182274
  • desigo
    Nem egyszerű a helyzet.Végülis Massa mehetett volna külső íven.
    Bourdais sokat nem tehetett.Full a legszélén maradt.Max nagyon durván be kellett volna lassítania.

Massa vs. Bourdais

• Minstrel
    következő futamokra a két Ferrarira kell szerelni egy egy gallytörő rácsot, ha jobban tetszik akkor Hamiltontörő-rácsot
  • BaliBoy
    Én tisztában vagyok vele. Csak mondom, hogy Massa a 2x ütközött autójával képes volt rá. Nem hiszem, hogy Raikönen autója ennél sokkal sérültebb lett volna, hiszen ö is futott 1:19:100-ás időket.
  • a.carkey
    Engem ezek a listák pl. szintén qurvára nem érdekelnek. Erre is csak annyit írok, hogy Kimi MÁR világbajnok, Massa meg még a FIA korrekt teljesítményével is KÉTSÉGES, hogy az lesz-e idén ...
  • desigo
    semmire sem jó a leggyorsabb kör...
  • a.carkey
    Nézz már körül, hogy miket ragadtál ki és azok milyen típusú futamok voltak! Ne csak az eredményt nézd! (Kb. ez a kettős mérce :D) Kimi is tudott menni idén leszakadt kipufogóval, mégis lassabb volt, mint Massa.

A végén még a 2000-es hockenheimi "berohanós-Safety caros" Barrichello győzelmet is nagy előrehaladásnak fogjuk 100 év múlva beállítani. :D
  • BaliBoy
    Engem nem érdekel mit művelt a meklárenben. Most ül Massa-val egyforma autóban. Ráadásul honnan tudod, hogy kinek mennyire volt sérült az autója? Amit én láttam az alapján Massanak jóval sérültebb lehetett az autója. (hamár muszáj ezt a sérüléses dolgot erőltetni) És még így is meg futotta a leggyorsabb kört.
  • lac coo
    Csakhogy eltünt Kimi kormányárol (is) a motorfordultszám-feltekerő gomb !!!
  • Narusco
    mármint nem rontja kimi hírnevét csak massa ugy nem tűnik olyan jónak
  • Narusco
    és mit szólsz ahhoz amikor kimi 17-ről lett 1. ? azt nem írod be mert rontja kimi hírnevét ugye? emlékezz már vissza hogy miket produkált a mekivel még régen, és csak a balszerencse miatt nem lett bajnok. és nem vicc a sérült autó, tudod az pont ahhoz volt elég hogy az élmezőnyben ne tudjon előzni, massa viszont hátul volt és ott még lehetett ,valamint nem is volt sérült az autója.
  • BaliBoy
  • WNW
    Szingapurban miert buntette meg az a szemet Ecclestone banda Massat, semmit nem csinalt, magukkal csesztek ki..?! Egyertelmu, mert Hamit akarjak VB gyoztesnek.. Az a szemet brit F1 maffia ezen ugykodik....
  • WNW
    Kimi meg korrigalni is tudott, hogy ne forduljon bele Hamiba, azaz O jo fektavott vett, es uralta a gepet.. Hami meg egyenes iranyba csuszott a vonalig, ott fordult be szinte derekszogbe, mikozbe Kova a hatam mogott hasonlo fektavon, eppen Kimi oldalat szedte le.......
  • Kit--Kat
    Ja Kiminek is füstölt a gumija.
  • a.carkey
    Nem az a lényeg, csak valahogy gyanús, hogy Spa és ez is pont jól jött a Ferrarinak és pont akkor, stb. Ha Spa és Fuji holtversenyben történik, nincs bünti.
  • BaliBoy
    Olyan szinten tájékozatlan vagy, hogy teljesen leégeted magad a hülyeségeiddel:
    Massa
    2007:
    Australian
    Grid: 22
    Position: 6

British
    Grid: 22
    Position: 5

És idén is volt amikor visszaesett majd újra előre jött. Miket előzött pl. (ha jól emlékszem) Kanadában. Vagy tavaly Kubicával mit versenyzett esőben, vagy idén a Hungaroringen a startnál mind a 2 mekit állva hagyta..................................... stb.

És most az űberkirály hihetetlen fantasztikusan, emberi ésszel fel nem fogható gyorsaságú Raikönen:
    2007:
    Monaco
    Grid: 16
    Position: 8

2008:
    Australian
    Grid: 15
    Position: 8

Italian
    Grid: 14
    Position: 9

Szóval miről beszélsz????? Tájékozódj már, vagy legalább az F1-et próbáld már követni ha arról beszélsz.
    Ez a sérült autó meg külön vicc. Massa 2x is ütközött a futam alatt mégis tudott menni.
    Érdemes lenne egy olyan listát is csinálni, hogy ki hányszor törte össze az autóját vezetői hiba miatt.
    Kettős mérce, mi? LOOOOOL
  • a.carkey
    A FIA egy fasz. Mindezt azért, hogy Bernienek az év végéig jól jöjjön a lóvé, és a legvégén döljön el a VB cím. Schumacher óta nagyon sokat bukhatott ezen a kis törpe, és még egyszer ilyet nem akar. Nem tudom hány pontot kaszáltak már mások hasonlókon idén, de azért Massának lassan egy futamgyőzelemnyi is összejön. Kiváncsi vagyok, hogy hasonló döntés (+25 sec) születik-e, ha Massa mondjuk a 14. helyen van ...

A "boxból-ki" szituból is volt már idén pár, akkor semmi sem volt.
  • WNW
    Mondjatok Ti nem nezitek mi tortenik a palyan..?! Elso pislantasra Bourdais volt a hunyo, ha az RTL-es banda elen Weber Gabival, nem is ert a dologhoz, es hulyesegeket beszel.. Az volt baromsag a FIA reszerol, hogy ezzel a buntivel megvartak a futam veget, mikozben meg 10 valahany kor volt hatra....
  • mscsscs
    igen igazad van legközelebb ugy csinálom a német premiere--en tudom még nézni ot tuti a közvetités
  • Papirzacsi
    Akárhányszor nézem újra az ominózus rajt utáni esetet, nekem az jön le, hogy Kimi se kezdett sokkal elöbb fékezni és a mozgását nézve ő is csak neccesen, vagy csak a bukóteret éreintve tudott volna elfordulni.
    Ez tipikusan annak az esetnek tűnik, amit még régen Hakkinen és Schumacher üzengett egymásnak, hogy "ha ő rövidebb féktávot vesz, akkor én mégrövidebbet veszek." "Ha ő ennél rövidebbet vesz, akkor együtt megyünk a kavicságyba."

A Bourdais büntetés szerintem jogtalan!
    Nem kedvelem Alonsot, de jókor volt jó helyen, és jót ment. grat! Meg Kubicának is.:-)
  • desigo
    hát ez vicc...

FIA mit nézett?
  • Kit--Kat
    Hát ez már tényleg nevetséges........
    Áhhhh.
    Idén nem is kéne VB címet hirdetni.......

Vagy Max bácsinak kéne átadni.
  • a.carkey
    Mellesleg ezt simán el lehetett volna dönteni a futamon. Kiváncsi vagyok, hogy máskor is ilyen keményen következetesek lesznek-e, ha mondjuk az év elején vagyunk és nem olyan fontos egy-két pont ... Viszont, a jelenlegi szabályok szerint (ha következetesek) mivel később történt a döntés, a "vétkes" csapat még fellebbezhet. Ez is LOL! :D
  • Kit--Kat
    Hamilton mindig okot ad, hogy megbüntessék vannak aggályos dolgok benne, de nem lehet azt mondani, hogy nem ad rá okot és sokszor meg is úszott kérdéses eseteket, ezt hordozza magában Hamilton.

Más pilóták meg végig autóznak ugyanúgy az élmezőnyben egy évadot anélkül, hogy egyszer is felmerülne a nevük, hogy vizsgálat alatt vannak.

Na most ez legalább annyira igazságtalan volt ez a büntetés, mint ha semmi következménye nincs annak, hogy Hamilton az első helyezettből 7. csinál inkorrektül és Kimi nyelje le, hogy önhibáján kívül így járt.

Ráadásul sokadjára teszi tönkre Kimi futamát.
  • Istencsászár
    Ez mindennek a teteje...
  • Istencsászár
    Mazohista vagy? ha igen akkor értem, ha nem akkor nem értem... miért nem nézted a tökéletes angolt?
  • Minstrel
    Bourdais 25mp büntetés, Massa +1pont
    link
  • mscsscs
    a két RTL-es riportertől én is kivagyok... olyan ökörségeket mondanak néha.. utána meg nem győzik lenyelni a nyelvüket
  • a.carkey
    A rendestől azért messze volt, bár volt rá sansza, ahogy Kiminek is arra, hogy simán eljöjjön vagy jobbkézből kitegye Hamiltont és ezzel megfelelő municiót szolgáltasson az összes ellendrukkernek. :D De nem tette meg.
  • a.carkey
    A legdurvább az, hogy saját magának árt ezzel, bár ez az év össszes többi versenyzőjére IS igaz, mert náluk is van sok-sok "elment az ész egy pillanatra" szitu.
  • lac coo
    Tényleg vicc már ami a FIA csinál ...!
    Ezért büntetni valakit, mert elfékez egy kanyart, főleg rajt után !???? Uramisten, ....
    Valamikor ezek mindennaposak voltak .
    Egyébként sem sok kellett Hamiltonnak, majdnem megcsípte rendesen ;)
  • WNW
    Hami megerdemelte buntit, nem is ertettem mit csodalkoznak az RTL-es hulyek... Kamikaze fektavot fogott, csak azert, hogy Kimit kiszoritsa, ezzel az egesz kulso sort kikuldte a homokba.. Massa is megerdemelte, bar nem sokon mulott, hogy bejon neki, de a lenyeg Hami visszakapta a sok piszkos elozest, amit az ev folyaman kiszoritosdiban, rahuzasilag bemutatott..... A Bormogyoro-Massa viszonylat is eleg egyertelmu, a Torro Rossos lesz valoszinuleg elmeszelve, mivel O talalta el Massa hatso kereket, a nemet RTL-en egyszeruen rovidrezartak dolgot, Hami-Massa esethez hasonlitottak a dolgot...
  • Istencsászár
    Kit érdekel? multkori büntetés sem volt tiszta, mármint a büntetés... FIA Hamiltonon keresztül belenyul a dolgokba, mert van olyan versenyző aki próbálkozik, akar vagy ha ugy tetszik azt hiszi ő az isten, nagy az arca, csak ő van a pályán... ugy hívják hogy versenyző... kilökött valakit? nem... Massa lökte ki őt.
  • a.carkey
    "A "darálóban" ilyen szituk szinte minden rajtnál történnek"

Tök igaz ("tőmondat" következik), és tk. én sem értettem egyet a büntetéssel, annak ellenére, hogy pl. Kimi versenyét IS erősen szétbaszta, különösen azok után, hogy Massa meg kitette, ezért is tűnik IGEN következetlennek a FIA, és sajna most is csak azért született ilyen döntés (ezer ilyen szitut láttunk idén is), mert a két majom a vébécímért megy és nem akarták, hogy ez pl. Massa megbüntetésén múljon, DE azért visszafelé nézve meg lazán ŐK (FIA) döntik el a vébét ilyen baromságokkal.

Az viszont mondjuk nem igaz, hogy téged nem érdekel Hamilton ... :D
  • Kit--Kat
    De azért ne felejtsük el hanyadik ilyen flegma önkényes pofátlankodása Hamiltonnak. És nem tanul belőle, még a büntetések ellenére sem.

Ezeket folyamatosan hozza futószalagon versenyről versenyre.

Megérdemelte, kezdje kapisgálni, hogy nem tehet meg bármit.
  • gordon 24
    Hát ez ismét egy gusztustalan megmozdulás volt! örülök hogy nem sikerült neki..

Pont ezek miatt a dolgok miatt utálja enyi ember. Most ha befordul Kimi mögött semmi baj nem lett volna.. Gyorsabb is volt ott, lehet szépen tudod volna előzni késöbb.

Nem fair, 2 futamonként büntetik, mindenkit kiszorit füre tesz. Fel van háborodva ha egy lassab nem engedi el stb.. Érdekes ember ez, szerintem nem való ide..
  • Istencsászár
    Nem érdekel Hamilton, csak a szituáció. Örülök hogy Alonso nyert és remélem még két versenyt behúz az idén... a szituácóval nem értek egyet, ha ettől faszparaszt Hamilton seggnyaló vagyok akkor vállalom, de sebaj lesz még ilyen szitu a jövőben, kiváncsian várom hogy hányan lesznek eljkaszálva... ugye arról említést sem kell tennem hogy a hátsó régiókban A "darálóban" ilyen szituk szinte minden rajtnál történnek... és itt jön képbe a kettős mérce... ott darálják egymást, ütköznek, fél mezőny a pályáról kimegy, de ezzel semmi gond nem volt eddig... bocsánat ha idegesít ez, vagyis az hogy at FIA beleszól uton útfél.
  • bordy
    ugyan, ma már trendi divat belerúgni minden futam után. :)

alonak meg ismét grat.
    remélem idén kubica lesz a nevető vb-s.
  • desigo
    miért kell mindig veszekedni?
    hihetetlen...
  • DlESEL
    nem bourde, hanem bourdais