FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudod veled is úgy vagyok,minden évben mást mondasz,ezért nálam ez már a komolytalan kategoria...
Az a probléma,hogy én pontosan emléxem,hogy értékelted Sumi vs Kimi státuszát...
És még jónéhány érvelésed...
Tudod ezt sem sértésnek szánom,de aki ennyire ingatag és változékony,azzal én nemtudok vitába szállni....

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Istencsászár
Spa a pálya?

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

alonso82
Istencsászár
Egy határozott ember!

A Red Bull Racing versenyzõje, David Coulthard az ötödik helyen ért célba a Spanyol Nagydíjon, így a rangidõs versenyzõ továbbra is motivált marad. "Ennél többet nem lehetett kihozni az autóból. Többen kérdezték, hogy miért nem hagyok fel a versenyzéssel, ha nem nyerhetek. A válasz pedig az, hogy szeretném elérni a saját céljaimat."

"Ha a leggyorsabb autók egyikében ülsz akkor a gyõzelem a cél, ha nem, akkor az, hogy kihozd a maximumot az autóból."

Coulthard bízik az újabb elõrelépésekben. "Nagyon elégedett vagyok a csapat elõrelépéseivel. Ha az autóról és fejlesztésekrõl van szó, ragaszkodom az elveimhez. Ha csapat tartja magát ehhez, akkor újabb elõrelépéseket tehetünk."

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Képessége minden pilótának van aki versenyez, mert azért került oda, de a tûz, az akarat, a mégjobban odateszem magam egy idõ után elmulik pár embernél, de van akinél visszajön ( lásd DC ) van akinél nem ( lásd Ralf ). Nemhiszem hogy valaki lenézné az F1eseket, fõleg pl én aki millió kategóriát néz, még mezei Kamion versenyt is ami brutálisan izgalmas, és vannak, vannak állatabb plóták egyéb helyeken, mint Alonso vagy Kimi...

Attól,hogy én utálom Alonsot,Montyt,Ralfot..az még nem azt jelenti nem ismerem el a képességeiket...
Kimit sem azért támadom,mert nem tatom jó versenyzõnek,nála inkább a képességéhez mérten csalódás amit mûvel...
És ha olvasgattad a hsz-met,láthatnád szinte én vagyok itt az egyettlen,aki nem vonja kétségbe a tudását senkinek, csak azért mert nem szimpatikus....

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Count Adyn
Hát azt a szett gumit mindenesetre már baszhatta bárkinek is hiszünk😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

b-type
😊)
Igen én igen csptem Monty-t, bár most eszembe se volt,
(Biaggi-nál sem helyeseltem, pedig nálam õ a full).

Egyszerûen a szándék sem volt meg a baleset elkerülésére egyik általam felhozott esetnél sem (Monaco/megitt).
ez ami feltünt.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Valahol igazad van. Vesd össze a mentalitásukat, ki hogyan vezet az egész versenyen és hogyan rajtol.
Ezért fizetik õket és nem azért, hogy kis elsõ bálozóként kinnt pipiskedjenek a pályán. Monty-t nem kell szidni, megvan a kurázsija neki is. Cart-s korszakára emlékezzél vissza légy' szí.

Mit ér az élet, ha nem te uralod? Az élet olyan játék ahol ha meghalsz, nem kezdheted újra:(

Nem csukott rá.. ezt össze sem lehet hasonlítani a Monty féle kisérlettel...
A sikán 2. kanyarivének vonalát foglalta el hamarabb,igy nem az elsõ kanyarhoz kell vizsgálni..
Természetes b type kicsit hazabeszél Alfonz minõsitésénél,mert amit írt az inkább igaz Monty-ra,de õ a kedvence volt,igy a véleménye is más..
Én egyiket sem csipáztam soha,sõt!
De az az igazság a realitások talaján maradva,nemigen hbáztatható Alonso ezért..
És akkor nézzük a természetes emberi tulajdonságot is,"Hát bazzeg én vb vagyok,huzzá már innen te láma"
És ez mindenkiben benne van,beszélhetünk Senna,Sumi,akármelyik nagy bajnokról....

Nekem pedig továbbra is az a véleményem,mindketten tették amit tenniük kell.. centiken múllott az is,hogy ütközzenek,de az is,hogy sikeres manõver legyen...
Példaként emlithetném a tavalyi Brasil nagydijjat,nézd meg Sumi,hogy ment el Fisiconak,de inkább azt Kimit hol kajáltatta meg...

desigo
Szerintem örülhet Alonso,hogy nem tört össze a kocsija...
bardocz
hát ha megcsúszik hamilton meg rainkönnen is lehet hogy belemegy,egy csúszó autót nehezebb irányítani és ha roszul reagálnak(bár ritkán szoktak) akkor csatt és 3 versenyzõnek vége,massa meg arat egy olyan rajt cél gyõzelmet hogy 4 kiáll egyszer meg pisilni is van ideje😄
Istencsászár
Ezt a kis izgalmat ne vegyük el, ha már más nem történt a másfél óra alatt😊

Neki is mehetett volna, de nem ment, bár azt nemtudom ha ott beleáll a fékbe és netán becsúszik a pályára, lehet nagyobb a gond mint hogy nyomta neki, betapadt és ment tovább.

b-type
Mondjuk pont errõl a képrõl jut eszembe, ami Monaco-ban is feltünt hogy Alonso ha a tipus aki teszi a dolgát a tér meg idõ pedig hajoljon hozzá.
Mert Monaco-ban is mikor MS keresztbeállt Alonso max fél másodpercet bukott az egész befejezõ szakaszon, amikor már tudta hogy nem tiszta a dupla jobbos.
Bárki lett volna ott, szerelõ, MS..mittomén (hülyenézõ), az kasza.
..és itt is nagyon visszacsapódott a pályára, semmi izé hozé, gázelvétel...azért ezen a rövid szakaszon a lendület megóvta volna a megsüppedéstõl.
Max Biaggi (nagy kedvenc motorversenyzõm) jött vissza így Assen-ben pár éve, ki a sóderágyba-be a pályára, csóri (talán) Kawasaki-s srác meg ráugrott a hátára.
elég kemény szitu volt.
Egyébként az elsõkanyaros eset nekem sima versenyszitu, Alonso elõrébb volt de nem jó helyen.
Nem volt meggyõzõ. Massa-nak ezt kellett csinálnia.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

bardocz
na a jó édes innen már tudjátok,ez anyira szánalmas hogy bórzasztó,elõször hogy verseny után vizsgálják meg másodszor hogy a vak is látja hogy nagy sebességnél hajlik,jobban mint ahogy a ferrari elsõ szárnya hajlott ezeket le kéne lõni,ilyen erõvel én is lehetnék ott bazz
BaliBoy
"A belsõkamerás felvételeken egyesek látni vélték, hogy a McLarenek újonnan felszerelt légterelõje nagy sebességénél elmozdul, tehát flexibilis."

Nem vélték, hanem látják. Ezen nincs mit vitatkozni. Egyértelmûen látszik, hogy az a lap mozog/hajlik.
Azon pedig senki ne csodálkozzon, hogy a FIA szabályosnak találja, hiszen õk szabályosnak találtok a hátsó flexi szárnyakat, padlólemezeket a méréseik alapján. Nem azért kellett ezeket leszereltetni mert a FIA nem találta szabályosnak......

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Istencsászár

Kit--Kat
Jó, hoyg a spanyolok szerint, ha megelõzi Massat autómatikasn gyõztes Alonso, mert ugye csak errõl szól a verseny, a maradék 50 kör nem számít😄

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Istencsászár
Szerintem ott kapott a kocsi ahogy belerongyolt a sóderba majd a kerékvetõn visszadobta a kocsit, és ha jól vettem ki néhány cikkbõl össze is értek Massával. Ezek után nem nehéz elhinni hogy sérült a kocsi, mivel olyan pontosan vannak beállítva hogy egy kis odacsapás és felborul a balansz, de persze lehet hogy semmi baja nemlett, ez olyan dolog h vagy hiszel a pilótának, csapatnak vagy nem.
Egy jó kép:

mellesleg ha Alonso nyerhetett volna, akkor hogy van az, hogy Hamiltonról így lemarad? Akkor Massával mit tudott volna kezdeni? Ha tényleg ezen a ,,kicsúszáson" múlott a gyõzelme, akkor 2. helyre be kellett volna hoznia a gépet.

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

BaliBoy
"Ha nagyobb lett volna a sebesség különbség akkor össze jött volna simán."

Errõl van szó. Tavaly a Hungaroringen Alonso sokkal gyorsabb volt az egész mezõnynél - köszönhetõen a gumiknak - ezért tudta megcsinálni. De itt most nem volt gyorsabb, annyival semmiképpen sem. Bele is 'bukott'.

Istencsászár
Kivéve amikor körbeautózzák õket, emlékezünk a tavalyi Magyar futamra, ahol Alonso végig a külsõ iveken autózta körbe a többieket. Ha Massa elvette volna a gázt, akkor Alonso kerül belülre, de Massa ott már nyomta, igy ment ki az ivre, ahol ha Alonso nem megy még kiljebb akkor nekimegy... Ha nagyobb lett volna a sebesség különbség akkor össze jött volna simán.

BaliBoy
És egy kanyarban, hogy döntöd el, hogy ki van elõrébb? Aki belül van, vagy aki kívül? Sztem ennél az esetnél nem lehet ilyet megállapítani, mert a kanyarba Alonso ment be gyorsabban, de a kanyarból meg Massa tudott kijönni gyorsabban. (nem véletlen, hogy a versenyzõk a belsõ ívrõl mennek kifelé)

Ezt én nem mondanám hibának...
Kõ kemény volt mind2õ,nekem minkét oldalról tetszett,még akkor is,ha Alfonz nem jött ki jól belõle..

Count Adyn
Másrészt meg malajziában trtöntek után én se vettem volna el a gázt vasárnap, inkább essek ki, minthogy beégjek megint hogy lerajtolnak, ezuttal a poros oldalrol😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

bár Alonsonak szurkolok de itt õ volt hibás. ezt nagyon elkapkodta helyet kellet volna hagyni Massának...Massa kiment a rázókõre ott megállni nem lehet (nem tud fékezni) rácsúszott Alonsora és bang...
ha azonban így sül el a helyzet Alonsot még meg is büntetik:http://www.youtube.com/watch?v=Rp16q688Nzg

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

Count Adyn
Én igazából nemtudom eldönteni többszöri nézésre se...
Ha ez nem a rajt után történik szvsz tuti másképp alakul minden.

Amikor Alonso látta hogy Massa belsõ ívre húzódik tudnia kellett, hogy hiába fordul el elsõnek külsõ íven, nem fogja tudni olyan sebességen tartani a kocsit mint a brazil, ergo nem fognak elférni, ha nem veszi el a gázt valaki. Massa meg úgy volt vele, hogy õ ugyan nem lassít, hamár az élrõl indult😊

😊 Hát igen a biztos..
Tavaly és tavalyelõtt is jobban szerepelt Ralf Trullinál..de mint látom a jó öreg internet ismét kéznél volt..
Látod mig te a statisztikákat bújod,bennem felelevenednek a versenyek....
Szenvedély, hát én azt egyiknél sem látom...

Két oldala van az éremnek,hamár vissztértünk ide..
Massa kemény volt és határozott..(nekem tetszett)
viszont van egy szabály..
Ez régen igy szólt../Ha az elõzni szándékozó autó elsõ tengelye,az elõllévõ hátsó tengelyét elhagyta,el kell engedni!
Ez változott,a SUMI vs Vilnöv összecsapás után a következõre..
/Az elõzni szándékozó aotó elõrbb van,el kell engedni..
Itt pedig ez volt..
Tehát 2 féleképpen lehet értékelni,ezért marad a 3.,hogy versenyszitu volt....

Trullinak van több dobogója ez biztos, de rá nagyon rájárt a rúd.. még ennek ellenére is csak 2-5 pontal tudta elverni Ralf.Ráadásul Trulliban megvan még a szenvedély, meg elõz is õ rendesen, egy rossz szó nem illetheti...
nem tudom mirõl beszélünk

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

hát ezek a spanyolok, húzodjanak félre Alonso elöl? 😊 Ráhúzta a kormányt, Massa meg nem hagyta. Tipikus versenybaleset, nincs olyan hogy csak egyik hibás

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Count Adyn
Spanyol lapoktol nem is várhattunk mást😄

sharpshooter
Sajtó: Massa sportszerûtlen volt

Spanyol Nagydíj - sajtóvisszhang

ANGLIA

Daily Mirror: "Hamilton szárnyalása - Alonso fájdalma. Minden tisztelet Alonsot illeti, de Hamilton teljesítménye szenzációs. Ez az ember két hónappal ezelõtt még egy Formula-1-es versenyen sem vett részt, most pedig a tabella élén ál."

Daily Telegraph: "Hamilton a világ élvonalában. Újabb bejegyzés a rekordok könyvébe."

The Guardian: "Hamilton történelmet írt. Õ a legfiatalabb versenyzõ, aki valaha a tabella élén állt."

OLASZORSZÁG

Corriere dello Sport: "Massa Ferrarival meghódította Spanyolországot. Õ az új trónörökös. Visszaverte Alonso támadását míg Räikkönen kiesett."

Gazzetta dello Sport: "Szuper-Massa: tûz és láng! Felipe Massa csodálatraméltó. Ellenállt Alonsonak Spanyolországban. Kimi peches volt, és ez most a Ferrari ügye."

Tuttosport: "Csodálatraméltó Massa. Méltó utódja Schumachernek. Hamilton áll a bajnokság élén, de Massának vannak a legjobb esélyei."

SPANYOLORSZÁG

As: "Massa tönkretette Alonso versenyét. Fernando Alonso elveszítette a gyõzelmet Felipe Massa sportszerûtlen manõvere miatt. A harmadik hely is értékes."

El Mundo Deportivo: "Alonso a harmadik helyre szorult vissza. Alonsonak keményen kell dolgoznia. A Massa által okozott eset miatt került hátrányba Alonso. A pódium a vigaszdíj."

El Pais: "Alonso túl nagy rizikót vállalt. A merészség miatt nem tudott nyerni."

Marca: "Felipe kikényszeríttette Alonso kicsúszását. Hamilton a történelem legfiatalabb tabella-éllovasa."

Sport: "Felipe Massa megnyerte a versenyt, aminek már az elsõ kanyarban vége volt."

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

ez az amit én szintén másképpen értékelek..
Egy jó versenyzõt tökmind1 mibe ültetnek,hiszen pont attól jó,hogy gyorsan ráérez..
Persze ez most se a Toyotara sem pedig a Hondara nem igaz,mert nem tudhatjuk mennyire is sz@rok..
De hogy mire gondolok, ott van pl E.West a tegnapi supersportban,aki látta nemnagyon kell kommentálni..
Mind a Toyotának mind a Hondának az a fõ problémája,hogy nincs olyan versenyzõjük, aki épiteni is tud.. az még nagyon kevés,hogy a tervezõmérnök megálmod valamit..
És hogy ebben kik voltak a nagyok,az már le sem merem írni...

Punker
<#eljen>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Még mindig a Palikék kommentjeit érzem a hsz-edben..
Ha összevetjük Trullival,mindig is többet alkotot mint õ,tavaly is is elõrébb végzet és dobogon is volt..
Kettejük közül,inkább Trulli nem mutatott még semmit,azon kivül,hogy néhénéha összejött neki egy gyors kör..
Tehát tovabbra sem értem mirõl beszélünk...
És akkor idézem a mestert "HOFI!"
"Tudod anyukám én az éretségin nem buktam meg,csak az ötöshöz,hiányízott még 4 jegy"

Istencsászár
Inkább azt érdemes feszegetni hogy Bari és Button 1 szinten van, eddig sokan Barit leirták, de hamar beilleszkedett, és hozza azokat amit Button, sõt versenyen azt látni hogy elõtte végez vagy ott vannak egymás mögött-elõtt.

szerintem ma már a kutya nem nézi mit alkotott a jordannel Ralf ...
ha átmegy valamelyik csapathoz a nevét és az útbbi 2-3 évet nézik max az F1ben hamar el lehet értéktelenedni...

Istencsászár
Jordanba minden pilóta alkotott valamit, mivel annyira rossz nemvolt mint egy Minardi, de volt benne néha kis potencia, amit a jobb pilóták kihasználtak, pl Ralf vagy Fisico.

Ezzel az erõvel Barrit és Buttont is kirugathattyuk az F1 -bõl..
És akkor ehez hozzateszem,hogy hányan mondták ebbe a topicba,hogy Barri jobb mint Sumi,csak nem nyerhet..
És akkor mond azt,hogy ne álljon fel a nemlétezõ szõr a hátamon...

Tudod én világéletemben azannal hoztam meg a döntésemet,akár mirõl is volt szó,sokszor persze téveset,de az alapszabály mindig az volt,hogy az elsõ megérzés és ez nem csak versenyzõi koromban volt igy az élet minden területén,még feleséget is igy választottam 20 évvel ezelõtt..
De Ralfra visszatérve , én nem a BMW-s korszakáról beszélek,hanem még elõtte a Jordenesrõl..
És ha már a tavalyi évet hoztad fel,hogy is volt az évvégi összesités Trulli és közte?

Istencsászár
Ne dühödj fel, és ne irj olyat amit késõbb vissza vonnál😊 ( vagy várj pár percet ^^ )

DC a Mekinél temetve lett, mert a nagy Kimi elverte, ott Monty is temetve lett, habár kiválóan teljesített amikor tudott, hagyták, vagy nem keveredett balhéba.
Sokan látták Ralfot a BMW-nél nyerni és az élmezõnnyel menni, de nem volt olyan kimagasló pilóta, de egy jó csapatban volt, jókor.
Vannak akik csak 1 embernek drukkolnak 1 csapatnak, a többinek nem. A Red Bull drukkerek is Webber sikereit várták a tavlyi év után ahol habár DC dobogó szerzett de egy elég lassú konstrukcióval mentek és nem voltak sikeresek, nem ugy mint 2005ben. Idén már elsõ futam után temették, hogy Sumi elment akkor õis, mit keres itt... hát az elmult 2 futamon megtudta mindeki mit keres itt, pedig az autó még nem a legjobb. És akkor nézzük a Toyotát, Trulli jóvol jobb eredményeket szállít, Ralf pedig nem, pedig ha csak az RB-hez mérjük akkor Ralf egy sokkal jobb autóban ül. Ralf már nemfog nyerni, és túl sokra tartják, túl jól tartják el ( fizetése ). A Toyotának egy fiatal pilóta kell. Trullinak pedig még van 1-2 éve, mivel a tapasztalat kell oda, és az uj csapattársát valakihez kell mérni, de ettõl függetlenül ralf még mehet más csapathoz, de sok ifjonc pályázik a helyekre.

Az a fõ probléma,ti mindent rögtön személyeskedédként és lekezelõ stilusként kezeltek,ha mondok valamit...
Pedig ez messze nem igy van,csupán egy pillanat alatt feldûhit,mikor egy adott pillanatnyi tömegvéleménnyel érckednek...
coulthardot is hányszor eltemette már itt számolattlan mennyiségû ember,most meg megy a nagy éltetés...
Ralf nemkem se szimpi,sosem volt az,az árnyéka a báttyának mindig ezt mondtam,de ez messze nem azt jelenti,hogy egy fakezû balfék..
Én láttam õtt versenyezni, küzdeni és mutatott szép dolgokat,mégha olyan szürke is mostanában,fõleg az igazi okát nem is ismerhetjük..
Arra leszek kiványcsi,ha Kimi az év 2. felére sem hozza majd az eredményeket,akkor it mindenki majd fakezûként kezli és eltanácsolja az F1-bõl..
Nekem az nemtetszik itt és emelem fel miatta a hangom,mégha sértõnek is tünik (pedig nem annak szánom)hogy javarészt az aktuális divat szerint jönnek a hozzászólások...
Amire viszont egybõl rávetõdõm,mikor is olyan valaki analizál egy versenyzõt,akinek fogalma sincs az elõzményekrõl..
És akkor itt jön az,hogy hát de én megnéztem az interneten és máris emelkedik a vérnyomásom..Mert a külömbség kb annyi,mint TV-ben látni egy gyönyörû nõt,vagy az ágyamban hemperegni...
Ja és Dav1d! igaz én csak majd 30 éve figyelem a Forma 1 et,apád meg lehet a születésekor is jelen volt,ez ügyben ezt nézd el nekem...
És ha visszaolvasnátok az elmúlt 3 év hsz-eit,itt sokan sírva fakadnának..
Természetesen legyen meg mindenkinek a véleménye,de azt tudja megmagyarázni és tartson is ki mellette,vagy ismerje be,hogy tévedett..
Én igy tartom normálisnak.....de lehet már ez sem divat

b-type
Majd vívják ha akarják 😊
Ez kb. olyan tegnap benéztem Punker hozszólását, egyfelõl vmiért a 99-t 89-nek néztem, másfelõl az elõzést elõzgetésnek olvastam.
Gondoltam hogy javítok de Punker-nek sem volt fontos rámszólni, hogy mit hordok össze hevet-havat, így aztán ennyiben maradt. 😊)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

persze õ dolguk, csak zavar amikor így beszél valaki egy ilyen marhafontos vitában...

b-type
Nem felelhetek. 😊
Egyfelõl törekszem arra hogy a hangnem rendben legyen, másfelõl rólam általában lepereg ha velem nem megfelelõen beszélnek.
Ez még személyes találkozásnál is sokszor így van, ott van kivétel ahol érdekem van (pénz, vagy érzelmi..stb). Ott viszont rugalmasságom kb. betonsiló.

Szal ez Gábor és Dav1d dolga.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Count Adyn
Azzal egyetértek, hogy nem a legjobb a pontozás, a régi tán jobb volna, viszont teccik az állás, még ha kimi bejött volna tergnap 3.iknak akkor teljesen elégedett lennék😊

Istencsászár
Na elindult a sírás...És ha nem nyert... atom stabilan hozta a dolgokat, ahogy Massa nem pl Ausztráliába. Meg ezen mi a bonyolult? -.-

b-type
huh...kicsit erõsre sikeredett a kávé 😊)