182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
-
Régi LeManson kár hogy nem mentek,ott a 400 is meglett volna:D -
Gabor_(HSF) #72702 Érdekes lenne
,hacsak nem számolunk azzal,hogy repüllőn szállítva vagy esetleg zuhanva,érhetett el ekkora sebességet..
Ráadásul ez pont azaz év amikor a leg komolyabb változásokon ment át az F1..
Ettől az évtől lettek keskenyebbek 20 cm-el,ekkor jött a bordázott gumi is...
És mikor lehettek a leggyorsabbak?
sztem valahól a 2000-évek elején,2-3 esetleg,már pontosan nem emléxem,de a leggyorsabb pálya akkoriban a még át nem épitett Hockenheim volt és itt értek el 360 feletti sebességet.. -
EZ áttétel függő. -
És mi számít gyorsaságnak? a lóerő nem minden, hiszen a pályán gyorsan körbe kell érni, akkor meg annyit nemszámít a paci... persze beláthatatlan egyenesekbe alul maradnának a mai F1es autók, egy pályán megtett körnél pedig egyértelmű hogy a mai F1es autók lennének a jobbak. -
legerősebbek a Turbo korszakban nem? leggyorsabbak? Azt nem tudom, de a Mclaren 1998-ban 386.7 km/h-val szambázott... -
1200+ hp brabham bt52-es.De csak egy körre.tudtommal ez a legerősebb kocsi eddig.Csak nem emlékszek mikor volt. -
Szánalmas,elkúrják az egész F1-et. -
melyik évben voltak a leggyorsabbak és legjobbak az F1es kocsik??
biztonság most nemfontos csak hogy mikor voltak a leggyorsabbak -
coulthard007 #72695 Mosley újabb hülyesége...
Nem 14 csapat kéne, hanem 24! -
csesszék meg egyre jobban elcseszik az egészet..
RiP
-
Singapure király volt 
A Montreal-i pálya visszajöhet 2010-ben...valszeg csak jövőre nem lesz, gondolom újrahúzzák a borítást, elég gatya volt idén. -
Ahelyett, hogy inkább ezt a szar valenciat, meg singapurt hanyagolnák.
Az egy kegyetlen jó pálya. Kár érte! -
Óriási Hiba!!! -
-
http://www.f1hirek.hu/hir/Bucsu_Eszak-Amerikatol__Kanada_kikerult_a_2009-es_naptarbol_200810081454 -
nso szint:
A Török Nagydíj augusztusról júniusra kerül előre, így a július 26-i Magyar Nagydíjat követően a csapatok közel egyhónapos pihenőre vonulhatnak. Az utolsó európai futam a szeptember 13-án rendezendő monzai Olasz Nagydíj lesz.
kb 2 sorral lejjebb
Szeptember 13.: Belga Nagydíj, Spa
-
de lehet hogy a nyalóka nélkül nem lennének ilyen előnyös pozicióba
lehet valamikor segít vmikor ront -
legalább megpróbáltak újítani
hát nem jött be... -
Ha Enzo élne még,akkor Montezemolo valagába dugná fel a nyalókát, de fordítva, hogy tudja mit kell használni. -
én a Chupa-Chups helyében tuti megvenném a reklámfelületét a ferrari nyalókának :D a következő futamon tuti fogják párszor mutogatni :) -
nem azért de sok ész nem kellett hozzá :)
nagyon várható volt. -
Csupán kb. 28 pontjukba került. Vagy több. -
Hát nem megmondtam,hogy ezután visszaállnak rá?
-
coulthard007 #72680 [URL=http://www.f1-live.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4400&Itemid=1]ennyit az "elektronikus" nyalókáról![/URL] -
ShaiHulud #72679 #72668 -
amúgy mióta alkalmaznak nyalókát?
és miért az a neve
a FIA-nál is "nyalókát" mondanak? mert akkor bekaphatják :D -
Száguldó cirkusz a neve,nem tudom mit rinyáltok
-
van benne vmi -
az egész év egy cirkusz (megint) -
hozzáteszem a szingapúri nagydíj bizony egy cirkusz volt, és ehhez a pályabírók is hozzátettek nem is keveset! -
"hálát adhatunk neki, mert biztosította hozzá a bohócokat."
ez a legnagyobb :) -
:D És az a durva hogy igaza van:D -
Az öreg leosztotta Montezemolot:))))))))
A Forma-1-et irányító Bernie Ecclestone nem hagyta szó nélkül a Ferrari elnökének kritikus nyilatkozatát, s a Mail on Sunday nevű lap hasábjain vágott vissza.
„Egy ilyen hétvége után, mint amilyen a Ferrarinak volt, az elnöknek be kellene fognia és le kellene hajtania a fejét. Ha Massa elveszíti a bajnoki címet, azért a csapat lesz a felelős. Megsemmisített volna mindenkit Szingapúrban, ha tovább tud versenyezni."
„Ha igaza van Montezemolónak, és a Szingapúri Nagydíj valóban egy cirkusz volt, akkor csak hálát adhatunk neki, mert biztosította hozzá a bohócokat."
Ecclestone szerint a Ferrari jobban tenné, ha inkább a csapaton belüli hibákkal kezdene foglalkozni, s felülvizsgálná többek között a bokszutcai nyalókás embert helyettesítő jelzőlámpát, mely nem először okozott galibát a vörösöknél.
„Ha nagyon okoskodó szeretnék lenni azt mondanám, hogy én olyan rendszert terveztem volna, ami akkor ad zöld jelzést a versenyzőnek, ha a tankolócsövet már lecsatlakoztattuk a versenyautóról. Ha csak egy gomb nyomogatásáról szól az egész, akkor miért nem jó a nyalókás ember? Miért kell olyan eszközt használni, ami csak újabb rizikófaktort jelent. Ez mindennek a teteje." -
-
Ecclestone-nak is van néhány "bohóc" ötlete. -
coulthard007 #72668 Ecclestone: Ferrari bohóc -
WNW #72667 Apropo, elobb volt a Formula S2000-es futam Monzaban, mint WTCC betetfutam.. Rajt, tores, biztonsagi kocsi.. Uj rajt, tores, biztonsagi kocsi... Ujrajt, tores, biztonsagi kocsi... Es vege is volt...:)) Volt levegoben ropules, fejreallassal, egymas kilokese csoportosan, soloban, es a tobbi.. Mint a vaddisznok... -
fejre nem utnek? :D -
WNW #72665 Forditasi problemak... Valamelyik lapnal nem tudjak mi a villamos, es mi a metro... Csak annyit tudnak sinen megy arammal, aztan hasra utve leirjak az egyiket..