182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Lesz magyar másodszor a FORMA-1-be?:D -
Tegyük hozzá,hogy nem fizetős pilótaként nagy dolog bekerülni a F1-be :) És ma már egyik csapatban sincsen fizetős pilóta. -
Bullitt #73142 Azért kíváncsi lennék te hogy nyilatkoznál, meg te hogy vezetnél. Már szerintem az is nagy eredmény, hogy valaki bejut az F1-be. A két pilótán hatalmas a nyomás, és mindkettő túl fiatal és hülye kb, Kimi is ugyanez, kívülről Iceman, de belül teljesen más attól. Az F1-hez is fel kell nőni, amit pl. Alonso se tette meg a 2005-06-os szezonban, most kezdi kapiskálni, hogy mi van. Hamilton nem a tanul a hibáiból, Massa meg olyan ember, aki eszméletlen gyors, csak nem bán jól a szavakkal, azt hiszem nem egy ilyen ember van a világon, én is ismerek párat. -
Egyre szimpatikusabb:D -
Eddig nem:S -
Jól van, nekem 8 mit érzel
-
WNW #73138 Blubb, blubb, most kivetitetted ami Te vagy masra.... Csak igy tovabb, hogy elkeruld a tukorbe nezest... -
Te is csak egy Massa fan vagy a sok közül és elfogult.
Én is elfogult vagyok Kimivel de még emberi kereteken belül.
Nem érdekel mit gondolsz, felőlem le is írhatod de meg is tarthatod magadnak.
Érdekes módon nem csak én vagyok ezen az állásponton Massával szemben sőt most a futam után még jobban emelkedett Massa "szurkolótábora".
A problémás az aki nem tudja beismerni a kis kedvence hibáját. -
Lehet, Sőt az is hogy nem azt a vesrenyt nézzük bármi előfordulhat.
Én nem fogok vitatkozni, meg itt egymást basztatni, nem az én stilusom.
Azt viszont szeretném, ha mindenkinek aki ezt tiszteségesnek, tartja, legyen egy ilyen ellenfele.. Aztán majd meglátjátok milyen is az..
Nem szimulátorokba meg ilyenekre gondolok, legyen egy ilyen kedves aranyos ismerösöd akinek senik és semmi se szent ha valamit meg akar szerezni.. Majd rájössz miről kezdtem vitatkozni..
És én itt be is fejeztem, tök mind1 ki mit ir nem érdekel.. Nem válaszolok.. Üdv. -
WNW #73135 Tudom, tudom, a Te kis vilagodban mindig Massa a hibas, es a kozellenseg, es szapulhatod barmikor, barmiert, becsmerelheted, es barkit leszarhatsz itt a listan, akinek nem ez a velemenye, ahogy teszed is.. Szemelyeskedes.. Masfel ev utan megirtam, hogy mennyire problemas vagy.. Nem en vagyok az elso azthiszem, aki hasonlo kovetkeztetesekre jut veled kapcsolatban... -
Nekem mindegy mit csinálsz, de magad szempontjából nem mindegy...csak szólok már kitalálsz dolgokat.
Ez nem az én lila ködöm vagy mim. -
Megint mi ez a blokkoló kerekekkel majdnem neki ment??! A kanyarnál megfüstölte a kerekét Hamilton, Alonso meg már túl volt azon a kanyaron.
Mi van csak nálam van felvéve a futam..miért kell kitalálni dolgokat?? -
Hiába személyeskedsz a mesés teóriáidnak ettől még nem lesz alapja, csak mosolygok ezen mert csak ezzel tudsz lehet neked kéne:D Kit érdekel Kimi? Nem róla van most szó hanem hogy ez 2 bohóc mit művelt a versenyen és itt Massa volt a nagyobb bohóc. Massa adja az alapot amiért lehet szapulni a sok hazugsága, összevissza beszéde és magyarázkodása miatt.
-
WNW #73131 >Megjegyzem, ha ugyanezt ill. a Hamiltonfélét Kimi követi el, már >patkány, és kb. most húznánk ki az SG kinzókamrából ...
Egy fenet.. Akkor sok agressziv Kimi, Hami imado mar nyarsra huzta volna Bourdaist, es agyon dicsernek a FIA-t... -
Jó akkor ahogy az elöbb irtam, biztos én vagyok hülye.. És az összes versenybiró..
Hamilton egy arany ember, sőt egy grál lovag!
Akkor rendben nem vitázom ezen felesleg, ugyse érted meg. -
Te látad amiről beszélek vagy vádaskodsz??
Az hogy valai vissza veszi a körét, az nem teljesen ugyan az, hogy blokkoló kerekekkel majdnem neki megyek. Na most hamilton ezt tette. Alonso arréb ment mert látta mi van, és utánna engedte el..
De oké én vagyok a hülye biztos.. Életemben nem láttam még F1-es versenyt, igaz kb 12 éves koromtól nézem, és most vagyok 26:D -
WNW #73128 Nem Kity-Katy, csak Te mar betegesen Massa ellenes vagy, annyira agyadra ment az, hogy az agyon ajnarozott istened Kimi, cseppet se jobb nala, hogy tavaly ota mas nincs, csak Massa szapulasa... Egyszeruen beszamithatatlan vagy, kene neked egy pszichologus.... -
Mert hányadik helyért ment? 8-9? -
A F1 tk. ugyanazon esetek ismétlése csak más színekben. Lesz még ehhez hasonló, kéretik ugyanúgy dönteni és kész. Ha ugyanígy tesznek, akkor egy szavunk sem lehet. -
Ez hülyeség..Massa amikor beledobta az autóját Hamilton-ba egy pillanatig sem volt előtte...az oldalába dobta az autóját.
Bourdais vs. Massa, tök meglepő a büntetés...Nem tudom Massa mit várt, és Bourdasi sem tudja pedig 4× bajnok, Massa meg egyenlőre csak jó/jobb autóban ül.
Mellesleg Massa akkor is elvehette volna gázt amikor Webber kinyomta, ha véletelnül jön valaki ki a pit-ből az az égig repül.
Nem mondom hogy hű meg ha...de Webber a pozícióját védte, Massa meg csak nyomta neki.. -
Felipe Massa: mindig keményen kell harcolni a Formula-1-ben
Hát hát ezt nem kommetnálnám még a teganpit is siekrült alulmúlnia.
#73121 Hát ezt a legegyszerűbb írni, ha nem tudsz a sok tényre válaszolni, vagy elismerni;) -
Pályaívet? Lehet, de sokszor az íven autók is vannak. Ilyenkor nekik kell menni? Mert nézd meg a videót, hogy hová tudott volna menni onnan Bourdais? Ez ugyanis nem lekörözés volt, hanem pozícióért mentek. Ha Massa vár egy kanyart, a jóval nehezebb Bourdais mellett úgy elmegy, mint ahogy Hamiltont is lehagyta volna, ha csak pár kört vár.
Megjegyzem, ha ugyanezt ill. a Hamiltonfélét Kimi követi el, már patkány, és kb. most húznánk ki az SG kinzókamrából ... -
WNW #73122 Massa a palya ivet kovette, Bourdais meg keresztezte kifele, es nem Massa trafalta el Bourdais kozepet, hanem forditva.... Itt a pont... -
WNW #73121 Kit-Kat Te beteg vagy....:))) -
Ha ugyanez a 10-11. helyért megy, nincs bünti. És ez itt a bibi ... -
WNW #73119 Ki a faszt erdekel ki jott a boxbol..??? Adott volt 2 kocsi, az egyik mar a masik elott volt, es gyorsabb is volt, aki hatrabb volt nem kovette a palya vonalat, hanem bele a masik oldalaba.. Kesz.. Mar egyszer mondtam, ha a Ti logikatokat kovetnek, akkor Massat se lehett volna megbuntetni, azert mert kilokte Hamit, mert amit mondtok, az alapjan aki elobb van, es mar jobb pozicioban, annak semmi elonye nincs, sooot minek akadalyozza a hatsot a haladasban...?!?!
A masik dolog Kimi-Weber... Ott mar Kimi kijebb volt, O fogott poziciot, persze hogy Weber kenytelen volt besorolni.... -
Tökéletes videó, Burdé végig előrébb volt Massa meg ráhúzta... -
Ez is benne lehet, hiszen hideg gumik és éles kanyar stb... nade akkor Massa minek húzta rá annyira? még ha így is történt akkor mit tehet erről Burdé? sima "versenybaleset" de hát még attól is messze van... -
Pozíciót fogott?? Nézd meg a VIDEÓ-t!!!
Massa ráhúzza a kormányt ahogy megy el mellette.
Az a lényeg, hogy ha Massának több esze van, simán megelőzi de nem volt és ráhúzta a kormányt még 1x csak a Webber Kimi esetet tudom felhozni 1xre értek oda de érdekes módon nem ütköztek.
Ezek a dolgok tipikusan benne vannak Massa versenyeiben. Itt egy kiragadott péla.
Más részről meg Massa nyálas stílusa és pofátlansága szerintem csúcsára ért.
Miközben kikérte magának és sírt még a spa-i verseny után, hogy Kimi egy agresszív állat aki letolta a pályáról.Most a a kanyarlevágós Kamikaze akcióját férfias kemény csatának mondja és nem éri a büntetést. Aztán Bourdais koccanás után meg jogosnak mondja a büntetést.
Én ezt a képmutatást nagyon nem bírom, szerintem elég undorító.
A másik, hogy megint vissza jött a 2.-os füllentős gyerek szindrómája egyszerűen nem tudja elismerni ha hibázik. Pedig sokat segítene rajta szvsz. -
WNW #73115 Esetleg jobban nezd meg.. Bourdais eloszor csipi a zarokovet, aztan nem a palya vonalat koveti, hanem elkezd befele menni, neki Massa kocsija kozepenek..... Akik megbuntettek, azok nem ebbol az egy kepbol buntiztek meg, hanem valoszinuleg volt meg 3-4 kameraallasuk, es valoszinuleg a belso kameras felveteleket is lattak... Ugyanis a versenybirok hozzajutnak minden kamerallashoz, soot sajat rendszeruk van..... -
Na várjál... megannyi ilyen eset volt idén is. Amikor boxtaktikára mennek rá, akkor mindig ez szokott történni... főleg ha ilyen közel vannak. Általában az van előnybe aki a boxból jön ki, MINDIG annak kell alkalmazkodnia aki mögötte jön a célegyenesben... álltalában jobbos kanyarok vannak a box után, aki a belső íven megy az NEM tud máshova menni, hiszen ő már a pálya szélén halad... aki mellette mögött jön annak ott van a teljes bal oldal, és ha tudja akkor ott körbeautózhatja, mivel az ő gumijai már tapadnak... szóval ezt lehet csavarni csűrni, de mióta világ a világ az igy működik... és persze ha nem sikerült megelőznie időben, minta hogy Massának sem sikerült akkor szépen elfordul a külső íven, aztán besorol mögé ( vagy mennek egymás mellett ) és a következő kanyarba megpróbálja...
100%ban versenyben voltak és persze hogy pozíciót fogott mivel ideális helyen volt, azt ki is használta ahogy eddig is tették sok sok éven át... amugymeg nem kötelessége elnegedni senkit ( kivéve ha lekörözött ).
-
WNW #73113 Nem azert buntettek, mert kijott a boxbol, ne csusztass.. Azert buntettek, mert mar poziciot fogott, elotte levo kocsit koccantott ki.. -
Arról beszéljünk már, hogy Kimi-Webber box kijövetel, miért nem abból indulsz ki?
Kiminek is satuznia kellett volna?? Nem tette, még is elfértek, pedig Webber ugyanúgy a pontért ment, erről kéne beszélni, hogy Massa tudja már felmérni az ilyen dolgokat.
Visszatámadási próbálkozásnak meg ne vegyünk 1 kanyar levgását mert ez maximum akkor neked meg Massának számít annak és hogy még neki is ment Hamilton !oldalának!.
Ja meg ugye mint később kiderült Massának ez szabályos is.
Azzal meg, hogy hú de jól feláll a padlóról maximum csak magad tudod hitegetni, tonna számra lehetne idézni miket csinál ha nem klappol minden.
Most is, ha komoly versenyző lett volna 1. is nem fékezi el magát, és miután megelőzte Hamilton nem üti ki, hanem megy utána, és végezetül nem megy neki Bourdaisnak, ezek mind az ő hibái voltak 1 versenyen amikor már a finishben nem szabadna hibázni.
Mind 1 így is ő jött ki jobban a versenyből. -
Én sem "vagyok oda" Hamiltonért (pontosabban nem érdekel mit csinál, de írhatjuk, hogy leszarom bármit és bárhogy tesz, mert nem érdekel), de én is örültem az esetnek, mert érdekes dolog történt. :D -
Berger csapódott ki 1x boxból kimenet, azóta van komoly szabályozás a boxutcakimenetre (IS). De, a szabály tudtommal azt tiltja csak, hogy átlépjék a fehér csíkot a boxból kijövet. Minden másért, pl. a pozíció megvédéséért - eddig - még nem büntiztek, max. ha lekörözéskor valaki tényleg szemmel láthatólag szemtelen volt, bár a lekörözött is az ESETEK LEGTÖBBJÉBEN pofátlanul visszajön az őt esetleg leköröző elé, de még sem szokták szankcionálni a dolgot.
Viszont tényleg nem tudom, hogy itt Bourdaisnak hová kellett volna mennie mikor pozícióért csatáztak? -
Én meg leírom másként akkor: Rohant volna vissza a pályára iziben, csak féltette a kocsit. Nem azért nem jött vissza mert ő hűde fair játékos, csak nem akart roncsderbizni. Ettől függetlenül én is csodálkoztam hogy elment a mezőny, ilyet idén tényleg nem láthattunk. -
Esélytelen? Írom újból: sokszor más sem TUDNA visszajönni, mert "esélytelen", mégis visszajön, mégha mögötte utána falba kerül az utánajövő akkor is. De írom ezt is újból: jó volt látni, hogy végre 1x tényleg azt tették ebben a helyzetben (vagy azért mert úgy alakult vagy másért), amit a szabály előír, mert erre példa kb. 3-4 éve volt utoljára, és idén nem 1x életveszélyesen jöttek vissza versenyzők. Egy ideje mindenki AZONNAL a pályán van akárhol fordul be, sodródik ki, stb, és akárhogy is jön mögötte egy másik autó. Baleset ebből még nem volt, de lesz. -
Már megint olyan szituációról van szó ami tök egyértelmű és mindig így működött, csak az FIA ezt is megkérdőjelezte, akkor most meg kell változtatni azt, hogy miként kell cselekednie annak aki a boxbol jön ki... magyarul be kell fékeznie és megvárni amig mindenki elmegy aki jön a célegyenesben. -
WNW #73106 Bourdaisnak tudni kellett ki jon.. Mondjak neki radion, hogy ki jon, mennyire van vele versenyben, es a tobbi... Azert kar hogy nem Hami jart Bourdaissal igy, most a sok Hamista itt orjongene, hogy Bourdais biztos a Ferrari motor miatt utotte ki, es tudatos volt, mert osszeeskuves van...:))))
Nincs min agyalni, Bourdais volt hatrabb az utkozesnel.. Ettol fogva viszonylag tisztak a szabalyok... Amugy Massa ezen az utkozesen kb. annyi masodpercet vesztett, amennyivel Vettel elotte vegzett.. Lehet szamolni...
Hami/Massa.. Visszatamadasi probalkozas volt, es nem sokon mult, hogy mindketten megusszak.. Massanak gyak. nem serult a kocsija, ebbol kovetkezoen szinte alig ertek ossze, azaz majdnem befert...
Vert helyzetek.. Massa iden pont jol birkozik meg vele sorozatosan.. Ahanyszor sajat/kocsi/csapat hiba miatt padlon volt, csoda hogy mindig felallt, es meg mindig versenyben van... Kimi ugyanugy hibazik sorban, olyankor szokott falnak menni.. Hami szinten hibazik, olyankor szoktak megbuntetni... Eles kuzdelem van, ilyenkor jonnek a hibak.... -
Egyből vissza akart jönni. Nézz meg egy visszajátszást róla, csak látta hogy esélytelen....