FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

__Jacek__
Kb. Vele nezek a szabalyvaltozasokba meg azt csokolom😊
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

igyvan😊 levan szarva ferrari vegre, raadasul forma 1t is mar csak 2 evig kell nezni, esetleg tobb ha hosszabbit😊 kimi utan tuti nem fogom nezni tovabb mert egy szar, es a tobbi fiatal pilota kozul egyik se szimpatikus es szaruk rajuk.

mcmoha
Mindegy, mostmár Sauberes vagyok. <#taps><#nyes>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

AnuluWork
Bohócok.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

mcmoha
Pont ez jutott eszembe. <#idiota>

AnuluWork
Binotto, a Scuderia technikai igazgatója révén a csapat elbassza a fejlesztéseket, és mire Arrivabenék rájönnek, hogy valami nem jó irányba indult el, meg arra, hogy mi az, már qurhatják a VBt.

A Ferrari válasza a történtekre: Binotto lesz a góré, Arrivabenét menesztik. 😊

Remek stratégia! 😄

HTS s3rg1nh00
ööö wtf?Myers-Briggs típuselmélet,INTJ leírás.tökéletesen passzol.tudom,én is az vagyok 😄
semmiféle autizmus nincs ebben.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

DJ Visage - Formula 1 (The Schumacher Song)

Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.01.03. 14:47:20

racingarena.hu | gokartsopron.hu

AnuluWork
Amúgy, szerintem a srác autista. Sok olyan infó van a könyvben ami ezt erősíti. A 3 éves koráig nem beszélttől, a tanulási nehézségein, a magatartásán, a hozzáállásán, a kitartásán, a viselkedésén, stb.-n át ahogy a gyerekeivel is játszik. Az biztos, hogy van benne egy vonóval, de annyira vidéken, elég egyszerű körülmények között ezt akkor nem igazán mérhették fel, lehet, hogy nem is tudták a szülei, hogy van olyan státusz, hogy autizmus spektrumzavar. (szvsz)

AnuluWork
A torinói olimpiás rész ... 😄

Magnum PI

1998

mcmoha

lac coo
Vagyis röviden: kevés betű sok kép ? 😄

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
1/2 OFF 😊
Megvettem a Kimi konyvet, eleg jo. Normalis meret, rendes tartalom, 8-10 oldalnyi tomor, nem terjengos tortenetek, eleg sok fekete-feher foto a a gyermekkoratol, es a vegen szines kepek. Aki rajongo/erdekli annak kotelezo, aki "nem szokott ilyet", annak meg erdemes raneznie.
Bar valszeg, sokan kertek ajandekba😄
Nohab
A méretnövekedés miatt említettem meg, nem a tömegnövekedés miatt.
b-type
ezeket 'szárazon' mérik, olaj, hűtőfolyadék maradhat. Volt időszak amikor versenyzővel adták meg a minimumot, volt amikor versenyző nélkül..
A lényeg hogy nehezek a hibridek, nem csak a hibrid miatt, de faraghatnának egy 80kg-t egész nyugodtan, és akkor az autóval rendben is lennénk..
Aztán már csak a vészhelyzeti rádiózást kellene meglépni, körönkénti táblázás van azt pont.
A halálom amikor Hamilton nekiesne Verstappen-nek a VSC-s korai cseréje után, de a csapat azt mondja neki hogy maradj a seggeden, menj 1:xx.xx köridőt és jó lesz majd meglátod...és persze jó is lesz... a versenyző meg lassan megszokja hogy ez így van jól.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

mcmoha
Utánanéztem az első verseny közbeni tankolás 1982 augusztus 15-én történt az Osztrák GP-n. Naná, hogy Dagobert bácsiék csapata (Brabham) találta ki. <#nyes>

mcmoha
80-as években egy ideig 250 kg benzin volt az autókban, mégis elfért. <#idiota>

Nohab
70-ben volt tankolás verseny közben? Azért a 100 kg (vagy liter?) üzemanyagnak is kell helyet hagyni.
mcmoha

b-type
Megnövelték a minimum súlyt, ez kötelezően betartandó, tehát ha valakinek belefér akkor balanszolhat.
Amiről én tudok súlyok az olyan 50kg + az erőforrás (150kg az előírt minimum, ICE+ERS), ennyi gyakorlatilag a hibrid sara, 20kg az akkupakk, 30kg az MGU-K, MGU-H, Turbó+CE. Tehát az összes kütyü meg a V6 az nem lehet könnyebb mint 150kg..és általában ennyi is.
Aztán a gumik, meg a HALO, és valamennyi egy biztonsági bevonatolás, Kimi balesete óta már az egész autót bevonják azzal a védőréteggel amivel régebben csak a futómű alkatrészeket.
..és persze a költségek csökkentésével vagy szabványosítják a felhasználható alkatrészt, és/vagy tiltólistára kerülnek a drága fémötvözetek.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.12.18. 19:01:58

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

repvez
és mi az ami 200 kiló plusz a kocsiban? max az aksipack, mert minden más csak csökkent vagy könnyebb lett az évek folyamán.
Ami régen alumínium vagy fém volt az ma jó eséllyel carbon töredék súllyal, az a 60cm kaszni rész meg nem 200 kiló.
b-type
valójában inkább okozója, 200kg-l lettek nehezebbek '70 óta...és persze sokkal erősebbek, a szivarhoz nem is érdemes hasonlítani, én azt ki is venném, valszeg tudtak volna jobb súly:lóerő arányt, de képtelenség lett volna pályán tartani azzal a tengelytávval/nyomtávval és aero-val.
Szal a súly és teljesítmény miatt szélesedtek is, amíg '98-ban le nem szabályozták.
A leginkább gokart szerű élmény az '87 környékén lehetett, később is jó arányú autók voltak de akkor már megjelentek a vezetési segítségek, négykerékkormányzás, blokkolásgátló, kipörgésgátló, automata váltó..szivárogtak a '94-s tiltásig.Aztán megint visszaszivárogtak 2008-ig.
Én spec gyűlöltem a kipörgésgátlós időszakot, utáltam a hangját.
Persze a súly:lóerőarány miatt jó kis autó volt mind, az szinte mindent üt ha megvan a tömegközép.
A jelenlegiek brutál jó autók, két baj van, a súly, és az hogy a mérnökök távvezetik.

repvez
az márcsak a következmény volt a méretnövekedésnek, de nem indokolta semmi, hogy megnöveljék a méreteket, mikor minden ment össze ami lényeges.
b-type
Nehezebbek lettek, kitolták az autók sarkait.

repvez
2007-ben már biztos hogy ugyan úgy volt az üléspozíció mint most, és azóta eltűnt 2 henger (Ha egy kicsit előbbre nézünk akkor 6) , meg majdnem egy liter térfogat hátulról a motorból, míg 60 cm-l meg nagyobb lett a kocsi .
És érdekes módon még így se nagyon akarnak elférni a kaszni alatt.
Alexease
Regen ultek benne, fuggolegesen, most fekszenek benne😄
nearo
Utánanéznem, hogy nem a képpel ügyeskedtek e, de tényleg sokkal hosszabbak a kocsik... az 1970-esről hirtelen nem találtam adatot, de a 91-es tengelytávja 2830mm, a 2007-esé 3135 mm, a 2018-asé pedig 3714 mm (ezek mind Ferrarik).
(szerk.: mármint hogy a képen Ferrarik vannak e azt nem tudom, de hirtelen a Ferrarik tengelytávjainak néztem utána)
Utoljára szerkesztette: nearo, 2018.12.17. 19:31:36

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

repvez
A közvetítések közben nem is jött át , hogy ekkorát változtak a kocsik. így egy kicsit másabb az előzések hiánya is.
Bár nem igazán értem, hogy mi indokolta, hogy ennyire megnőjenek a kocsik,
A motorok kisebbek és könnyebbek lettek, az emberek se nőttek meg annyira, akkor csak az aero elemek miatt tették ezt.
De érdekes modon erröl nem hallani, hogy kisebb kocsikat kéne csinálni,
nearo
első képen vannak évszámok, 1970, 1991, 2007, 2019 (szerkesztettem a hszt, azthittem egy nagy kép, aztán kiderült, hogy négy kisebb)

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

desigo
Időkben mennyi lehet a különbség?
nearo
😮
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: nearo, 2018.12.17. 18:21:48

mcmoha
Igazad van. <#zavart2>
Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2018.12.17. 11:03:20

Itt máshogy van írva a sztori:
http://formula.hu/retro/2017/01/01/retro-az-egyetlen-magyar-f1-s-pilota

Vagyis én úgy értem hogy beígértek neki egy összeget és aztán nem akarta a Mol odaadni azért mert a Minardi szerintük nem ért annyit. De maga a Jordanes ülés csak úgy teljesülhetett volna(csak is akkor indulhatott volna ott 2004-be) ha beszáll az az Osztrák szponzor amit írnak és Zsolti nem magyar színekben indult volna. Legalábbis én így értelmeztem ezt a cikket.

Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2018.12.16. 22:02:49

Sippie
Talma legalább világbajnok lett 😄
Renderelt képek esetén azért lehet kételkedni a pontosságban....

A Hungaroringen és Monzában is volt a Jordan orrán MOL logó.
Ez pl a ringről van:

b-type
Én meg úgy emlékszem hogy valami politikai sz@rság volt az egész..hasonló mint amit Talmával próbáltak.
Talmának is felhasználták az arcát a kampányhoz, aztán nagy lófax volt..és még szerencse, mert ha belerángatják a BalatonRing mocskába akkor még szégyenkeznie is kellett volna...
Baumgartner Zsolti fizetős versenyző volt, konkrétan kifizette az ülését, és ha megtörte az autót akkor azt is kifizette..kivéve ha nem ő volt a hibás, mert ebből volt valami cirkusz is Spa-ban..talán Button-l, hogy nagyon nem volt mindegy kit hoznak ki hibásnak, mert kemény euro milliókat kellett volna fizetni.
Szal kőkemény szerződést írt alá, nem csodálom hogy nem váltotta meg a világot, a tehetségétől függetlenül, nem tudom mennyi pénz volt a családi kasszába, de egy hétvégén elég sokat le lehet mínuszolni, sztem max 2-3 hétvégét bírtak volna ki ha minden edzésen autót tör.

mcmoha
Én egyiken se látok Mol logót.

Fura Alak
Én úgy emlékszem azért lett Minardi és nem Jordan, mert a Mol mégsem támogatta.

Én úgy emlékszem visszaléptek és nem kérték az állami támogatást, sőt szerintem Mol logo is csak a Jordan-en rémlik, de fotókon most nem lelem, a Minardin bizos hogy nem volt. Cib Uniqa, Danubius logók rémlenek.

Alexease
Hogy mennyi penz ment ra, azt nem tudom, de ra legalabb emlekeznek ra es nemzetkozi.

Pl. a magyar filmekre evente a tobbszorose megy el (~10Mrd; aminek a nagyresze ugyanugy magan emberek zsebebe megy), ami 90%-os veszteseget termel (tavaly 1Mrd nyereseg, amibol 1,5%-ot adoztak😄), foss, kutyanak nem kell, meg itthon sem, nemhogy kulfoldon😉
Ennek a felebol betolhatnanak egy magyart a Red Bull vagy a Merci pilotakepzo sulijaba😄
Azt elfelejtetted hozzátenni, hogy Baumgartner a magyar adófizetők pénzéből lenyúlt valami 8-20 millió dollár (nem emlékszem a pontos összegre, meg ki tudja mennyi volt az tényleg) segítségével került be a Minardiba. Valami miniszter vagy mi a fene azt magyarázta az újságíróknak, hogy az mind vissza lesz fizetve az államkasszába. Vajon miért is kételkedtem benne rögtön ? Ugyan miből is lett volna visszafizetve ? A sok pontból amit szerzett ?

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

RatBaG
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Per Aspera Ad Inferi.

adam46
<#nevetes1>
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.