182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#171653 Őszintén? Totál megérdemelné, annyira megutáltam és haragszok rá. Elkezdte nagy reményekkel az évet, aztán előjött megint az a szürke, semmilyen, tehetségtelen énje. -
#171652 Nemechek, NASCAR-ban is igy tolja/ta:D -
#171651 Kimi nem eljött ... -
#171650 Úgy látszik a Haas-nál a pilóták már csak ilyenek
https://thumbs.gfycat.com/DazzlingDisastrousBarbet-mobile.mp4
Azért egy ilyen befutót megnéznék F1-ben :D
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.08.26. 15:21:25 -
Stockbauer33 #171649 Ha eljön onnan Bottas az a pályafutása végét jelentené.Beállna megélhetési pilótának mint coulthard.button vége felé alonso vagy mint most kimi -
ToxiMaxi #171648 "Meg persze nem lenne ez mint most, hogy valaki betalál valamit akkor egész évre úgy marad, mert nem tudnak tesztelni fejleszteni rá , hogy lemásolják vagy más ötlettel próbálják behozni ."
Ferrari nagy sikerszériája alatt pont, hogy szabad volt a tesztelés, éppen ezért volt akkora előnyük. Másrészt valamit lemásolni sokszor lehetetlen a merőben eltérő koncepciók miatt. Ez egy végletekig kifinomult sport ha száguldó vágódeszkákat akarsz látni, akkor nézzél Indy-t vagy ha a múltban akarsz élni, akkor nézzél régi futamokat. Károgni a legegyszerűbb, még semmilyen fix szabályok nincsenek, de már megy a savazás, hogy így meg úgy lesz szar.
"Most már csak olyan apróságokat tudnak csak változtatni amit ha nem emelnek ki valamilyen hírben akkor nem is tudnánk ról" Olyan apróságokat, hogy egyszer csak elkezd működni tőle a kocsi a Ferrari meg top kocsiból másodhegedűs lesz....lásd tavalyi év. Bánt, hogy kifinomult a sport? Vagy mit akarsz látni? Szerintem magad se tudod. Ha pedig azt állítod, hogy apróságok változnak, akkor egyszerűen vak vagy.
Meg a spórolás miatti állandó rinya, érdekes módon, amikor Hamiltonnak az egész futamon keresztül nyélen kellett nyomnia, hogy Max-ot befogja, akkor nem volt spórolás, fura mi?
"nincs elözés, nincs verseny,"
Mivan? Te melyik bolygón élsz? Vagy az elmúlt versenyeket nem nézted?
Azt ugye tudod, hogy ha DRS nélküli előzést akarsz látni, akkor lehetővé kell tenni, hogy a hátul haladó kocsinak is legyen tapadása. Na, pont ilyesmit céloznak meg a szabályok. Ahhoz pedig szigorú szabályok kellenek, mert nem olyan emberek ülnek az asztal két végén, mint te, akik azt hiszik, hogyha bemondják a szentháromságot (hang, kinézet, előzés) az varázsütésre megvalósúl, de ha egy picit is gondolkodnál, akkor tudnád, hogy egy igazán izgalmas versenyhez ebből csak 1 kell.
"teszt és hang ugyan ugy nem és még ugyan ugy is néznek ki a kocsik."
Na, ebből látszik mennyire értesz te ehhez a sporthoz. Különben meg azt tudod, hogy a döntéshozók nem olvassák az SG-t? Egyetlen módon tudod a tudtukra hozni, hogy nem tetszik a sport. Tudod hogyan? Segítek: Nem nézed! Ennyi.
Szerintem az elmúlt versenyek igazán izgalmasak voltak, ha a RB tudja tartani a tempót, akkor még lesz belőle pár idén. Az új szabályokat pedig kíváncsian várom. A puding próbája, pedig az evés lesz. Minek sírjak, addig amíg a 2021-es versenyekből 1-et se láttam. Persze egyeseket ez nem tart vissza attól, hogy mindenféle bizonyíték nélkül, pusztán egy koncepció autóról mutatott képsor alapján messzemenő következtetéseket vonjanak le. -
#171647 Az a szitu, szerintem, hogy ezek az autók nem megerőszakolva lettek ilyenek, tehát ha azt mondod hogy figyeljetek jövőre, bármivel jöhettek ami OW a kerekek adta kereteken belül, akkor kb. a következő évre ugyan ezek az autók állnának rajthoz.
Olyan nagy mértékű változást nem látnál.
Illetve persze az új sasszéban is ott a lehetőség egész biztos vagyok benne, most írnak mindent amiről írni lehet, de igazán majd akkor látjuk meg amikor kijönnek ezek az autók és kiderül hogy milyen le nem zárt területet hagytak benne Symonds-k. -
#171646 egyrészt nem azért választottam ezeket az eseményeket, mert bármely csapatnak kedvez vagy nem
Csak arra akartam rávilágítani, hogy bármilyen szabályt is hoznak és a csapatok bármilyen látszólagos titkolózása mindig ugyan azt az eredményt adja
ÉS a 2021 ről amit eddig megtudtunk még jobban ezt fogja eredményezni, hogy még kisebb lesz a csapatok közt kinézetbeli különbség.
ÉS míg régebben a szezon közti tesztek miatt sokkal több mindent változtattak a kocsikon és a szabályok is több mindent engedhettek meg.
Most már csak olyan apróságokat tudnak csak változtatni amit ha nem emelnek ki valamilyen hírben akkor nem is tudnánk róla mert a közvetítések alatt ezek láthatatlanok.
Ezelőtt amikor még szabadabban lehetett fejleszteni pályáról pályára olyan átalakuláson mentek át a kocsik, hogy rá se lehetett ismerni a szezon végére
Meg persze nem lenne ez mint most, hogy valaki betalál valamit akkor egész évre úgy marad, mert nem tudnak tesztelni fejleszteni rá , hogy lemásolják vagy más ötlettel próbálják behozni .vagy ha a motorral van valami akkor hiába javítják ki állandóan a mezőny végéről indulhatnak, mert az évi 3 motorból kifogytak
Most kb ott tartunk, hogy nincs teszt , nincs hang, nincs elözés, nincs verseny, 2021 től talán lesz előzés, teszt és hang ugyan ugy nem és még ugyan ugy is néznek ki a kocsik.
De ha ez kell. Akkor csak hajrá tapsolj hozzá
Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.08.25. 21:36:49 -
ToxiMaxi #171645 "10 ből 7 . meg a lótuszt szabálytalannak minősítették a kettős orrkúpjával."
Akkor nézd meg, hogy utána milyen orrésze lett. Egyébként meg 11 csapat volt tudtommal.
Jelentős változást nem hozott csak véget vetett az addig verhetetlen RB uralmának. Szerintem sok Ferrari szurkoló fél karját adná ezért. Miért nem azt az évet emelted ki, ahol mondjuk a Ferrari uralmának vetettek véget jelentős szabálymódosításokkal?
De nem érsz rá akkor sírni, miután láttuk a kocsikat, vagy ez ilyen én megmondtam duma, hogy ha bejön lehet verni a mellem, ha nem, akkor meg lapítok mint szar a fűben? Egyébként sem lesz pöcs orr, azóta mások hozzák ezeket a szabályokat, Ross Brawnt aligha lehet azzal vádolni, hogy nem ért hozzá. Számomra egyébként is másodlagos, hogy hogyan néznek ki, ha jó a verseny, akkor felőlem lehet pöcs orr is.
-
#171644 Sok értelme nincs azon keseregni ami majd egyszer lesz... lehet hogy az lesz lehet hogy nem.
Valamilyen szinte egyszerűsődni fog az autó felszíne mert ez az ára annak hogy jobb legyen a verseny, ettől még lehet rövid tengelytáv, leht rake, lehet más az orr, szűkebb a motorborítás...stb
..és igen eltünnek a légterelőlapocskák, az emeletes segédterelőlapok a hűtőnyílások elől, és a kis biszbaszok a padlólemezen. -
#171643 igaz , bocs nem mindenki csak 75%a a csapatoknak 10 ből 7 . meg a lótuszt szabálytalannak minősítették a kettős orrkúpjával.
A kacsacsöröknél is csak a mclaren csinálta meg uy ahogy a FIA gondolta, mindenki más a hirtelen letöréssel csinálta meg.
És azért ezt a két időszakot emelem ki, mert ezek voltak azok a szezonok ahol jelentős szabálymódosítást hajtottak végre és mindenki azt várta, hogy ez majd jelentősen megbolygatja az állóvizet, de nem lett belőle semmi.
Az előző szezonokban nem voltak ennyire leszigorítva a szabályok ezért is tehette meg a BMW a rozmár orrot, hogy fel emelte az egekbe mikozbe mindenki másnak lenn volt. most ezt már nem tudja megtenni egyik csapat sem, mert mm pontosan megvan szabva, hol kell az orrkúpnak lennie.
ugyan ez lesz a 2021es szezonra is az oldaldobozoknál és a szárnyaknál is, hogy elkerüljék, hogy a csapatok trükközzenek és a kifejlesztett 10 %os leszorító erő csökkenés legyen csak a kocsi mögött.
Emiatt gondolom a szabályokban az oldaldobozokra és minden más is mm pontosan le lesz szűkítve a mozgástér. Most csak a oldaldobozoknál és a légterelőknél van mozgásterük a csapatoknak ez is meg fog szűnni 21 től.
lényegében az egész F1 át fog alakulni egy egyen autós verseny szériává, ahol ha a motorfejlesztést is befagyasszák onnantól kezdve nem lesz értelme a csapat VB-nek, Meg úgy egészében nem lesz különbség egy indi vagy más egyen autós szériától. -
#171642 nem, kifogják venni, ..nem is értem hogy merült fel mert Brawn elmondta hogy ha igazolódnak a méréseik a valós autókon, akkor a DRS-t 2-3 éven belül száműzik. -
#171641 Akkor meg senki nem tud előzni .... Akkor különbség nincs még egy Merci-Redbull között sem.
-
#171640 Azt pletykálják egyre erősebben, hogy Ocon megy a Rönyóhoz, pancser Bottas meg marad.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.08.24. 22:45:22 -
pr3cious #171639 Rendben, csináljanak normális áramlatokat a kocsi mögött de akkor a drs-t vegyék ki. -
#171638 Nekem kérdéses , hogy jó vagy rossz lesz-e ez az új aero mizéria ..
Ha most lett volna már , Hamilton csont nélkül megelőzi Max-et .... -
#171637 -
ToxiMaxi #171636 "fasz orr mindenkinél ugyan úgy"
Nem mindenkinél, de nem is értem miért 2014-et emeled ki, persze ha az igazadat akarod bizonygatni biztos ez áll a legközelebb. Merci, Ferrari, RB aztán a Lotus is inkább a korábbi BMW-s rozmárra hajaz.
"Ráadásul ott még ennyire se volt megkötés a kasztnira mint ahogy most akarják"
Ezt kifejted bővebben?
"the regulations only demand a relatively small nose tip cross-section, and teams will want to minimise the width of this area to improve air flow under the chassis."
"An FIA technical directive has also been issued ruling out an alternative nose solution that was put forward with a request for clarification."
-
#171635 Minden nagyobb szabály változás előtt ezt gondoltuk aztán jött a kacsacsor és a fasz orr mindenkinél ugyan úgy. Tök véletlenül mindenki ugyan azt csinálta.
Ráadásul ott még ennyire se volt megkötés a kasztnira mint ahogy most akarják, pont amiatt hogy a szél árnyék mindenkinél hasonló legyen a kocsi mögött. Meg mivel minden csapatnak megküldik az adatokat sőt be is dolgoztak a kialakitáson így én nem számítok semmi nagy különbségre a csapatoktol. Sajnos. -
ToxiMaxi #171634 Ez az, amit szeretnének, aztán lesz belőle valami teljesen más. Csapatoknál nem egy pár fős mérnöki gárda fog a terveknek nekiugrani, szinte biztosra veszem, hogy maximum csak nyomokban fog erre hasonlítani, de mint minden új szabálynál lesz egy csomó különböző elgondolás. -
#171633 Végre megint kezdtek kinézni valahogy a kocsik, erre megint ledózerolják. :D Elsőre annyira nem vészes. -
#171632 a cikk hozzá, meg a video
Nem is néz ki olyan rosszul mint ahogy leirák, de sajnos ha minden csapatnak ugyan ezt a kasztnit kell használni ahhoz, hogy a káros levegők ne keletkezennek uttánuk, akkor annyira nekem nem jön be, hogy csak a szinükben különböznek az autók, és a csapatok kreativitását megakadályozzák. -
#171631 F1 2021.
-
IXEMGabeo #171630 ez olyan Zombori Sandoros hozzaszolas volt:) -
argo001 #171629 A meg nem kérdőjelezhető és semmilyen körülmények között kétségbe nem vonható szakmai hozzáértés teljes birtokában mondhatom azt, hogy Leclercnek már világbajnoknak kellene lennie, Vettelnek pedig 0 ponttal kellene rendelkeznie. A 2004-es évet pedig Zsótinak kellett volna vinnie. -
IXEMGabeo #171628 es sajnos igaza van, mert manapsag mindennel fontosabb a technika es az, hogy a mernokok mit alkottak -
pr3cious #171627 Sainz szerint benne van a pakliban, hogy Verstappen soha nem lesz bajnok
Persze benne van a pakliban hogy azért mondja mert nem ő ül abban az autóban de egy valamiben igaza van: fontos évek mennek el. Ricciardo se lesz világbajnok pedig azt biztosra vettem volna. Az egyenlőtlenség miatt nagyon sok ígéretes pilótát kukáznak. -
ShaiHulud #171626 csak eppen semmi koze ahhoz a temahoz hogy a ferrari el szokott venni a pilotaitol pontokat, vagy taktikai mellelovesek miatt, vagy technikai amatorseg miatt, vagy mert hogy a masik pilotajukat hozzak jobb helyzetbe... hogy ehhez mi a fasz koze van annak hogy egyesek mit gondolnak kimirol azt erti valaki?!
Ferrari mar evad elott elmondta hogy vettelt akarjak vb-ve tenni, tehat ebbol kiindulva leclercet ebben az evben alarendeltjenek hoztak oda, hogy segitse vettelt, illetve tanuljon tole arra az idoszakra majd amikro vettel visszavonul, vagy lelep. miert kell csodalkozni ha ennek eleget teve az elso 2-3 futamon vettel-t probalta tolni a csapat, amit azota mar biztos megbantak. ezert mondom ott van meg az evad fele, meg barmi lehet. Viszont nem valtoztat azon, hogy hamiltonnak ilyen konnyu evada meg nem nagyon volt...ferrari meg orulhet ha 4.helyre odafer:) -
pr3cious #171625 Na ezzel most hatalmasat tévedtél mert ott van még egy csomó pilótáról a "mennyire (nem) jó sorozat".... én sem tartom feltétlenül cool dolognak a blogolást, google alapján találtam a cikket, érdekelt, elolvastam és egyetértettem vele.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.08.21. 14:41:32 -
ShaiHulud #171624 hu de relevans...mi koze ennek ahhoz hogy ferrari miatt bukott csomo pontot o is?
a cikk meg egy kimi hater tollabol fakadt es tele van faszsaggal... ahhoz kepest meg midnig itt van kimi, hogy a visszavonulasa szelen van mar a cikkiro szerint...eleve a blogolas meg a blogok egy szanalom kategoria, foleg ha linkelik is. egy rosberg, chandhook, salo, villeneuve nyilatkozat tobbet er mint ezek...
mikor alapitod a szektadat? vagy mar van? -
pr3cious #171623 Mennyire (nem) jó Raikkönen?
Nem fogom kifejetni neked. Itt ez a link, ugyan ez a véleményem is. -
ShaiHulud #171622 ahogy anno kiminek is elbasztak csomo pontot a ferrarisok, akkor ez nem erdekelt erdekes modon. ferrari mar csak ilyen banda. -
ShaiHulud #171621 #171606 -
Stockbauer33 #171620 -
pr3cious #171619 Ennél jobban le sem lehet írni a helyzetet. -
#171618 Leclerc jól kezdett, de utána volt jó pár taktikai húzás amivel Vettelnek kedveztek. Viszont utána minden adott volt Leclerc számára, hogy bizonyítson és ő sem tudott vele élni. Többször is hibázott futamon és időmérőn. Jelenleg ott tartunk, hogy Leclerc is elismerte, hogy futamon egyelőre Vettel jobban teljesít, jobban kezeli a gumikat.
Én azt mondom, hogy mind a 2 pilóta hibázott többször is mikor nem kellett volna. Ebből a szempontból a 4x VB győztes nekem csalódás mert többet várnék. Vettel továbbra is szépen hozza stabil pontszerző helyeket, meg jön fel a mezőny végéről, de mikor nyomás alatt volt az 1. helyért akkor ő is megbotlott. Leclerc is lehetne stabilabb, akkor is ha még 1. éve mert az alfában nem volt semmi gond körülötte. Szerintem az év eleji "mindegy mi van mi Vettelt nyomjuk" nem sült el jól. Mind a 2 pilóta frusztrált lett és talán majd most kezdenek magukhoz térni.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.08.21. 08:53:49 -
pr3cious #171617 Szerintem meg nem kell hozzá túlságosan nagy fantázia hogy lásd a különbségben éppen azok pontok hiányoznak amit a Ferrari adott el. Hiába trollkodsz -
pr3cious #171616 Érdekes hogy megváltozott a topik véleménye 2futam alatt. De azért év végén ne nagyon lepődjetek meg ha véletlen felcserélődik a sorrend. Mondjuk arra aztán biztosan tudnak építeni hogy 4x "vb". -
#171615 https://i.redd.it/gttl9ry2fmh31.png -
ShaiHulud #171614 beloled egeszen jo vallasi fanatikus lehetne :D