FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem hiszem,hogy a meghibásodás sok tapasztalathoz segit,viszont a sok szoros verseny,ahol sok az elözés igen.
Az ember a korral ki ismeri a pályákat,és ösztönböl tudja milyen hezeteket kerüljön el.A kivétel erösiti a szabályt ,lásd a hétvégén D.C.

Egyébként nem teljesen jo ez a számozás,mert csak tapasztalattal nem lehte semmire jutni.
Minöségi szorzot kellene bevezetni.
Ahoz hogy az ember versenyt nyerjen kell egy jo auto,ez 50% (szivem szerint inkább 60%).
A tehetség 30-40%,a tapasztalat 10-20%.
Igy a tapasztalati pontokat szorozzuk fel 1,5-el,a tehetséget 3,5-el,az autot meg 5-el,és kicsit tisztább képet kapunk.

hogy miért gondolom igy?
Nézzük DC vs Hammilton.
Tapasztalatban 10:1 az arány ,Hamm mégis kört adott a Skotnak,mert joval jobb autoban ült,és mert talán kicsit több spiritusz szorult belé.
Zsolti9014
Igen, az igaz, meg Alonso Minardival, Kimi Sauberrel kezdett. De azért Kimi pályafutása során több meghibásodással bajlódott.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Ja, a teszteken meg alázott mindenkit Massa. Én sem tartottam jó versenyzõnek bevallom, de mióta a Ferrarihoz került, sokat fejlõdött Schumi mellett.

Más: D.C. nagyon nagy pilóta és KIVÁLÓ ember, tapasztalat terén legjobb a mezõnyben, de amikor McLarennél Kimi csapattársa volt, 80%ban Kimi végzett jobban.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
nálam egyenlõ volt, természetesen :DD
nála nem, de mindenkinek van véleménye

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
ezért lett nálam 8

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
10-es skála, D.C 10-es lenne, de Kimi és Fernando 7-ese reális, ez a 6. F1 szezonjuk (legalábbis Kiminek tuti).

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Miért? Sztem tapasztalat, tehetség simán megvan 7-es, az autó meg miért ne lenne egy 8-as.
Amúgy az etalon itt az összehasonlításomban Schumi, õ 10-10. A zsinórban 5x gyõztes Ferrari autók közt a 10es.

Hajrá Magyarország!

BaliBoy
Tényleg nem vitatkozás képpen, de szerintem az sok Kimi javára.

Azért DC már több mint dupla annyi futamot ment. DC '94ben kezdte az ipart, míg KR 2001ben. DC is szintén ült jó és szar kocsiban is. Nem kétséges, hogy Kimi az egyik olyan pilóta aki a legtöbbet szenvedett, de sztem ez még nem ok ilyen magas pontra. ÉS természetesen Kimit tartom kettõjük közül én is jobb pilótának.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Én is ugy gondoltam,hogy tapasztalatban D.C. az etalon,az az 10.
Kimi többet volt a mély vizben,azért adtam neki több pontot,na jo akkor 7,5-8.
Az a Ferrari ahogy ment szintén megérdemli a 10-est (mondja ezt egy olyan szurkolo,aki szeretetböl egy tizes skálán elég kis számot adna az Olaszoknak)
természetesen nem jelenti azt,hogy teljesitménybe,majd Sepangban is ugyan ennyit kapnak.
BaliBoy
Ez a tapasztalat egy kicsit becsapós, mert vegyük pl DC-t. Ha Kimi, Alonso, Massa kap 7-8at akkor DC simán kaphat 16-18at. Tehetségre min. 5-6ot (amikor a Meki jó volt akkor azért tudott õ), autó, hááát a mostani nem nagy durranás de egy 4et megér a 10bõl. És akkor már ott vagyunk, hogy legjobb esetben 28 legrosszab esetben 25 (az én pontozásom alapján. És mégis úgy gonodlom, hogy Kimi vagy akár Alonso, Massa is jobb DC-nél mostmár. Szal a tapasztalat igen becsapós tud lenni. Ha pedig 10 pontos sávokban számolunk, akkor DChez viszonyítva az elõzõkben felsorolt pilóták nem kaphatnak 7-8at.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Egyszóval Hamilton szólt Alonsonak, hogy jobban tenné, ha kicsit szimulátorozna, mert nem annyira hülyeség az?

No, Lewis elkezdte a kis Lonzi oktatását:)

http://gaborszantai.co.uk/

bardocz
hát nem tudom,sztem kimi többet szívott mekivel meg volt pár utolsó körös kiesése futómû meg motor miatt
Istencsászár
Ne feledd a Rönó sem volt top autó... Alonso is szívott vele eleget 2005 elõtt..

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Punker
ez a tapasztalat érdekes dolog azért, Massa jobban ismerheti a kocsit a csapatot, de Kimi aszem többször volt az élen nyomás alatt.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

bardocz
rutinosabban húzódik le a fûre ha szétesik a kocsi,mert ugyebár meg kellett tanulnia és gyakorolta is eleget :D de itt már nem lesz rá szüksége:))
Istencsászár
Tapasztalatban miért 7-8 Kimi javára? vagy egyenlõ vagy semennyi... :)

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

desigo
Massa,hogy lett 22 pontos?
ugyanmár <#zavart2>
Punker
a 2 autó együtt 100%.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

De a másik másodpercet adott mindenkinek.
INeedspeed
egy versenyt nyert idén kimi már a fellegekben van mindenki én aszondom várjuk már meg a szezon javát!

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

Punker
nem azért de olyan kocsi ami az elsõ idõmérõn megdöglik hogy lehet 10 pontos? :)

Ritkaság korrekt irás!!!
Szerintem
Kimi:8+8+10
Alonso:7+8+8
Massa:8+7+10
Button:7+7+6
Hamm:4+8+8
Rosberg:5+7+7
Kubica:4,5+7+7
Fisico:9+6+7
Zsolti9014
Ja, tapasztalat, tehetség, autó 10-es skálán szerintem:

1.Raikkonen 7+9+8=25
2.Alonso 7+8+7=22
3.Massa 7+7+8=22
4.Button 8+7+5=20
5.Hamilton 4+7+7=18

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Vélemény: semmi bajom Alonsóval, a tavalyi VB-t megérdemelten nyerte meg. Viszont Kimi minimum egy hajszállal jobb pilóta, meg nyugodtabb. Alonso pl. hogy üvöltött a csapatrádióba a Kanadai futamon mikor beszorult Fisico mögé. Utána meg odavágta a kocsit. Kimire meg nagyon rájárt a rúd a McLarennél. Egyszer megbízhatatlan, egyszer lassú volt az autó. E két versenyzõ nagyjából egy szintet képviselne egyforma autóval. De az a hajszál ott van :D
Szerintem az idei pilóták erõsorrendje (tapasztalat, tehetség számít, autót ne nézzük!):

1.Raikkonen
2.Alonso
3.Massa
4.Button
5.Hamilton

Az elsõ 5. De nagyon jó versenyzõ, bár peches: Heidfeld, Fisichella, Coulthard, Webber, Barrichello, stb.
De én sokat látok még Hamiltonon kívül Kovalainenben, Rosbergben, Davidsonban is.
Szerintem a mezõnybõl kilóg Speed, a hozzáállása miatt. Szato pedig egész jól ment az idénynyitón.
z autók erõsorrendje pedig azért kirajzolódott már, persze ez folyamatosan változik még. A Honda kevesebbet teljesít mint vártam, bár a tesztek alapján ez sem meglepõ.

Ez az én véleményem, senkit nem akarok ezzel bántani.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
szerintem jó ötlet az

Hajrá Magyarország!

INeedspeed
lonzi csak a dolgat teszi megerzesem szerint mert bantja a csoret h kimi nyert ilyenkor nagy a motivacio!

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

bardocz
nem csak te:)
Ezt a szimulátort én is kipróbálnám :)

Istencsászár
Alonso nagyon komolyan gondolja

Mialatt Lewis Hamilton Ausztrália szépségeiben gyönyörködik, a közismerten kivételesen elszánt Fernando Alonso máris hazautazott a csapat fõhadiszállásába, ahol az ott található világhírû szuperszámítógépen fog gyakorolni.

Az újonc Hamilton elmondása szerint nagyon sokat köszönhet a McLaren szimulátorának, melyen pályákat tanult és más a felkészüléshez szükséges gyakorlatokat végzett.

Fernando Alonsónak azonban nincs szüksége arra, hogy Forma-1-es autót vezessen, ám arra igen, hogy a fejlesztésben lévõ új komponenseket ezen módon is tesztelje.

A kétszeres világbajnok a szimulátorral és a csapat mérnökeivel a Ferrari meglehetõsen nagy elõnyének lefaragásán fog dolgozni a napokban.

bardocz
<#eplus2><#eljen>
INeedspeed
remélem nem lesz igazad:D

<#eljen><#nyes>

Count Adyn
Á akkor fellázadnának hogy mindig ferrari van a banerban egész évben<#idiota>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

MaSzKa
Kezdésnek nem vót rossz a BMW
Sajnálom hogy Kupica kiesett 5. hely nem lett volna rossz
Heidfeld elkúrta a 2. helyét nem kicsit nagyon

Paliknak kellet volna közvetíteni úgy nem lett volna unalmas a futam

Legelõször mikó +láttam kimin és alonson a versenyruhát kicsit elrögögtem magam(megszoktan a régit)
Malomzó így szimpatikusabb lett mert utálom a franciákat(Renault)

A Redbull orráról nekem a kacsacsûrõ emlõs jutott elõször eszembe

Honda szerintem a Google Earth-ot reklámozza és nem a greenpeace-t(csak ráfogják) különben a szereplésük = volt a 0-val

Toyota szépet fütölt az elején lehet átálltak a 2ütemû motorra

Egyébként van 1 5letem a bannerba mindig az elõzõ futamnyertes autó képét kéne kirakni mellete a soron következõ verseny pályájának térképét + 1 aktuális F1-es punit

Nascar=sok hülye karikába megy és az idióta amerikaiak annak örûlnek minél nagyobb és több a baleset(zúzás) van, a "Taplógáz" címû film is enyhén szólva szánalmas volt

Montoyában mindig is a durvaság tetszett, hozzá illik

BMW WTCC '05-06 FullWinner:-) - Zanardi amúgy a kedvencem
BMWPower.hu

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Nd
Szemét egy fordítás az tény.

Azért tegyük hozzá, hogy nem egy nagy lelkesítés bármelyik verziót nézzük. Persze Brióstól az ember nem is várna mást.

Szegény finn élete elsõ forma1-es futama, nem is sikerül fényesen ez tény, erre pont a saját csapatától kapja a legnagyobbat utána.

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Istencsászár
Formula.hu

"A realitás talaján kell maradni. Mindent rosszul csinált. Persze újonc, de Hamilton is. Az elkövetkezendõ két hét során változtatnia kell a hozzáállásán, és javítania kell, mert képes rá."

F1hirek.hu

"Kovalainen szörnyû versenyt produkált. Szinte mindent elrontott a mai napon. Persze egy újoncról van szó, de a parádézó Hamilton is az. A következõ futamig össze kell kapnia magát, és arra kell törekednie, hogy jobb legyen. Ez menni is fog neki, hiszen remek képességei vannak."

Had ne mondjam h az index megint kitett magáért... ilyet Flavio nem mondott... az a mondat ugy szólt hogy "minden rosszúl csinált".

Nd
"Hogy milyen volt Heikki? Mindenki láthatta a tévén keresztül. Semmi szükség rá, hogy bárkit is megvédjek, hulladék volt. Mi mást mondhatnék? Ha azt mondom, jó volt, komplett idióta leszek"

http://index.hu/sport/forma1/hkfb0320/

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Count Adyn
Nem vagyok biztos benne hogy ebben a helyzetben nem e cserélné meg õket JT ha közel vannak egymáshoz

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Ez a video már lerágott csont,valamire valo F1 szurkolonak meg van régen.

Szerintem Alonso,és Hamm. böven tudta,hogy mi az erö sorrend ,nekik a 2-3 tökéletes volt ezen a nap.
Alonso Kb. ugy lehetett ezzel,mint tavaly mikor a Francia futam volt,ott is elötte max a 3. lehetett volna,és mégis második lett.Szerintem arra játszott,hogy majd esetleg késöbb egy versenyképesebb autoval harcba száll,de addig is probálja minimalizálni a veszteségeket.Most Massa balszerencséje nagyon jol jött neki,pláne akkor,ha a következö futamot a Brazil nyeri,és Kimi a második.
INeedspeed
nem nyilatkozik, mint látom senki na hát õ nagy versenyzõ volt sajnos meghalt!<#szomoru1><#gonosz3> egy lekörözött miatt........

INeedspeed
HA alonso nem jÓ akkor kimi se nagyobb szerintem......De viszont õ.....õ igen!Rájuk mér nem emékszik senki?

b-type
lazább pályaszakaszokon már a bréjét rángatta valszeg...én legalábbis megpróbáltam volna, elsõ feketeként (ezt mondjuk már alapból buktam), elsõ versenyen biztos elõnnyel dobogós helyen végezni. :)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Istencsászár
Nem pont errõl beszéltünk, de ez logikus, bemutatkozásnak ez tökéletes... ezt senki sem vitatja.

kulabácsi
pontosan

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

b-type
Sztem Hamilton azért szakadt le mert ez neki bõven jó volt, jobban nyomni nincs értelme, Alonso poziciót nyert vele szemben a utolsó kiállásnál, ha megpróbálja megverni azzal kõkemény bajok szakadnak a nyakába...egyébként übertökös dolog lett volna, csak nehéz úgy elõzni egy amugy is nagyon gyors és jó pilótát, hogy az ember fülébe kétoldaró üvöltik hogy nenenene.. elsõ szinesbõrû pilótaként nyúznak meg az F1-ben ha elcseszed.
..és még igaza is lenne a csapatnak, egyáltalán nem biztos hogy a birtokában van annak a tudásnak hogy megverje/megelõzze Alonso-t, viszont bukhat a 2-3.
Elsõbálozónak ez bõven elég kell legyen, tudta õ is, tudta a csapat is.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

kulabácsi
nem mondtam én h sokkal gyorsabb, az meg h nem üldözi a végén a csapattársát mert úgysem tudja megelõzni, mert nagy harcba nem megy bele az sztem érthetõ, inkább spórolásra ment a végén....én csak azt akarom mondani h nem kell annyira hanyatvágni mindenkinek magát alonso tehettségén, mert vannak ugyanolyan, sõt tehettségesebb versenyzõk is a mai forma1ben!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

INeedspeed
Egyetértek!

Istencsászár
Tényeket nézzük ne elméleteket szövögess te bele akarod képzelni h Hamilton sokkal jobb mint Alonso, lehet h igaz de lehet hogy nem, de a végeredményt nézd, Hamilton miért szakad le a végén??? talán mer lassabb volt... vagy mer gyorsabb?

Pont ti szoktátok mondani h Alonso kivárásra megy, hát most ugyfest azt csinálta, okosan... de Sumi is ezt csinálta anno sokszor a boxban elõzõtt ugyan így, nemtudom ezen mi olyan különleges.

kulabácsi
jajj a nyilatkozat az mindent megmagyaráz tényleg, boccs:D ha azt nyilatkozza h alfinak hugyoznia kellett ezé volt lassabb akkor azt is elhiszed nem?

b-type
Itt nem az a lényeg hogy kit tartottak fel, hanem hogy Alonso nem szakadt le Hamilton-ról.
Szal nem a messzeségbõl ért oda egyszer csak mert Hamilton-t feltartották, nem...akkor már jó ideje felfelé jött Alonso Hamilton-ra...pontosan azért hogy a kerékcserénél meg tudja elõzni.
az nem a taktika része hogy majd Hamilton-t pont feltartják...na persze :)))
Nem abban egyetértünk hogy ebben nem volt semmi mágia, de Alonso nem azért nyert a kerékcserénél mert valójában összespórolta a benzinkülönbséget, mert akkor lemaradt volna, visszatekerni azt a limitert annyit jelent hogy vissza van tekerve a limiter...az autó a limiter állását tekintve tizedeket, vagy kivül a másodpercen is lassulhat.