182274
  • desigo
    Nagyon sok rendezvén van
    motoros,autós stb...
    megértem az ott lakókat
  • mflex #76050
    már csak 97 nap? hooray :D annyira nem is várom :S
  • Bandee1987
    Régebben egyébként ezzel nem volt probléma, mert eleinte még csak az F1 meg 1-2 motorsport verseny ment a ringen, de az utóbbi években (gondolom, hogy a Ring nyereséges legyen) rendkívüli módon megszaporodott az események száma ott.
  • Bandee1987
    "gondolom a lakosság egy jelentős része azóta költözött oda, szóval ők vállalták ezt..."

Rosszul gondolod. Ők vállalták? A Hungaroring 1985-86-ban épült. Van, aki ott lakik 30-40 éve, sőt régebbóta. Nem ők költöztek oda a ring mellé, a ring költözött melléjük. Nem a ring ellen vagyok, hisz én is nagy F1 néző vagyok, de azért meg tudom érteni az ottaniakat.
  • Bandee1987
    Na, most akkor kicsit tájékoztatnálak a helyzetről, 1-másfél kmre lakok a pályától, s bár engem nem zavar, mert messze van tőlem, de tudom, hogy a Szilasligetieket zavarja, és nem a Forma-1-gyel van bajuk, mert azt még egyszer egy évben kibírnák. Hanem az a baj, hogy majdnem minden hétvégén verseny van, sokszor még esti gyorsasági verseny is, meg persze a pályát ki lehet bérelni, így szinte állandóan nagy zaj van ott. Ez ellen tiltakoznak.
  • Bercy #76046
    Gondolom az ingatlan árak is alacsonyabbak egy "zajos" helyen...
  • vass17
    Ez van, a pálya már régóra üzemel, gondolom a lakosság egy jelentős része azóta költözött oda, szóval ők vállalták ezt...
    Mások is szívnak, pl. vasút, repülőtér közelében, szóval nem kellene ezt annyira felfújni.
  • G_ArchAngel #76044
    200 napig?
    Probaltad mar?
    BAH-csomopont mellett laktam egy evig (Budaorsi ut), nem tudtunk ablakot nyitni, mert megorultunk a zajtol, most Londonban a Northern Circular van a kozelunkben, ahol elvileg van egy park a haz es az autopalya kozott, de mivel lehullottak a fakrol a levelek, most mar csak a hangszigetelo ablakok csokkentik a zajterhelest.
    Elarulom: k*rvara nem lehet kibirni a zajt az ev 2/3-ban...
  • coulthard007
    Hangosak vagyunk:D Óriási...

Nem hinném, hogy nem lehet ezt kibírni...
  • Kit--Kat
    Nem hiszem, hogy a Ferrari gyártaná a legjobb ár/értékű motorokat, lehet a legjobbakat ők gyártják, de ár kategóriában már nem ez a helyzet. És ne is legyen, sosem erről szólt a Ferrari.
  • Minstrel
    az lesz a Ferrarin aki fizet, bár régebben még állítólag nem akarták a RedBull-t, mert azt mondták, hogy Ferrari-n nem lesznek rajzolt figurák :) lehet, hogy most már örülnének annak is
  • bardocz
    Ha a Force Indián van rajta,az jobb?Ezt inkább kell elismerésnek venni,mint megsértődés.A Ferrari gyártja a legjobb ár/értékű motorokat,és ezt páran el is ismerik,és azt választják.Örülni kell neki.
  • Kit--Kat
    Leszartam kb, csak a fejem csóváltam közben.

Ebbe mi a csőlátás, egy trágyautókat gyártó cégnek ne legyen a logója rajta egy Ferrarin, ez a véleményem...
  • bardocz
    De amíg a Jordan-hez volt közük,addig nem olt semmi baj velük?Ne legyetek már csőlátásúak.
  • Kit--Kat
    Először is legyemnk útjaik meg ivóvízhálózatuk, aztán...
  • WNW
    Gyerekek ne legyetek mar vaskalaposak.. Nemreg meg a japan markakat is igy neztek le.. Az indiai gazdasaban hatalmas a novekedesi potencial, csakugy mint a kinaiban... Jelenleg meg olcso kocsikat gyartanak, mert arra van fizetokepes kereslet, igaz arra hatalmas.. 10-15 ev, es lehet, hogy mar a fel vilagnak szallitani fognak... Soot, ugytunik a luxus kocsi piacra is be akarnak torni, gondolom a Ferrari nem 3 kereku tricikli gyartasara szervezkedik veluk..:))
  • bardocz
    Jordant is szponzorálták...Nem újak a F1 világában.
  • a.carkey
    Hűha. Mi lesz ebből? :)
  • Kit--Kat
    Most pont feljövőben volt. Majd elválik:/
  • Count Adyn
    Hát igen kevesen vesznek Ferrarit havi törlesztőrészletre:DD De azért a Fiatnak rosszul eshet a dolog.
  • Kit--Kat
    Ez a válság nem az olyan márkáknak okoz és fog okozni problémát mint a Ferrari, vagy a Porsche.
  • G_ArchAngel #76030
    Szerintem most minden penznek orulni kell, az image-bol nem lehet fizetest osztogatni, gyarat uzemeltetni...
  • Kit--Kat
    De egy Ferrarinak ami a versenyzés és a telivért sportkocsik csúcsa, ami mögött egy FIAT méretű cég van, minek kell ilyen korcs márkákkal szóba állnia?!
    Itt kezdődik.
  • G_ArchAngel #76028
    Annyira nem, asszem a TATA-nak van penze a Jaguarban, Land Roverben es talan a Lotusban (bar lehet ez utobbi masik azsiai ceg kezeben van)...
  • Kit--Kat
    Hát ez szánalmas...
  • G_ArchAngel #76026
    "Míg a Formula-1 egyetlen indiai csapata a Ferrari erőforrásai helyett a McLaren-Mercedes csomagját használja az elkövetkezendő esztendőben, az indiai autógyártó, a TATA a Ferrarival kötött szerződést.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy ez "egy történelmi pillanat. Első alkalommal kerül fel a Ferrarira egy indiai autómárka."

A FIAT és a Tata az indiai Maharashtra államban közös gépkocsi projekten dolgozik."

Igerem, innentol nem fogom azt irni Ferrari helyett, hogy FIAT, ez sokkal jobb:-DDDDDDD
  • Mersant
    az egyeni pontokat megkapja, csak a csapatversenybe nem szamit bele
  • MEdievil
    "Ha pedig egyáltalán nem kaphat pontot az aztán igazán komoly motiváció csak arra fog kelleni, hogy feltartsa a többieket sok köze már nincs a versenyzéshez"

Ilyen alapon nem is kellene f1 autóval menni egy sima széria autó is megteszi hisz azzal is pont annyi pontot lehet elérni.. ha nem versenyzik akkor minek van ott egyáltalán? Elvileg az a cél, hogy a kieső verseny autókat pótolják nem? de ezek nem versenyautók lesznek hanem sima autók amik csak ott vannak átmeneti mozgó akadálynak.
  • Mersant
    mas szeriakban ez ugy mukodik/mukodott (nem tudom van e meg ilyen) hogy futamonkent elore be kell jelenteni melyik 2 autot nevezik, es csak azok eredmenye szamit a pontversenyben. a 3. kocsi pontjai a csapatversenybe nem szamitanak bele.
  • MEdievil
    "Jelen állás szerint több csapat is elindulna három autóval, de szabályban leírtak szerint 24 autónál több nem vehet részt a Formula-1-ben."

Szerintem most vagy mindenki kapjon 3 autót vagysenki.. Azért az mekkora előny, hogy ha ki is esik az egyik pilóta akkor a másik kettő még simán hozhat annyi vagy több pontot mint egy olyan csapat akinek csak 2 autója van. Ha pedig egyáltalán nem kaphat pontot az aztán igazán komoly motiváció csak arra fog kelleni, hogy feltartsa a többieket sok köze már nincs a versenyzéshez

Mintha olyan nagy feladat lenne megváltoztatni a szabályt csak át kell írni két számot könyörgöm... Adják ide a szabálykönyvet én is megcsinálom nekik -.- Ez olyan mintha megkötözöm magam majd utánna sírok hogy nem tudok mozogni.

Ez már nem cirkusz hanem egy sima vicc
  • desigo
    jah
    az úgy korrekt lenne...
  • gordon 24
    Hát igen igy lenne ésszerű!
  • Norbi1990
    Szerintem úgy lenne, hogy a csapat pontjaihoz csak a legjobb 2 pilóta pontjait adnák hozzá, de az egyéni pontversenyben mind a 3 pilóta kapna pontot.
  • gordon 24
    De gondolom ez ugy mükdöne hogy az emberke aki benne ül igen nem?:D

Mondjuk ezt nem tartom okosnak.. Akkor ugy kellene mint ahogy a szimulátor bajnokságokban müködik. Ha egy csapat 3 vagy több autót inditt akkor a 2 legjobb helyezést elérő kap pontot a többi nem.
    Ez igy tiszteséges, mert van érdeke a csapatnak a 3-dik autóban. Ha az egyik kiesik akkor is 2 szerezhet pontot.
  • kirol
    Már elfogadták azt, hogy 2010-től egységes motor lesz? Mert mintha a Metropol ezt sugallta volna.
  • coulthard007
    A harmadik autó nem szerezhet pontot
  • bardocz
    Na,király.

Bár igaz,hogy így kurvára nem csökkennek a költségek,de engem nem zavar,ha a naaagy vezetők így hülyék.
  • DJKonya
    öcsém menniy kínai meg japán kamikáze lessz íg má a f1-ben?:D
  • JaNeK2007
    legalább button-ne lesz helye :)
  • gordon 24
    Nem gond:D