182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Harry Seldon #74811 Igen, pláne, hogy évek óta Kiminek drukkolok. :D Hát ez marhára mellément barátom. :D
A logikus következtetéseimet pedig már leírtam, és eddig nem olvastam olyan ellenérvet, amelyik azt megsemmisíthette volna. Szemüvegre pedig nincs szükségem, nincs is nekem olyan...
Kivételezett Ferrari. :D Az eszem megáll. Gondolom az a nagy kivételezés, hogy Hamiltont minden mocskos húzásáért megbüntették. :D Ugye tudod, hogy ezek bizonyíthatatlan, elmebeteg összeesküvés-elmélet csupán és mint ilyenek, bizonyítatlanságuk okán a tények és érvek között semmi helyük? :) -
Róluk bizonyosodott be és pont! Nincs min vitatkozni. -
Hivatalosan Hamilton a világbajnok, törődjetek bele! Ez van. Nekem sem a szívem csücske és még mindig nem tértem magamhoz a tegnapiak miatt, de attól még jövőre az ő autóján lesz az 1-es szám. -
szánalmas illúzió?? :DDD
Mire nem adott a McLaren mozgásteret??! Vazze ehez elég neki kikötni hogy Hamilton-t nem előzheti meg semmi esetben. ...és slussz-passz.
ennyi.
Nem kell túlbonyolítani neki, ezzel az autóval a 4. hely elvárható a tabella-n.
Nem pedig a 7. -
édes istenem...mennyi baromság :) -
Piko888 #74806 Ideje levenned a szemellenzőt és logikusan végignézned az egész évadot és rájössz hogy a Ferrarival kivételeztek, bár gondolom te nálad az nem számít, hanem csak azt nézed amivel Massat tudod isteniteni. -
Harry Seldon #74805 Nem csak kémkedtek, loptak is. Lopott technológiával, tudásanyaggal csináltak végig egy fél szezont. Alonso telefonon és e-mailban kérte le bizonyos pályáknál a Ferrarik beállításainak tervezetét a főmérnökétől.
Meg lehet próbálni kisebbíteni ezt a hatalmas mocskosságot, de attól még hatalmas mocskosság marad, ami okán legalább egy évre el kellett volna távolítani ezt a csapatot a mezőnyből.
A többi csapat is kémkedik? Bizonyísd. Egyetlen más ügyben sem nyert bizonyítást ez a vádaskodás, ellenben a meki esetében ez tökéletesen bebizonyosodott. -
A McLaren tavaly kényszerhelyzetben volt, mert az ne gondoljuk, hogy csak a McLaren kémkedik, vagy fogad el olyan információkat amiket nem lenne szabad.
Őket megfogták, és aztán már nagyon nehéz öszintének lenni, pláne ha éppenséggel csapaton belül is áll a bál...Az FIA szerdán nyilvánosságra hozta a kémügy tárgyalásainak jegyzőkönyveit, amelyekből kiderül: Fernando Alonso nincs beszélő viszonyban Ron Dennisszel, mióta a Hungaroringen megfenyegette főnökét a McLaren beárulásával..
Nem volt ez a dolog ilyen egyszerű. Kétségkivűl sz×rul jöttek ki belöle, pláne RD, de a kémkedés az nem az a dolog amire felhúzott szemöldökkel reagálnak az F1-s csapatok, hogy az mi is az és hogyan kell csinálni. -
Harry Seldon #74803 Szerintem nem az volt a cél, hogy ennyire alávágjanak, de Kova nyílván alulteljesített, ez pedig a nehezebb autóval együtt nem túl előnyös csomaggá változott. -
madmanic #74802 ok.. -
Harry Seldon #74801 Nehogy tudomásul vedd, hogy maga a csapat nem adott neki egyenlő mozgásteret, mert az túl kényelmetlen lenne a szánalmas illúzióid számára. -
Harry Seldon #74800 A biztos 5. hely éppen csak meglett. Egy világbajnoki tétért menő futamon számító módón elkerülve a versenyeket csak úgy ballagni az én olvasatombna szimpla számítás és gyávaság.
Nem a papírvb hibája, ha hibáznak a Ferraris szerelők, de szépen profitált belőle. Többet, mint Massa az ő elmebeteg mozdulataiból, tehát ha teoretikus módon kiegyenlítjük a számlát, akkor Massa a VB. Magyarul Hamilton mákvb. Több szempontból is. (Eleve, hogy a csaló csapat elindulhatott az idényben, egy hatalmas mák...)
És megint ez a FIA Hamilton ellen van duma. Nevetséges. Próbáld meg tudatosítani azt a tényt, hogy ha a FIA előre eldöntötten azt akarja, hogy márpedig X pilóta/csapat ne legyen világbajnok, akkor azt el is intézi, mivel megfelelő hatalma van hozzá. Vagy ez most hogy működött? Hamilton lenyomta a FIA-t is? :D :D :D Lassan már ő lesz az új Herkules, aki az istenek ellen is hadat visel. :D Ha egy ilyen szervezet keresztbe akar tenni valakinek, akkor keresztbe is fog tenni és nem hagyja félbe a dolgot. Ennyit erről, meg a idióta összeesküvés elméletekről.
Szerintem a FIA áll a WTC mögött is... :D
Az általad boncolgatott Massa-Kimi hibák egyike sem ér fel a papírvilágbajnok egyetlen szánalmasan amatőr megmozdulásával, hát még az összessel.
Elfogadni meg csak a tényeket tudom, azok pedig világosan mutatják, hogy ez egy művb cím. Massa a valódi világbajnok, kész, ennyi.
-
Egy picit had fordítsam át az első mondatodat:
A becsület, a fair küzdelem elvárható egy milliós költségvetéssel bíró, sok-sok éves múltra visszatekint, és a Világbajnokságra esélyes csapatnál.
Tehát nálam tavaly eljátszották a becsületüket. Én innen már nem lepődnék meg egy ilyenen.
De egyébként félre értesz. Én nem jelentem ki, hogy beáldozták. Lehet, hogy tényleg Kovi volt a béna. Én csak azt mondom, hogy eltudnám képzelni azt a lehetőséget is. -
Kovalainen másképp gondolja :D -
Harry Seldon #74797 Gondolom, értelmes ellenérvek helyett ez a "nem tudtál aludni", meg "menj, kezeltesd magad" jelenti nálad a szellemi teljesítmény csúcsát.
Esetleg tanuld meg észrevenni a kis kedvenced eszméletlen hiba- patkányság- és szerencsesorozatát, ahelyett, hogy megdönthetetlen tényekkel próbálsz szembe menni. -
A logika elvárható egy milliós költségvetéssel bíró, sok-sok éves múltra visszatekint, és a Világbajnokságra esélyes csapatnál.
Kovalainen-t nem beáldozták, mert nem is kellett...ez a szereplése is mint az év közben jónéhány, teljesen felejthető volt. Mi értelme beáldozni mindkét Bmw-vel szemben, és Alonso-val szemben...sőt ha van még pár futam még Vettel is elveri a Torro Rosso-val.
Ez nem eredmény, teljesen mindegy, hogy Hamilton-nal szemben egyszer kapott kedvező qual lehetőséget (pláne mikor Massa-val szemben vagy 4 alkalommal egálban volt).
Itt annak kellene következni, hogy Kovalainen-nel szerződést bontanak. -
A barátod nem tudom mit nézett :D
Ekkor pl biztos kiment a konyhába sörért:
http://www.youtube.com/watch?v=HUeqylGWjq8&feature=related -
A logikát ne rajtam kérd számon, hanem a mekit inerjúvold ez ügyben, hogy beáldozták-e ennyire. Én csak annyit mondok, hogy el tudom képzelni. -
ShaiHulud #74793 jo csak te az egyeni "erdemek" kozott soroltad fel, kontrazva a hamilton-i raikonnenbe valo belemenesre. -
G_ArchAngel #74792 "Timo Glock az események középpontjába került az évad utolsó versenyén. A Toyota versenyzője nem cserélt gumit az utolsó tíz körre, így a bajnoki esélyesek között autózott. Míg eleinte előnyt hozott a döntés, az utolsó körben több pozíciót visszaesett, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is elhaladt mellette.
Felipe Massa már a bajnoki címét ünnepelte, amikor Hamilton lehagyta Glockot, és ezzel bajnok lett. "Nem tudtam, hogy az előzéssel Lewis lesz a bajnok. A saját versenyemre koncentráltam, és nem gondoltam arra, hogy ez bármi szerepet is játszik a bajnoki küzdelemben."
"Nem is emlékszem arra, hogy Hamilton hol hagyott le. Összesen négyen mentek el mellettem, voltak köztük lekörözött pilóták is. Mindenkit biztosíthatok arról, hogy nem adtam át a helyet Lewis Hamiltonnak. Ebben a helyzetben nem gondoltam a bajnoki csatára. Az autóm irányíthatatlan volt a gumik miatt." – jelentette ki a Toyota versenyzője, aki nem akart beleszólni a küzdelembe.
"Sajnálom Felipét, de remélem megérti, hogy a verseny végén már semmit sem tehettem. Sajnálom, mert Felipe előtte is peches volt a sok technikai hibával. Nem lehet egyszerű, ha az utolsó métereken csúszik ki a cím kezedből.""
formula.hu -
madmanic #74791 persze. de egy csapat áll gyártó+szerelők+pilóta.
ha ezek közül valaki hibázik, ugranak a pontok, vagy adott esetben az egyéni vb -
ShaiHulud #74790 " Szerelők elütése a boxban, tankcső autóztatás"
ez a ferrari hibaja nem massae. -
A zegy dolog, hogy bármit el tudsz képzelni, de logika csak kell legyen benne nem?
Mert Kovalainen 7. helyében semmi logika nincs. Semmi olyan pozítívum ami miatt megéri megtartani...ez nem hátvéd szerep, ennyi erővel egszemélyes csapatot kell indítani.
Kimi még eze a futamon is tudott pontot rabolni, ahol neki kockáztatni sem volt szabad. -
Szvsz. a tavalyi év ismeretében én speciel bármit el tudok képzelni róluk. -
ShaiHulud #74787 ezt nem tagadja senki, hogy hamiltont tolta a mclaren, de hogy ettol miert csak 7. lett kova? ez a kerdes. 2 lehetoseg van:
1, mclaren csapat lemondva a konstruktori vb cimrol direkt szanaszet szopatta kovalainent, hogy magatol hagyja ott a csapatot.
2, kovalainen kepessegei nem tul nivosak a f1 mezonyben.
lehet valasztani. -
G_ArchAngel #74786 Az osszeeskuves elmelet gyartoknak:
Glock 4.-rol a 6. helyre esett vissza, Vettel is konnyeden elment elotte, elobb, mint Hamilton - lehet ujragondolni a hulyesegeket, bar ez az SG forumozoinak nem erossege... -
ShaiHulud #74785 tehat a mclaren direkt kibaszott kova-val, hogy lemaradhassanak a konstruktori vb cimrol? -
mike369 #74784 ezen szerintem felesleges agyalni.
glock az eső miatt és annak kezdetétől folyamatosan kezdett lassulni (illetve lassítani, hogy ne csússzon ki). ha kimegy kerékcserére, akkor nem lassul, viszont akkor eleve hamiltonék mögé ment volna vissza. -
mike369 #74783 két olyan pilótáról van szó, akik közül bármelyik megérdemelte volna a címet.
mindkettőnek voltak hibái és nagy pillanatai ebben az évben. massa több futamot nyert, hamilton egyenletesebb teljesítményt nyújtott.
viszont szerintem mindketten a tőlük telhető maximumot hozták, és egyikük se érdemli meg, hogy kétségbe vonják a tehetségét, vagy kvázi csalónak állítsák be bármilyen okból... szerintem...
egy dolog miatt nagyon sajnáltam viszont massát és a ferrarit: hogy elkezdtek ünnepelni, mert nem gondolták, hogy bármi közbejöhet már. annál, hogy ebből az állapotból kell "visszazuhanni" nem sok kegyetlenebb dolgot tudok elképzelni -
Kovalainen örüljön hogy van szerződése...ennyire gyatra szereplést nyújtani egy évben, és kapni még egy esélyt nagyon nem kerek.
Hamilton-nak óriási grat
mert behúzta a VB-t egy olyan autóval amivel a csapattársa feleannyi pontot szerzett, és a 7. helyen végzett.
-
madmanic #74781 "az idény utolsó futamán csak az nem alázta meg, aki nem akarta, úgy, hogy a hétvégén végig egy középszerű teljesítményt nyújtott, úgy, hogy egy fiatal német aspiráns megmutatta neki két körön belül hogyan kell agyonverni a beképzelt művilágbajnokot"
Valószínűbbnek tartom, hogy baromira nem maxon ment a második hétvégés motor a mekiben... A biztos 5. helyre mentek, sztem ez világos mindenkinek.
"Adott egy csapat, amely mindent megérdemel, csak nem világbajnoki címet, hiszen kritikán aluli teljesítményükkel, iszonyatosan rossz improvizációs, alkalmazkodó képességeikkel erre egyáltalán nem érdemesek."
Ez csapatverseny is... Szvsz nem a (Világbajnok!!) Hamilton hibája, h bénáznak a fiat szerelők...
"A McLaren érdemelné a konstruktőri címet – már ha ezúttal képesek voltak saját autót alkotni, és nem egy Scuderia-klónnal versenyeztek idén is a FIA kegyelméből, akik roppant enyhe ítéletének köszönhető, hogy a csapat egyáltalán színre léphetett 2008-ban…"
Apa keezdőőődíík! FIA kegyelméből?? Nyihihi! Ha figyelted a (Ferrari International Assistance) idei döntéseit, sztem belátnád, hogy Hamiltonnak már futamokkal ezelőtt megvolt a VB cím... PL. Burdé kiszorításáért miért is nem járt most bünti...?
"A Világbajnok idei érdemei közé tartozik a Bahreini nagydíjon Alonso letarolása hátulról, Kanadában Raikkonen letarolása a bokszutcában, "
Továbbá: Kimi-Force india, Massa-Hamilton, ( amit nem is értettem, egy másik hszedben hogy MAssanak nem hagyott helyet Hamilton?? Megelőzte, szabályosan, övé volt a pozíció, maszatka meg nekiment.. Nem véletlen kapott büntit) Szerelők elütése a boxban, tankcső autóztatás stb.
"De a Cím nem őt illeti, hanem olyasvalakit, aki hiába emeli kezeit győzedelmesen az ég felé, épp oda, az Égieknek és nem saját magának tartozik hálával és köszönettel."
Valóban.. Haminak semmi köze hozzá.. Sőt! Ott sem volt...
"meg a csapatának, akik egy egész évben hibátlanul működő, ráadásul ütőképes konstrukciót tudtak alá tenni,"
Pontosan! A technikai sportok már csak ilyenek!
De inkább fogadd el, hogy HAmilton lett a VB, jövőre lehet újra próbálkozni, ahhelyett, h regényeket írogatsz.. -
Egy olyan valakivel vitatkozol aki szerint ha egy pilóta kvalitását vizsgáljuk, mindegy, hogy a pilóta miért nulláz. Tehát nála mindegy, hogy valaki a saját bénasága vagy műszaki okok miatt nulláz. Saját magát teszi nevetségessé.
#74032 -> #74034 -> #74036 -> #74037
Ehhez többet nem is kell hozzátenni. -
vége van! 
most 4 hónap szünet...! ááááá
-
Úgyisvan!! 

-
-
El Protector #74776 No comment, veszíteni tudni kell... Mint pl. Massa, aki kurva szimpatikusan nyilatkozott. Nem fogta a külső körülményekre, elismerte, hogy Hamilton megérdemelten lett vb. -
Minden elismerésem. Kitűnő írás, a szívemből beszélsz. Csak azt nem értem, hogy sokan miért nem látják így. 

-
El Protector #74774 szerintem nem kell elméleteket gyártani. Nem csak Glock lassult le, rajta kívül még Trulli volt száraz gumikon az egész mezőnyben, aki egy tizeddel ment rosszabbat Glock idejénél. Ha fél perccel később kezd esni a végén a nagy eső, akkor persze ez lényegtelen lenne, de így nem az :) -
Mivan nemtudtál aludni? :D Tudok egy jó dokit, pár kezelés, és utána könnyebb lesz feldolgozni az ilyen traumákat :) Tanulj már meg veszteni, mert picit nevetséges vagy. Jövőre majd bizonyíthat újra a Ferrari, és talán Massa is (bár szerintem ez volt az egyetlen és utolsó esélye a VB címre szegénynek ) Hamiltonnak drukkoltam, de komolyan mondom sajnáltam nagyon Massát. Mert hihetetlen, hogy mit művelt ezen a versenyen. -
Harry Seldon #74772 A gond az, hogy Massa hibáit önmagában kezeled. Próbáld meg összehasonlítani Hamilton idei húzásaival, azokhoz képest mindezek semmiségek.
Ezt a FIA összeesküvést a Ferrari előnyére dolgot meg felejtsétek már el. Ha a FIA ennyire tolná a Ferrarit, akkor
1. A meki idén igazság szerint nem s indulhatott volna egyeten versenyen sem
2. A Ferrari ne fenyegetőzne pont a FIA-nak, hogy kiszáll a sportágból.
Hamiltonnak aljas húzásai voltak, Massa néha bénázott csak, Silverstoneban pedig a brazil tényleg nem volt formában, mindenkivel megeshet. Most azonban mindenkit alázott, Hamiltont is, akit még hárman, köztük egy Vettel is ronggyá alázott.
Lehet itt ütköztetni a dolgokat, de Hamilton leggyépésebb mozdulatát - bokszutcai ütközés -, semmivel nem lehet relatívizálni. Ahogyan az unfair húzásait és undorító természetét sem.
Az oltasz és leugatsz pedig úgy helyes, ahogy most leírtam, irány a suli, van még mit tanulnod.