FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
remélem betiltják :D:D
passatgt
saját csapatodat leszólod?:)

INeedspeed
Illegális a Mclaren elsõ szárnya????<#wow1><#levele><#levele><#levele>

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

sharpshooter
<#eljen><#eljen><#eljen>

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

Kit--Kat
Jó lenne, ha ettõl lehetne tényleg elõzni.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Istencsászár
Betiltják a toldalékszárnyakat?

Az F1-Live információi szerint az FIA azt fontolgatja, hogy betiltja az autók karosszéria-borításán elhelyezett toldalékszárnyakat, így próbálva meg csökkenteni az aerodinamikai leszorító erõt, amely az általánosan elfogadott vélemény szerint az elõzések legfõbb kerékkötõje. Miközben az autók aerodinamikája évrõl évre egyre hatékonyabbá válik, a mechanikai tapadás idén sokat romlott az eddiginél keményebb keverékû szabványgumik bevezetése miatt, tovább nehezítve az elõzéseket. A Ferrari állítólag azt tervezi, hogy a szabályozás elébe megy, és már a hétvégi Spanyol Nagydíjon leszedi a toldalékszárnyakat az F2007-rõl, ezt azonban nehéz elhinni, mert nyilván õk sem akarják önként lábon lõni magukat. Közben a Williams versenyzõje, Alex Wurz alternatív elméletet fogalmazott meg az elõzések nehézségével kapcsolatban: "Ennek az a legfõbb oka, hogy a Forma-1-ben vannak a világ legjobb versenyzõi, és túl keveset hibázunk" - mondta.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

sharpshooter
egy Kimi, Lewis, Nick befutónak örülnék igazán, és persze legyen egy Massa+Alonso látványos ütközés:)))

INeedspeed
(Ferrari)

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

INeedspeed
Csak a pilótáit idézzem várjuk meg az idõmérõt és pontos képet kapunk!

CHEAPBOY
jaja, nem tudom mit adhat az a szarnyacska de remelem a mesterhármashoz elég lesz :)

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

CHEAPBOY
szerintem a legnagyobb kiraly volt, nem ugy mint a fiacskája:)

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

HUNtalicska93
úgy legyen,és nyerjen a meki spanyolba:)

csak a gémek miatt AMD Sempron 2800+(1.6 Ghz)1,5 GB RAM,ASUS N7600GS Silent 256 MB,Windows XP Winter Edition,csak simán talicskának hívjatok:)

Istencsászár
Azért vizsgálják h utána õk is használhassák 100%osan:), amugy a Meki csak nem hülye annyira h egy ilyen látványos fejlesztést nem az elõírásoknak megfelelõen csináltak meg, látva a Ferrari huzavonáját tavaly. Nemhiszem, rendben lesz az.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

bardocz
remélem hogy hajlani fog:D de nagyon és akkor fekszek a röhögéstõl :D
sharpshooter

Kit--Kat
Enzo papának jó szeme volt a zseniális tehetségekhez, õt is neki köszönhetjük az F1ben. Érdekes, de õ a legnagyobb Ferraris legenda aki nem nyert VB-t, sõt sok világbajnokot is megelõz népszerûségben, egy zseni volt.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Mclaren 4ever!
HUNtalicska93
R.I.P.
<#worship>nagy versenyzõ volt!

csak a gémek miatt AMD Sempron 2800+(1.6 Ghz)1,5 GB RAM,ASUS N7600GS Silent 256 MB,Windows XP Winter Edition,csak simán talicskának hívjatok:)

sharpshooter

INeedspeed
Szerintem a kicsit nagyképû vagy rosszul van forditva!

sharpshooter
"Nagyszerû az autóm, készen állok az újabb gyõzelemre" - mondja Felipe Massa.

A Ferrari eddig is a legerõsebb csapat volt, de Massa szerint most még jobbak lesznek. Az olasz csapat versenyzõi a múlt héten Baecelonában a négynapos teszt három napján a leggyorsabbak voltak az új, "majdnem B" fejlesztésû autóval.

"Az F2007 a fejlesztések elõtt is elég jó volt, ahogy ezt már két gyõzelemmel bizonyítottuk is. De ez az autó még jobb. Remélem, hogy a teszten mutatott versenyképességünket a futamon is hozni fogjuk" - nyilatkozta a brazil pilóta.

Massa már a múlt héten elmondta, hogy szerinte fél másodpercet javultak, mások pedig egy egész másodpercnyi elõnyt adnak a Ferrarinak a McLarennel szemben. A ferraris szerint az ezüstnyilak új szárnya nem veszélyezteti õket.

"Nagy feltûnést keltenek az új szárnnyal, de nekünk is sok újításunk van, és az autónk gyorsabb. Biztos vagyok benne, hogy a McLaren versenyképes lesz, de az élre magunkat várjuk."

A barcelonai teszt utolsó napján David Coulthard a Red Bull-lal új pályacsúcsot futott - míg a brazil csak harmadik lett -, de Massa szerint a Ferrarival könnyedén meg lehetett volna verni, ha akarta volna.

"Coulthard rekordja? Minket nem izgat" - árulta el Massa.

Ez most egészséges önbizalom vagy már kicsit nagyképû nyilatkozat?

HUNtalicska93
köszi,ez elég érdekes kis cikk:)

INeedspeed

INeedspeed
Mig itt a banda elunja itt magát......Érdekesség ebben a szezonban az,hogy 1 új és 1-esek számára teljesen ismeretlen pálya került be a versenynaptárba....A Suzukai Japán pályát helyettesitõ Fuji!
Egy kis történelem.....

Vissza a jövõbe - Fuji

Bernie Ecclestone nem csak új országokba, hanem régi helyszínekre is visszaterelné a versenyeket.
Az már bizonyos, hogy az újjáéledõ Fuji pálya ad majd otthont a Japán Nagydíjnak már 2007-tõl, és több, mint valószínû, hogy az amerikai futam is ott hagyja a botrányhellyé vált Indianapolist, és a nem annyira az autókról, mint a pénzrõl szóló Las Vegasba költözik.

Ám mindkét helyszín hazatérés is egyben a F-1 számára. A japán szent hegy, a Fujijama lábánál fekvõ aszfaltgyûrûn 1976/1977-ben, míg a játékautomaták fõvárosában 1981/1982-ben rendeztek versenyt. Egy közös van bennük: mind a négy nagydíj az év utolsó futama volt, és közülük 3 világbajnoki döntõ - mint ilyen, különleges történelmi esemény.
Nem érdektelen felidézni, mi is történt ezeken a viadalokon.
Az elsõ Japán Nagydíj nem is lehetett volna izgalmasabb - talán a Forma-1 történetének legdrámaibb versenye volt, és nem csupán amiatt, ami a pályán történt, hanem az addig lezajlott események miatt. Niki Lauda a nürburgringi tûz-balesete után heroikus elszánással tért vissza és próbálta menteni a menthetõt James Hunt és a McLaren ellen - meglehetõsen kevés sikerrel. A 29 éves langaléta, cigarettát, sört és nõket �fogyasztó� angol az év második felében megállíthatatlan volt, és az osztrák címvédõ még sem idegileg, sem fizikailag nem volt abban az állapotban, hogy a régi elszántsággal küzdjön ellene. Mire Fujiba ért a bajnokság, Lauda ugyan még vezetett a pontversenyben, de az a zászló egyértelmûen Huntnak állt. Simán megszerezte a pole-t, és láthatólag duzzadt a magabiztosságtól, elvégre õ nyerte az elõzõ két versenyt is Amerikában és Kanadában.
A verseny napjára megjött a monszun esõ. Még hozzá nem is akármilyen, hanem a víz olyan sûrû függönyt vont a pálya köré, hogy a szervezõk egyre-másra tologatták késõbbre a startot. Végül nem volt mit tenni, ahhoz, hogy ne nyúljon bele a futam az alkonyatba, el kellett rendelni a rajtot.
Hunt kilõtt az elsõ rajtkockából, és mivel õ volt az egyetlen, aki rendesen látott, el is tûnt a messzeségben. A tûzbõl alig megmenekült, megtépázott idegrendszerû Lauda a második körben a boxba hajtott, és feladta a versenyt. Ekkor mondta talán legemlékezetesebb mondatát:
- Az életem többet ér a világbajnoki címnél.
Forghieri, a fõmérnök és Audetto, az akkori sportigazgató (ma a Super Agurinál dolgozik) rá akarták beszélni: jelentsenek motorhibát Enzo Ferrarinak és a sajtónak. De Lauda nem tágított, vállalta a döntésével járó konfliktust a Commendatoréval.
Utólag, 30 évvel késõbb így nyilatkozott:
- Ha szigorúan nézem, hiba volt kiállni. Hiszen az esõ nem sokkal késõbb alábbhagyott. De akkor én máshogy mûködtem, mint egy rendes pilóta. Különben meg, ha Hunt kicsúszott volna, vagy kiesik, mindenki engem ünnepelt volna, milyen zseni vagyok.
Csakhogy Hunt nem csúszott ki, ellenben a 77 körös futam 62. körében, a lassan száradó aszfalton lassú defektet kapott, és be kellett rohannia a boxba új gumikért - és csak 5.-ként tért vissza a pályára, miközben a bajnoki címhez legalább egy 4. helyre volt szüksége. Teljes transzban vezetett, megelõzte Jonest és Regazzonit, vagyis egészen a 3. helyig jutott elõre, de mivel az enyhén szólva kaotikus körülmények között rossz jelzéseket adtak neki a boxból, meg volt gyõzõdve róla, hogy elúszott a bajnoki cím. Mint az õrült, ugrott ki a McLarenbõl, amikor beért a boxutcába, és elkezdte rángatni Teddy Meyert dühében, aki alig tudta lecsillapítani, hogy végre közölhesse vele: õ az új világbajnok. A versenyt egyébként Andretti (Lotus) nyerte Depailler (Tyrrell) és Hunt elõtt.
Egy évvel késõbb csöndesebb futam zajlott a Fuji-hegy lábánál - és mégis tragédiával átszõve. Addigra már eldõlt a világbajnokság sorsa, Niki Lauda Watkins Glenben bebiztosította magának második címét, és gyenge egészségi állapotára hivatkozva nem is indult a hátralévõ két versenyen. Helyét egy ifjú kanadai, Gilles Villeneuve vette át. A fõszereplõk azonban az elõzõ évhez képest nem nagyon változtak, az 1976-os gyõztes Andretti állt az elsõ rajtkockában, mellette Hunt, aki immár el is vesztette a bajnoki címét. A rajt a britnek sikerült jobban, rögvest az élre állt, míg az amerikai úgy elügyetlenkedte a startot, hogy visszaesett a 8. helyre! Ezen aztán kellõképpen fel is paprikázta magát, úgyhogy már a 2. körben vad elõzésbe kezdett, de nekiment szegény Laffite-nak (Ligier), és ki is esett. Ezek után következett Villeneuve "nagybelépõje" a Forma-1-be: a 6. körben elvétette a féktávot, hátulról nekirohant Peterson Tyrrelljének. A Ferrari a levegõbe emelkedett, több szaltót vetett, és a domboldalba vágódott, ahol agyongázolt egy fotóst és egy pályaõrt - igaz, õk ott tiltott területen tartózkodtak. Villeneuve-nek a haja szála sem görbült, és ez a következõ négy év során lejátszódott még néhányszor hasonló jelenet, egészen 1982 májusáig, amikor egy, a Fuji-balesethez dermesztõen hasonlító salto mortale során életét vesztette Zolderban.
Peterson csak így kommentálta Villeneuve mûködését:
- Ez az ember egy közveszélyes õrült!
A futam (Fuji 1977.) közben folytatódott, Hunt mögött nagy csata volt a dobogós helykért Scheckter (Wolf), Reutemann (Ferrari), Watson (Brabham) és Depailler (Tyrrell) között. Végül Reutemann és Depailler állhatott ott a pályafutása utolsó gyõzelmének örvendezõ Hunt két oldalán, míg egy újonc, Riccardo Patrese élete elsõ pontját szerezte meg 6. helyével.
Ezzel a két Fuji-felvonással el is köszönt a Forma-1 felkelõ nap országától, és csak 10 évvel késõbb tértek vissza, ám akkor már Suzukába. Tehát ha jövõre tényleg megint Fujiban lenne a verseny, akkor pontosan 30 évnyi szünet után dübörögnének fel ismét a motorok a szent hegy lábainál.

desigo
Kevesebb mint egy hét:)
INeedspeed
Van benne valami.........

Hmm :D
Amúgy MINDIG sokat szokott javulni a Ferrari az elsõ 3 futam után, sokszor volt az is, hogy az 1. 3 futamon még a régi autóval mentek, és a 4. futamon hozták ki az újat.

Szóval ez szinte várható volt.
Mauro
szivesen

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82

gman906
kösz az infót

Gigabyte GA-EP45T-DS3R | Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz |2GB OCZ DDR3-1600 Platinum | MSI Radeon R4870-OC 512MB |

Mauro
Ingyen Ferrari matrica Shell-töl

http://www.shell.com/home/ferrari-en/html/iwgen/motorsport/app_stickers.html?email=Email_From_Friend-Stickers_Promotion

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82

INeedspeed
Majd kiderül barcelónában Come on!

Count Adyn
Dehogyis, elõzõ két versenyre véletlenül másik autót vittek a raktárból:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Istencsászár
Eddig mégnagyobb fõlényrõl volt szó azt teljesen kiegyenlített minden... ha a Ferka fejlõdött akkor Meki is, de majd kiderül.

ha ez igaz, akkor nagyon megszivatták a népet :DDD Méghogy hanyatlás lesz Ross Brawn után, a végén még jobban járunk Ferrari fanok :D

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

INeedspeed
HHHHapciii!<#ejnye1>

sharpshooter
Akkor a RedBull mennyivel gyorsabb a McLarennél, ha Massat elverte DC?:)))

Egy érdekes ferrari hir...

Punker
még 1 hetet várhatunk :(

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

MaSzKa
BMW-t dobogora a következQ versenynen:-)

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Istencsászár
Coulthard körrekorddal zárta a barcelonai tesztet

Megjöttek az ujítások az autóra, nem kicsit fejlõdtek, a BMW kezdhet félni mer most már hátulról is jönnek.

bardocz
ezzel már repülni lehet :D
passatgt
aztán lehet ez a szarv annyit dob a kocsin, hogy a dobogóért fognak harcolni<#idiota>

alonso82
csak aztán nehogy elrepüljön<#eplus2>

desigo
sharpshooter
nekem Dumbo, a repülõ kiselefánt jutott eszembe...

Punker
öklelõ szarv mint a régi gályákon?<#nyes>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

sharpshooter

leoon
Nem lenne hátrány ha õ visszatérne. Nem mintha most rossz lenne a ferrari, de még jobb is lehetne vele!

Utolsó mondatok: -Áááá, ezt bárki megcsinálja. -Dobd már ide azt a baltát! -Taposs bele, látom, hogy nem jön vonat!

sharpshooter

sharpshooter

<#banplz><#banplz><#banplz>