182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#181111 Fel se érdemes kelni ezért a vacakért ... :D
azt még azt mondták, hogy majd a DRs ismegzsűni kannyi előzés lesz az új érában ... :D Faszt ! gumispótolás van.... Meg drs kikerülés ... -
#181110 Hát Pereznek valószínűleg eddig tartott a "VB esélye"... -
#181109 -
#181107 -
#181106 ez is érdekes
menjenek az autok, de csökkentsuk azt az időt amit tesztelésre beállitásra használhatnának fel, de közbe meg olyan dolgokat csináljanak ami extra terhelést vagy akár balesetet eredményezhet ,de a költségvetési sapkán belül maradjon mindenki és ne használjon el több alkatrészt és gumit.
Ahelyett, hogy azt mondaná, hogy mondjuk a szabadedzés helyett tesztnapot tart és mindenki szabadon tesztelheti mind az uj alkatrészeit mind a gumikat, és ehhez nem kell a verseny motort haználnia sem . lenne 23 alkalma a csapatoknak kideriteni a hibáikat és gyorsabban javithatnák azt vagy fejlödhetnének és utolérhetnék vagy változtathatnának a erősorrenden.
Mert most semmi esélyuk nincs bármin is tesztelni -
#181105 Ez jó lesz végeredménynek is. :) -
#181104 egy ujabb szabálymodositás
ismét sikerült egy logokus dontést behozni a szabályokba. nem lehet érinteni sehogy sem a kocsit mert az már munkának számit .
De huteni lehet a kocsit ha nem érnek hozzá, ezt olyan könnyu kivitelezni amikor kis helyre vagy szük helyre kell befujni a levegőt, hogy biztos ne érjen hozzá semmihez. Arról nem is beszélve, attől, hogy a kocsihoz valaki csak hozzáér vagy esetleg az emelöt oda helyezi még nem változik a kocsin semmi sem, viszont ha hideg levegőt fujnak azzal már eleve meg tudnak változtatni pár dolgot , akár a fékek akár a motorhutésénél aminél pont befolyásolni tudják, hogy kigyullad e a fék vagy nem stb..
A másik érthetetlen és fura , hogy a buntetéseket lehet kombinálni, tehát ha csak egy kicsit is hozzáért valaki a kocsihoz az egy ujabb buntetést ér, de ha többet kapott egyszerre akkor meg sporolhat idöt azzal, hogy nem kétszer kell bejönni lassan a boxutcába mint alapbol..
ez megint nem egységes buntetést okoz, mivel valakinél nem biztos hogy megoldhato ez , hogy összevárja a letölthető buntetéseket. föleg ,hogy vannak olyan buntetések aminél meg van szabva a maximális idő amin belül ki kelll jönnie letölteni.
a legjobb az lenne ha az FIA egy téli szunet alkalmával átolvasná az egész szabálykönvet és értelmezné azt minden szituáciora a nem megfelelöket törölné vagy modositaná. mert rengeteg olyan van ami az 50 es évek öta benne van,de a mai esetekre már nem jó és csak toldozgatak rajta ami azt eredményezte, hogy egymást ütik a szabályok néha, vagy épp már a csapatok se értik . -
#181103 -
#181102 -
#181101 -
Stockbauer33 #181100 -
#181099 -
#181098 -
#181097 Paddy másképpen látja -
#181096 https://telex.hu/sport/2023/03/22/mtva-forma-1-vasarlas-kozvetitesi-jog -
Stockbauer33 #181095
https://infostart.hu/interju/2023/03/03/weber-gabor-verstappent-egy-masik-autoval-meg-sajat-maga-sem-tudna-legyozni -
#181094 Nyilván így van, ahogy ugyanezt tette tavaly a Russell család is ... -
Twitter link. -
#181092 szerintem a vadember Verstappen család már most kisírta, hogy többet ne lehessen első Perez .... :DDDDDDD -
Stockbauer33 #181091
Ilyen baromi nagy különbséget évkezdésnél régen láttam.Az agyon favorizált Alonzo kapott Maxtol a 15. helyről egy boxutcányit.Mivan?Kis túlzással a utolsó helyről is második lett volna.A ferarri úgy elfogy versenyen mint a Kojak nyalóka.Ezt a hátrányt TALÁN a magyar nagydíjra hozzákbe.TALÁN.Azt is úgy h a redbull a stokin űl és nemcsinál semmit.Ha a redbull erre ráerősit a szezon közepére akkor ez csak MAX és PEREZ verseny lesz.Megérdemelné Perez a vb cimet.
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2023.03.20. 23:42:05 -
#181090 Daniel Ricciardo 2 verseny alatt ugyanannyi pontot gyűjtött mint Norris és Piastri összesen,annak ellenére,hogy nincs ülése a Mclarennél. :D -
#181088 A Sky közvetítésben Brundle többször is ismételgette, hogy a hátsó emelő bizony szerinte hozzáért, mondtam is neki (=a tévéképernyőn keresztül), k*ssolj t* fasz, legalább ne ismételgesd, hátha a versenybírák nem látták, LOL
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tényleg döglődik a fórum/esgé,nyakkendőm se tudom bekötni, szmájlik se mennek már :( , teszt hogy legalább a BBCODE-ok mennek-e
Lesz még Dzsordzsinak dobogója idén, és remélem, Alonsonak is. Lehet, hogy a futamokat sokan unalmasnak találják, az egyéni és csapat világbajnok cím eléggé egyesélyes, de a 2. helytől lefele akár lehet érdekes is az idei szezon.
Utoljára szerkesztette: sure, 2023.03.20. 18:05:24 -
#181088 Ugy latszik ez mostmar tendencia lesz,hogy mindig “kell” egy uralkodó,egy baszógép. Vettel elott 3 ev alatt 3 kulonbozo VB volt,2010 ota viszont szinten 3 VB pilota volt…na meg az a potya Rosberg cim. Vajon ki jon Max utan? -
#181087 komment :D
"George Russell within 6 hours. "George, you're holding up Lewis" "yeah, Alonso has a 5 second penalty, I can catch him", "negative, Alonso served his penalty", "ARHHHHHHH". "George, we need you to push, Alonso may get another 5 second penalty" "ok ok, 5 seconds close the gap", "sorry George, it was close, we're 0.115 off", "ARHHHH". "Ok, George, Alonso got a 10 second penalty, you got 3rd mate" "yes, yes, I don't think Fernando deserved the penalty, it's harsh, but I'll take the podium and trophy". George running around the paddock with the trophy..."George, the stewards reinstated Alonso's podium finish, they reviewed the incident and found Aston Martin did nothing wrong, you need to give back the trophy" "ARHHHHHHH"."
-
#181086 Szarabb lett. Amikor Hamilton nyerni kezdett, 310 volt egy euró, bezzeg most! ;)
Régen minden jobb volt ...
Nem elfelejtve!
„Nem tudom, ezt nem nekem kell megmondani, de soha nem láttam még ilyen gyors autót. Ez a leggyorsabb autó, amit valaha láttam a mezőny többi autójához képest. Nem tudom miért vagy hogyan, de [Verstappen] nagyon komoly sebességgel ment el mellettem. Nem is foglalkoztam azzal, hogy védekezzek, mert hatalmas volt a sebességkülönbség.”
:D -
#181085 Bunny is megmondta anno!
;) -
Batman15 #181084 F1 mindig is unalmas volt, ezért kell nézni Indycar-t, MotoGp-t stb. :DDD -
Stockbauer33 #181082
Sírt a szájja mindenkinek h a csicska buzi nigger Hamilton fúúú de nagyon Így+úgy.Most jobb lett a F1.Tessék kérem örülni.Szerintem is jobb a mostani F1 (y) :D
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2023.03.20. 13:10:02 -
IXEMGabeo #181082 Merci meg beprobalkozott és Russellt akartak ott látni hamár a pályán nem ment... Szép próbálkozás volt -
#181080 atyaég :D
Látom a showbiznisz F1 tulaj mindenképp alonsot akarta a dobogón látni ! :DDD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2023.03.20. 05:59:24 -
IXEMGabeo #181080 Innen is látszott h szorszal hasogatas volt... Eleve nem szerzett előnyt vele..
Akkor is bődületes mennyire következetlen a bíráskodás... Sosem voltam Alonsos de ez baszott igazságtalan lett volna... Meg ez is egyszer 5 sec egyszer 10 sec a büntetés mértéke... Pff -
#181079 Hivatalos: visszavonták Alonso büntetését, mégis ő a dzsiddai 3. helyezett!
-
#181078 Mehetne is a csapatnak egy komoly pénzbüntetés.Ők cseszték el nem Alonso -
#181077 Amúgy meg én úgy látom, hogy nem elvették Alonsótol az utolsó utáni percben a dobógot, hanem hagyták, hogy felálljon rá, kell a show !!! ;) -
#181074 A büntetés letelte előtt megkezdték a szerelést .A hátsó emelő embernek az a dolga, onnan indul, hogy odalép az autóhoz, hoszen nem tud ott állni mert elütik ....
ezzel nekem nincs bajom, ezek olyan egyértelmű szabályok, hogy ezen kár vitatkozni... -
IXEMGabeo #181075 Betett -
IXEMGabeo #181074 Persze de akkor Alonsonak mi ez a 10 sec... Le töltötte a boxban a buntit és ilyenert el veszik a dobogót tőle mert "lehet" hozzanyultak előbb az autója hoz...
Egyébként a SC se volt SC ami pedig nagyon kedvezett Verstappenek hogy felhozzak a Ferrarinak pedig pont bettet... VSC bőven elég lett volna -
#181073 Én az SC-t se értem ,gyak kiment stroll a kerítés mögé... szerintme mire arra járt az Sc már pályamunkás se volt ,nem hogy ott, de aközelben sem :)
szerintem simán érzi a FIA. hogy mint autóverseny, ezt totális kudarc, valami mesterséges izgalmat mindig be kel lrakni .... -
#181072 A cikázás mindig is kétszer nézték el ,Verstappen megvan ugye, Braziliában :) -
#181071 amúgy az megvan,hogy igazából alonso baszta el saját versenyét ? :D