182114
  • Magnum PI
    Hát igen, elég egyedi volt :D

• b-type
    upsz a két Alfa megbüntetve..
  • pr3cious
    Úgy értsd hogy még egy laikus számára is nyilvánvaló volt hogy valami nem oké a motorral, beteg, mint amikor Verstappenek kihagy a turbó úgy képzeld el... és nagyon más volt mint a többi.
  • PLaci #171330
  • adam46
    Az viszont hihetetlen, hogy Hamilton hibáját megint nem tudta kihasználni Bottas. Komolyan elején még csíptem, de annyira semmilyen, szürke középszerű pilóta, hogy hihetetlen. Remélem jövőre jön Ocon, mert ez így szánalmas. Egy Ocon mellett lennék kíváncsi igazán Hamilton teljesítményére.
  • Magnum PI
    Nem értek nagyon a motorfejlesztéshez, az F1 motorhoz meg még annyira sem de úgy gondolom, hogy itt amikor azt mondjuk motor akkor az nem csak a blokk meg a turbó. Ezért a hangja számít valszeg a legkevesebbet. Sok egyéb egység van (főleg elektromos) amit ha nem sikerül jól integrálni a kocsi egyéb részeivel szar lesz úgy ahogy van. Biztos, hogy nem volt ennyire jó az erőforrás önmagában sem de szerintem Mclaren azt sem tudta kihozni ami akkor benne volt. Az egész csomag nem működött és nem tudtak együttműködni japánokkal sem.
  • b-type
    Nos, azóta igen szépet fejlődtek.
  • pr3cious
    2015.ben voltam a RedBull ringen,úgy képzeld el hogy a komplett lelátó mutogatva gurulva fogta a hasát akárhányszor elment a honda a repedt lapáthangján. És akkor még finoman fogalmaztam.
  • b-type
    Miért ne? ...had legyen már az egész olyan amilyen, szép eredményt értek el ez már a második győzelmük, ráadásul két Honda a dobogón, és ha Gasly és Albon nem ütközik akkor az összes Honda pontot szerez. ..és ez szép teljesítmény, pláne a Renault-l összehasonlítva.
    Múltkor Verstappen feltekert motorral döngetett az A1Ring-n végig ami azt jelenti hgoy jól fogyaszt a motor, és azóta se rogyott össze.
    Alonso-tól meg csúnya volt a Honda hazai futamán a Gp2 engine...
    ..és végül ezek emberi dolgok, lehet őket nevelgetni szemforgatva, de az egyenes út a sablon nyilatkozatokhoz.
  • pr3cious
    Tavaly 4 volt.

Emlékeztetőül, az első a tavalyi Renault-os sikernek is köszönhető a RedBull ringen. Ricciardot viszont kizárták az év végén, ő nem vitt adatokat a Renaultnak (természetesen)...

Inkább NE arcosodjanak. Inkább ne.

• b-type

Ez gyönyörű volt. :))
  • PLaci #171322
  • PLaci #171321
    A McLaren első nem Hondás éve tökéletesen bizonyítja, hogy az autó is azon a szinten állt, mint most a Williams, messze menőkig nem csak a Honda volt a ludas.
  • adam46
    Az, hogy Alonso akkor jogosan kritizálta a Hondát, mert egy nagy kalap kaki volt. Nem az idei csomagot fikázta, szóval a Honda bekaphatja, még ha Alonso sem a szívem csücske.
  • adam46
    Én adom, hogy ilyen esetben ne a pilótát büntessék, hanem a csapatot. Ilyen esetben a pilóta befolyásolja legkevésbé a történéseket, ő csak zöld lámpára rajtol és nem látja, hogy jön e mögötte valaki. Értem, hogy a pénzbüntetés nem elég súlyos, de legyen akkor tényleg konstruktori pontlevonás, azzal már nem mernék megcsinálni mindig. Viszont tényleg megint a következetlenség a gáz, de örülök, hogy Lec megúszta.
  • Master91
    2 győzelemre lehet is arcoskodni.

és mivan akkor ha anno meg füstöltek? semmi
  • adam46
    Arcoskodik a Honda, de Alonso idején elég sok volt az elfüstölés/technikai hiba.
  • pr3cious
    Azon kivül egyszer megcsúszott ott Leclerc, nem tudom tagadni hogy most csalódott vagyok. Túl fiatal még
  • lac coo
    az a kanyar ma gyilkos volt ... :))

• pr3cious
    Leclerc esete mint egy domino: folyamatosan csúszott az egyre vizesebb útra.
  • lac coo
    jól van már a hondával, nyert egy szerencsekerék futamot, attól még tudjuk hol a helye... :DDDD
  • pr3cious

Mióta ilyen tiszteletlenek a japánok?
  • pr3cious
    Alonsonak rendesen beszólt most a Honda...

pff
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.28. 19:05:51
  • AnuluWork #171310
    "Időmérő és futam a Dunán!"

Ezzel a szakadó esővel nagyon nem nyúltak mellé. Több F1 kellene a "Dunán". :D
  • b-type
    na és.
    Grosjean meg gyakrolatilag megállt,...vagy az senkit nem érdekel, mert senkit nem érdekel?
  • __Jacek__
    Ha kizárják a két Alfát Kubi pontot szerez :D
  • AnuluWork #171307
    Nézd, láttad a kiengedést? A Ferka kiment, veszélyesen, az Alfa, aki előrébb volt, és korábban ment be, meg a dugó miatt nem tudott kimenni időben. Mennyit is vesztett Kimi? 4-5 helyet?
  • Alexease
    Nem biztos hogy penzbuntetes lesz (nem olvastam utana semmit). Talan "hiba pontok", aztan X pont utan csapat pont levonas vagy hasonlo. De mondjuk ez nem az a helyzet, amit tervezni lehetne, igy a penzbuntetessel sincs gond.
  • b-type
    miért kellene mindent büntetni? ..
    Itt volt megint egy qva jó futam, ennyi lenne a lényeg. Albon ziher nem akarta kiütni Gasly-t a Red Bull-ban, csak Sainz-l volt elfoglalva.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.07.28. 18:23:23
  • Magnum PI
    El kell venni a konstruktőri pontokból és azt már nem vállalják be.
  • passatgt
    Szerintem azért a versenyzőt kéne büntetni, mert a csapat simán bevállalja a pénzbüntetést a +1 pozícióért
  • pr3cious
    Kimi 15ről 1 japánban. (2005)
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.28. 18:07:41
  • ShaiHulud
    hm ha albont buntetik esetleg (tenyleg vizsgaltak egyaltalan?) akkor meg kimi gio johet egyel feljebb is:)
    Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2019.07.28. 17:51:21
  • mcmoha
  • AnuluWork #171299
    Mondjuk Watson a 22. helyről, de nem utolsóról.

A Ringen Mansell 12., Button 14. helyről nyert 1x1x.
  • Alexease
    Ha a rossz kiengedesert ezentul a csapatot buntetik, akkor azzal nincs gond. Egyszer el kell kezdeni alkalmazni.
    A visszamenoleg meg fekverohogos felvetes:D
  • AnuluWork #171297
    Persze.
  • AnuluWork #171296
    Túl sok minden jött most össze. Meglepődnék, hogy ez máskor is így lesz. Egyébként undorító ahogy a FIA és a sportbírók kivételeznek. Leclerc nem kap büntit azért, amiért máskor más simán (pl. most az Alfa is láthatóan megvárta, míg Kimit ki tudják engedni biztonságosan, ezért is esett vissza), Hamiltonnak meg 5 secet adnak egy olyanért, amit stop and go. A SC alattiért pedig közröhej tárgyává fognak válni.

Simán visszaadhatnák Vettel győzelmét. Ezután az korrekt lenne. Volt már erre példa (pl. Hunt).
  • pr3cious
    Volt már hogy valaki az utolsó helyről nyert? most közel voltunk hozzá.
  • AnuluWork #171294
    Hogy is mondta a Honda elnöke anno? Ha valaki megveri a Mercedest, az a Honda lesz. Viszont még ehhez a Ferrarinak is lesz pár gondolata, csak valahogy annyira, de annyira buta a csapat maga, hogy tényleg kellene ismét oda egy atomfizikus, mint anno Brawn volt.