182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
pr3cious #171373 Mégis mi a trükk? Még soha egyetlen pilótánál sem tapasztaltam ilyen jellegű nyers tempót, sebbeséget. És ez nem az első futam ahol bealázza a komplett mezőnyt,ott van a 2016-os Brazil nagydíj ahol kiakadt az előzésjelző.Hát tudjátok mi? Az hogy Hamiltonnal ellentétben nem celebeskedésre pazarolja az idejét hanem szimulátorozik a haverjaival naphosszat, fejleszti magát. A több tonna ego melett megvan az alázat is a sport iránt. Jos Verstappen egy szörnyeteget teremtett. -
pr3cious #171372 szerintem se következetes a FIA De mondom ha végig várja a Ferrari a büdös életbe nem jöttek ki volna. És nem említhető Hamilton szabálytalanságával aki 90 fokba vágott állt a pályán, baromira veszélyes volt! -
#171371 Várható volt. -
#171370 Lényegtelen mi volt Verstappennél. itt is lényegtelen. A szitu a lényeg. Ezt pofázom Kanada óta, hogy precedenst teremtenek, majd a verseny eredményétől függően megmagyarázzák. Máskor is ilyen nem volt. Egy büntit osztottak, vagy nem osztottak. Ha büntették, egyféle bünti volt. De büntették a veszélyes kiengedést. Most meg a csapat kap? Ne vicceljünk már! A nyolcvanas-kilencvenes években nem volt ilyen. Hagyták őket. Jó is volt ez így.
Végre volt verseny. Ha van eső, van kavicságy, egész jó cuccokat látunk. Ha nincs, akkor ez egy nézhetetlen sport. És amikor végre van, akkor pár baromállat úgy dönt, hogy akkor most ők be fogják tartani a szabályokat ill. ha kiskedvencekről van szó, akkor meg nem? Pont akkora büntit osztanak ki, hogy még Kubica is pontot szerez. De persze csak egyeseknek. Itt Kimi qurta el? Nem. Akkor büntessék a csapatot, ahogy Leclercnél. Egy olyan versenyen, ahol a 20. helyről 2. lesz valaki egy csomó SC reset miatt, ott ne számítson már a start úgy, hogy más szituban meg elnéznek egy olyat, mint amikor pl. egy nyilvánvaló plusz 1 kört kellett volna Hamiltonnak sérült autóval mennie, ha betartja a szabályokat, miután akár -1 körrel is állhatott volna, erre a pont miatta meghozott szabály kapcsán (stop and go) csak 5 másodpercet kap? Miközben árgus szemekkel kutatva, hogy miként nyerjen a 125 éves mégis pontokat egy ekkora blama után hipp-hopp, egy szombati hiba kapcsán, amit már szombaton tudtak, nem csak verseny után, miután Kimi és Antonio végigment egy káoszfutamon 30 secet szórnak ki Kiminek és Antoniónak, mindezt úgy, hogy Hamilton is pontot szerez? :D És semmi baj a FIAval? Ki tudja hányszor néztek már el ehhez hasonlókat direkt? nem az Alfának. A csapatoknak. Utólagos bíráskodás egy szombati dolog kapcsán úgy, hogy szombaton szúrnak ki valamit, amit vasárnap büntetnek? :D
Hol is volt hasonló? Bakuban. Milyen véletlen, hogy akkor is az Alfa szopta meg, akkor a szárny miatt. Ja, akkor éppen a másik kedvenc, Leclerc qurta el az időmérőjét, és ezért egy városi pályán előrébb kellett kerülnie, és került is így előrébb a rajtrácson? Na de mindegy. Ez már legyen a FIA baja. De, mint néző, undorító amit csinálnak az össze-vissza bíráskodással.
Ha Vettel kapcsán éreztem, hogy baromság a döntés, írtam, ha Verstappen kapcsán, írtam, ha Hamilton kapcsán, írtam. De igen, Kimi kapcsán azért esett szarul, mert szombati észrevételt sunyi módon vasárnap húztak elő, mégpedig úgy, hogy valahogy ismét Hamiltonnak állt a zászló.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.07.28. 23:06:17 -
#171369 ÉS ehhez a versenyhez még annyit hozzátennék, hogy ugye milyen jó a betonos bukótér? jaa nem...
A kavicságynak mindegy hogy eső vagy meleg az megfogja a kocsikat, itt meg ha esik az eső akkor hiába fékeznek meg se lassul a kocsi rajta, ha meg száraz van akkor meg nem büntet a hibákért, szerencsés esetben még pozíciót se veszt , esetleg még szerezni is lehet miatta, ha csak 2 kerékkel ,de kiszélesíti miatta a pályát és eltolja a másik mellett.
A kavicsnál meg majd elvenné a lábát a gázról és meggondolná, hogy hol megy el.
A FIA-nak meg egy szabályt kéne meghozni, hogy verseny után nincs már mit vizsgálni amit a kockás zászlóig nem tudnak megítélni büntetést az úgy marad, utólag nem rondítunk bele amire már csak az asztalok mögött lehet reagálni.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.07.28. 23:07:41 -
pr3cious #171368 Hamilton büntetését én is viccnek tartom, Leclercet viszont nem szedtem volna ki ezért. Ez nem egy olyan dolog volt amivel pozíciót nyert. -
#171367 Semmi baj. 200 millisec "előnyért" (130) 30 mp bünti, 30 mp előnyért, amit a boxátvágás miatt elengedett magának Hamilton, pedig 5 mp. Ja, és ezt az Alfás "trükköt" verseny előtt tudták, már szombaton, miután lejöttek az adatok, akkor miért is hagyták elindulni őket úgy, ahogy? Ha Vettel 20.ről 2. lett, a FIA mihez akart asszisztálni?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.07.28. 22:44:01 -
pr3cious #171366 #171362 Taps a tényekkel és érvekkel való fórumozáshoz, szemből mutatták még volt vagy másfél méter távolság Grosjean és Leclerc között, nem értek össze ahogy Verstappen-Bottassal, és vagy 600an voltak még a boxban, de tudod mit? vállon veregetlek legyen igazad, Leclerc-t nyomatják. lökjed -
ShaiHulud #171365 nem kell, csak ugye kommentator tarsak mondtak, hogy albon sara volt gasly kiesese es hogy lehet buntetest kap... mit kell ebbe megint belelatni mast?? -
pr3cious #171364 pff nem tudom neked mi a bajod, de akkor ezek után nem is érdekel. sorry. -
#171363 Mindenki nyugodjon le a picsába. Hamilton megúszta, Leclerc is, de nekünk holnap ugyan úgy munka. :'( -
#171362 Képedj el! Rád fér. -
#171361 Nem fog ilyet tenni senki. -
pr3cious #171360 A RedBull ringen is Leclerc volt nyomatva? Teljesen elképedek hogy nem veszed figyelembe a körülményeket és egy eset után ezt mondod, ez egészen elképesztő. -
argo001 #171359 Leclerc az új médiakedvenc, szokj hozzá. Itthon is sokan benyelik ezt. -
#171358 Ha ezek a korrekt szabályok, miért csak 5 mpet kapott Hamilton és miért felejtették el a SC alattit? Vagy csak mert Hamiltonról van szó, azért?
Kimi 5., akár dobogós is lehetett volna. Sőt, a 43. kör környékén ha jól emlékszem 2. helyen is ment. Ha korábban hozzák ki, ennyi SC után, kb. mennyire fontos, hogy mi volt a startnál úgy, hogy a tökutolsó Vettel lett a 2.?
Viszont úgy, hogy NEM kapott jogos büntetést Hamilton, sérült autóval hagyták átvágni szabálytalanul a boxba, míg Grosjean körbe ment legutóbb, Leclerc hibáját most a csapat kapta, míg évekig eddig a versenyző, különösen, ha Verstappennek vagy Vettelnek hívták, akkor igen, úgy érzem valami nem kóser. És igen, mindig Kimi szop. Legutóbb Bakuban. Érdekes, de ilyenkor miért nem a csapatot büntetik? Vagy azt csak akkor, ha Leclerc követi el a hibát? :D -
argo001 #171357 Én is remélem, hogy véget ér a hegemóniájuk, kellenek az ilyen versenyek, hogy mások is előtérbe kerüljenek. -
#171356 Ezzel az a gubanc hogy a nagyok rá fogják engedni a klienscsapatokra az autóikat, azok meg majd fékeznek. A nagy csapat kifizeti az 5 ezer euro-t azt kész.
Ezt fogja játszani a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull is. -
#171355 Sebaj. Látszik az Alfán, hogy jó. Először volt jó idén időmérőn erőből. Egy trükkös pályán. Oké, ha Vettel és Leclerc ott van, akkor +2, de legalább ott voltak, és erőből nyomták le a McLarent is. Tök mindegy mit csinál a FIA, elindultak felfelé. Utána jön Kimi három kedvenc futama. Érdekes lesz, bár az FIA mindent meg fog tenni, hogy Hamilton és Leclerc harcáról szóljon az év. Remélem, Verstappen megnyeri! Ráférne a szopás a Mercire. -
#171354 ..vagy.
szimplán túl lépték a határt az Alfa-nál, előfordult már mással is. Az se lenne korrekt ha szabálytalan autóval szereznének előnyt.
..vagy igen csak mert Kimi-ről van szó? -
pr3cious #171353 Még annyiban más a Verstappen eset hogy ott össze is ütköztek a boxban, itt nem. -
#171352 Mindig nézik. Az Alfa az esőre fogta. A FIA majmok meg azt mondták mindenkinek oké volt. Maradjunk a kettő közötti igazságnál:
A 125 évesek nem nyertek, egyik se ért be, így kellett a pont nekik a totál médiaégés miatt. Végigmentek az autókon, és az Alfát találták meg. Hamilton meg az első néger lehet ami minden versenyen pontot szerez úgy világbajnok. -
#171351 nem volt miért büntetni mivel a lassú kiállása miatt mért rosszul a rendszer. -
#171350 Nem hiszem, hogy azért a 2 pontért szarakodtak volna ezen főleg úgy hogy a Merci már számolni sem tudom mennyivel vezeti a konstruktőrit. -
#171349 Odaadták Kimiéknek. -
#171348 Én már leszarom. Röhej ahogy a szabályokat értelmezik. Ez egy olyan sport amiben sok pénz van. A mekikbe nem tudtak belekötni, a TRbe se, megint az Alfát szopatták meg, és hogyhogynem ki nyert megint rajta? A 125 évesek ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.07.28. 22:07:29 -
#171347 Nem hiszem, hogy Lec nyomi lenne és azt se, hogy a FIA tolja. Ez tényleg a csapat sara és a következetlen bírók hibája. Max sem érdemelt volna azért büntetést.
Hamiltont meg adom. Ha a bírák kiszámolták volna, hogy kb sérült autóval mennyit vesztett volna, ha végig megy a pályán, akkor az nagyon nem 5 másodperc lett volna. Tavaly is ő volt az egyetlen, aki ott átvágta, most is, tavaly is megúszta, most is. Erre tényleg nem lehet mit mondani. -
#171346 Hagyjuk már. Mocskos FIA. Ennyi.
Nem csak én látom így.
Nyomoronc idióták dolgoznak bíróként. Vettel büntijénél Kanadában Cheever, most meg a hülye volt csapattársa Warwick volt a bírók főnöke.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.07.28. 22:05:58 -
#171345 Nem világos hogy az Alfa most lebukott és mindig is így rajtoltak vagy a mai versenyen rajtoltak csak így. Minden esetre az ilyen jellegű eltéréseket mindig szigorúbban büntetik mert amúgy visszaélnék vele. Hamilton nem fog minden futamon így menni a boxba ezek után szerintem azzal hogy úgy is csak +5mp :D. Amúgy ha hibátlan kocsival csinálta volna megkapja a stop&go-t, de mivel sérült volt ilyen körülmények között lehet volt benne logika hogy inkább szabálytalanul bejön.
Lehet itt most nem is az időbüntetés volt a cél hanem hogy pozíció vesztés legyen (mert amúgy nem sokat számított volna a bünti ha nem vesztenek pozíciót miatta) és ehhez +30mp kellett.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.07.28. 22:06:14 -
argo001 #171344 Mi lett szuperhamcsi fantom büntetésével? -
pr3cious #171343 De az a különbség hogy most 600an voltak a boxban még most is a zöld jelzésre várna ha mindenkit elengedtek volna... ezt te sem gondolhatod komolyan. -
#171342 azért ez a szabályt nem teljesen értem és az egész bírákat sem .
Attól, hogy adatokat mondtak a pilótáknak attól még a pilóta kezébe kellett hogy legyen, hogy jó helyen tartsa a kuplungot, de még ha semmi beavatkozásuk se lett volna akkor is mennyi előnyt szereztek miatta Kimiék, talán századokat és ez hogy áll párhuzamban a 30 mp-es büntetéssel?
Főleg egy ilyen verseny után, mikor nem tudtak tiszta időket menni a kocsikkal.
Arról nem is beszélve, hogy Hamilton csak 5mpet kapott a szabálytalan boxbamenetel miatt, mikor a normális eljárás az lett volna ,hogy sérült szárnnyal végig bandukol a teljes távon és normálisan behajt a boxba.
Úgy mint a múltkor Grosjean amikor a box kijáratánál törte össze a szárnyát, akkor sem jöttek a szerelők, hogy visszatolják hanem körbe ment. -
#171341 Hagyjuk már. Ez eddig mindig a versenyzőnek ért 5 secet. Pont. Legutóbb Verstappennek. -
pr3cious #171340 Na Leclerc-et pont nem nyomja senki, ember tömve volt a boxutca, a legmegfelelőbb döntés született hogy a csapat bűnhődött nem a pilóta. Megöklöztem volna a monitort ha büntetést kap ezért.... -
#171339 Már leszarom. Hamiltont meg nyomják. 5 secet adnak, nem adnak olyanért amiért stop and go jár, nem vizsgálnak SC alatt elkövetett szabálysértéseket, de igen, hogy a két Alfa lerajtolta a beragadt Verstappent, mert 70 helyett 200 milliszekundummal szabadította fel a kuplungot. Ez lassan már tényleg EU Bizottsági szarkavarás szint. Sebaj, az Alfa jó. De Hamiltont, a négert, és Leclercet a ..., nyomni kell. Pedig az kurva sportszabályzat Hamilton esetében is hasonlóan "keményen" fogalmaz. Sebaj, Hamiltonnak kellett a qurva pont. Legalább így Kubica is végre kap egy pontot, ha már önerőből jó 3 seccel lassabb, mint a 15. versenyző ...
Lewis Hamilton igen jó esélyekkel pályázik arra, hogy 7 olyan rekordot is megdöntsön, ami jelenleg Michael Schumacher neve mellett szerepel a Forma-1-ben.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.07.28. 21:53:48 -
#171338 Kimi alatt 121874x állt meg a Merci. Jött 2007, és nem is tudom volt-e abban az évben motorhibájuk. :) -
#171337 Pedig tényleg elég fos hangja van még így videón keresztül is :D.
3:00-nál fordul be a Merci, érdemes összehasonlítani őket
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.07.28. 21:23:28 -
#171336 És Hamilton pontszerző. Na jó, hagyjuk. :D -
pr3cious #171335 Pont az előbb gondoltam hogy beillesztem de nem, nem adja vissza irl :/ hátrébb nyomtam magam a székben még mielőtt valami kiszakad belőle és eltalál.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.28. 21:20:12 -
pr3cious #171334 Mit értek el? Egy győzelem ott ahol tavaly is győztek, és a mai káoszfutam.