182274
  • gordon 24
    Erről van szó!

Ahogy leirtad minden benne van.. Biztonságos mind a 2 verseny sorozat, meghozzá nagyon is..

Persze ez nem jelenti azt, hogy meg kell nyugodni. Sajnos mindegyikben benne van, az hogy valaki ott marad. De ennek az esélyét a minimumra kell csökkenteni. De a pilóták vállalják ezt! Reméljük sose kerül arra sor hogy megint ott marad valaki.
  • MaSzKa
    ha már szóba került

Roland Ratzenberger
    amúgy a pénteki szabadedzés/időmérőn is Rubens B felkerült a falra (utána meg kórházba ha jól emlékszem)
    szomaton Roland halt meg
    vasárnap Senna

érdemes megnézni

• gordon 24
    Hát jahh:D Nem két jj:D
  • gordon 24
    Nascarban nem engedélyezik az esős versenyt..

Nem lehet megoldani. Ugyan ugy ahogy indycarban sem.

Az hogy nem látogat el más országba?? Hát nem.. De miért nem?? Mert National és nem World:D Szóval nem is fog.. (egyenlőre mert már szervezik)
  • Kit--Kat
    ne haragudj, de ez az "ujjitás" ez nekem nagyon odavart :DDD
  • Kit--Kat
    Semmi értelme ennek, tök más a 2 sorozat. Egyik nyitott kerekes bukóterekkel elég biztonságos pályával, a másik megy egy zárt pályás hentelés. Szerintem a NASCRA elég magas szinten van biztonságban amekkora balesetek vannak benn egyfolytában halál este nélkül.
    A Forma 1 is nagyon biztonságos, de mi értelme van 1 olyan dologon vitatkozni amire nincs is válasz?!
  • gordon 24
    Igy van!

2001-ben nem volt kötelező a Hans használat Earnhardt bánta meghalt.
    Azóta kötelező, sőt több ujjitást is befezettek. Fejlődtek jó irányba.

Az autok biztonságosak, a pályák szintént.

Nagy balesetek vannak és túl élik őket.. Ennyi. Ugyan az van mint f1-ben..

Ha viszont az egész nagy kalapot nézem, F1-ben több halálos baleset volt mint nascarban.. 94_ben 2. Csak ugye senki nem emlékszik a másik srácra.. Pedig ő is megérdemelne egy megemlékezést nem csak Senna.
  • MaSzKa
    mondjuk ezen f1 pilotak halala nem tul jogos felhozni, mert pont ezaz, hogy azota sokat fejlodott az f1 biztonsaga es most siman tulelnek ezeket az eseteket.

pont ezt mondom én is
  • MaSzKa
    ja azt már le se írtam hogy az F1 sokkal változatosabb
    mivel nem oválon mennek :D és mindig más országba látogatnak el

Mascar esős futamot még nem is láttam
  • ShaiHulud
    (ejj engem utottel ki elobb:P )
    mondjuk ezen f1 pilotak halala nem tul jogos felhozni, mert pont ezaz, hogy azota sokat fejlodott az f1 biztonsaga es most siman tulelnek ezeket az eseteket.

ettol fuggetlenul 2008-at nezve szerintem mind a nascarra mind az f1re elmondhato, hogy "biztonsagosak".
  • Kit--Kat
    Villenuve-t nem tudom miért kevered ide, 1982nek semmi köze a napjainkhoz.
    Gyakorlatilag szét szakadt a Ferrarija, ilyet nem látsz ma.
  • MaSzKa
    2009-ben lesz csak 17 futam az F1ben :(
  • gordon 24
    F1..

Egy évben 17 futam van 22 pilótával.

Nascar:
    Sprint cup: 36 futam/év 43 pilóta versenyenként
    Busch Seria: 30-32 futam/ év 43 pilóta
    Truck Series: 2valamennyi futam/év 30-35 pilóta.

Azért irom mind a 3-at mert az autok alapjai ugyan azok. Csak a boritása más.
  • MaSzKa
    Villeneuve G

az már 3évtizede volt és ott kiesett a kocsiból
    1994-ig az F1-ben nem volt olyan fontos a pilóták biztonsága

de fejlődtek és jó irányba az idő is bizonyítja

2x is nekiment Indianapolisba Ralf S 300felett és túlélte

• ShaiHulud
    nascar szezon tobb futambol all es joval tobb pilotaval vesz reszt benne. pl:P
  • MaSzKa
    de most akkor mond meg
    utolsó versenyző haláleset F1-ben: 1994
    utolsó versenyző haláleset Nascar-ban: 2001
  • ShaiHulud
    ez indycar votl es meg is halt a pilota is es egy palyabiro is akit eltalalt a repules kozben.
  • gordon 24
    Nem komentálom. Ha nem látsz tovább a saját hülyeségeden tök felesleges vitázni.

Fölleg olynan dolgokon ami mindenki számára világos (ezek szerint a te számodra nem).

Senki nem mondta , hogy biztonságosabb mint az f1.. Te állitasz olyat hogy nem biztonságos.. Ami egyszerüen nem igaz. Kiváncsi lennék ha egy olyan bukfencet mint amit Sadler adott elő, vagy amit Mcdowel. Mi lenne egy f1-es pilótával.. Azért emlékezzünk arra amikor Ralf Scumi neki ment indanapolisban a falnak. nemmvolt nagy csatt és azért kellett neki vagy 10 perc amire magához tért.
    Vagy nézd meg hogy halt meg Giell Villeneuve.. Egyszerüen felborult csak és belehalt.

Nézd meg hogy halt meg Senna. Egy egyszerü csatt oldalról eltalálta a fal és belehalt. Nézd meg Rattzenbergert stb. Soroljam?

Mindenek 2 oldala van..
  • MaSzKa
    ez nem is tűnik egyáltalán veszélyesnek
    elnyelte az energiát az autó eleje és a zsákok meg sokat lassított a fű is

ez GP2

hasonló baleset volt usában nascar pályán
  • Kit--Kat
    Hagyd már abbak Maszka, ezt féléve is ugyanígy eljátszottad.
    Emlékszem amikor Gordon szintén így belinkelte a nascaros balesetes videóit te ezt az Earnhartos karambolt hoztad fel.

Nem unod ugyanazt eljátszani félévente?
  • MaSzKa
    azt akarom a tudtodra adni
    a Nascar kevésbé biztonságos mint az F1
    pedig lassabb a végsebességük és a pálya is biztonságosabb 1-2 féle szempontból

és ezért sokat tett Max Mosley
  • gordon 24
    győztél! ezek már 10 km/h-nál is halálos veszélynek tezsik ki magukat.
    Sőt ha a pitben áll is veszélyes, mert ha ráesik egy levél egyből kinyirja a pilótát..

Szóval egy szar az egész:D

Te meg tök hülye..
  • MaSzKa
    te akasztasz ki

nézd már meg a helyzeteket, amiket te linkeltél nem tűnik olyan durván veszélyesnek

Kubica a betonfalnak ment neki kb 250-300km/h-val
    ott ha az 1 Nascar autó lett volna tutti megha
  • Minstrel
    hagyd, majd ha lesz NASCAR-ban BMW, akkor szerinte azok is jó autók lesznek
  • gordon 24
    De baszus megörit.. Nem hiszem el:D Hogy ezeket komolyan gondolja..
  • gordon 24
    Azért nem linkelem mert Earnahrdt itt egy olyan ütés sorozatot kapott amitől eltört a nyaka. Nem attól halt meg, mert az autó összeroncsolta.

Nem viselte a Hans rendszert (2001 ben nem volt kötelező) ez okozta a halálát..

És amit irtál hogy többen haltak bla bla.. Earnahdrt volt az utolsó 2001-ben..
  • Minstrel
    baleset-video-verseny?
  • gordon 24
    De baszus te most komolyan csinálod ezt??

Az első vidót amire baraktad Kubica esését megnézted??

Ott konkrétan 180MPH val ütközik neki full pofával a falnak, az ember kiszáll.

A Második vidóban Johnson 100MPH környékén áll bele a falba pofával..

A 3-dik vidón Sadler 199MPH órával megy amikor fejre áll és bukfencezik..

a 180MPH/ az 280 km/h
    A 100MPH/ az 160km/h
    a 199MPH/ az 302 km/h

Kubica abban a kanyarban, olyan 170 körül ment. Akkor melyik nem nagy tempó?

Ne akasz ki!
  • MaSzKa
    ezt miért nem linkeled
    alig ment neki és mégis meghalt :(
    pedig ezek az autók még burkoltabbak mint az F1-es gép

• MaSzKa
    ez nem is volt nagy sebesség amúgy ezt már 1éve úgy emléxem kitárgyaltuk párszor
  • gordon 24
    Ezt az egyet még! Aki ezekből ne látja azzal nem lehet mit kezdeni! Bocsi az off miatt a topikban..

• gordon 24
    Aha jah:D

• bardocz
    A pilóta az eset után sértetlenül száll ki.Nevetséges amit csinálsz...
  • MaSzKa
    én úgy tudom 2001-től 2008-ig is haltak meg páran Nascar autóban

amúgy a nascar pálya az biztonságos nem frontálisan mennek neki a betonfalnak ezért a fal felé a becsapódási sebesség közel sincs 300km/h-hoz

mert nincs magas szegélykő kanyarok stb
    az F1-be már 14éve nem halt meg senki a versenyzők közül

képzeld ezt 1 nascarautóval

• gordon 24
    Azaz! Kifejezni LY-nal.. Grat! Leülni 1-es:D
  • bardocz
    Ütközzünk össze 300-nál jó?De én NASCAR-os kocsiban ülök,te meg a csudabmw-ben.Nézzük meg melyikünk száll ki a kocsiból sértetlenül.Jaaa,hogy te nem tudsz 300-al mennia csudabmw-vel,csak zuhanórepülésben?Akkor egy olyan ütközést nem is bírna???Jaaa,hát az ciki,akkor hanyagoljuk.
  • gordon 24
    Ajánlom figyelmedbe! (és mindenkinek)

• Istencsászár
    Tényleg badarság... meg kell nézni a pilótafülkét, szinte mozdulni sem tud a pilóta a sok biztonsági eszközök miatt...
  • gordon 24
    De ezt miért irod mindig??

Te láttál már ilyen futamot??

Wazz kb 10 szer leirtam már milyen biztonsági rendszerek vannak.. Ott nem 220 Km/h a max tempó mint Wtcc-be.. Azok az autok 320-330Km/h körül mennek. Amikor azokat a baleseteket látod, kb 280km/h val érkezik neki egy beton falnak. Na most ugy nézd mennyire törik össze.

Minden évben kb fél száz ilyen tempójú baleset történik. A Legutobbi halál eset 2001-ben volt. Az azt jelenti, hogy 600 ilyen tempójú balestre jut egy halálos.. Akkor mi a nem biztonságos??
  • MaSzKa
    annyi a különbség hogy a nascar autók nem olyan biztonságosak