182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
paj01 #76251 par ev mulva jo kvizkerdes lehet majd ebbol..:D
rakd idorendi sorrendbe a kepeken szereplo f1 es autokat..:)
ezt a gepet tuti beraknam vhova Senna-ek kornyekere:D
par eve kezdtek el kurva gyonyoru autokat csinalni... mclaren kezdte 2006ban a fasza ezust festessel (kar h csak kinezetre volt jo) aztan 07-08 ra mar ferrari is kezdett alakulni meg a tobbiek... erre most meg ez...az a hatso szarny...:) esztetikai szempontbol minden igenyt kielegit:D:D
Egyebkent sztem is szopni fog a ferrari... ez a kers dolog nem egeszen ugy all ahogy terveztek. de ne legyen igazam.
-
ldavid #76250 szerintem meg egész jó lett :)
talán az orra lehetne rövidebb, meg a hátsó spoiler ami tényleg baromi keskeny -
Porszívó világbajnokságot látunk majd 2009-ben :)
Szerintem ezekkel az autókkal semmi baj nem lenne, ha nem lenne ennyire keskeny a hátsó szárny. -
Nem baj az,hogy így fognak kinézni csak előzgessék egymást... -
madmanic #76247 nézd meg megvannak-e még a rajzaid..
szerintem lenyúlták...
szvsz tényleg randa.. de a többi sem lesz szebb
-
Sokat számít a kinézet, és egyáltalán nem biztos, hogy ezek a változások olyan nagyon izgalmassá fogják tenni a versenyeket. Viszont az tuti biztos ugye, hogy ezek az ocsmány autók fognak rohangálni a pályán :( Ugyan az lesz mint tavaly, csak olyan autókkal, amit kb 5 éves koromban rajzoltam :S
-
Djemba #76245 majd hozzászokunk gyerekek:D
RAIKKONEN A LEGJOBB AKKOR IS -
A Ferrari felfedte 2009-es versenyautóját
A Forma-1-es csapatok közül először a 2008-as konstruktőri világbajnok, a Ferrari mutatta be 2009-es versenygépét, az F60-asra keresztelt modellt.
A maranellói gárda az előzetes tervek szerint fioranói tesztpályáján fedte volna fel versenygépét hétfőn, ám a rendkívüli hideg miatt a csapat kénytelen volt áttenni a bemutató helyszínét Mugellóba.
Az olasz gárda pedig már nyilvánosságra is hozott néhány képet 2009-es autójáról, amellyel egyébként még a mai nap folyamán hozzá is lát a munkához. Az F60-ast a 2008-as világbajnokság második helyezettje, Felipe Massa vezetheti majd először, aki első benyomásait is elmondja majd az új Ferrariról.
Az autó elnevezését illetően a maranellóiak szakítottak a korábbi hagyománnyal, és F2009 helyett F60-ra keresztelték az új modellt. A névvel a Ferrari azt ünnepli, hogy a csapat az összes, vagyis mind a hatvan Forma-1-es szezonban részt vett 1950 óta.
2009-ben számos szabályváltozás lépett életbe, amelyeknek köszönhetően a Forma-1-es autók kinézete lényegesen eltér majd az elmúlt néhány évben megszokottól. A versenygépekre ugyanis többek között az eddiginél szélesebb első szárnyak, illetve magasabb és keskenyebb hátsó szárnyak kerülnek, de visszatérnek a sima futófelületű, slick gumik is.
Az F60-as az ötvenötödik együléses versenyautó, amit a Ferrari Forma-1-es versenyzés céljából épített. A 2009-ben életbe lépő szabályváltozásoknak megfelelően az új autó lényegesen eltér az elmúlt néhány évben megszokottól. Az aerodinamikai téren tapasztalt változásokra egyébként az Előzési Munkacsoport tagjai tettek javaslatot, és a módosítások mindegyike az előzések megkönnyítését szolgálja.
Az első szárnynak leginkább az oldalsó elemeit fejlesztették, és az egész szárny sokkal szélesebb, mint a múltban. A hátsó szárny magasabb és keskenyebb lett a korábbinál, a diffúzor hátrébb került, mint ahogyan a kisebb légbeömlők is, amelyeknek a mérete is csökkent. A Ferrari mérnökei az új szabályoknak megfelelően a felfüggesztés és az autó egészét újratervezték annak érdekében, hogy elérjék a megfelelő súlyelosztást.
Az F60-as tervezésekor két jelentős változást vettek figyelembe a szakemberek, így az egyik a KERS (kinetikus energia-visszanyerő rendszer) lehetséges használata volt, míg a másik a sima futófelületű vagy más néven slick gumi újbóli bevezetése. A maranellói gárda a Magneti Marellivel közösen fejlesztette a KERS-t, ami a kasztni hátsó felében kapott helyet. A Ferrarinál azonban egyelőre még továbbra sem döntötték el, hogy vajon bevetik-e a rendszert a szezon kezdetekor vagy sem. Stefano Domenicali csapatfőnök ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy csak azután tudnak erről döntést hozni, ha már több teszten is túl lesznek.
A váltó elektronikus vezérlésű félautomata gyorskapcsolású, és hosszanti irányban helyezkedik el, míg az F60-as technikai leírásából az is kiderült, hogy a versenygép új fékrendszerrel van ellátva, amelyet a Brembo tervezett.
Technikai részletek:
Kasztni:
Szénszálas és méh-sejt szerkezet
Félautomata szekvenciális elektronikus vezérlésű gyorskapcsolású váltó (7 fokozat plusz hátramenet)
Brembo által tervezett szénszálas féktárcsák
Független felfüggesztés
Súly: 605 kg (vízzel, kenőanyagokkal és pilótával együtt)
Bridgestone 13’’ (colos) első és hátsó gumik
Motor:
Típusszáma: 056
Hengerek száma: 8
Szelepek száma: 32
Lökettérfogat: 2398 cm³
Dugattyú átmérője: 98 mm
Súlya: > 95 kg
Magneti Marelli digitális elektronikus befecskendezés
Magneti Marelli statikus elektronikus gyújtás
Üzemanyag: Shell V-Power ULG-66L/2
Shell kenőanyagok
Fotó: Ferrari S.p.A.
-
Ha ettől izgalmasabb versenyt fogunk látni akkor engem nem érdekel hogy hogy néznek ki az autok. -
2.0 Végre látványos változások történtek, valami elkezdődött. Ez nem szépségszalon, ezek a járművek így is a világ legjobb formula autó, a leggyorsabbak a legjobb technikával.
Én szórakozni akarok, nem pedig unalmas futamokat végiszenvedni. -
Engem gokartra emlékeztet. :) -
G_ArchAngel #76240 az a jo az uj pizzasautoban, hogy amikor Massa megint elhuzza a tankolocsovet, akkor konnyebb lesz visszatolni, mert most kicsit funyiro alakja van:-) -
Djemba #76239 GP 2 autók szebbek áááá
úgy néz ki az új ferrari mint valami középkategóriájú forma autó
tesztkorlátozás áááá
költségcsökkentés egy ilyen sportban lehetetlen.
max csávót meg el kellene tüntetni onnan ő bassza tönkre az f1-et. -
WNW #76238 Hat nem egy dizanj remekmu, de a BMW-nel meg mindig szebb...:)) -
Kurva szarul néz ki. Félreértés ne essék Ferrari szurkoló vagyok, de ezt a kibaszást.... -
coulthard007 #76236 Annyira jó lett az új Ferka, hogy nem adnak már semmit belőle:D -
Az is lehet, hogy vmi félrefordításról van most szó. Amúgy is pörgés volt az új Ferka bemutató miatt:) Majd elválik. -
coulthard007 #76234 Nem vágom, mert múltkor a szóvivő azt mondta ország világ előtt, hogy igent mondtak... -
Szopóka... vajh miért nem adnak végül? -
Hülyék lesznek mindent elsütni most:) Majd az idénnyitóra, de ez mindig így volt. -
Úgy érzem ez az év gyenge lesz a Ferrarinak,a tükrök nem szabályosak,és az első szárny sem végleges,ahogy olvasom.Tehát még nincsenek kész a kocsival.Igaz nem tudom a többiek hogy állnak. -
coulthard007 #76230 A Ferrari nem ad motorkat a Hondának -
Nekem bejön a verda:) -
Video a Ferrari bemutatóról , + kevéske részlet, ahogy megy a pályán a porszívó:) -
Ezt még egy színvak is jobban összefotosoppolja
-
Bocs.
-
-
Nekem tetszik,lehet elfogult vagyok? 
-
Az új nekem sem tetszik,de a régiek gyönyörűek
-
http://www.gazzetta.it/gallery/Motori/vuoto.shtml?2009/01_Gennaio/nuovaferrari/01&1 -
Szárnyak jó kockák lettek, már csak az oldaldobozzal kéne valamit csinálni, ert az túl kerekített és áramvonalas:D amúgy szép, legyen izgalmasabb tőle a verseny a többi lényegtelen. -
szemből azért elég vicces :D -
Szerintem sincs baj vele.. én se tudnék szebbet hajtogatni egy kólás dobozból 
-
Azokat a képeket nézd amin rajta vannak a pilóták is meg a vezetőség. A hátteret. :) Ha leszeded őket és egymás után nézed még jobban látható. :) Vagy a Ferrari.com-on nézd meg a videót. -
??? -
Nézzétek meg milyen szép PS munkák vannak a formula.hu-n :D -
Szerintem a a visszapillantó rendszere eké meghökkentő. -
Szvsz. nincs ezzel semmi baj. A lényeg, hogy sokat álljon a dobogó legfelső fokán. A kinézethez meg hozzá lehet szokni.
Ha izgalmas versenyeket fognak hozni a változtatások akkor meg főleg semmi probléma. -
coulthard007 #76213 Nem rossz, de egy elem sincs rajta, amitől beájulnék. Leszámítva a két vezetőszárnyat... -
Olyan mintha visszaugranánk a 90es évek elejére, amikor elkezdtek bohóckodni az emelt orrú autókkal.
Csak, hogy ehhez még hozzá jön, hogy a drága szabályoknak köszönhetően az autó hátulja úgy néz ki mintha egy másnapos karikatúrista firkantotta volna gyorsan oda, mert késésben van a reggeli leadással.
Katasztrófa....
Komolyan mondom, Ha Kimi 10 futamot is nyer idén akkor is hiányérzetem lesz, én nagyon szép érzékeny vagyok és ezek az autók horror rondák lesznek:S
Tavaly félig meddig meghalt a Forma-1, ma már csak az árnyéke bohóckodik a pislákoló fényben:(