182274
  • passatgt
  • bardocz
    Régi LeManson kár hogy nem mentek,ott a 400 is meglett volna:D
  • Gabor_(HSF)
    Érdekes lenne,hacsak nem számolunk azzal,hogy repüllőn szállítva vagy esetleg zuhanva,érhetett el ekkora sebességet..
    Ráadásul ez pont azaz év amikor a leg komolyabb változásokon ment át az F1..
    Ettől az évtől lettek keskenyebbek 20 cm-el,ekkor jött a bordázott gumi is...
    És mikor lehettek a leggyorsabbak?
    sztem valahól a 2000-évek elején,2-3 esetleg,már pontosan nem emléxem,de a leggyorsabb pálya akkoriban a még át nem épitett Hockenheim volt és itt értek el 360 feletti sebességet..
  • Kit--Kat
    EZ áttétel függő.
  • Istencsászár
    És mi számít gyorsaságnak? a lóerő nem minden, hiszen a pályán gyorsan körbe kell érni, akkor meg annyit nemszámít a paci... persze beláthatatlan egyenesekbe alul maradnának a mai F1es autók, egy pályán megtett körnél pedig egyértelmű hogy a mai F1es autók lennének a jobbak.
  • M@TriX
    legerősebbek a Turbo korszakban nem? leggyorsabbak? Azt nem tudom, de a Mclaren 1998-ban 386.7 km/h-val szambázott...
  • bardocz
    1200+ hp brabham bt52-es.De csak egy körre.tudtommal ez a legerősebb kocsi eddig.Csak nem emlékszek mikor volt.
  • bardocz
    Szánalmas,elkúrják az egész F1-et.
  • SrAta
    melyik évben voltak a leggyorsabbak és legjobbak az F1es kocsik??
    biztonság most nemfontos csak hogy mikor voltak a leggyorsabbak
  • coulthard007
    Mosley újabb hülyesége...

Nem 14 csapat kéne, hanem 24!
  • M@TriX
    csesszék meg egyre jobban elcseszik az egészet..

RiP
  • b-type
    Singapure király volt
    A Montreal-i pálya visszajöhet 2010-ben...valszeg csak jövőre nem lesz, gondolom újrahúzzák a borítást, elég gatya volt idén.
  • gordon 24
    Ahelyett, hogy inkább ezt a szar valenciat, meg singapurt hanyagolnák.
    Az egy kegyetlen jó pálya. Kár érte!
  • Kit--Kat
    Óriási Hiba!!!
  • Istencsászár
  • MaSzKa
    http://www.f1hirek.hu/hir/Bucsu_Eszak-Amerikatol__Kanada_kikerult_a_2009-es_naptarbol_200810081454
  • 5w0rdf15h
    nso szint:

A Török Nagydíj augusztusról júniusra kerül előre, így a július 26-i Magyar Nagydíjat követően a csapatok közel egyhónapos pihenőre vonulhatnak. Az utolsó európai futam a szeptember 13-án rendezendő monzai Olasz Nagydíj lesz.

kb 2 sorral lejjebb

Szeptember 13.: Belga Nagydíj, Spa
  • MaSzKa
    de lehet hogy a nyalóka nélkül nem lennének ilyen előnyös pozicióba

lehet valamikor segít vmikor ront
  • desigo
    legalább megpróbáltak újítani
    hát nem jött be...
  • mflex #72685
    Ha Enzo élne még,akkor Montezemolo valagába dugná fel a nyalókát, de fordítva, hogy tudja mit kell használni.
  • Peppus
    én a Chupa-Chups helyében tuti megvenném a reklámfelületét a ferrari nyalókának :D a következő futamon tuti fogják párszor mutogatni :)
  • M@TriX
    nem azért de sok ész nem kellett hozzá :)
    nagyon várható volt.
  • a.carkey
    Csupán kb. 28 pontjukba került. Vagy több.
  • bardocz
    Hát nem megmondtam,hogy ezután visszaállnak rá?
  • coulthard007
    [URL=http://www.f1-live.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4400&Itemid=1]ennyit az "elektronikus" nyalókáról![/URL]
  • ShaiHulud
  • MaSzKa
    amúgy mióta alkalmaznak nyalókát?
    és miért az a neve
    a FIA-nál is "nyalókát" mondanak? mert akkor bekaphatják :D
  • bardocz
    Száguldó cirkusz a neve,nem tudom mit rinyáltok
  • kulabácsi
    van benne vmi
  • Punker
    az egész év egy cirkusz (megint)
  • kulabácsi
    hozzáteszem a szingapúri nagydíj bizony egy cirkusz volt, és ehhez a pályabírók is hozzátettek nem is keveset!
  • desigo
    "hálát adhatunk neki, mert biztosította hozzá a bohócokat."

ez a legnagyobb :)
  • gordon 24
    :D És az a durva hogy igaza van:D
  • Istencsászár
    Az öreg leosztotta Montezemolot:))))))))

A Forma-1-et irányító Bernie Ecclestone nem hagyta szó nélkül a Ferrari elnökének kritikus nyilatkozatát, s a Mail on Sunday nevű lap hasábjain vágott vissza.

„Egy ilyen hétvége után, mint amilyen a Ferrarinak volt, az elnöknek be kellene fognia és le kellene hajtania a fejét. Ha Massa elveszíti a bajnoki címet, azért a csapat lesz a felelős. Megsemmisített volna mindenkit Szingapúrban, ha tovább tud versenyezni."

„Ha igaza van Montezemolónak, és a Szingapúri Nagydíj valóban egy cirkusz volt, akkor csak hálát adhatunk neki, mert biztosította hozzá a bohócokat."

Ecclestone szerint a Ferrari jobban tenné, ha inkább a csapaton belüli hibákkal kezdene foglalkozni, s felülvizsgálná többek között a bokszutcai nyalókás embert helyettesítő jelzőlámpát, mely nem először okozott galibát a vörösöknél.

„Ha nagyon okoskodó szeretnék lenni azt mondanám, hogy én olyan rendszert terveztem volna, ami akkor ad zöld jelzést a versenyzőnek, ha a tankolócsövet már lecsatlakoztattuk a versenyautóról. Ha csak egy gomb nyomogatásáról szól az egész, akkor miért nem jó a nyalókás ember? Miért kell olyan eszközt használni, ami csak újabb rizikófaktort jelent. Ez mindennek a teteje."
  • M@TriX
  • Brezoli
    Ecclestone-nak is van néhány "bohóc" ötlete.
  • coulthard007
    Ecclestone: Ferrari bohóc
  • WNW
    Apropo, elobb volt a Formula S2000-es futam Monzaban, mint WTCC betetfutam.. Rajt, tores, biztonsagi kocsi.. Uj rajt, tores, biztonsagi kocsi... Ujrajt, tores, biztonsagi kocsi... Es vege is volt...:)) Volt levegoben ropules, fejreallassal, egymas kilokese csoportosan, soloban, es a tobbi.. Mint a vaddisznok...
  • MaSzKa
    fejre nem utnek? :D
  • WNW
    Forditasi problemak... Valamelyik lapnal nem tudjak mi a villamos, es mi a metro... Csak annyit tudnak sinen megy arammal, aztan hasra utve leirjak az egyiket..