182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Bordais honnan tudta, hogy pont Massa jön???
Mindenki így jött be a pályára a boxból mint Bourdais, nézd csak meg amikor Kimi visszajön Webber, hogy esik rá az ívre, pedig nem egy töketlen gyerek, de érdekes ő megoldotta ütöközés nélkül.
Ezek a dolgok benne vannk Massában egy 3. nál rosszab start hely, vagy egy visszaesés esetén.
És lehet az "előzés" (bár én ezt nem venném annak) rosszdöntés volt, de Massa lett a haszonélvezője szóval ezek után nincs miről beszélni.
Ez kb. olyan szétcsúszás volt Massánál mint Malajziában, sokszor nehezen bírkózik meg a vert helyzetekkel. -
jaja:) -
Az biztos, hogy idén sorozatos pontszerzéssel vagy 3. 4. helyekkel is lett volna keresnivalója bárkinek aki nem Ferrariban vagy McLarenben ül.
Ha a Renault kicsit korábban lesz jó, Alonso most a vébécímért küzd ... :D -
Időmérőn szerintem szintén mehet vele valamire. -
Miért? Máskor az akkor esély, amikor mások sokszor úgy jönnek vissza, hogy az utánalévők beleállnak a falba vagy kiesnek vagy ehhez hasonlók? -
Mondjuk annyiban azért más, hogy a versenyen előnyt szerez a gyorshajtással a boxban, egyébként meg semmire nem megy vele:)
Miután Massa kiforgatta Hami vissza akart jönni egyből, meg is mozdult a kocsija előre, de aztán belátta hogy esélytelen és megvárt mindenkit. -
"Mellesleg, hosszú idő óta Hamilton volt az egyetlen aki amikor kicsúszott, tényleg megvárta, míg tiszta a pálya és úgy jött vissza. Korábban AZONNAL visszajött mindenki. Ez azért már valami!"
esélye nem volt visszajönni -
"Tavaly a pilótáktól legalább nem vettek el pontokat."
most kezdhetnénk megint a régi vitákat, mert pont ez volt a baj, h a pilátóktól nem vették el :) -
Alonso: Mindent megteszek azért, hogy Massa legyen a világbajnok!
-
Tavaly a pilótáktól legalább nem vettek el pontokat.
Szerintem azt kéne elérni, hogy ha tudják/akarják, büntessenek a versenyen, de utólag pontokat max. szabálytalan autó miatt vehessenek el egy versenyzőtől, illetve minden más esetben amit nem tudnak gyorsan verseny közben meghozni, max CSAK a versenyző csapatának vagy áttolva/későbbre lehessen szankcionálni. Mennyivel másabb egy boxban történt gyorshajtás az időmérő edzésen ill. a versenyen? Az egyikért pénzbünti, a másikért áthajtás jár, holott mindkettő ugyanaz. Szóval hozzanak világos szabályokat és ne pár mókus döntse már el, hogy ez most szabálytalan volt, vagy sem. Ahogy képesek voltak meghozni a visszaengedéses szabályt és a versenyzők használják is, úgy minden más szabály ki lehetne találni, nem pedig hol alkalmazni, hol nem.
Mellesleg, hosszú idő óta Hamilton volt az egyetlen aki amikor kicsúszott, tényleg megvárta, míg tiszta a pálya és úgy jött vissza. Korábban AZONNAL visszajött mindenki. Ez azért már valami! -
Jaja. Legyenek következetesek, max. abból fog állni a F1, hogy Ron megkérdezi Stefanot, hogy benne volnátok-e egy esetleges előzésben két kör múlva? :D -
tavalyi sem ért tisztán véget, az idei se fog, szokj hozzá :( -
De ha a VB címért küzdő pilóták nyilvánvaló ütközése hárommal a vége előtt "csak" egy boxutcát ér, akkor ha Hamilton úgy dönt, hogy Brazíliában Massa nem fordul be előbb mellőle a startnál, akkor az is max. annyit érjen ha esetleg mindkettő versenyben maradna, hogy ne vonjanak le pontot, mert akkor az kettős mérce. Itt erre gondoltam. Sennát pl. Suzukáért anno meg sem büntették. -
Pontosan.
Meg mostantól minden elfékezésért is boxutcaáthajtásos büntit osztanak majd. Igazából felesleges is már a futam, aki mer valamit alkotni azt megbüntetik. Elég lenne az időmérő aztán az ott elért eredmények alapján megkapnál a pontokat aztán csókolom.
A futamnak semmi értelme, úgyis úgy keverik a lapokat ahogy akarják, csak hogy végig nyitott maradjon az egész. -
WNW #73090 Ne keverd a dolgokat.. Jelenleg Massanak kellenek a pontok, Hami ha nem csinal semmit, viszont Massa kiesik, vagy kiutik (Bourdais megbunteteseben az is benne volt, hogy a futottak meg kategoria versenyzoi ne akarjanak ilyen modon beleszolni a VB-be egyik oldalon se), az mind Haminak jo... Vagyis ez az elozesi probalkozas Massa oldalarol volt rossz dontes, konnyen ott maradhatott volna, egyaltalan csoda, hogy epen maradt a kocsija.. Marpedig jelenleg minden Massat erinto balestet csak Haminak jo... Az hogy Massa most Hamihoz viszonyitva jol jott ki belole, 2 dolognak koszonheto a vakszerencsen kivul.. Egyreszt hogy Hami egy sultparszt, es ha nem jatsza le azt az ostoba start kiszoritosdit, es nem buntetik meg miatta, akkor O is szerezhetett volna pontot, sooot Massa elott is lehetett volna, a masik hogy Massa a semmibol irtozatos tempot nyomva jott fel, vegig full teljesitmenyen... -
madmanic #73089 ahham.. -.- -
Jut eszembe meglehet nézni Kubica hogy tette ki Kimit a pályáról, na az volt kemény és korrekt, nem a lajoska féle dúvadkodás:) -
Most gondoljatok bele (volt már hasonlóra példa - 1990, 1994, 1997): Hamilton vezet Brazília előtt 3 ponttal. A Brazil nagydíjon - kb. úgy, ahogy most Massa őt itt Fujiban - kiteszi Massat még az elején az első kanyar után, az első körben úgy, hogy a brazil mondjuk atomsérülten jön vissza, ő meg továbbmegy amíg döntést nem hoznak a sportbírók, bármit. Akkor ott is hoznak egy ítéletet, mint most, hogy boxutcaáthajtás? Mert ezek után az ehhez hasonló felöklelések - ha következetesek - kb. ennyit érnek majd. Legalábbis ennyit kéne. Ebben volt igaza Hamiltonnak: a két dologért merőben más elbírálás kellett volna, hogy járjon, mert pont az ilyenek után pofátlanodnak el a pilóták (1997ben egy hasonlóért Schumitól elvették a pontjait) és utána mondja azt valaki, hogy tisztán ért véget a vébé. -
vagy legalábbis leparkolni amíg mindenki nyugodtan elmegy... -
coulthard007 #73085 Bourdais: Ki kellett volna gurítanom a vörös szőnyeget? :D -
..ha akarja mindkét futamon új motorral indul, még megvan mindkét joker-e :)
Feleslegesen megelőzni vagy feleslegesen nem megelőzni meg választás kérdése, mivel kűzdeni nem kellett érte így visszavette a körhátrányt.
Benne is maradhatott volna valóban, de ha lehet akkor visszaveszi. -
jó, de feleslegesen vette vissza, pontot így sem szerzett, és +4,5km került a motorjába, ami lehet hogy pont kelleni fog neki a köv futamon
-
Ez nem azon múlik, hogy McLaren-nek drukkolok vagy sem...egyébként sem. Viszont Hamilton-t bírom, mert már piszkosul untam a 'hamarabb állok ki kiautózom a pit-beli előzést' és a 'később állok ki könnyű autóval kiautózom a pit-beli előzést', évenkénti kettő pályánelőzést az élmezőnyben. Meg nekem tetszik ahogy teszi az autót..bírom az ilyet, ezt egyébként Alonso-ban is bírom.
Na mindegy, a lényeg az hogy Kimi Hamilton miatt nem tudott elfordulni, a többieknek viszont ehez már semmi közük nem volt, az nem Hamilton hibája, hogy Kovalainen is ment utána...stb.
Ehez nem kell bármilyen drukker-nek lenni, elég nézni mi történik. A lila kör mondatja veled, hogy Hamilton lesz×rja majd lesz valami...miért is sz×rná le? Neki Massa a lényeges.
Azt csinálta amit egy versenyző....elszurta a rajtot, de Kimi mögött volt közvetlenül...támadhatta.
Kimi stabil féket fogot, Hamilton-né irányváltásból volt..és a hideg gumikon ez pont elég volt a blokkoláshoz, elbaxta. Hozteszem ha Kimi nem figyel, akkor összeütköznek igen. De Kimi figyelt..talán (sztem biztosan) számított is rá.
De egyáltalán nem azért volt mert Hamilton lesz×rja, hogy belemegy Kimi-be...az neki a létező legrosszabb.
Massa viszont látta mit csinál, Hamilton védekezni sem tudott....és ugyan mire gondolt Massa mi lesz?
Mert Hamilton bízhatott a féktávban mégha el is qrta, de magyarázd már meg nekem hogy Massa miben bízott?
De persze dúvadként Hamilton-ment....na ez a lila köd Gordon.
Abban mi volt hogy a végén visszavette a körét? Miért mi van, nem veheti vissza?...ha valaki lekörözés alá került akkor ott a helye vagy mi? utolérte, megelőzte.....mi is történt?
Semmi..Alonso is tudta Hamilton is tudta. -
"Alonsot az utolsó körben majdnem letarolta. Ő is inkább kiált elöle nehogy neki menjen. Szóval hiába Hamilton ilyen."
Ne viccelj már. Napok óta olvasom, amiket írkálsz és ezt már nem állom meg szó nélkül. Én még a Mansell-Prost-Senna idejében kezdtem el F1-et nézni és akkor is szokás volt, hogy az, aki körhátrányban van VISSZAVEHETI a körét és aki előtte megy versenyhelyzetben (persze nem vele) VISSZAADHATJA neki, hogy ne lekörözöttként futhasson be. A múltban is rengeteg példa volt erre. Hamilton miéret ne próbálhatta volna meg, ha Alonso már visszavett teljesen? Korábban ott autózott mögötte, nem próbálkozott semmivel, lévén ő MÁR NEM volt versenyben.
Alonso viszont elengedte, örüljön neki, hogy legalább nem körhátrányban futott be. Ennyia történet és nem több. Az, hogy te nem kedveled Hamiltont és kitiltanád az F1-ből is, magánvélemény. Egy viszont biztos: Nigel Mansell óta a briteknek nem volt még egy ilyen tehetséges pilótája, mint ő (persze Damon Hill-t is beleértve). -
Kiminek jobbra ki kellett volna mennie a startnál, mint ahogy Kubica tette végig a futamon, akkor nem megy el senki mellette a kanyar végén.
Ebből a kameraállásból már egyértelmű, hogy ez tényleg büntetendő volt. Egyszerűen a két McLaren NEM AKART ELFORDULNI. -
Én nem ugy játszom szimekkel. Sőt eddig talán ez alatt az 5 év alat, kb egy komolyabb rontás volt amikor kilöktem valakit az én hibábol. De ez majdnem mindegy.
Tök felesleges beszélgetnünk tényleg. Te Mekinek és Haminak szurkolsz, és nem látod be azt, amit tulajdonképpen a sport társaitól kezdve a sajtón át, a legtöbb szurkolon át mindenki. Ebben a forumban mindig es volt a baj, pusztán szimpátia szerint megy az osztályozás. Ha szimpi bármit megtehet.
Érdekes módon amikor tavaly Jeff Gordon kilökte Matt Kenseth-et és ezért mindenki szidta, nem áltam neki megvédeni. Szemét húzás volt tőle, hiába a kedvenc versenyzőm. És mint irtam pár hsz-el lejebb szemét huzás volt Massától is..
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy szurkolonak is néhe át kellene látni a lila fügönyön és tényszerüen nézni a dolgokat.
Hamilton ezt ugy csinálta, hogy leszarom majd lesz valami.
(közben megnéztem a futamot)
Egész versenyen egy duvadként ment megint. Alonsot az utolsó körben majdnem letarolta. Ő is inkább kiált elöle nehogy neki menjen. Szóval hiába Hamilton ilyen. -
Ebből a kamerából tényleg jobban látszik, hogy Hami bizony nem volt teljesen fair játékos. A Hami vs. Massa és Massa vs. Bourdais incidensekről nem találtál véletlenül ilyen felvételt? -
Hát ennyi erővel a támogatóik közé a ruhára meg az autóra is feltehetnének már egy jó nagy FIA logót. -
Ennyit Felipe Massaról:
-
Ja, es ha mar szim, akkora helyen mindenki megprobalta volna:))))) -
Ra lehet fogni, hogy veszelyes manover;) Mondjuk, minden elozes az:D Bar ha Kimi nem hagy 1 autonyi helyet, akkor Hammilton nem probalja meg. -
vazz legalább akkor nézted is volna a futamot. :)
Nézd meg újra a rajtot, Hamilton tudod kit szorított ki? Raikkonen-t.
csak.
Massa elfordulhatott volna Kimi autója mögött, de nem tudott...Kovalainen-től aki szintén túlcsúszott a kanyaron,..és egy kicsit Alonso-tól, mivel Hamilton elszállt és kivezette Kimi-t, Kovalainen szállt utánuk, Robrt Kubica észrevette a lehetőséget és elfordult, ezért ALonso-nak szintén ívet kellett módosítania, ..szal Massa-nak Kova' és (talán) Alonso volt utban.
Hamilton egyedül Kimi-t tette ki a pályáról. Ebaxta de csúnyán az tény....viszont tette mindezt hideg gumikon.
Massa mit csinált?
Hamilton utolérte és megelőzte, majd Massa beleugratott a rázókőröl.....éééés 1 pozíciót bukva továbbment, míg Hamilton megvárta az egész mezőnyt, megfordult és kijött a pit-be.
vélt vagy valós sérelmeket meg nem viszünk a pályára...vagy te így versenyzel a szimekben? ...ha igen az sem baj, mert a pályán életekkel játszol ha bosszú szellemében okozól balesetet....még az is lehet hogy nem az fog a legkeményebben megsérülni akinek a problémát szántad... -
Pont annyira érdekel engem Hamilton apucikája,meg denisz véleménye is mindenről,mint amennyire őt kubica véleménye.Aki amúgy hol is előzte meg Hamiltont?Jah,hogy az első kanyarban? -
http://www.formula.hu/rovidhirek/dennis-is-visszaszol-kubicanak-c23324.html -
Nem vagyok benne biztos ,hogy ő is időben fékezett :)))figyeli egyik a másikat , én egy kicsit később, én egy kicsit később aztán gyorsan elfogy az az utolsó fél méter ahol már mindenképpen fékezni kell :)))
Gyakorló szimulátorosként tudom hogy van ez, versenydrukk :))))
Szerintem sima versenyszitu volt, továbbra sem értem ilyenekért miért jár mostanában büntetés :(((( -
SzocsA #73069 hát azért itt nem volt alonsonak akkora mákja mint Szingapúrban!
azért kovi nem érte utol és piqet is 4. lett! még talán kimit is megelőzte volna!
szóval jók a renaultok! jók! -
Mass onboard a startnál érdemes megnézni.
Innen látszik, hogy a 2 McLarenes esélyt sem hagyott Kiminek, hogy pályán fordulhasson be, az első helyről ne is beszéljünk.
Ilyenkor keserűség fog el, amikor igazságtalanul teszik tönkre a versenyét miközben szabályos kereteken belül övé lenne az első hely:( -
onnan ahonnan a Czollner is tudja, hogy Hami rajt utáni akciója nem volt szándékos... sehonnan -
Honnan tudod,hogy direkt volt,te nagyon okos? -
Jó tény, hogy szépen csinála. Szerencsétlen futam volt, senki sem így akarta szerintem zárni ezt a futamot. (Alonson kívül :) )