.
sure
Az az egyetlen baj a sráccal, hogy tudja magáról, hogy pokoli gyors és tehetséges, és igen, nem érett még meg rá, hogy ezt profi módon kezelje, illetve hogy amikor kell, önmérsékletet tanúsítson. Senna meg Schumacher se voltak szívbajosak a pályán vagy pályán kívül, de az arrogancia csak VB-címek után jött 😉

molnibalage83
Semmi nem tiltja a kör visszavevését főleg, ha az előtted levő markánsan lassabb nálad.. A lekörözött pilóták is mehetnek pontokért. Mennyivel volt Occon lemaradva a 10 helyezettől? Mert ő azokért a helyekért rohant és Maxika bizony kvázi feltartotta. Mivel ez verseny, ezért próbált előzni. ---> Versenybalaeset, Ennyi.

Régen nem rugózna ezen senki, ha Maxikának nem lenne olyan nagy arca...

sure
Ha Esteban magyar lenne, biztosan másképp alakul a történet, hiszen tudjuk a népi bölcsesség mit mond - Ocon enged, szamár szenved <#idiota>

molnibalage83
Pontosan erről beszélek. Már elnézést, de kb. olyan modora és arca van Maxikának, mint egy taknyos tininek...
Pont az általad említett jutott eszembe, mert anno azon a nyilatkozaton jót röhögtem... Kb. a Benny Hill zenéje ment a fejemben és kerestem a kandi kamerát.

benőmenő
Meglett volna az egyenesben, ha Verstappen nem védekezik egy olyan autó ellen, akivel nem volt versenyben. Ha nem pördül meg, akkor is felesleges időveszteség lett volna.
Mégegyszer: Occon nem egy kék zászló után izmozott, hanem utolérte.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.11.13. 16:41:57
sure
Amit mondasz Verstappen kettős mércéjéről, abban általánosságban beszélve, van igazság - a múltkor mikor Kimivel tényleg pozícióért vívott és elhagyta a pályát, majd visszatéréskor koccantak, volt képe azt mondani, hogy Kiminek "meg kellett volna várnia, míg ő visszajön". Perrrrrsze… 😉
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.11.13. 16:39:06

GabeE3e
Srácok, Ocon kört akart visszavenni, értitek? 1 kör hátrányban volt , egy teljes kör 1percX másodperc hátrányban, ilyenkor nem lehet ilyet csinálni,ha vissza akarja venni a kört,mert gyorsabb,akkor a DRS-zónában az egyenes végén megteheti,de nem kanyarban beszúrva belső ívben, persze elkerülhette volna Verstappen,de akkor sem az ő hibája ez "NONSZENSZ" 1 kör hátrányban nem csinálhatsz ilyet, és nem lehet azzal érvelni,hogy korábban ő is csinált faszságokat,szóval megérdemli ő volta hülye, szerintem ő soha nem ütött ki senkit körvisszavétel miatt,de javítsatok ki,ha tévednék.

molnibalage83
Occon ment az előtte haladó után, sokkal gyorsabb volt Maxikánál. Talán kicsit messzebbre kéne nézni, mint egy autóval előbbre... Persze ahhoz ész is kéne, láthatólag Maxikának nem jutott belőle. Occon nem tartotta volna fel őt, hiszen sokkal gyorsabb volt nála, Hamilton nem került volna semmivel közelebb, ha nem izmozik. Ha elengedi a kanyarban és nem izmozik, akkor 5 kanyarral odébb már 100 méter a difi köztük...

Ez versenybaleset volt. Occon is benne volt.

De melyik részét nem érted annak, hogy Maxikában az kurvára irritáló, hogy amikor ő adta ezt elő, akkor teljesen rendben van. Ő neki mennek bele a saját hülyesége miatt is, akkor meg egyből verekedne...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.13. 16:36:42

benőmenő
Ilyen van, hogy valaki visszaveszi a körét. Miért ne tehetné meg? Occon jóval gyorsabb volt, Verstappen pedig kényelmes előnnyel vezette a futamot. Ezek után az alábbi helyzetben Verstappen úgy gondolta, hogy a kettes kanyarban tök oké úgy kanyarodni, mintha senki nem lenne a közelében...hátööö...

Még csak azt sem lehet mondani, hogy Occon nem hagyott helyet, hisz lehúzódott amennyire a hurka engedte. Csak azért nem tudta visszavenni a körét, mert Maxi izmozni akart a tizenvalahnyadikkal, mint valami suttyó a körúton.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.11.13. 16:33:26
sure
Kösz a magyarázatot, most már világos, azonos elbírálás alá kéne essen ez az eset (="versenybaleset"😉, mintha pozícióért ment volna (=Ocon a második helyről az elsőt szerette volna elvenni/visszavenni, nem pedig egy 1 perc tizen-x másodperces hátrányból farigcsálni egy kicsit). Az a sok ostoba vény szatyor a stewardok között szintén nem érti, [email protected] címre is elküldenéd kérlek a magyarázatodat?

molnibalage83
Occon nem kör kapott, éppen visszavette volna. Még ez sem sikerült megérteni...?

Ha olvastad volna a régebbi üzeneteket, láthattad volna hogy Ocont hibáztatom nagyobb mértékben. Sőt azt is írtam, hogy ez már a sokadik ilyen buta beszúrási kisérlete volt. Verstappen ha nézett volna versenyeket (odafigyelve tényleg) akár fel is készülhetett volna erre.

"Nem lehet, hogy ez a gyerek esetleg tényleg k* jó?" Vannak jó oldalai is persze. De attól hogy gyors egy igen jól tapadó autóval nem lesz valaki VB. Pontokat kell gyűjteni. Rengeteget eldobott idén a túl nagy kakaskodásával. Talán tényleg egy kakasra hasonlít legjobban <#falbav>

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

Magnum PI
"Hogyan nem is próbálhatta volna meg?", de hát pont ezt írtam le 😊.

Most az mondod hogy Maxika is okozott ilyen balesetet lekörözöttként?
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.13. 15:56:18

Áh, az a fűszeres csaj <#nevetes2> Azért nem megvetendő falat <#action>

Magnum PI
"Sokak szerint aki le van körözve az mintegy versenyzésben alsóbbrendű"

F1-ben ahol egyelőre nem 2 kategória versenyzik alapvetően ez, ezt mondja a szabály. Vannak szériák ahol ez nem így van. De itt igen, ha kört kapsz akkor nem okoskodhatsz, nem befolyásolhatod az elől lévőket.

Látjátok hogy Hamilton, Vettel vagy akár Raikönen is mekkora hisztit csap már rögtön ahogy meglát valakit a maga előtt. Még csak csatába sem kell keveredni és már nyomják, hogy miért nem megy félre. Ők sem akarnak egy ezredet sem eldobni egy lekörözött miatt. Régen egy ilyen instant ököl harc volt a pálya mellett. Régi szép idők.....

molnibalage83
Hogyan nem is próbálhatta volna meg? Mármint úgy, ahogy Maxika is előadta már korábban és csatt lett a vége...?
Érdekes módon, akkor Max. nem mondta azt, hogy "what an idiot" saját magára.
Ez az, ami irritáló a benne, de nagyon.

Magnum PI
Teljesen figyelmen kívül hagyod (vagy nem is érdekelt és el sem olvastad) a lényeget, hogy Ocon így nem is próbálhatta volna meg. Csak arra alapozol, hogy Max mekkora nagyképű köcsög és ezért Ocon így rendben van. Ezzel senkit nem fogsz meggyőzni.

Nem az önérzetét sértette hanem éppen futamot akart nyerni egy VB éllovas ellen.

Azért sem szállhat csatában a lekörözött mert már az is hogy nem az ideális íven fordulsz tized másodperceket jelent és ebben a szituban k*ra fontos minden tized. Egy csata akár 1-2 másodpercet is rárakhat a körre ha nagyon szarul jön ki. Hidd el nem az zavarta hogy vissza akarják venni ha kört hanem hogy egy századot sem akart eldobni a körből egy lekörözött miatt. Ha Ocon olyan kurva gyors akkor a következő egyenesben is el tudott volna menni, vagy majd a következő körben.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.13. 15:44:28

molnibalage83
Persze, mindenki más, csak ti vagytok helikopterek...
Ezen felül szövegértelmezés...

Majd, ha Maxika esetleg magába száll és régi esetei kapcsán kijelent, hogy "vazz, én voltam hülye", akkor térjünk vissza erre. Érdekes módon akkor szerinte mindent jól csinált. Akkor Occon is. Előtte volt egy sokkal lassabb autó, amit megpróbált megelőzni, mert ment volna ő is más után.

Az, hogy Maxika önérzetét sérti, hogy lekörözött autó volt éppen akkor gyorsabb és képtelen volt átgondolni azt, hogy kell-e powerkodni vagy sem, az ő és csapata hatalmas szegénységi bizonyítványa.

Mondom, Maxika kurva jól vezethet, respect...

De hogy tejfelesszájú hülye gyerek fejben, azt kár lenne tagadni...

Nem szégyen ez, nem lehet mindenki okos, csak akkor talán valaki szólhatna neki a csapatból, hogy ne tolja fullba kretént, mert ez így kettős mérce. Vagy kíváncsi vagyok, hogy ha őt lökdösik meg vagy csapják pofán pár éve, akkor hogyan értékelné a helyzetet.

Igen durva kettős mércét tol csak azért, mert most ő volt a bré rossz oldalán.

maffioso
Hagyd a faszba. Ezeknek az embereknek ezt nem tudod elmagyarázni. Elképesztő mennyire be tudnak vakulni itthon az emberek. Minden másban is ez látszik sajnos.

\"If in doubt, flat out!\"

__Jacek__
Teljesen igaza van. Nagyon remélem hogy Bottas megy és Ocon jön a mercibe, és akkor jó lesz a bull is 😄 Izgalmas évünk lenne 😄
AnuluWork
Nézd meg ki a felesége, és akkor nem csodálkozol a hülye nyilatkozatokon! 😊

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

b-type
Ricciardo jó ellenpólus volt ilyen szempontból sztem, nagyon remélem hogy a Renault talál valamit jövőre mert bitang jó versenyző párosuk lesz..de sajnos kétlem.
Szal Ricciardo detto hozza a Red Bull-ban lévő potenciált ha előzni kell,..qva jól csinálja, sokat előz (ha nem esik ki valami műszaki hibával), és általában mindegyik megoldása profi...biztos volt amikor hibázott, de ő egy jó példa lehetett volna Verstappen számára még a továbbiakban, hogy hogyan is kell ezt qva jól csinálni, és mellette azért ésszel.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

__Jacek__
<#eljen>Pontosan egy kretén volt hogy nem engedte el, 21 éves plusz a mentalitása is extrém 😄 Ocon meg kretén volt hogy nem negedett de ez meg az elő életükből adodott plusz neki semmi vesztenivalója nem volt.
Mivel Maxika nem gondolkozott pont azt kapta amit ő szokott osztani, berepül Vettel vagy Hamilton mellé mert tudja hoy veszteni valójuk van majd elengedik, ha egyszer jó autója lesz érdekes szituk lesznek mire megjön az esze...
b-type
Ocon hibás, rendben van. ..és Verstappen is bőven. ezen van nézetkülönbség. Sokak szerint aki le van körözve az mintegy versenyzésben alsóbbrendű húzza meg magát (Mexico-ban az 5. (Bottas) már kört kapott..)
..valamit detto sokan nem hajlandók látni, hogy miért is akart Ocon gyorsan menni,..pedig mikor Kimi kiáll és utána pozíció miatt létfontosságú hogy tempót tudjon menni..és akkor ott van előtte egy Bottas aki fél másodpercet lassít rajta...az vérlázító.
Ugyan viszont ez egy körhátrányban lévő versenyzőnél, aki két körrel korábban volt kint és egyébként gumielőnyben volt (supersoft vs. soft), és a 10 helyről állt ki kerékcserére,..és ráadásul 5 tizeddel gyorsabb volt mint a versenyben vezető aki akkor éppen tartalékolt (1:12.87 vs 1:13.34)...szal az nem is látszik, az egy láthatatlan dolog, hiszen körhátrányban van..
De a lényeg ez, Verstappen nem akart gyorsan menni még, Ocon meg igen. Tudta Verstappen? Tudta hiszen egy kört mögötte ment Ocon, és a célvégére DRS segítségével le is hagyta Verstappen autóját...Verstappen pontosan látta.
..és mégis beengedte mélyen az autóját,...nem engedte hogy Ocon visszavegye a körét. Ocon meg fax volt mert ott tartotta. El kellett volna engedni a szitut amikor látta hogy Verstappen blokkolja a kör visszavételét.
De ehhez a szituhoz két ember kellett, Ocon és Verstappen,...ezt Hamilton, vagy Vettel, Kimi..Alonso simán elengedték volna, hiszen a versenyt vezeti és éppen kontroll alatt nyomja, menedzseli a gumikat 1:13-s köridőkkel...akár a verseny végéig...de ha gyorsan akar menni és ráfut újra Ocon-ra..az megkapja a kék zászlót azt ennyi.
De nem,..és ezért beszélnek arról hogy a két versenyzőnek múltja van, Verstappen nem engedte Ocon-nak hogy visszavegye a kört...semmi mást nem kellett volna csinálnia csak a célvégi féken, mikor Ocon autója előrébb volt, nem reagál rá, hanem hagyja.
..és akkor most neki egy győzelemmel több, Hamilton-nak egy győzelemmel kevesebb lenne.
De nem...megérdemelték mindketten sztem...és nagyon remélem hogy 2020-ra Ocon Bottas helyén fog ülni, és ez az ellentét újra kijöhet...mert izgalmasnak tűnik 😊)

Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.11.13. 12:00:18

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type