182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#171413 Valszeg ezekben a pillanatnyi dontesekben az is benne van, hogy Bottas helyzete erosen kerdeses. Abban a pilanatban, hogy tulfordul az auto (megfoghatatlan), X%-ban az is felvillanhat nala, es igy blokkolhatja (kicsit feladja), hogy "elcseszte", ismet romlott a helyzete es a jovoje.
Egy beton biztos pozicioban (amihez persze kellenek a korabbi eredmenyek is), talan megvan az plusz, amibol ilyen helyzetekbol jobban jon ki az ember.
Termeszetesen, ebben a helyzetben (meg ha ranezesre egyforma is volt), eleg sok kulonbseg lehet: tempo, gumik, centik a palyan, auto beallitas (pl. diffik, fekeroelosztas, motorfek [a visszanyereshez] stb.), de a kormanymozdulat alapjan (kicsit feladta hatra csuszassal), benne van a elozo nehany szazalek is.
Es persze bele lehet kotni ezerfelekeppen is: HAM megoldasa a "korbefordulos, visszakanyarodos" volt, ami mukodik, de visszahuzhatja a versenyivre (ami veszelyes, de inkabb szarazon); BOT megoldasa a biztonsagosabb, "kontrollalhatatlan" csuszas eseten elhanyni a palyat.
Es meg sokminden, elo faba is bele lehet kotni, adatok nelkul barmit bele lehet latni, a talalgatas es konteo mindig jo buli:DDD -
Amúgy itt is elmaradt egy büntetés, mert nincs sisak az emberen. -
#171411 Ez a kép Epic! -
ToxiMaxi #171410 A tényen, hogy Hamilton küzdött, Bottas meg utas volt, nem változtat.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.30. 07:24:40 -
pr3cious #171409
alkottam :) -
#171408 -
#171407 Főleg a lassítás, meg a lassítás lassítása azért szépen mutatja, hogy Hamiltonnak a jó adag szerencse mellé kellett az is, hogy az utolsó pillanatig birkózott az autóval, direkt tartotta pörgésben, Bottas meg kvázi elengedte nem sokkal 90 foknyi elfordulás után. Igaz, ő majd 10 km/h-val nagyobb sebességnél szállt el, lehet, akkor is megkoccolja a falat, ha hajszálpontosan ugyanazt csinálja, mint Hamilton. -
#171406 szerintem ebbe kár belemagyarázni bármit is, hamiltonnak nagyobb szerencséje volt... -
ToxiMaxi #171405
Érdemes megfigyelni, hogy mit csinálnak a megcsúszás után, mert az igazi különbséget ez jelenti.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.29. 19:54:53 -
pr3cious #171404 úgy néz ki a pilótáknak el kell magyarázni hogy baleset esetén a lehető leggyorsabban el kell pucolni a terepről -
ToxiMaxi #171403 Mennyivel másabb innen nézve. -
#171402 Csaó. -
#171401 Fel sem tűnt, hogy ez ennyire közel volt
-
#171400 Feltűnt a versenyen is, hogy nagyon gyors volt de nem gondoltam volna hogy ennyire. Valamit kitaláltak mert most konzisztensen a leggyorsabbak. -
#171399 Red Bull megdöntötte a kerékcsere rekordot, 1.88s: https://i.imgur.com/5ZYKAKt.gifv -
#171398 HAM: a buntetesenel tuti figyelembe vettek egyeb dolgokat is (serult volt az auto, biztonsagosabb volt azonnal bejonni, volt-e korulotte valaki, mennyi elonye szarmazott belole stb.). Tuti tobbet kapott volna, ha mas a helyzet (pl. eppen mas ele vag be a pit bejaratra). Nem hulyek ulnek odafent, 100× tobbet latnak a TV-kozvetitesnel, es az utobbi idoben kezdenek modernizalodni es rugalmassa valni. Ami egy atmenet, vannak/lesznek gondok (foleg ha valaki kedvencerol vagy utalt pilotajarol van szo:D), de talan hosszutavon jobb lesz.
A technikai buntetessel nem lehet mit kezdeni. A csapat VB is fontos, de az egyenit jobban "megjegyzik" (bar sokszor/mindig parhuzamosan jon mindketto). Ha a pilotat nem buntetnek, akkor a top csapatok minden versenyen friss alkatreszekkel mennenek:D -
#171397 Nekem tetszett a futam, f@sza volt, a fórumozás más tészta...de azért szoktam írogatni. -
#171396 Ahogy irtak, lehetett deffekt (szerintem az elalvasnal komolyabb soforok azok) vagy masik szabalytalan autos (BMW:DDD), aki megszivatta, fekezett, keresztbeallt stb.
De F1 szempontbol: szegeny Renault;) -
#171395 Hamilton bünti: Nem komálom Hamilton, de most az utálaton kívül más nem nagyon szól amellett, hogy ezt keményebben büntetni kellett volna. Pont a box előtt vágta a falnak az autót és akkor még azt sem tudhatta, mennyire sérült a kocsi, egyáltalán körbe ért volna-e. Valamint nem sokkal lett volna biztonságosabb egy törött autóval menni egy extra kört az esőben mint simán SC alatt bemenni a boxba szabálytalanul.
Leclerc bünti: itt talán, nem év közben hirtelen felindulásból kellett volna változtatni büntetési rendszeren. Habár sokkal logikusabb és már régóta érett, hogy ilyenekért a csapatot kellene büntetni, előbb egyeztetni kellett volna velük. Mivel ez nem történt meg nem szankcionálhattak radikálisan. Most így kitalálták a pénz dolgot, de szerintem nem fog így maradni. Ellenben el tudom képzelni, hogy egy hivatalos szabálymódosítással bevezetnek majd valamit, pl hogy pontot vesznek el a konstruktőriből és akkor senki nem fog visszaélni ezzel (ha eleget elvesznek).
Egyébként sok egyéb olyan dolog van ami nem a pilóta hibája mégis ő szopja be a büntit. Pl mindenféle technikai komponens cseréje mind a pilótát bünteti mert rajz pozíciót veszt
A lényeg, hogy végre volt 2-3 izgalmas futam, próbáljátok már meg élvezni és örülni neki :)
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.07.29. 13:43:00 -
#171394 ja. lesz@rta. Nem az első eset hogy inkább bevállalnak egy büntetést, de még akkor is így jönnek ki jobban -
#171393 Tyű, eléggé bealvásnak tűnik. -
#171392 https://www.vezess.hu/forma-1/2019/07/29/f1-orulet-arokba-csuszott-a-renault-kamionja-az-m1-esen/
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
IXEMGabeo #171391 kivetelesen jo verseny volt meg is neztem...vegre ugymond volt meglepetes es kaosz, ami regota hianyzott...Verstappen elete versenye volt szerintem, Vettelnek jol jott az utolso SC...
Hulkenberg pedig a dobogo kozelben mindig peches...elkepeszto -
pr3cious #171390 Azért legalább azt ismerd be hogy a Hamilton utálatnak rendesen adnak okot.
Nem vagyok hülye de háromszor kellett nekifutnom mire találtam egy normális cikket hogy mi történt az Alfákkal, ezek után nyugodtan játszhatod az értetlent, szerintem az emberek 80%-a még ennyire se nézett utána. Direkt írom külön sorba nehogy azt hidd hogy összemosom a két esetet. -
pr3cious #171389 És ha valakibe beleszáll és kiüti a versenyből? Még hányszor fogja ezt konkrétan ugyanígy eljátszani? Aláírom a fekete zászló kicsit túlzás de így meg pont leszarta. -
ToxiMaxi #171388 Érdemesebb a PH-n fórumozni, az F1 topic ott talán valamivel színesebb és értelmesebb hsz-ek is vannak ott. Itt sokszor az embernek hozzászólni sincs kedve, ahhoz a sok baromsághoz, amit felböfög itt 1-2 ember.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.29. 11:00:49 -
Stockbauer33 #171387 +1 -
ToxiMaxi #171386 Az biztos jobb lett volna, ha Hamilton végigszórja a pályát a lehulló alkatrészeivel, netán még 1x kicsúszik. Persze gondolom a kizárás lett volna a Hamilton hatereknek megfelelő büntetés. Elég büntetés volt neki a megsérült autó meg amit utána vesztegelt a boxban, mert váratlanul jött ki. Az Alfa büntetése teljesen más volt, nem is értem miért hasonlítanak emberek két tök más jellegű dolgot össze. -
#171385 Nem a versenyben, az SC mogott ment kevesebbet. Az Alfanal a pilotak nyertek a csapat radiozasbol, azert buntettek oket. Mig a Ferrarinal a csapat engedte ki roszkor a pilotat, o nem tehetett rola.
Bar gozom sincs, minek irkalok ide, sokan csak a tortenesek/irasok harmadat latjak/olvassak/ertelmezik, es az alapjan toljak az iget:D -
pr3cious #171384 Mostantól akkor a szabálykönyve hogy a bukótérből merőlegesen érkező, pitbe tartó, Hamiltonra figyelni kell. Emberek fekete zászlót ért az eset! Legközelebb mi lesz? Szembe megy forgalommal és úgy megy be a boxba? Már elhagyta a bokszbejáratot, körbe kellett volna mennie. -
SzocsA #171383 Ezt nem értem, ha egyel kevesebb kört ment akkor körhátrányban kellett volna befejeznie!
Meg SC mögött, hogy lehet kicsúszni, mikor lassan kellene mennie? Azt miért nem vizsgálták? Meg csak 5 másodperces büntetést adtak neki pályalevágásért! Leclercnél a csapatot büntették míg az alfánál a csapat hibájából a pilótákat ezt hogyan? Egyszer így egyszer úgy!
Ezért nem járt büntetés Hamilton safety car alatti balesetéért -
pr3cious #171382 +1
-
pr3cious #171381
-
pr3cious #171380
-
pr3cious #171379 Pontosan ez járt a fejemben, amikor Schumacher megérkezett csodálkozott hogy hozzá képest mindenki nagyon korán fékezett, valami olyan tudással rendelkezik ami másnak nincs. -
#171378 Max azért más, mert úgy keres milliókat és nyer futamokat, hogy azt csinálja, amit a szabadidejében is csinálna. Én is azt mondom, hogy Max nem gép. Egy genya. Ekkora genya talán nem is volt soha a F1 közelében. Ezért is volt először furcsa. De most egy olyan faszit látok, mint a háború után Puskásék voltak a grundon. Ez a sport a mindene és mindent el fog éri. Nem kell hozzá celebeskednie sem, se nem kell négernek lennie, se nem homokosnak. El fog mindent érni. Még akár a RBvel is. -
ToxiMaxi #171377 3 tök jó futam egymás után, mégis Hamiltonról szól a fórum. Tényleg az emberek fejében van a gond. De ahogy látom már megvan a közutálat új szárnyait bontogató csillaga Leclerc.
Jó kis káoszfutam volt és a RB onnantól, hogy az élre állt, már nem engedte ki a kezéből a vezetést, nagyon jók voltak, ha még tudnának egy kicsit fejlődni, akkor akár izgalmasabb is lehetne az idény második fele.
Kicsik is felnőttek a feladathoz, sokak által utált Stroll gyerek is egész jól teljesített, Kvyat előtt le a kalappal, mert ez a pár év neki elég nagy hullámvasút volt, de az élet kárpótolja. Bottas pedig újra bizonyította, hogy nem világbajnoknak való, viszont azt sem gondolom, hogy Ocon lenne a megváltó. Vettelről kevés szó esett, pedig ő is megérdemli a dicséretet, igazából mindenki, aki értelmezhető versenyt futott tegnap. A két Haas megint megtalálta egymást, a netflix szerintem lassan egy külön sorozatot fog szánni a Haas-nak, mert ott mindig történik valami.
Kubica pontszerzésének örültem (a mikéntjének már annyira nem), lassan de azért lehet látni nála is fejlődést, Williams is talán már jobban vezethető, de hiába fejlődnek, ha a többi csapat legalább annyit fejleszt, akkor soha sem érik utol őket.
Remélem az F1-nek még tart a lendülete és itt nálunk is jó futam lesz.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.29. 09:20:26 -
#171376 had szimulátorozzon...fiatal még, 30+ már nem biztos hogy szimulátorozni fog. ..mindenki csinálja ahogy tudja és akarja, Hamilton meg így akarja.
-
argo001 #171375 Verstappen egy az egyben a benettonos Schumacher. :) -
#171374 leccgó hóm! :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!