182114
  • Master91
    valahogy én is a 4x vb-s srácot tolnám mint az újoncot
  • pr3cious
    "Még mindig Vettel az egyetlen akit tényleg elsőként intettek le idén a Ferrarival. " te vagy tényleg szándékosan provokálsz, vagy valami hihetetlenül rövid a memóriád... Bahrain-ban Leclerc lett volna az első és több mint valószínű hogy hiba nélkül. Ami Vettelt illeti ha arra megy ki a játék hogy tapsoljak az utóbbi két futamon elért teljesítményéhez hát bocs de nem fogok.

Felőlem akár még tovább is folytatódhat ez a hülye tendencia hogy a jobb formában lévő Leclerc helyett Vettel szerez több pontot mázlival. Ha a szezon úgyanígy folytatódik (nagyon remélem hogy nem) év végén akkor is azt fogom mondani hogy számomra Leclerc

Hálás lehet a Ferrarinak hogy kihagytak helyzeteket amitől ő most nem ég jobban, papíron tök jól hangzik majd hogy több pontja van
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.08.20. 17:28:57
  • ShaiHulud
  • RatBaG #171610
  • AnuluWork #171609
    Bakker, Németországban saját akaratából a falban kötött ki, Bakuban is. Vetteltől pedig a zöld asztalnál elvettek egy győzelmet Kanadában. Nem jó az autó. Ennek ellenére Vettelnek van több pontja. Tök mindegy, hogy 3. vagy 4. helyről indul valaki egy nem túl jó autóval. Ez már nem 1988, hogy ne számítson kinek van több pontja.

1991ben Prostot is sokszor verte Alesi az időmérőn, mégis, Prostnak a végén úgyis több pontja volt, hogy az utolsó futamon nem indult. Pedig tehetségileg Alesi se szarral gurigázott. (Sennát kevesen előzték meg karrierje csúcsán a F1ben, Alesinak kezdő évében egy Tyrrellel mégis sikerült. Méghozzá kétszer.) Aztán nem is mondom, hogy mennyire elqurta amikor egy rossz autóba ült be, még ha azt Ferrarinak is hívták. Tudom, nem a legjobb a párhuzam, de a történelem mindig ismétli önmagát. Kizártnak tartom, hogy a Ferrari úgy csináljon jövőre jó autót, hogy közben a média belső feszültséget generál a csapaton belül, ami továbbra is egy kalap ..., de persze bejöhet nekik az elkövetkezendő futamokon, hisz Leclerc tavaly is az oroszoktól indult be és szerezte meg pontjai több, mint felét. Ennek ellenére Vettelt se írnám le, tavaly ő nyert Belgiumban.

Egyébként mindig érdekesnek találom a felvetésedet, mert érdekes módon tavaly, tavalyelőtt és azelőtt sosem merült fel a Ferrari kapcsán az pl. Kiminél, hogy "mennyi lenne ha .... vagy .... nem szúrja el a csapat", csak az, hogy Alonso és Vettel mennyire elverte mindig pontokban ...
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.08.20. 15:10:59
  • AnuluWork #171608
    Még mindig Vettel az egyetlen akit tényleg elsőként intettek le idén a Ferrarival.
  • pr3cious
    bocsánat de komolyan ... aki ezek után a pontokkal jön az egy asshole... mennyi lenne ha a Bahrain-ban vagy Monacoban nem szúrja el a csapat? (miattuk ment Leclerc a darálóban) mennyi????

Itt lent az a statisztika még nagyobb különbséget mutatna mint most, zárjuk már le a témát.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.08.20. 13:48:00
  • ShaiHulud
    csak a pontok szamitanak :) szamok: 156>132
    de meg hatra van az evad fele, van meg boven lehetoseg bizonyitani midnkettojuknek.
  • pr3cious
    "És nem veri az újonc, max. időmérőn." gyere és vitatkozz a számokkal akkor.
  • pr3cious
    Te láttad a Bahrain vagy Silverstone futamokat idén? ennyi, felesleges is beszélnünk.

• AnuluWork #171603
    Te tényleg nem tudsz normálisan kommunikálni egy fórumon?

Csak jelezném, hogy pont ezt a kívánságát teljesítik éppen a Ferrarinál ...

És nem veri az újonc, max. időmérőn.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.08.20. 11:06:51
  • pr3cious
    Alonso meg a v10-eseket de nem kívánság műsor. Látom a kifogások halmazát már bemagoltad hogy miért veri el egy újonc (megint).
  • pr3cious
    a Mérleg egyelőre a csapat felé lejt... nagyon durván.
  • AnuluWork #171600
    Ő a tapadós autókat szereti. Az idei Ferrari nem az. Leclercnek azért állhat jobban, mert a tavalyi Sauber is pont ilyen volt. Ha a Ferrari csinál valamit az autóval, hogy tapadjon az úthoz, Vettel is vissza fog térni.
  • ShaiHulud
    nem az a lenyeg hogy sokat, hanem midnig akkor amikor eselye lenne jo helyezesre, tehat nyomas alatt, pl baku idomero sima pole lehetett volna. nemetorszagban is jo helyezeset erhetett volna el. de pl hungaroring idomeron is volt egy hibaja, amit meguszott, bar mindegy mert eselytelen volt a ferrari itt :) ev elejen meg a ferrari csapatiranyitas akadalyozta mindig sajnos. nem vitas hogy belole meg lehet vb majd kesobb. de szerintem ha hami eltunik vegre a francba, akkor verstappen korszak lesz.
  • mcmoha
  • HTS s3rg1nh00
    eddig kb. 2-t hibázott másodévesen...Verstappennel hogy is volt ez?
    Bakuban tényleg kicsit sokat akart,de Németországban hányan is csúsztak meg ott?és nem fakezűek,hanem Hamilton és Hülkenberg is...egyáltalán nem vét sok hibát,csak egy Ferrariban minden apróságot a szemére hánynak.
  • IXEMGabeo
    Nemetorszagban megvolt ra az eselye, de eldobta...Bahreint szvsz megerdemelte volna Leclerc, hogy megnyerje, de sokat is hibazik iden...viszont nem gondolom, hogy rossz teljesitmenye lenne elso Ferraris eveben...Vettelnek kene lennie a huzo eronek, de kezdem erezni, hogy kiegett:((
  • IXEMGabeo
    Lauda nagyon profi volt es sosem adta fel, egy igazi kuzdo tavozott kozulunk es tenyleg o meg Prostot is meg tudta verni...extraklasszis volt siman egy lapon lehet emliteni Ayrtonnal es Alainnal
  • ShaiHulud
    vagy ha nem dobalna el mindig a lehetosegeit sajat hibajabol? :)
  • pr3cious
    A pontjaid nyugodtan a hajadra kenheted, már kétszer annyi lenne neki mint Vettelnek ha a csapat nem lenne ilyen idétlen. Nyugalom még két hét F1-ig... remélem a maradék 9 futamon helyre kerül az igazság, és lenyomja vettel-t a bajnokságban.
  • AnuluWork #171592
    Ami pontok alapján Leclerc?
  • lac coo
    Magyarázkodni mindig a rosszabbnak kell .... >)
  • pr3cious
    Nyugodj meg azzal az autóval nézzük, amikor meg a másik kezdő verte el a RedBull-ban akkor meg azt a kocsit néztük.
  • AnuluWork #171589
    Vettelt ne úgy nézzétek, hogy genetikailag lassú, hanem, hogy ezzel az autóval!!! lassabb, mint Leclerc, mert nem fekszik neki a kanyarban nyújtott teljesítménye. Idéznék egy Laudával kapcsolatos szösszenetet (1983 vége-1984), mert Vettel is vsz erre jött rá - ahogy Alonso is erre ment rá - Lauda volt a tanácsadó - a Ferrarival sikeres éveiben:

„Igyekeztem meggyőzni John Watsont a maradásról, de sokáig vívódott Ronnal a fizetésén, a Renault-val szakító Alain Prost pedig hirtelen ott termett a pilótapiacon – emlékezett vissza Lauda. – De hát ki volt akkoriban Prost? Nem érdekelt, úgy voltam vele, felőlem idehozhatják. Csak amikor megérkeztünk az első nagydíj helyszínére, Rióba, azonnal fél másodperccel gyorsabb volt nálam az időmérőn. És akkor azt mondtam magamban: b… meg, ez a fickó gyors!” Vegyes érzésekkel indult tehát az 1984-es idény, mert bár a McLaren felemelkedésével kapcsolatban bejöttek a számításai, hat évvel fiatalabb csapattársa akkora nyomást gyakorolt rá házon belül, mint korábban senki. A Ferrarinál bárkit az osztrák klasszis nyakára hozhattak, lazán gyorsabb volt nála, csakhogy első F1-es győzelme óta eltelt tíz év, így az idő múlásával a fiatalos lendület is megkopott kissé. Barnard folyamatosan tökéletesített szénszálas konstrukciója igazán ütős kombinációt alkotott a Porsche turbójával, de az évad első felében a dominanciából inkább Prost profitált, így fél távnál jelentősnek számító 11.5 ponttal előzte meg Laudát, akinek most önmagával kellett igazán őszintén elszámolnia.

„Az időmérőkön mindig dupla teljesítményre kellett kapcsolni a turbót, amit utáltam, Alain viszont tökéletesen kezelte. El sem hinnék, milyen keményen dolgoztam rajta, hogy javuljak a kvalifikációkon, de ha találtam is valahol két tizedmásodpercet, akkor Alain is. Ez így ment az első néhány versenyen, amikor beláttam, úgysem fogom tudni legyőzni az időmérőn, így valami mást kellett kitalálnom, hogy fölé kerekedjek. Elhatároztam, hogy a nagydíjhétvégék első pillanatától kezdve a tökéletes versenybeállítás megtalálására koncentrálok – még a szombati időmérő napján is. Ennek köszönhetően általában jobb formában teljesítettem nála a futamokon, jobban tudtam kímélni az abroncsokat, és szép lassan felzárkóztam a pontversenyben.”

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.08.19. 09:43:57
  • RatBaG #171588
  • pr3cious
    Idén viszont ő lett a mezőny Hartley-ja, lassú tempó, ciki balesetek, Gasly helyett szívesebben néznék egy Mick Schumachert vagy bárki más tehetséget. És ha mostantól jól megy már az is mindegy... sose lesz topcsapatban már. Szerintem Magnussen-t csak Grosjean húzza le, de jövőre már biztos nem lesz itt.
  • IXEMGabeo
    szerintem, akik nem a mezonybe valok az pl Grosjean, en Magnussen helyett is megprobalnek vkit nemcsak a stilusa miatt, de nem akkora tehetseg, hogy maradhasson, Giovinazzi nekem nem jott be es Kubica ideje is lejart holott o tehetseges volt:((, allitolag most azt nyilatkoztak a Pirelli gumikkal szenved Kubica azert van hatranyban Russellhez kepest...ebben van is racio, mert pont 2011 ev elejen mikor balesetezett akkor jottek be a Pirellik...nekem ugy remlik szezon elott tesztelhetett valamelyest, de aztan ki tudja..en valltig ugy gondolom a keze is szerepet jatszik a lassulasaban
  • IXEMGabeo
    szerintem ez tulzas es varnek ezzel a kijelentessel...nem volt o rossz a Toro Rossoban es lathattuk, hogy sokkal jobb, mint Hartley...
  • pr3cious
    De igy már nem lesz, sőt minden esélyét bukta. Tiszta Brendon Hartley. Az a negyedik hely sztárolta fel Bahrain-ban de a mai napig az a legnagyobb eredménye az F1ben. Nem is való ide mármint a mezőnybe se.
  • IXEMGabeo
    ez egy jo otlet
  • IXEMGabeo
    Hamilton egyenlo Ferrari az istenkaromlas:D Olaszorszagbol amugy is ki van tiltva:D
  • RatBaG #171581
    https://vimeo.com/353761589
  • adam46
    Viccesebb lett volna, ha az insta posztjait vágják alá. :D
  • Stockbauer33 #171579
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    odaátról loptam[spoiler]
    [/spoiler]
  • Magnum PI
    Én még pluszban a telemetriát venném el futam alatt. Utólag verseny után elemezgethetik, de verseny közben ne lehessen hozzáférni.

• desigo
    Nem sokára ott tartunk,hogy csak lassítanak és menet közben lesz kerékcsere.

Tankolást újra behoznám és teljes rádió off a csapat és a pilóta között.
  • RatBaG #171576
  • sure
    A kerékcsere rekordja a topcsapatok által immár második generációs szerelőrobotok használatával 2031-ben 1.43 másodpercre csökken.
    .
    Van amúgy jelenleg valami szabály, ami tiltaná, hogy a kerékcseréket ne emberek, hanem vagy valami automatika a kocsival centire megfelelő pozícióra beállva, vagy akár robotok végezzék el?
  • sure
    További hosszú távú jóslataim az F1 uborkaszezon alkalmából:

A Williams 2021-ben átáll Honda motorra, és ők adják 2023 egyéni világbajnokát. Vettel a Red Bullból, Hamilton a Ferrariból vonul vissza ugyanebben az évben.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2019.08.13. 20:54:16