182274
  • desigo
  • Kit--Kat
    Nekem nem úgy tűnik mindemellett úgy tudom kap az irányítóhíd 1 visszajelzést amikor lecsatlakozik a cső a tankról. Asszem ezt kapcsolták ki amikor manuálisra váltottak.
  • ShaiHulud
    jo sok hiba lehetoseg:] tobb gond lenne vele, mint amennyire hasznos lenne.
  • ShaiHulud
    o az ellen ervelt, hogy erzekelos elektromos rendszer legyen a nyalokas/lampas helyett. :) nyalokas most is ott van szal nincs mit rajta visszahozni (csak eppen a nyaloka most lampa:) )
  • madmanic
    meg lehetne oldani érzékelőkkel, de egységesen.

minden kerékbe egy, + a tankoló berendezésbe egy, és minden autóba egy jeladó, hogy hol tart a boxutcában. Ha minden a helyén, nincs forgalom, akokr ad zöldet.

Ezeket ha figyeli egy számítógép, akkor talán működhetne.

De így, hogy ember kezeli, baromság...
  • Kit--Kat
    Igazat beszélsz.
    Én is visszahoznám a nyalókást.
  • Istencsászár
    Ez annál összetetebb dolog.

A nyalókás ember az egész brigád munkáját és a forgalmat is figyeli... csak és csak is akkor emelheti fel a nyalókát hogy ha

- az autót fel kell emelni
    - a kerékcsere sikeresen megtörtént ( itt bármi közbejöhet mint pl: nem tudják leszedni, felrakni, rácsavarni, lecsavarni stb... )
    - a tanker befejezi a tankolást és lehúzza a csövet ( itt is bármi lehet pl: nincs üzemanyag áramlás, beszorul stb... )
    - az autót le kell engedni 4 kerékre
    - az összes szerelő olyan távolságra kerül a kerekektől hogy az ne menjen át rajta, ezt álltalában egy kézfeltartással szokták jelezni, amikor készek

és akkor a forgalomról nem is beszélve ami a boxutcában van

ezt egy kompjúter nem tudja eldönteni, hiszen ennek több féle kombinációja is létrejöhet, ezt csak egy ember tudja figyelni, mérlegelni, dönteni, cselekdeni... ő a nyalókás aki egy karmester, aki az egész folyamatot elindítja s lezárja.
  • bardocz
    De még mindig nagyobb az esély rá,hogy megállnak,mint a lámpánál.Nyalókával rácsaphatsz a fejére,és fékezni fog,mert tudja,hogy baj van.Lámpával mit csinálsz?Semmit,elmegy alatta már nem is látja.
  • Minstrel
    most nem tudom kivel, de nyalókával is volt már olyan, hogy ütögette vele a pilóta fejét, de az továbbment simán, talán Montoya, de nem biztos
  • bardocz
    Igen,de ha visszaengedi van rá esély,hogy a versenyző megáll.Mint ahogy történt ma is talán Trullival,vagy kivel,nem emlékszem pontosan,de szerintem Toyota volt.
  • SzocsA
    hiába van nyalókás ember!
    ha nézitek akkor amint felemeli a nyalókát a versenyző elindul !

na most ezt a rendszert nem lehetett volna úgy belőni hogy rákötnek valami érzékelőt a kocsira vagy rácsatlakoztatják a benzintöltő nyílásához hogy amikor a szerelők lekapták a tankolóberendezést zöldet adjon!
  • bardocz
    Szerintem meg nem lesz munkája,Kimi 2. kiállásánál is már nyalókás embert használtak,és szerintem mostantól azt fognak.
  • Istencsászár
    A hibákból tanul az ember, ezek után a munkáját 3szor figyelmesebben fogja csinálna, ebben biztos vagyok.
  • bardocz
    jó,látoma szmájlit:)
  • bardocz
    Amúgy fel is fogod mit nézel?
  • lac coo
    Mé, ki az olasz ?
  • chalezlopez
    Hmmm, ugye csak az hibázik, aki "dolgozik" csinál is valamit. Ebben az ún. profi, élhajhász világban Domenicali, és a Massa család minden tagja - élen a rendkívül szimpatikus édesapa - példát mutat emberségből, és az őszinte érzelmekből.
  • ShaiHulud
    nekem viszotn nem szimpatikus, hogy ennyivel meg lehet uszni egy ilyen hibat.
  • DlESEL
    Olasz névbe mióta látsz y-t?
  • BaliBoy
    Szimpatikus.
  • bardocz
    Trulli nevét nem tudni leírni szimpla vadparasztság,miután ezer+egyszer elolvashattad a nevét pár év alatt.Muszáj meg még az FF szerint is pontos jé.
  • bardocz
    "a hibázó munkatárs nagyon letört és sírva fakadt a verseny után - Massa vigasztalta meg"

Azért látszik,hogy ez az életük :-)
  • lac coo
    A muszály jogos, Trully-t meg bevallom fogalmam sincs hogy írják, nem is érdekel :))))

De ez messze van a hemzsegéstől ! :DDDD
    Kb mint Kimi a rossz autótól ,amin nem lehet 20 kör alatt felmelegíteni a gumit ! ;)
  • madmanic
    [URL=http://www.formula.hu/f1/emberi-hiba-okozta-massa-vesztet-c23074.html]Nem rúgják ki a Ferraritól a "lámpás embert"[/URL]

• G_ArchAngel #72360
    Szerintem szorakoztato, olyan aranyos, mint egy kis majom:-)
    Bar azok hamar megtanulnak bizonyos dolgokat - peldaul gondolkodni:-)
  • G_ArchAngel #72359
    muszaly, Trully es a tarsaik...
  • Count Adyn
    Azért most már szerintem is keress fel egy orvost:D
  • G_ArchAngel #72357
    a szineket sem ismeri, raadasul vissza sem toljak, ha kicsuszik...:-(
  • Peppus
    Rájöttem, miért használják a lámpás dolgot a boxban. Szegény Kimi amíg elolvassa hogy GOOOOOOOOOO addig percek telnek el :D:D
    Lekellett egyszerűsíteni a dolgokat :)
  • lac coo
    ???
  • G_ArchAngel #72354
    Lehet olvassa az SG-t es kiakadt a kommentjeidben hemzsego helyesirasi hibaktol...?
  • lac coo
    De Kiminek hány kör kell hogy felmelegítse a gumit ???? 10 ? 20 ?
    Ilyen nincs ....Neki más baja van, ha egyáltalán az autóval van baja .
  • ShaiHulud
    szerintem pont forditva, ferrari volt a ket pilotajahoz kepest egy nulla, rengeteg futam ment el a FERRARI csapat hibajabol, pl a mai is.
  • Firerock
    upsz
  • Firerock
    Köszönjük
    Szia
  • G_ArchAngel #72349
    En meg a vilag legjobb fotosa lehetnek, ha osszejott volna az Elet, de nem lettem az, mert a felteteles modban irt mondatokat lesz*rom....
  • Peppus
    A Ferrari két lúzer pilótával bemutatta, hogyan lehet elveszíteni egy VB címet. Ilyen autóval már régesrégen bajnok lehetne egy összeszedett pilóta. Schumi bánhatja hogy visszavonult..
  • G_ArchAngel #72347
    1, igaz
    2, Utobbi futamokon mintha osszeszedte volna magat
    3, Gumimelegitesi problema, a csapattal kellene megoldani, ma is begyorsult, meg az elso etapban
    4, igaz
    5, igaz
  • Attila889
    bocsika hogy beleszólok de amit leírtál tavalyi állás az Fuji Utáni...eggyelőre még sztem korai lene azt számolni,bár én tökre nem értem hogy idén miért van kevesebb pontjuk,mondjuk Hamiltonnak már rég 100 fölött kéne lennie...de csak kéne :)
  • Istencsászár
    Kiminél több baj is van mostanság.

1, időmérőn nem teljesít jól, pont azokat nem tudja megelőzni akiket kellene ( ellenben Massába lehet bízni, a 2. gyorskörbe tud javítani Polera is!! )
    2, rajtnál vagy veszít 1 pozíciót vagy beragad ( ellenben Massa ugyan azzal az autóval kiválóan tud rajtolni, ma is bizonyítatta )
    3, verseny elején nem tud mit kezdeni, lemarad, összeszed több mpt is
    4, miután felébred elkezdi nyomni ami kifér, és akkor tényleg nagyon gyors
    5, jönnek az események, beszívja a dolgokat, kiesik...