182274
  • Istencsászár
    Awards 1998 Formula 3000 Champion
    1999 CART Champion & Rookie of the Year
    2000 Indy 500 Winner
    2003 Monaco Grand Prix Winner
    2007 NASCAR Nextel Cup Rookie of the Year
    2007-2008 24 Hours of Daytona Overall Winner
  • bardocz
    500 mérföldes győzelme is van?:O
  • MEdievil
    Hivatalosan is elismerték hogy emberiség ellen elkövetett bűn ilyen ronda autót tervezni vagy a többire gondolsz?
  • bardocz
    Azt hogy szar az ő megoldásuk a KERS-re,és félnek az évtől.
  • Istencsászár
    Montoya mindent elért csak a Vb címet nem.
  • G_ArchAngel #76286
    A Ferrari is támogatja a költségcsökkentő előírásokat, és mindent elkövet annak érdekében, hogy ne kelljen elküldenie az alkalmazottait a gazdasági válság ellenére sem. A Scuderia csapatfőnöke, Stefano Domenicali neheztel a BMW-re, amiért ragaszkodnak a hibrid rendszer használatához.

Habár nem kötelező elhelyezni a versenygépekben, a Ferrari elvárná, hogy a FOTA összetartson. "Hiba ezt most bevezetni. Ez nagyon költséges volt. Megbeszéltük, hogy közösen döntünk, mindenki beleegyezésével. De ehhez néha kompromisszumot kell kötni. Csak akkor lesz rózsás a Formula-1 jövője ha összetartunk."

A FOTA hamarosan újabb ülést tart, hogy elkészítse azon elemek listáját, amelyeket egységesíteni lehet. "Eddig nagyon sok területen, hatalmas összegeket adtunk ki, ezért fontolóra kell venni, hogy mi az, amire érdemes pénzt áldozni, és mi az amire nem."

Habár az első pályateszt nem volt problémamentes, a Ferrari a tervek szerint mégis beveti hibrid rendszerét a versenyeken. Arra a kérdésre, hogy az új autó megbízható-e, még keresik a választ. "A tesztkorlátozások miatt a próbapadokon is sokat kell dolgozni. Senki sem tudja, hogy a vetélytársak hol állnak."

Sokak szerint a Ferrari F60 egy hókotróra emlékeztet, de ez egy cseppet sem zavarja Domenicalit. "Egy autónak gyorsnak és nem szépnek kell lennie."

Ez akkor mit is jelent?:-)
  • kifli
    tengerentúli pilóta se sokat ért el f1-be...
  • Black Ghost
    Pl: Mansell 1992 F1 világbajnok, egy évvel később pedig IndyCar bajnok.
  • gordon 24
    Ugy értem természetesen aki nem ott kezdte hanem innen ment oda ki. Mondjuk f1-ből..
  • gordon 24
    Melyik europai pilota ért el "nagy" eredményeket a tengeren túlon???

• Black Ghost
    Persze vannak kivételek.
  • Black Ghost
    A CC-t nagyon sajnáltam és sajnálom most is, átkozottúl izgalmas futmok mentek ott.
    A pilótákról pedig annyit hogy sok másik fórumon is volt ez már téma, és álltalános vélemény hogy a tengerentúli szériák sztárpilótáinak nem sok babér termett az F1-ben, fordiva viszont igen. Élő példa erre Sébastien Bourdais tavalyi szereplése.
  • Istencsászár
    A legjobb teknikák és a legtöbb pénz mindig az F1et fogja jellemezni. A legjobb pilótával vitatkoznék, mert más szriákban pl Indycarban ( anno a CC ben ) remek pilóták vannak, a kettőt kár összeshasonlítani akik ilyen szinten versenyeznek mind kiválóak az F1es pilóták nem különbek a többiektől.

Indycar egy teljesen más világ azok az autók oválra ( is ) lettek kitalálva, de persze nem oválon is mennek. CC pedig már nem létezik.
  • SzocsA
    2010 től úgyis vége a forma 1 nek no tank egyforma a motor stb !majd a minárdi meg a többi kiscsapat indit 5 kocsit versenyenként! HEHEHE
  • Black Ghost
    Sziasztok!

Már megbocsássanak a keves szabály gártók, de én úgy tudtam hogy ez a király kategóia, itt vannak a legtutibb gépek és a legjobb pilóták. Én elfogadom hogy csökkenteni kell a sebességet, küzdelmesebbé kell tenni a versenyeket. Nekem sem tetszik hogy csak a nagy csapatok küzdenek a VB címért, de a szabályokon más módon is változtathattak volna, s nem így hogy alkotnak egy szörnyszülöttet.
    Hasonlítsátok össze a 2009F1 gépeit, az Indy Car, Champ Car verziókkal.

• kifli
    úgy volt vele leszarja a versenyt ide a csajt :D
  • a.carkey
    Első kanyarban kiesett koncentráció hiány miatt. :D
  • Minstrel
    na a Ferrarinál jó helyre tették a sisakkamerát, remélem futamokon is használják majd
  • Djemba
    kíváncsi vagyok milyen lesz a merci pénteken a bemutatón:)
  • kifli
    az uccsó képen jó a csaj hátsószárny asszem megvolt a pilótának az ösztönzés
  • DJKonya
    ha ha. akkor már csak a só szóró berendezés hiányzik és minden tuti. Aztán jöhetnek az M3-asra Massáék havattolni
  • WNW
    Mert telen is lesznek versenyek finnorszagban, es igy letoljak maguk elol a havat... Szabalyvaltozasok..
  • DJKonya
    bocsi nem követtem figyelemmel a topicot, de most pontosan miért lesznek ilyen furcsa kialakításúak a kocsik?
  • passatgt
    az viszont tetszik, hogy nincsenek rajta pöckök
  • SitatiS
    FERRARI F60 DEBUT MUGELLO (ONBOARD)
  • coulthard007
    Fisichella fanoktól én kérek elnézést:D De ez nagyon durva, what the position:D
  • zsutyesz
    vazze
  • TotokaBazs
    A Renault istállót is elérte a válság...

http://www.testcar.hu/hu/news/090113-renault-istallot-elerte-valsag.html
  • WNW
    Igazsag szerint ilyen helyzetben meg jobb is, ha kiseb a hatsoszarny, mert kevesbe bontja meg a kocsi egyensulyat, mintha elol semmi, hatul meg megnagyobb leszoritoero lenne... De ha most ropul el a hatsoszarny, az meg durvabb lesz, mint eddig.... Igy is "orrnehezek" az uj kocsik...
  • gabber_saviola
    jaj de jó popsi
  • gabber_saviola
    tök furi, de nekem tetszik :Ddd
  • ÁjjLe BoBBi
    ...ezzel a hátsó szárnyszarral sosem fogok kiegyezni...egyszerűen felfordul a gyomrom tőle
  • Shiwo
    lehet hülye kérdés, de ha letörnek ezek a brutális méretü első terelőszárnyak (amire már volt példa párszor), akkor lesz-e elég leszorítóereje a hátsó szárnyaknak, vagy a peches/béna pilóta még lassabban fog bevergődni a boxutcába, mint eddig ?
  • a.carkey
    Ez a Brabham jobb volt a maga idejében? :)

Vagy ez az Alfa? :)

Más.

:)
  • WNW
    Valamelyik nap jon a McLaren, lehet hogy ma, vagy holnap... Ugy emlekszem a Ferrari moge idozitettek a bemutatast.. Szoval mindjart azzal lesz tele a topic..
  • vass17
    Uhh, az a második kép
  • G_ArchAngel #76255
    amikor a Renault-t mutatjak be, akkor meg Renault-topic lesz..., mindent a maga idejeben:-)
  • WNW
    Kicsit bovitett technikai leiras, a'la Ferrari..
  • WNW
    Felipe Massa hétfőn pályára vitte a Ferrari új versenygépet, amely az F60 kódjelet kapta. A brazil pilóta első alkalommal csak egy kört teljesített, majd egy rövid szünet után újra pályára gördült.
    Összesen száz kilométert teljesített. Az új első szárny a kerékvetőn és az aszfalton is megsérült, ami hátráltatta a munkát.
    "Az új autó első tesztnapja mindig nagyon kemény. Teljesen normális, hogy ennyi újítás után nem zökkenőmentes a teszt. De a kinetikus energia visszanyerő rendszer tetszik. Azt gondoltam, hogy csúnya lesz az autó. Jobb egy csúnya autó, ami gyors, mint egy szép és lassú. De ez az autó szép és gyors." – jelentette ki Massa.
    "Ha néhányszor már láttad a gépet, hozzászoksz. De jól néz ki." – tette hozzá Räikkönen.

• desigo
    Tiszta Ferrari topik lesz :/

Felipe Massa a Ferrari mugellói pályáján megtette az első köröket a Scuderia idei forma-1-es autójával, az F60-nal. A bejáratást az istálló vezérkara, a tesztpilóták, valamint Kimi Räikkönen társaságában Michael Schumacher is a helyszínről tekintette meg.