182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Tök csunyák lesznek:(
-
Jah igaz,jogos.Fasza túlkormányzottak lesznek jövőre a kocsik.Hátul kisszárny,elöl nagy:) -
sztem BMW mivel német gyárakról beszél és több német gyártó nincs csak a merci de az meg harcban van... -
Másodikat kitől idézed? -
SzocsA #75206 "Az elkövetkezendő esztendőben jelentős változtatások lesznek a Formula-1-ben. Az új aerodinamikai előírások miatt az autók teljesen másképp néznek majd ki. Az első légterelő sokkal szélesebb lesz, a hátsó szárny keskenyebb és magasabban kerül elhelyezésre. Az oldaldobozokon nem lesznek kisegítő szárnyak. Visszatérnek a bordázatlan abroncsok is és érkezik a KERS, a kinetikus energia visszanyerő rendszer. Ehhez nemcsak a technikai szakembereknek, de a versenyzőknek is alkalmazkodniuk kell."
"Elképzelhető, hogy emiatt megváltoznak az erőviszonyok. Münchenben és Hinwilben már hónapok óta gőzerővel folynak a munkálatok. Eddig minden a tervek szerint halad. Január 20-án a pályára is kigördül az új autónk, amelyet a márciusi szezonkezdésig több alkalommal tesztelünk. Nagy céljaink vannak, szeretnénk harcba szállni a bajnok cím megszerzéséért." -
SzocsA #75205 A World Motor Sport Council szerdán Párizsban ülésezett, ahol több fontos kérdésben is döntést hoztak.
Az egyik várható döntés az volt, hogy egy Formula-1-es motornak a 2009-es esztendőtől kettő helyett három hétvégén kell szolgálnia a versenyzőt.
Mivel az idei esztendőben több alkalommal vitatható volt a versenybírók döntése, a WMSC úgy határozott, hogy a büntetések indoklását közzé kell tenni az FIA és a FOM hivatalos honlapján is, hogy az minden érdeklődő számára elérhető legyen. Ez a közvetítés során nem sugárzott videofelvételekre is vonatkozik, ha az bizonyítékként szolgál.
A szövetség egy új visszajátszó rendszerrel segíti a versenybírók munkáját, hogy még a futam alatt dönteni tudjanak az adott szituációról.
A versenybírók kilétéről is többet lehet majd tudni, és hivatalossá teszik a rövid életrajzukat. A nemzeti autósport szövetségek bíró-tanoncokat neveznek ki, akik megfigyelőként vesznek részt a versenyeken. Csak ez után kaphatnak versenybírói engedélyt.
A versenybíróságot két nemzetközi és egy nemzeti bíró alkotja. Lehetőség van arra is, hogy a felügyelők között korábbi versenyzők foglaljanak helyet.
Döntést hoztak a versenynaptár módosításáról is, amelynek értelmében a jövő évi bajnokság tizenhét futamból áll majd.
Versenynaptár
2009 FIA Formula One World Championship
Március 29. - Ausztrália
Április 5. - Malajzia
Április 19. - Kína
Április 26. - Bahrein
Május 10. - Spanyolország
Május 24. - Monaco
Június 7. - Törökország
Június 21. - Anglia
Július 12. - Németország
Július 26. - Magyarország
Augusztus 23. - Európa - Valencia
Augusztus 30. - Belgium
Szeptember 13. - Olaszország
Szeptember 27. - Szingapúr
Október 4. - Japán
Október 18. - Brazília
November 1. - Abu Dhabi
Az Ausztrál és a Maláj Nagydíj helyi idő szerint 17 órakor kezdődik, a Szingapúr Nagydíj 20 órakor, míg a japán futam 15 órakor.
-
November 1. - Abu Dhabi Arab emirátusok?:S:S nem vagyok benne biztos kérdem -
aha akkor lehet tudnád miért irtam ugy azt amit irtam. Ha nektek jogotok van nyomi Hamiltonozni és nyomi csaló mclarenezni akkor nekem ehhez mérnincs jogom? Én akkr reagáltam valamire. És ha visszaolvastál volna tudhatnád hogy Kimi drukker vagyok aki asszem Ferráris nomeg Alonso drukker.
No mindegy erre a hsz-re nem kell reagálnod, legalább mért nyugodt a hangulat, nem kell a flém megint. -
vissza szoktam olvasni... -
JAja énis remélem hogy lesz esélye. Nála nagyon látványos volt hogy ő jó pilota és nem az autónak köszönheti csak a vb cimeit. LE a kalappal. -
Te ez nagyon vicces volt. Látom te is csak idejössz és beleolvasol valmibe és ugatsz. Ügyes vagy:) -
madmanic #75199 off:
a hiába semilyen j nem kell, pláne ly
Mad ma genya
ON -
Teljessen igazad van.Most már mind1 elkell fogadni hogy Hamiltont lett vb-s de szerintem jövöre már a Renault is küszdeni fog a vb-cimre Alonso nagyon feltudja hozni a Renaultot.Nem hilyába lett vele világ bajnok...De remélem azért ferráris gyözelem lesz! -
Ha ilyen csini lesz, mint a brazil (remélem a menyasszonyom nem olvassa el ezt) akkor nem olyan nagy baj.
Amúgy remélem jövőre új lányok kerülnek a banerba. -
Én is úgy tudom, hogy Kanadának még van esélye. -
Meg a pálya is vizes volt. Így nehezebb a féktávot kitalálni és könnyebben csúszik meg az autó is, tehát elnézőbbek a bírok mint száraz pályán. -
Úgy volt, hogy Kanada még visszakerülhet, szóval ez még nem a végleges, ugye? -
Elég sokáig fogjuk nézni az ausztrál lányt :/ -
Versenynaptár
2009 FIA Formula One World Championship
Március 29. - Ausztrália
Április 5. - Malajzia
Április 19. - Kína
Április 26. - Bahrein
Május 10. - Spanyolország
Május 24. - Monaco
Június 7. - Törökország
Június 21. - Anglia
Július 12. - Németország
Július 26. - Magyarország
Augusztus 23. - Európa - Valencia
Augusztus 30. - Belgium
Szeptember 13. - Olaszország
Szeptember 27. - Szingapúr
Október 4. - Japán
Október 18. - Brazília
November 1. - Abu Dhabi -
madmanic #75191 
-
Jövőre szerintem is Alonso lesz a világbajnok:)
Trullit meg azért nem büntették szerintem, mert egyrészt nem Hamilton volt, másrészt 1-1-ben mentek, nem úgy, mint a rajtnál, ahol a két Mclaren több autót is akadályozott a tovahaladásban:)
-
"nyomi ferrari" miről beszélsz? toszna meg téged 1 talicska Lajos hamilton 

-
Azért van különbség műszaki hiba és "megbüntetjük, hogy izgibb legyen a vébé" között. -
G_ArchAngel #75187 (jovore, az uj szabalyoknak koszonhetoen szinte uj autokat kell epiteni - aki 2009-ben meg csalassal vadolja a McLaren-t, az igeny szerint tekerje szorosra az 500 oldalas dokumentaciot, majd mindenfele sikosito nelkul helyezze fel onmaganak...) -
HUmanHunter #75186 Hosszú találgatássorozat ért véget szerdán délután, amikor a Renault csapat bejelentette, hogy Fernando Alonso a 2009-es és 2010-es évadra aláírt a francia gárdával. Mellette pedig a következő évre nem kis meglepetésként az ifjú Nelson Piquet versenyezhet majd, akinek a csapat újabb bizalmat szavazott.
"Örülünk, hogy mind Fernando, mind Nelson szerződését megerősítettük a következő évadra" - mondta Flavio Briatore, a francia csapat vezetője. "Kettejük képviseli a fiatalság és tapasztalat tökéletes kombinációját az ING Renault F1-es csapat számára. Fernando két éves szerződéshosszabbítása megerősítette a bizalmat, amit a csapat iránt táplál, és mi örülünk, hogy folytathatjuk a közös munkát. Az idei nehéz szezon alatt is rendkívüli értéket képviselt, és irányátásával, valamint tehetségével, mellyel összehangolta a csapat kemény munkáját és célját, képes volt a jelenlegi teljesítmény elérésére, ezzel pedig visszahozta az ING Renault F1-es csapatot a Forma-1 legjobb csapatai közé."
formula.hu csak hogy teljes cikk legyen ;) -
az idény végére feljavult a kocsi, szerintem jövőre már nem lesz gond és ismét Alonso lesz a bajnok!
-
Én nem bánom de versenyképes talicskát rakjanak alájuk... -
ha olyan kocsit tesznek alá ami egy körön két kört ver a többiekre és nem romlik el akkor is.
...illetve, ha olyat ami viszont egy körön két kört veszít a többiekkel akkor pontot sem szerez egész évben.
Az hogy Massa nagyon összeszedett, és a kevésbé összeszedett verseynzésével ennyi pontot tudott szerezni, az lehet annak is az eredménye, hogy a csapat közel állt a saját és a motorja teljesítményének határához...és néha túl is lépett rajta. -
Tresh #75182 "ha"... ennyi erővel ha Massa kocsija nem füstöl el, és a tankolását nem basszák el, akkor ő lenne a vb... -
Tresh #75181 "Amit te látsz valahogy, attól még nem biztos, hogy az tény is" -
akkor szentem Alonso lemondott a ferráris álmáról. -
HIVATALOS : Alonso két évre aláírt a Renault csapathoz + kis Piquet kapott még egy év bizalmat! -
vass17 #75178 
a flémet ideje lenne befejezni..
-
Szomorú rád nézve, hogy erre csak ennyit tudsz írni.
-
megy a puncsozás keményen massza részéről -
Itt a lényeg, kár tovább hülyeségeken vitatkozni.
-
vass17 #75174
-
Massa: Lewis Hamilton méltó a bajnoki címre
Felipe Massa igazi sportemberként viselkedett a bajnoki kudarc után, és gratulált legyőzőjének, Lewis Hamiltonnak.
A Ferrari versenyzője a Gazetta dello Sport-nak elmondta, hogy szívesen találkozna Lewis Hamiltonnal és édesapjával, hogy elmondja nekik, megérdemelten nyertek.
"Megnéztem a felvételeket. Lewis utolsó köre drámai volt. Folyamatosan blokkoltak a kerekei, amikor megpróbált felzárkózni."
A futam nem várt főszereplője, Timo Glock még Interlagosban elmondta, hogy "remélem Felipe tudja, hogy nem szándékosan engedtem el Lewist."
Massa megértő volt. "Tudom, hogy nem direkt tette." -
Most komolyan jövő évig ez fog menni?
Tegyük már túl magunkat rajta, ez van és kész, minek kell újra és újra és újra elkezdeni a balhézást?
Kicsit nézzen már mindenki magába... -
te már csak tudod :)