FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Istencsászár
McLaren F1 csak dísznek készült:), de nem is a McLarennel való összehasonlításra irtam, sõt én fel sem hoztam:DDD

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Kit--Kat
:D

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

a.carkey
No igen. Valahol a topic alján van egy nagyon állat poénos angol "jellemzés" a F1 jövõjével kapcsolatban, Coulthardra kihegyezve. Valami olyasmi volt, hogy még Schumacher lánya, Hugo Hakkinen és mások gyerekei alatt is versenyez, és minden évben azt hajtogatja, hogy idén õ nyer. :)

A medve nem játék.

b-type
ohhh ez mekkora isten nekem :)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Kit--Kat
<#gonosz1> elég soványka:D

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
Na jó, de azért õ volt a leader 97ben kétségtelenül senki sem Mikatól várta, hogy a McLarent gyõzelemre vezesse.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
5 ponttal verte meg. Messze az még az agyontól.<#idiota>

A medve nem játék.

Kit--Kat
Nem viszont másképpen megközelítve igen, Rallyban is versenyzett a Ferrari, mégpedig 308 GTS-ekkel.

Kit--Kat
Lehet fáj, de így van a Ferrari névre mindenkinek ugyanaz jut az eszébe, a McLarenre meg hát nem tom, F1en kívül senki nem ismeri. Nem versenyezhet vele. Ez van elkell fogadni.

a.carkey
A Párizs-Dakart is? :)

A medve nem játék.

Kit--Kat
Mondjuk 97 után nem járt messze az igazságtól mert a McLarené lett a legjobb autó 98ra és 97ben Coulthard agyonverte Hakkinent.

Istencsászár
Akkor jóvan:) turmikszgép rlz:D

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Kit--Kat
NEm nem ezért 1szerûen a ferrari a legnagyobb név az autó sportban, a Ferrari a legenda, az alap, az etalon, ha csak a 3. legjobb autó a mezõnyben akkor is uugyanannyira kívánatos, mert 1xûen nincs még 1 ilyen márka ami így összeforott volna a sportal és a szép sportkocsikkal. Ezért vezet Hakkinen is Ferrarit a szabadieejében pl. A legtöbb nagy versenyzõ mind megfordult a Ferrariban. És a Ferrai nem csak az F1ben versenyez és versenyzett, megjárt mindent olyan versenyt amit autóval kell csinálni.
Ezzel nem tud versenyre kelni pl. 1 McLaren, ha 10x gyorsabb kocsikat csinál 1 adott évben, akkor sem tudja a Ferrari glóriáját csökkenteni.

a.carkey
1984-ben inkább Prost volt a hülye, nem Lauda az okos!

Tudomásom szerint, ha Prost Monacoban hagyja nyerni Sennát az esõben a Tolemannal, és a Mekivel csak második lesz, vsz a futamot sem intik le, és a verseny végén nem 4.5, hanem 6 pontot kap, és így a szerzon végén pontegyenlõséggel Prost veri meg Laudát több gyõzelemmel. Lauda "okosságának" semmi köze nem volt a 84-es VB címéhez ...
Lauda amúgy néhe volt olyan okos, hogy pl. 1998-ban a szezon elõtt Coulthardnak jósolta a VB címet. :)

A medve nem játék.

Istencsászár
Szvsz a Ferrari utóbbi éveit nézve nemhiszem hogy bárki dalolva menne oda... talán a Sumi érában álom volt hogy a legjobb csapatba versenyezzenek de ennek 2005 óta vége szakadt vagy megcsappant. ( légyszi ne fikázz ha Ferka ellenes eme hsz, csak tény és szvsz )

Count Adyn
Na akkor mennék McLaren szurkolónak<#idiota>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

guardian hero
Jah, csak Hamilton kicsit belerondított ebbe az álomba... Massával talán könnyebb dolga lenne (bár Kimi is ebben a hitben mehetett a Ferrarihoz...)

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Kit--Kat
Alonso nyilatkozta még Renaultos idejében VB elõtt, hogy a Ferrari lenne az álma, mint minden éppkézlább versenyzõnek.

Istencsászár
Érdekes lenne... és akkor Alonso mit mondana, életem vágya egy Ferka volt?:D pedig Meki volt neki ha jól emlékszem:))))

guardian hero
Szerintem inkább Alonso menne a Ferrarihoz, van egy olyan érzésem, hogy nem lenne nehéz most átcsábítani :D (és talán a meki is elengedné, minek nekik két dudás egy csárdában? és hát Hamilton 10 ponttal jobb jelenleg, népszerûbb, és angol...)

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Istencsászár
Akarod mondani megy haza:DDDD

desigo
Ralf meg megy a Ferrarihoz <#eljen>
pöpec csere lenne
néhány tanulságos eset
3:50-l az otthagyott fül:(
2:50-3:00-l a Krosnoff, Moore esetek is(sajnos)

Lauda

Mit ér az élet, ha nem te uralod? Az élet olyan játék ahol ha meghalsz, nem kezdheted újra:(

Istencsászár
Kimi Raikkönen válthatja Ralf Schumachert a ToyotánálÁltalában az átigazolásokról a versenyévad utolsó részében esik szó. Azonban az utóbbi években a nyári szezonban is felröppent néhány vad híresztelés.

Az f1total.com internetes portál munkatársa az utóbbi idõk egyik legkülönösebb hírével állt elõ. Információi szerint 2008-ban Kimi Raikkönen a Toyotához igazolhat Ralf Schumacher helyére. A hír azonban teljesen nyitott, hiszen arról nem szól, hogy ebben az esetben mi lenne a német pilótával, illetve ki kerülne Kimi Raikkönen megüresedõ helyére. Ha ez valóban igaz, akkor nehéz megmondani az átigazolás okát illetve azt, hogy Raikkönen miért lát nagyobb lehetõséget a Toyota csapatban, mint a jelenlegi munkaadójában, a Ferrariban.

Bizonyára ezen a nyáron is hallhatunk illetve olvashatunk még néhány ehhez hasonló hírt.

Kimi nem 2v3 évre irt alá? nem 1re az tuti... amugy a hír <#banplz>

Istencsászár
Biztos szól... nem vagyok mérnök, de azért van különbség a motrok közt, van erõs van kevésbé erõs... attól hogy a fordulat szabályozott attól nem szûkült le minden, de azért az mégis jobb mint hogy valaki diadalmasan elfüstöljön... persze láttuk idén is hogy a Toyota ebben most vezet, mert az jópárszor tönkre ment.

INeedspeed
Hát igen....Azok a drága v10-esek<#whatever><#pardon1><#vigyor>

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

Kit--Kat
De attól még a motorokról is szólnia kéne, nem csak a kasztniról, ez így nem F1...

Count Adyn
Én a poénfelelõsük vagyok:)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

INeedspeed
Neked hiszek, te vagy a Merci Fõmérnöke el is felejtettem,bocsi<#idiota>

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

Count Adyn
Lauda megint okos:D Mégis otthagyta a fülét:)

Count Adyn
Csak 99% ban:)

INeedspeed
Niki Lauda szerint Hamilton minden 1es Gyõzelmével tönkreteszi a spanyol Fernando Alonsot,õ is igy járt annak idején Prost-tal.

"Ismerem ezt az érzést. Ez a csata az 1984-es bajnoki párharcra emlékeztet Prosttal. Prost lépésrõl lépésre próbált tönkretenni. Kimentem a pályára, futottam egy gyors kört, és alig visszaértem a boxba, õ még gyorsabb idõt teljesített. Teljesen kész voltam."

Lauda sajátos módon vágott vissza. "Majd stratégiát váltottam. Hagytam, hogy Prost az edzésen kibontakozzon, de az év végén fél ponttal sikerült nyernem, mert én voltam az okosabb."

Istencsászár
Most az autó építésen van a hangsúly, mivel a gumik is egyformák itt a mechanikai tapadás és az aeroé a fõszerep, ezt kell a Ferrarinak behozni, amiben 2004 s elõtte kiváló volt ( tavaly is a 2. felében ), most lemaradtam, mellé fogtak, de ebben a két hétbe mindenki sokat fog fejlõdni vagy visszaesni...

INeedspeed
Úgy gondolom, hogy a merci teljesitménye sok mindentõl függött,és mindig is élcsapat volt és nagy multtal rendelkezik,mint a ferrari mégis a teljesitményük az elmúlt években igen egyenetlen volt.De most úgy tünik,hogy megint verseny képes a csapat, azt meg szerintem mi már nem tudhatjuk pontosan,hogy ez a szabályváltozásoknak köszönhetõ-e 100% ban.

INeedspeed
Nem akarlak megsérteni,de fordulj egy oan emberhez aki el lát tanáccsokkal és segit orvosolni a rögeszmés idegbajaidat......

Kit--Kat
Ez a motorszabály megint nem a Ferrarinak kedvezett, a McLaren aki csak minde szökõévente tudott motorhiba nélkül befejezni 1 futamot, így, hogy lebutították az egészet már bírja, de az F1ben az volt mindíg a lényeg, ki tud jobb motort csinálni ami jobban felpörgetve gyorsabban megy, már sajna nem a legügyesebbé az érdem.

Istencsászár
Veled nem fordult elõ hogy ülsz a volán mögött szabályosan mész ( vagy ugy gondolod ) és valaki betesz neked ( idióta motors szabálytalanul elõz vagy szórakozik ), vagy egy gyalogos kiugrik, mert figyelmetlen? biztosan... akkor te is odaszolsz és/vagy mutogatsz, legyintesz neki... de ezt alapjában nem csinálod, csak ha ilyan helyzet adódik...

DjDano
Nem reálisabb... Én a tetteik alapján ítélem meg a versenyzõket, pl Massa mutogatása többet mond 1000 szónál

Istencsászár
Akkor olvasd a 4féle képpen leírt, 6 féle képpen lefordított anyagokat... az biztos rálisabb -.-

DjDano
Hát szerintem meg pont az ilyen interjúk alapján nem lehet megítélni õket... persze, hogy a legjobb arcát mutatja mindenki

passatgt
tékvolt:(

Istencsászár
Amugy ne az írott média után ítéld meg hanem nézd az interjukat vele, pl itv ahol sokat beszélnek Hamival Aloval Ronnal... kedves fickók, jópofák mind, és vidámak mindig... sosem látszik rajtuk az amit a médiában összehordanak...

Istencsászár
Látod ilyeneket én sose írok még akit utálok arra se... tudom fórum meg minden a valóságban jót söröznénk és dumálnánk... nemértem miért kell, ezt meg nem is értelek...

Amig Alonso, Hamilton és a pilóták vezetik a kocsikat addig az õ versenyzésük az õ mozdulataik jelennek meg a telemetrián... láttál már telemetriát? ... minden mozdulata amit a kocsinak lead rögzítve van... és igen ez õ, mert õ irányítja azt az autót, ha robot lenne akkor igazad lenne...

A két pilótának két külön teamja van, külön mérnökök, szerelõk stb... persze csapatként mûködnek, de mégis csak ellenfelek és egymés ellen dolgoznak... nemtudom ezen mit nem lehet érteni... valszeg nem szokás vagyis eddig nemvolt hogy mások telemetriát nézegeti a másik pilóta mert ezt az adott pilóta szokta elemezni... valszeg ez kivételes eset a Mekinél és ha ez nem tetszik neki nem tetszik, max szolni tud, de errõl Ron dönt...

elegem van abból, hogy mindent ennek a ****nak tulajdonítanak szerencsétlen elvakultak, miért nem bírják egyesek észrevenni a felszín alatti igazi személyiséget?

elkellene olvasni pár antropológiai tanulmányt, talán leesne nekik, hogy valójában emberi mércével mennyit ér a spanyol...

(hogy jó autóversenyzõ azt nem tagadom, de itt PONT, ami utána jön az nem tartalmaz pozitív jelzõket...)

http://gaborszantai.co.uk/

Mintha Alonso nem nezegetne Hamilton telemetriai adatait... Ha meg nem teszi lama, mivel jonehany palyan Hamilton volt gyorsabb az edzeseken is....<#vigyor1>

desigo
Vegyél már vissza egy kicsit ebbõl a stílusból.
pls
Count Adyn
Ez már majdnem a szánalmas magyarázkodás kategória:DDD

na most állj le, eddig Te voltál az aki a csapatjátéknak nevezte az F1-et!

akkor legyél már következetes, mert unalmas, hogy gyorsabban változtatod a véleményed, mint más az alsógatyáját...

Alonsonak NINCSENEK, ismétlem NINCSENEK telemetriai adatai!
A McLaren Mercedes-nek vannak, a technikusoknak vannak, a mérnököknek vannak.
Alonso csak egy apró láncszem, aki semmit nem ér és könnyen kiváltható.

Hamilton vagy Kimi soha nem mondott ekkora hülyeségeket, mi a következõ baromság?
Alonso számolja ki a gumikopást vagy a fékkopást?

Alonso semmit nem tett a McLaren évek óta halmozódó adatbázisáért, a csávó egy senki és semmi De La Rosához vagy Wurzhoz képest.

Minden ilyen nyilatkozata után egyrejobban érzem, hogy szívességet tennék, ha kamionnal elgázolnám, csak az a baj, hogy lehet olyan büntetést kapnék, ami egy emberért járna...<#boxer>

http://gaborszantai.co.uk/

b-type
Lehet hogy megmagyarázza, de hogy ez pusztán nem elég hozzá azt én zihernek tartom. :)
Alapvetõen a telemetria nem a versenyzõnek szól...böngészheti de hogy egy körben lévõ tizedes különbséget találjon, ahoz mérnöknek kell lennie,...és még akkor sem biztos hogy ér vele valamit, hiszen más stílusban mennek.
Hamilton gyorsasága nem látványos, ha visszagondolsz Alonso a hátsó egyenesrõl forduló balos féktávját elsokalta és lefüvezett (uott ahol Kimi is),...ha Hamilton vezetésében látványosságot keresnék akkor nekem a hátsó rész tünik úgy hogy másképpen használja mint Alonso.
Vhogy jobban játszik az autó hátuljával.
Sztem a vezetése a szokásos dolgokban keresendõk, simán 'rajzolja' a pályát..azaz tökre felveszi a ritmusát és a tapadás határain mozog..de még innen.
Semmi látványos, MS vezetésében sem volt semmi látványos csak qva gyors volt.
Alonso gyorsaaságában volt látványosság, kegyetlen támadta a kanyarokat még a Renault-val, itt másképpen vezet...piszok gyorsan de be-be hibázik.
Ezt nem teszi egyenlõre Hamilton.
Nincs neki szvsz semmi elõnye, szimezhet-telemetriázhat, ha fejben összeszedett akkor a képességei ezt a sebességet hozzák.
Szal sztem jól rajzolja fejben a pályát, kicsit jobban rakja az autó hátulját a szûkekben, vmint képes összerakni a köröket nagyjából uazon köridõben. ...vmint kellõen védekezik, a rajt utáni féktávra volt egy kis mozdulata..ami azért mutatta hogy tudja õ mit kell tennie ahoz, hogy ne férjen oda a másik, Alonso-nak bele is kellett korrigálnia kicsit.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type