182279
  • G_ArchAngel #72389
    arra nem gondolsz, hogy porzott a tankjuk?
  • a.carkey
    Mondjuk Todt még nem teljesen volt csapat, de amolyan nem is tudom mi. Racing főnök, de minden esetre ott volt ...
  • a.carkey
    Todt ott volt tegnap ... Ha a volt csapatból valaki ott van, akkor kész a káosz? :D
  • a.carkey
    Azt, hogy miért hozták be amikor pont akkor gyorsult be, na azt én sem értettem, mert benya volt, látva, hogy a Ferrari megvárta a zöldlámpát, nem úgy mint Rosbergék. De ezek után kutyafasz sem fogja megvárni, ha így ezzel pozíciókat szerválhat, legalábbis itt biztosan nem.
  • a.carkey
    Én. :)
  • desigo
  • Kit--Kat
    Nekem nem úgy tűnik mindemellett úgy tudom kap az irányítóhíd 1 visszajelzést amikor lecsatlakozik a cső a tankról. Asszem ezt kapcsolták ki amikor manuálisra váltottak.
  • ShaiHulud
    jo sok hiba lehetoseg:] tobb gond lenne vele, mint amennyire hasznos lenne.
  • ShaiHulud
    o az ellen ervelt, hogy erzekelos elektromos rendszer legyen a nyalokas/lampas helyett. :) nyalokas most is ott van szal nincs mit rajta visszahozni (csak eppen a nyaloka most lampa:) )
  • madmanic
    meg lehetne oldani érzékelőkkel, de egységesen.

minden kerékbe egy, + a tankoló berendezésbe egy, és minden autóba egy jeladó, hogy hol tart a boxutcában. Ha minden a helyén, nincs forgalom, akokr ad zöldet.

Ezeket ha figyeli egy számítógép, akkor talán működhetne.

De így, hogy ember kezeli, baromság...
  • Kit--Kat
    Igazat beszélsz.
    Én is visszahoznám a nyalókást.
  • Istencsászár
    Ez annál összetetebb dolog.

A nyalókás ember az egész brigád munkáját és a forgalmat is figyeli... csak és csak is akkor emelheti fel a nyalókát hogy ha

- az autót fel kell emelni
    - a kerékcsere sikeresen megtörtént ( itt bármi közbejöhet mint pl: nem tudják leszedni, felrakni, rácsavarni, lecsavarni stb... )
    - a tanker befejezi a tankolást és lehúzza a csövet ( itt is bármi lehet pl: nincs üzemanyag áramlás, beszorul stb... )
    - az autót le kell engedni 4 kerékre
    - az összes szerelő olyan távolságra kerül a kerekektől hogy az ne menjen át rajta, ezt álltalában egy kézfeltartással szokták jelezni, amikor készek

és akkor a forgalomról nem is beszélve ami a boxutcában van

ezt egy kompjúter nem tudja eldönteni, hiszen ennek több féle kombinációja is létrejöhet, ezt csak egy ember tudja figyelni, mérlegelni, dönteni, cselekdeni... ő a nyalókás aki egy karmester, aki az egész folyamatot elindítja s lezárja.
  • bardocz
    De még mindig nagyobb az esély rá,hogy megállnak,mint a lámpánál.Nyalókával rácsaphatsz a fejére,és fékezni fog,mert tudja,hogy baj van.Lámpával mit csinálsz?Semmit,elmegy alatta már nem is látja.
  • Minstrel
    most nem tudom kivel, de nyalókával is volt már olyan, hogy ütögette vele a pilóta fejét, de az továbbment simán, talán Montoya, de nem biztos
  • bardocz
    Igen,de ha visszaengedi van rá esély,hogy a versenyző megáll.Mint ahogy történt ma is talán Trullival,vagy kivel,nem emlékszem pontosan,de szerintem Toyota volt.
  • SzocsA
    hiába van nyalókás ember!
    ha nézitek akkor amint felemeli a nyalókát a versenyző elindul !

na most ezt a rendszert nem lehetett volna úgy belőni hogy rákötnek valami érzékelőt a kocsira vagy rácsatlakoztatják a benzintöltő nyílásához hogy amikor a szerelők lekapták a tankolóberendezést zöldet adjon!
  • bardocz
    Szerintem meg nem lesz munkája,Kimi 2. kiállásánál is már nyalókás embert használtak,és szerintem mostantól azt fognak.
  • Istencsászár
    A hibákból tanul az ember, ezek után a munkáját 3szor figyelmesebben fogja csinálna, ebben biztos vagyok.
  • bardocz
    jó,látoma szmájlit:)
  • bardocz
    Amúgy fel is fogod mit nézel?
  • lac coo
    Mé, ki az olasz ?
  • chalezlopez
    Hmmm, ugye csak az hibázik, aki "dolgozik" csinál is valamit. Ebben az ún. profi, élhajhász világban Domenicali, és a Massa család minden tagja - élen a rendkívül szimpatikus édesapa - példát mutat emberségből, és az őszinte érzelmekből.
  • ShaiHulud
    nekem viszotn nem szimpatikus, hogy ennyivel meg lehet uszni egy ilyen hibat.
  • DlESEL
    Olasz névbe mióta látsz y-t?
  • BaliBoy
    Szimpatikus.
  • bardocz
    Trulli nevét nem tudni leírni szimpla vadparasztság,miután ezer+egyszer elolvashattad a nevét pár év alatt.Muszáj meg még az FF szerint is pontos jé.
  • bardocz
    "a hibázó munkatárs nagyon letört és sírva fakadt a verseny után - Massa vigasztalta meg"

Azért látszik,hogy ez az életük :-)
  • lac coo
    A muszály jogos, Trully-t meg bevallom fogalmam sincs hogy írják, nem is érdekel :))))

De ez messze van a hemzsegéstől ! :DDDD
    Kb mint Kimi a rossz autótól ,amin nem lehet 20 kör alatt felmelegíteni a gumit ! ;)
  • madmanic
    [URL=http://www.formula.hu/f1/emberi-hiba-okozta-massa-vesztet-c23074.html]Nem rúgják ki a Ferraritól a "lámpás embert"[/URL]

• G_ArchAngel #72360
    Szerintem szorakoztato, olyan aranyos, mint egy kis majom:-)
    Bar azok hamar megtanulnak bizonyos dolgokat - peldaul gondolkodni:-)
  • G_ArchAngel #72359
    muszaly, Trully es a tarsaik...
  • Count Adyn
    Azért most már szerintem is keress fel egy orvost:D
  • G_ArchAngel #72357
    a szineket sem ismeri, raadasul vissza sem toljak, ha kicsuszik...:-(
  • Peppus
    Rájöttem, miért használják a lámpás dolgot a boxban. Szegény Kimi amíg elolvassa hogy GOOOOOOOOOO addig percek telnek el :D:D
    Lekellett egyszerűsíteni a dolgokat :)
  • lac coo
    ???
  • G_ArchAngel #72354
    Lehet olvassa az SG-t es kiakadt a kommentjeidben hemzsego helyesirasi hibaktol...?
  • lac coo
    De Kiminek hány kör kell hogy felmelegítse a gumit ???? 10 ? 20 ?
    Ilyen nincs ....Neki más baja van, ha egyáltalán az autóval van baja .
  • ShaiHulud
    szerintem pont forditva, ferrari volt a ket pilotajahoz kepest egy nulla, rengeteg futam ment el a FERRARI csapat hibajabol, pl a mai is.
  • Firerock
    upsz
  • Firerock
    Köszönjük
    Szia