FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ember a korral ki ismeri a pályákat,és ösztönböl tudja milyen hezeteket kerüljön el.A kivétel erösiti a szabályt ,lásd a hétvégén D.C.
Egyébként nem teljesen jo ez a számozás,mert csak tapasztalattal nem lehte semmire jutni.
Minöségi szorzot kellene bevezetni.
Ahoz hogy az ember versenyt nyerjen kell egy jo auto,ez 50% (szivem szerint inkább 60%).
A tehetség 30-40%,a tapasztalat 10-20%.
Igy a tapasztalati pontokat szorozzuk fel 1,5-el,a tehetséget 3,5-el,az autot meg 5-el,és kicsit tisztább képet kapunk.
hogy miért gondolom igy?
Nézzük DC vs Hammilton.
Tapasztalatban 10:1 az arány ,Hamm mégis kört adott a Skotnak,mert joval jobb autoban ült,és mert talán kicsit több spiritusz szorult belé.
Hajrá Magyarország!
Más: D.C. nagyon nagy pilóta és KIVÁLÓ ember, tapasztalat terén legjobb a mezõnyben, de amikor McLarennél Kimi csapattársa volt, 80%ban Kimi végzett jobban.
Hajrá Magyarország!
nála nem, de mindenkinek van véleménye
Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarország!
Amúgy az etalon itt az összehasonlításomban Schumi, õ 10-10. A zsinórban 5x gyõztes Ferrari autók közt a 10es.
Hajrá Magyarország!
Azért DC már több mint dupla annyi futamot ment. DC '94ben kezdte az ipart, míg KR 2001ben. DC is szintén ült jó és szar kocsiban is. Nem kétséges, hogy Kimi az egyik olyan pilóta aki a legtöbbet szenvedett, de sztem ez még nem ok ilyen magas pontra. ÉS természetesen Kimit tartom kettõjük közül én is jobb pilótának.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Kimi többet volt a mély vizben,azért adtam neki több pontot,na jo akkor 7,5-8.
Az a Ferrari ahogy ment szintén megérdemli a 10-est (mondja ezt egy olyan szurkolo,aki szeretetböl egy tizes skálán elég kis számot adna az Olaszoknak)
természetesen nem jelenti azt,hogy teljesitménybe,majd Sepangban is ugyan ennyit kapnak.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
No, Lewis elkezdte a kis Lonzi oktatását:)
http://gaborszantai.co.uk/
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..
Szerintem
Kimi:8+8+10
Alonso:7+8+8
Massa:8+7+10
Button:7+7+6
Hamm:4+8+8
Rosberg:5+7+7
Kubica:4,5+7+7
Fisico:9+6+7
1.Raikkonen 7+9+8=25
2.Alonso 7+8+7=22
3.Massa 7+7+8=22
4.Button 8+7+5=20
5.Hamilton 4+7+7=18
Hajrá Magyarország!
Szerintem az idei pilóták erõsorrendje (tapasztalat, tehetség számít, autót ne nézzük!):
1.Raikkonen
2.Alonso
3.Massa
4.Button
5.Hamilton
Az elsõ 5. De nagyon jó versenyzõ, bár peches: Heidfeld, Fisichella, Coulthard, Webber, Barrichello, stb.
De én sokat látok még Hamiltonon kívül Kovalainenben, Rosbergben, Davidsonban is.
Szerintem a mezõnybõl kilóg Speed, a hozzáállása miatt. Szato pedig egész jól ment az idénynyitón.
z autók erõsorrendje pedig azért kirajzolódott már, persze ez folyamatosan változik még. A Honda kevesebbet teljesít mint vártam, bár a tesztek alapján ez sem meglepõ.
Ez az én véleményem, senkit nem akarok ezzel bántani.
Hajrá Magyarország!
Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..
Mialatt Lewis Hamilton Ausztrália szépségeiben gyönyörködik, a közismerten kivételesen elszánt Fernando Alonso máris hazautazott a csapat fõhadiszállásába, ahol az ott található világhírû szuperszámítógépen fog gyakorolni.
Az újonc Hamilton elmondása szerint nagyon sokat köszönhet a McLaren szimulátorának, melyen pályákat tanult és más a felkészüléshez szükséges gyakorlatokat végzett.
Fernando Alonsónak azonban nincs szüksége arra, hogy Forma-1-es autót vezessen, ám arra igen, hogy a fejlesztésben lévõ új komponenseket ezen módon is tesztelje.
A kétszeres világbajnok a szimulátorral és a csapat mérnökeivel a Ferrari meglehetõsen nagy elõnyének lefaragásán fog dolgozni a napokban.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Sajnálom hogy Kupica kiesett 5. hely nem lett volna rossz
Heidfeld elkúrta a 2. helyét nem kicsit nagyon
Paliknak kellet volna közvetíteni úgy nem lett volna unalmas a futam
Legelõször mikó +láttam kimin és alonson a versenyruhát kicsit elrögögtem magam(megszoktan a régit)
Malomzó így szimpatikusabb lett mert utálom a franciákat(Renault)
A Redbull orráról nekem a kacsacsûrõ emlõs jutott elõször eszembe
Honda szerintem a Google Earth-ot reklámozza és nem a greenpeace-t(csak ráfogják) különben a szereplésük = volt a 0-val
Toyota szépet fütölt az elején lehet átálltak a 2ütemû motorra
Egyébként van 1 5letem a bannerba mindig az elõzõ futamnyertes autó képét kéne kirakni mellete a soron következõ verseny pályájának térképét + 1 aktuális F1-es punit
Nascar=sok hülye karikába megy és az idióta amerikaiak annak örûlnek minél nagyobb és több a baleset(zúzás) van, a "Taplógáz" címû film is enyhén szólva szánalmas volt
Montoyában mindig is a durvaság tetszett, hozzá illik
BMW WTCC '05-06 FullWinner:-) - Zanardi amúgy a kedvencem
BMWPower.hu
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Azért tegyük hozzá, hogy nem egy nagy lelkesítés bármelyik verziót nézzük. Persze Brióstól az ember nem is várna mást.
Szegény finn élete elsõ forma1-es futama, nem is sikerül fényesen ez tény, erre pont a saját csapatától kapja a legnagyobbat utána.
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
"A realitás talaján kell maradni. Mindent rosszul csinált. Persze újonc, de Hamilton is. Az elkövetkezendõ két hét során változtatnia kell a hozzáállásán, és javítania kell, mert képes rá."
F1hirek.hu
"Kovalainen szörnyû versenyt produkált. Szinte mindent elrontott a mai napon. Persze egy újoncról van szó, de a parádézó Hamilton is az. A következõ futamig össze kell kapnia magát, és arra kell törekednie, hogy jobb legyen. Ez menni is fog neki, hiszen remek képességei vannak."
Had ne mondjam h az index megint kitett magáért... ilyet Flavio nem mondott... az a mondat ugy szólt hogy "minden rosszúl csinált".
http://index.hu/sport/forma1/hkfb0320/
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Szerintem Alonso,és Hamm. böven tudta,hogy mi az erö sorrend ,nekik a 2-3 tökéletes volt ezen a nap.
Alonso Kb. ugy lehetett ezzel,mint tavaly mikor a Francia futam volt,ott is elötte max a 3. lehetett volna,és mégis második lett.Szerintem arra játszott,hogy majd esetleg késöbb egy versenyképesebb autoval harcba száll,de addig is probálja minimalizálni a veszteségeket.Most Massa balszerencséje nagyon jol jött neki,pláne akkor,ha a következö futamot a Brazil nyeri,és Kimi a második.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
..és még igaza is lenne a csapatnak, egyáltalán nem biztos hogy a birtokában van annak a tudásnak hogy megverje/megelõzze Alonso-t, viszont bukhat a 2-3.
Elsõbálozónak ez bõven elég kell legyen, tudta õ is, tudta a csapat is.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Pont ti szoktátok mondani h Alonso kivárásra megy, hát most ugyfest azt csinálta, okosan... de Sumi is ezt csinálta anno sokszor a boxban elõzõtt ugyan így, nemtudom ezen mi olyan különleges.
Szal nem a messzeségbõl ért oda egyszer csak mert Hamilton-t feltartották, nem...akkor már jó ideje felfelé jött Alonso Hamilton-ra...pontosan azért hogy a kerékcserénél meg tudja elõzni.
az nem a taktika része hogy majd Hamilton-t pont feltartják...na persze :)))
Nem abban egyetértünk hogy ebben nem volt semmi mágia, de Alonso nem azért nyert a kerékcserénél mert valójában összespórolta a benzinkülönbséget, mert akkor lemaradt volna, visszatekerni azt a limitert annyit jelent hogy vissza van tekerve a limiter...az autó a limiter állását tekintve tizedeket, vagy kivül a másodpercen is lassulhat.