182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Glock tényleg a McLarenhez megy? Most olvastam valahol, nyert egy bajnokságot nekik, nem véletlenül lassult le (a gumik bírták volna). hm...

Gratula a Ferrarinak a bajnoki címhez!
Gratula Hamiltonnak is (vagy Glocknak - egykutya)!
Azért félelmetes hogyha a Ferrari kicsit összeszedettebb mi lehetett volna itt, már Massa 2-3 futamal ezelött bajnok lehetett volna, ebből meg mi lett : egy VB cím és egy egyéni "bukás"! -
Harry Seldon #74770 Akkor Kova biztosan hazudott, amikor a nyilatkozatát tette, az pedig a "hazugság" fényében érthetetlen, hogy a csapat ezt miért nem cáfolta. Talán mert nem volt mit cáfolni és Kova igazat beszélt. Már értem Alonsót is, miért gyűlölte meg ezt a csapatot, kiválasztanak egy pilótát, és azt nyomják ezerrel. Szóval ezek szerint mind Kova, mint Alonso kamuzik, azonban te tudod a drankót. :D Jólvan...
A Ferrarinak pedig voltak nagyon súlyos húzásai idén, csapatszinten. Rossz bokszkihívások, botrányos tankolások...
Tehát a csapat nem igazán érdemel VB-címet, főleg annak fényében, hogy a meki Hamilton alatt jobb volt. -
Amugy tök jó lenne ha megint lenne magyar forma1-es pilota.Csak most nem a Baumgátner Zsolt hanem Palik Lászlo.Ha be kerülne a Redbulhoz szerintem simán tartaná a 6-7helyet(Mert azért a Redbul nem a legjobb kocsi)Tihanyban is nagyon jol ment.Tolta hátulrol Mark Webert... -
ÁÁÁ Már örültem amikor Massa beért.Azt hitem elvan döntve a bajnokság,de Glock elengette az utolso kanyarban Hamiltont.Szerintem is vallami volt ott aminek nem szabadot volna.Még mindig nem birom feldolgozni hogy Hamilton lett a világbajnok:(Bocsi ha vallakit meg sértek de én nagyon nem birom Hamiltont.És szerintem még sokan vannak igy vele...Abban biztam hogy felfor a motor vagy vallami történik velle mint tavaly akkor nagyon örültem:) -
Végén Glock cica gyanúsan lassú volt... áhh bunda -
Zóanagyvarázsló #74766 Részemről gratulálok mindkét aspiránsnak, mindketten megérdemelték volna a címet. Massa nagyon jól telejsített ebben az idényben, de én nem azt érzem, hogy ő nőtt volna fel jobban a feladathoz, hanem tavalyhoz képest a riválisok hibáztak sokat - Hamilton és főleg Räikkönen többször annyi hibát vétett ebben a szezonban, mint az előzőben.
Az alábbi felvetés, mely szerint Kovalainen végig szándékosan le volt nyomva a víz alá, hogy esélye se legyen senki ellen, erősen túlzásnak tűnik. Ez ugynais nem kevesebbet jelent, minthogy a McLaren tudatosan beáldozta a konstruktőri címet, sőt Hamiltont is hátvéd nélkül hagyta, orosz rulettre bízva az egyéni versengés sorsát is, akkor is, amikor már Kovalainennek már úgysem lehetett volna esélye a végső győzelemre. Én elhiszem, hogy nem hagyták igazán kibontakozni, de ha elfogadjuk e kiszínezett történetet, az minden idők egyik legelmebetegebb, legirracionálisabb csapattaktikáját jelentette volna. Talán az sem véletlen, hogy a finn a kvalifikációk során a Q1/Q2-ben is viszonylag ritkábban verte el Hamiltont, ahogy szabadedzéseken sem ő tarolt.
Hogy a Ferrari nem érdemelte meg a bénázásai után csapatvilágbajnokságot? Magam is többször megfogalmaztam a gondolatot, de nem egyértelmű. Voltak csúnya hibák (Domenicalit el kellene felejteni, de igazság szerint Montezemolót is jó lenne...), de a csomag erős volt, és az nem a Ferrari hibája, hogy a McLaren Kovalainent szerződtette le, és valamelyest valóban vissza is foghatta őt. Emellett az idény során látottak és a szakértők is megerősítik azt a feltétlezést, hogy a Ferrarinak a melegebb időjárás kedvez. Ehhez képest oltari pech volt egy ilyen esős, hűvös szezont kifogni, az elmúlt 10 évben egy sem volt ehhez fogható, és jó eséllyel a Ferrari nagy előnnyel söpörhette volna be mindkét címet, ha nem így alakul. De ez "már mi lett volna ha"... A Ferrari szerintem is megérdemelte volna a bukást, de a győzelmet is.
Pozitív csalódás idén számomra Alonso, végig abszolút korrektül nyilatkozott, a pályán pedig szerintem mindkét aspiránsnál jobb teljesítményt nyújtott. Persze lehet magasztalni Vettelt és Kubicát is, de őket bírtam eddig is :) Jó lenne látni jövőre, hogy ők mindannyian a végső győzelemért harcolnak a hajrában.
LES FORZA INTER:
Massa elhagyja a pályát, felökleli Hamit és semmi.
Dehogy, megbüntették őt is. -
ez mind szép és jó, de ha ilyen nagy F1 rajongó vagy (előre közlöm én nem, megnézek 1-2 F1 futamot, és kész, meg inkább az eredményt nézem meg csak), szal ha ilyen nagy F1 rajongó vagy, és minden futamnál be volt kapcsolva a TVd, akkor mért nem nézted meg a futamokat?
pl.:
- Monaco, Massa párszor megforgatta magától, ás tényleg több pole pozíciója volt mint Hamiltonnak, csakhát itt pont pole-t vesztette el, és lett 3., Hamilton 1.
-aszem angliában esőben forgolódott Massa össze vissza, csak a pályán nem tudott maradni, Hami alázta a mezőnyt
-FIA kicsit nyomta a Ferrarit az egyéni VB győzelemhez: rajthelybüntetés állítólágos feltartásért(nemtom már meik futam), akkor volt ugye a multkori rajos cécó, amikor Hami befordult Kimi elé, és táhajtásos bünti egyből Haminak, bezzeg az uccsó futamon, ugyanezt megcsinálja Trulli bünti nélkül, hm érdekes.
akkor Hami elkerülendő ütközés, kimegy pályán kívül,utánna visszaengedi Kimit, majd leelőzi, bünti, Massa elhagyja a pályát, felökleli Hamit és semmi.
szal ha már úgyis ment a TV és ennyire fun vagy, meg is nézhetted volna a futamokat, ahelyett, hogy mindenkit oltassz,, és leugattsz, piros szemüveget le kéne venni.
egyb.: Hami és Massa is megérdemelte volna sztem a VB címet, és nem mellesleg pár év múlva a konstruktőri győzelemre a kutya se fog emlékezni, csak az egyéni győzelemre, szal ferrari és FIA is IJB. -
-
BIZ0906 #74763 Lewis Hamilton 
Bár Massát sajnálom de hát ez van. Jövőre össze jön :) -
Sorry... 4 millió $
8 milla belőle kettő
-
Pedig meglehet csinálni jól, pl Alonso helmet cam -
cafe986 #74760 én nem fikázom a pilótákat... -
cafe986 #74759 peppus -
ezeket a dolgokat megkérdezném tőled is -
Szerintem ne erőlködj:)...semmi értelme :DDD
úgysem fogja fel
-
gázszámla
-
cafe986 #74756 de nagy az arcod!! van jogsid? képeségeid h ne fosd össze magad ha egyálltalán egy max 200 le autot megkapnál egy körre mondjuk a hr-re? nagypofáju fika bajnok vagy? vagy xsak nincs pénzed, h f1 es pilóta lehess???
-
McLaren lát benne valamit, hiszen meghosszabították a szerződését, de hátvédnek is alkalmatlan volt idén... -
Irigykedjünk jobb minőségben
Ja és egyébként az olvastam, hogy az LM-ből 5 db van (mármint nem a cigiből
) és akkor kapja meg, ha jövőre is ő nyeri a VB-t...
Egyébként csak cirka 8 millió $ az ára, de miaz...
Nálunk annyi most a gázszámla xD
-
Kova egy béna pöcs volt ma is, de ezen nem is lepődtem már meg. Siránkozni már tud, mint itt egyesek :D Szar lehet másodszámú pilótának lenni, de pont ezért BIZONYÍTANI kell!! Erre képtelen, sőt arra is hogy alapvető feladatokat véghezvigyen. Örüljön, hogy egy ilyen csapatnál lehet, mert a rönóban is bebizonyította, hogy egy átlagos vagy átlagon aluli versenyző :( sajnálom szegényt. -
vass17 #74752 Kár, hogy DC kiesett, elnéztem volna 1-2 kört a "sisakból". Egyébként nem láttam, hogy pontosan hol van rajta, de gondolom alacsonyabban, mert az aszfaltból szinte semmit sem lehet látni:L
Ha volt már sry, nem láttam. -
Harry Seldon #74751 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! 
ember, miről dadogsz? Kovának nehezebb kocsija volt végig a futamokon IS, (MIVEL IDŐMÉRŐK UTOLSÓ ETAPJÁN FUTAMRA TANKOLNAK!!!)hát akkor hogy a faszba érne már Hamilton közelébe??? Ha Hamiltont is az indokoltnál jobban megtankolják, világos, hogy nem lehetett volna VB! Ez nem tiszta? Ezzel vettél el Kovától a versenyzés lehetőségét, könyörgöm! Nehezebb autóval nincs VB tempó, vili????
És nem két körröl van szó, hanem 60-70 körös távokról! -
Ja, meg van tradíciója és nem Tilke borzalom. -
vass17 #74749 2014-ig szerencsére meg van hosszabítva. Egyébként nem különleges pálya(lásd SPA), csak mindig jó időben van:) -
"Szerined Kova olyan teljesítményt nyújtott idén hogy bármi esélye lett volna arra hogy Vbt nyerjen" nem azon az 1-2 körön múlik az hogy valaki lassú egy versenyen vagy nem... a kérdés nem ez volt, hanem hogy Kova képes lett e volna olyan teljesítményre mint Hamilton? ismétlem a közelében sem volt álltalában, miről beszélünk? -
Harry Seldon #74747 Én állítottam ilyet????? Most írtam le, hogy persze hogy nem nyerhetett, ha állandóan szivatták Hamilton előnyére, hát hogy a francba nyerhetett volna??? ÚRISTEN!!!! :D
Ő nyilatkozta le ezt, és a csapata sem cáfolta, hogy szopatták! -
Értelmes reagálás volt Kovalainen nyilatkozatára...csak gratulálni tudok.
Ne reménykedj te semmiben, inkább ne szólj semmit.
Kiborultál egy választól, mert idáig nem is írtam:DDD
Vedd be a gyógyszered, nyomj le egy versenyt, verd ki és húzz aludni.
-
Szerined Kova olyan teljesítményt nyújtott idén hogy bármi esélye lett volna arra hogy Vbt nyerjen, ha netán őt nyomták volna? egy db futamot nyert azt is ugy hogy... nem önerőből, nem volt képes nyerni, Hamiltonhoz képest lassú, ezen nincs mit cifrázni. Ahogy mondta mai nap, télen keményen fog dolgozni hogy jövőre jobb helyen végezhessen... ő is érzi hogy ez kevés volt. -
Harry Seldon #74744 Az biztos, hogy itt rendezik a legjobb versenyeket! 2003? :D Az mekkora volt, a harmadik helyezett kerék nélkül, oldalt csúszva jött át a célvonalon! :D -
Miből gondolod, úgy jött le, hogy a FIA és Börni papa következetesen gondolkodik?! -
Harry Seldon #74742 Év elején BMW is ott volt azért, sőt, Vettel is nyert futamot. Öt konstruktőr hét pilótája nyert futamot idén. -
vass17 #74741 Ez az interlagosi verseny most már remélem mindig ilyen lesz, jobb, mint egy foci VB döntő:D
Gondolom, hogy nem is fogják egyhamar kivenni a versenynaptárból. -
Harry Seldon #74740 Ugye nem sikerült megértened Kova mondandóját, hogy Hami előnyét biztosítandó jóval nehezebb autóval küldték ki mindig? És ha Hami optimális beállításainál nehezebb volt a gépe, akkor a többi élversenyzőnél is értelemszerüen nehezebb volt mindig. Nehéz ezt felfogni? Kettőből két pilóta panaszkodik a Hamiltonnak csapat által biztosított pozitív diszkriminációra, biztos csak hülyék mi? -
Jaja,Kovának a top4-et hoznia kellett volna.Egész évben a Ferrari és mekláren dominált,többi csapat meg a futottak még. -
Hamilton Vb 1. , Kova Vb 7. ugyan abban az autóban, csapatban... mind a két Ferrari, BMW és Alonso is megelőze a tabellán... szegénykém még ha el is van nyomva akkor is lehet 2.,3. elnyomottan is, de nem 7...
A többire had ne reagáljak, remélem majd kapod a megérdemelt felkiáltójeleket. -
Kibújik a szög a zsákból. -
Én ilyet nem mondtam:D -
Harry Seldon #74735 Persze hogy felrójuk neki, mert ilyet még senki nem látott a sportág történetében. Elnézte? Na, senki más nem tesz ilyet, ezért is elképesztően szánalmas, amatőr dolog volt.
Nem mondtam, hogy Massa tökéletes, azt az esetet pedig hagyjuk, mert megint vita lene, ott Hamilton húzott rá az ívre, a hülyéje, Massának egyszerüen nem volt helye. Előtte pedig Hamilton veszélyeztette a rajtnál a fél mezőny épségét a zseniális mozdulatával. :D Vajon mleyik a nagyobb gáz?
Nem, nem ő tehet róla, csak abban a relációban, hogy másnak meg volt és ennek ellenére csak egy ponttal tudott nyerni, hát kissé leértékelődik a címe a szememben. Jobb kocsival éppencsak nyerek szitu...
Massa 5x nullázott. Ennyi, vagyis ha legalább annyi szerencséje van, mint Hamiltonnak, akkor én most csontrészegen vigyorgok, mert ő a VB. Szép, hogy te írtad le, kösz. :)
Majd befejezem, ha akarom. Éppen senki sem vagy, hogy utasítgass. -

leülhetsz 1-es -
Vagyis az egyik annak született,csak már kigyógyították:D