182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nincs értelme megtartani egy versenyzőt aki menni akar, ezt tudja a csapat is. :)
Amennyiben még is belekényszerítik, akkor rögtön már a következő szerződésén kezd dolgozni a menedzsere vagy ő maga, és sok köszönet nem lesz a közös munkában.
Viszont egy kivásárlás nem kis pénz, mert mindazonáltal hogy nem kifizetődő egy elégtelen versenyzőt versenyeztetni, azért a csapat élhet a jogával....és az mindkét félnek hasztalan idő. -
Hát amit idén csinált Vettel,azt semmiképp sem nevezném makkolásnak. -
G_ArchAngel #75248 Vettelnek olyan szerzodese van, hogy a BMW sem tudta visszaszerezni a Red Bulltol - az Alonso-fele ugybol tanultak az ugyvedek is. Mindig van egy osszeg, amiert kilehet vasarolni vkit, legfeljebb el kell adni a Paragont hozza:-)
Vettel ugyes srac, bemakolt par jo eredmenyt, raadasul a csapattarsanak, ha nincs technikai gondja, akkor mas intezi el (FIA, Trulli...). Egyelore nekem nem mutatott tobbet, mint Rosberg, aki szerintem messze a legtobbet adja az autojahoz, ami mar csak a neveben szamit "nagynak"... -
Vettel helyében én maradnék a Ferrarinál;) Csak ha lehet,akkor a másiknál,tudjátok,amelyik vörösebb. -
senki nincs kötve. Egyenlőre a McLaren és a Ferrari jobb ajánlat Vettel-nek mint a Bmw, a jövő évi Red Bull-tól nem beszélve.
Vettel-t bekiínálják, Vettel elmegy..Bmw perel, McLaren kifizeti a lelépési díjjat...illetve az egész hercehurcát mellőzendő megegyeznek az összegben.
Az hogy ez még nem történt meg az feltehetően egy dolognak köszönhető, Vettel-t egyenlőre egy csapat sem akarja kivásárolni (mármint akihez menne is).
Amennyiben pl. a Bmw-nek nem sikerül a jövő év, akkor sztem a Red Bull is bekínálja Vettel-t...pénz van ott is.
Itt már nem a pénz számít, hanaem hogy mit akar a versenyző ha bekínálják egy szerződéssel. -
Jó azért a szerződés az egy dolog, Alonsonak is volt a mekivel aztán mégse maradt ott:) -
Reméljük! Azért bennem még él a közelmúltból egy kis csapatban zseniálisat alkotó figura, bizonyos Jean Alesi neve, aki ahogy bekerült a Ferrariba, mintha elfelejtett volna vezetni. :( -
G_ArchAngel #75243 Lehet rosszul emlekszem, de Vettel nem szabad jatekos, hanem a BMW adta kolcson, tehat ha lejar a Red-Bull szerzodes, akkor a Ferrari es McLaren maximum a Telapoval almodhat, a kis nemettel nemigen..., es Quick Nick-nek is addig a napig fog tartani a BMW-s szerzodese... -
A jelenlegi helyzetben én bekínálnám Vettel-t egy kivásárlással a Red Bull-tól, a Renault, a Bmw, a McLaren és a Ferrari helyében is.
A McLaren-FErrari nem látszik indokoltnak, de még mindig jobb valaki sokat igérő versenyzőt a magadénak tudni, mint ha az ellenfél viszi el.
Elvileg a Ferrari versenyzőpárosa jóval erősebb mint a McLaren párosa...köszönhetően Kovalainen-nek, viszont azt mindenki sejti, hogy ne, feltétlen lenne jó húzás Vettel-t és Hamilton-t összeereszteni.
...viszont kellő belső szabályokkal ezt is meg lehetne húzni:
Én élvezném a Vettel-Hamilton párosítást. :) -
Valahogy úgy, de ahhoz egy versenyképes autó is kéne jövőre, hogy töretlenül tudjon fejlődni.
Mondjuk szerintem a Ferrarinál is lesz neki hely. :) -
Vettel akkor járna a legjobban,ha még 2 évet fejlődne az RB-nél,aztán mehetne pl BMW-be Heidfeld helyére,vagy...Kova helyére 2010-ben
-
Ez tény, de Hamilton-nak megvolt a háttere, hogy bizonyítson, míg belegondolva Vettel-nek nem. Vettel ennek ellenére mégis bizonyította, hogy nagy pilóta lesz belőle. -
a jelenlegi "VILÁGBAJNOK" valahogy többet letett már az asztalra mint Vettel,SZERINTEM -
Vettel gyors, egy lassabb autóval is lehet jó eredményeket elérni, Vettel ezt bizonyította, főleg esőben gyors, igaz nincs is mit veszítenie és nyomhatja neki tét nélkül. Egy gyári top csapatnál egész éven át kell hozni egy szintet, ami nem könnyű és erre csak a legjobbak képesek nem hiába ezek a versenyzők már minimum egy Vb címmel rendelkeznek ( Alonso, Kimi, Hamilton ), de nézd meg hogy mennyire el is lehet maradni tőlük, pl Kovalein. -
Sajnos a Red Bull messze nem tűnik annak az autónak amelyben bebizonyíthatja ezt. -
Nem kell az idézőjel mivel kétségtelen hogy az. Tavaly is az utolsó futamig versenyben volt érte, idén is...nem tudom mi kellene még..
Majd kiderül Vettel-ről hogy mennyire tud, egy jó autóban az elsőségért harcolna nagyon valószínű...de mint Hamilton tavalyi évében is láttuk, nem minden a gyorsaság. -
Tk. egy Ferrariban ül. :) -
Na erre én is. -
Kiváncsi lennék, ha mondjuk Vettel alá odatolnának egy Ferrarit, hogyan verné agyba főbe a mostani "világbajnokot".... -
Alonso letolta a szerződésben leírt 1000 kört és csá xDDDDD -
Nem kamionsofőr, Jackie Chan vagy Cheevy Chase, hogy menet közben aludjon! :D -
vass17 #75229 Hogy nem tükröz semmit? A szimulátorok többségében elég fontos a körrekord, tény, hogy ez valódi verseny, de az, hogy ilyen nagy fölénye van ebben, mégiscsak jelenthet valamit. -
Jah de közbe tényleg ugy van:) -
Hát alapvetően könnyű autóval lehet gyors kört futni, és múltkor valaki belinkelte már, lehet nem ide, hogy a leggyorsabb köreinek a 60%-át a verseny első felében futotta.
Ez az átalussza szöveg is ilyen sajtóból átvett bulváros hülyeség. -
Hiába ha a verseny 2/3adát "átalussza" aztán könnyű autóval megy pár nagyon gyors kört amikor már édes mindegy. Amugy a leggyorsabb kör egy dolog, az nem tükröz semmit, csak hogy 1 körig ő volt a leggyorsabb a versenyen, de a többi körben lehet h lassabb volt mint aki előtte van. Az átlag sebesség a lényeg egy versenyen, csak azzal lehet előre jutni ha folyamaotsan gyors tempót autózik valaki, és ehhez nem kell legygorsabb kört sem futni. Persze ez is egy érdem Kimi számára, de mindenki tudja hogy gyors pilóta... Kimi, Massa, Alonso, Hamilton, Kubica ( Qucik Nick örök kérdés, néha jól megy néha pedig nem, bár ez most Kubicára is igaz, nem nagyon tündökölt igy év végén ) majdnem kb egy szinten vannak, de ezt is nehéz megállapítani mert autó függő, pilóta függő, hiszen vannak páyák amik egyik vagy másik autónak kedveznek, és természtesen a versenyzőknek is megvannak a favorit pályáik, és vannak ahol ha erőlködnek sem tudnak kimagaslóan menni, mert nem fekszik neki.
( többieket kár emlegetni hiszen nem tudjuk megállapítani mivel gyengébb technikával kénytelenek menni, habár Vettel, Glock is gyors volt idén ) -
Majd jövőre nézzük ezt a kijelentésed vissza, lehet nevetni fogunk. -
WNW #75224 Az a baj, hogy Kimi egy koros versenyzo lett, Massa edzesmeno, Hami meg vilagbajnok..
-
G_ArchAngel #75223 csak felkellene fognia, hogy erre igazabol szombaton van igeny:-) -
vass17 #75222 Räikkönen nagyon durva, hogy tudja mindig a leggyorsabb kört megfutni?:D -
Lassan de biztosan :D
-
A legmegbízhatóbb autó
A megbízhatósági tabellát a BMW-Sauber istálló vezeti, 2196 teljesített körrel (a maximális 2234-ből).
Megbízhatóság / versenyzők
1. Nick Heidfeld - 1112 kör
2. Robert Kubica - 1084 kör
3. Nico Rosberg - 1068 kör
4. Lewis Hamilton - 1065 kör
5. Felipe Massa - 1057 kör
6. Kimi Räikkönen - 1052 kör
7. Kazuki Nakajima - 1023 kör
8. Heikki Kovalainen - 1011 kör
9. Jarno Trulli - 1010 kör
10. Fernando Alonso - 1000 kör
11. Mark Webber - 998 kör
12. Timo Glock - 950 kör
13. Jenson Button - 936 kör
14. Rubens Barrichello - 929 kör
15. Sebastien Bourdais - 887 kör
16. David Coulthard - 812 kör
17. Sebastian Vettel - 811 kör
18. Giancarlo Fisichella - 810 kör
19. Nelson Piquet - 776 kör
20. Adrian Sutil - 688 kör
21. Takuma Sato - 207 kör
22. Anthony Davidson - 119 kör
(maximálisan teljesíthető körök száma: 1117)
A leggyorsabb
Kimi Räikkönen nem tudta megvédeni bajnoki címét, mégis ő a leggyorsabb mezőnyben. A Ferrari versenyzője tízszer teljesítette a futam leggyorsabb körét.
1. Kimi Räikkönen - 10 leggyorsabb kör
2. Felipe Massa - 3 leggyorsabb kör
3. Nick Heidfeld - 2 leggyorsabb kör
3. Heikki Kovalainen - 2 leggyorsabb kör
5. Lewis Hamilton - 1 leggyorsabb kör -
coulthard007 #75219 Bild.de forrás. -
Interlagos-i Görbe tükör -
áhhh, sztem is ez kacsa, gusztustalan hogy a média miket ki nem talál.
Ettől még lehet hogy igaz de kb 5% esélyt látok rá. -
Forrás???
Kamu! Ennyit erről az oldalról... -
madmanic #75215 de gáz...
Remélem ez csak a brazil "Blikk" valami bulvárhíre... -
Kitudja pontosan hogy történt a dolog, ha egyáltalán megtörtént..
Vége a szezonnak, valamivel hergelni kell a jónépet.. -
coulthard007 #75213 Ennyit Massarol... -
Audi nemjön a Forma1-be? anno aztmondák, hogy jönnek. Mivan velük? -
Dehogyis.Azt kel mondani,hogy különleges;)