182274
  • Black Ghost
    Friss teszt eredmények Jerez
  • Fabio Capello
    elég brutális lesz a Brawn-csapat úgyérzem... lesznek idén meglepetések...
  • zsutyesz
    Teszteredmények, Jerez, 2009. 03. 16.:

1. F. Alonso Renault R29 1:18.343
    2. R. Barrichello Brawn BGP 001 1:18.398
    3. J. Burron Brawn BGP 001 1:18.892
    4. L. Hamilton McLaren Mercedes MP4-24 1:19.513
    5. N. Rosberg Williams FW31 1:19.783
  • G_ArchAngel #77088
    Toyota
  • Punker
    ja tényleg, most honnan is van motorja? :D
  • G_ArchAngel #77086
    Frank Williams?
  • Punker
    na várj, mi az az FW????
  • zsutyesz
  • G_ArchAngel #77083
    nem lesz
  • Firerock
    skacok!
    most akkor nemlessz csütörtök,péntek?esetleg csak szombati jegyet nem lehet venni?
  • G_ArchAngel #77081
    Jerez - 1. tesztnap - 2009.03.15

1. R. Barrichello BGP001 1:19.236 102
    2. F. Alonso Renault 1:19.819 40
    3. N. Hülkenberg FW31 1:20.013 68
  • Black Ghost
    Wikipedia
  • SzocsA
    mik a szabályváltozások? múlt évhez képest és van olyan oldal ahol részletesen le van írva? magyarul googleban néztem de nem találtam!
  • SrAta
    Ja szárny túl törékeny kis törés már no kers vagy zárlat és az a motorra is kihatással lehet...
    szívás lenne oda tenni...
  • WNW
    Nem csodalkoznek, eleg kockazatos...
  • Kit--Kat
    Végülis nem oda kerülte úgy hallottam.
  • WNW
    Szerintem a Ferrarinak is okozott, csak jobban sikerult talan mint a tobbieknek.. De ez majd kiderult.. Azert az akuk az elso szarnyban lehet hogy meg fognak gondot okozni...
  • b-type
    Én úgy értettem hogy igen, a KERS mérete és súlya adott mondjuk az első futamon, de ez a fejlesztések alkalmával változhat.Toyota is 2 kasztnit épített, a KERS-re, és nélküle...aztán mégis kivágták a cuccot.
    A Ferrari-nak pl. úgy néz ki szinte egyáltalán nem okozott problémát a KERS elhelyezése az autó menettulajdonságaiban...de hát autó és autó között van különbség.
  • Máté94
    Brawn jól nyomja,.Ideje őket isteníteni!
    Hajrá Brawn!:D
  • Black Ghost
    Szerintem ezt a KERS kérdést túl radikálisan kezeled. A KERS mérete súlya adott, ezt rajtad kívül a csapatok is tudják, vagyis vagy számoltak vele vagy nem. Akik láttak benne fantáziát azok ezzel együtt tervezték meg az autójukat, szerintem felesleges a KERS-t ballasztként kezelni, mert ebben az esetben ez az autó része, akárcsak a motor, azt sem rakják ide oda.

Egyébként szerintem is kiforratlan a KERS technológia, úgy hogy év közben okozhatnak még meglepetéseket a KERS-t használó csapatok.
  • b-type
    írtam erre egész korrekt választ, de közben elment a net :) ..pff
    szal a lényeg, hogy ha szétszorják is, az üzembiztos összekötéseket szenes nanocsövekből is csináljak, akkor is tömegnövelő hatása van.
    A ballaszt számolható, szabadon csökkenthető...szemben ha a KERS tömegét, és ezzel a helyén jelentkező súlypontot csökkenteni akarják azzal hogy amit lehet kihelyeznek, akkor is kompromisszumokat kell kötniük. Nem igen érhet olyan szerencse, hogy pont ahova kellene ott elég erős, és addig kihasználatlan, megfelelő méretű helyet találsz szvsz.
  • G_ArchAngel #77070
    A KERS-t jelenleg ket helyre lehet helyezni, az akkumlatorokat vagy egyeb alternativ energiatarolokat barhova, anno felmerult meg az elso szarny is - ergo a sulyelosztas szabalyozhato a KERS-t alkalmazok eseteben is.
  • b-type
    Mire akarsz kibukkanni?
    Eltekintve az arany virágszáltól (), inkább visszaidézném amire reagáltam:
    "Aki nem hasznal KERS-t, azok kenytelenek balasztot hasznalni, amit persze szabadon helyezhetnek el az auton, ezzel is javitva az egyensulyt - s mivel a KERS es akkumlatorok beepitesenek helye sincs meghatarozva, az is jobb egyensulyt jelenthet, amennyiben jo helyre helyezik..."

Erre írtam hogy a KERS nem egyenlő a ballasztsúllyal, a ballaszt jó dolog..azt sem rakhatják akárhova, de mindenképpen több helyre tehetik mint egy KERS rendszert, lévén nem kompakt csomag, és nem kell a 'müködéséhez' más feltétel mint hogy ott legyen.
    Amennyiben valaki használni akarja a KERS-t, akkor ha kell neki ballaszt..mert mondjuk a tesztek alkalmával rájöttek hogy előrébb kellene a súly,..akkor vagy túllépik a súlyhatárt azzal hogy használnak ballasztot is, ..vagy megpróbálják a KERS-t eltolni a nekik kedvező irányba. Egy, már megépített és kitalált/legyártott autóban. Nem könnyű azt megvalósítani, hogy mondjuk:
    Eddig az üzanyagcella alatt tároltuk a KERS-t,..van helye és kitaláltuk rá a tömegközéppontot nagyjából, most meg hogy futott az autó most átrakjuk a pedálok elé. Mert minden borul, egy jól megtervezett autónál ha 40kg-t egyszer iderakok utána meg akár csak 10centivel előrébb már tervezhetem át az egészet..pláne ha az abszolut időt akarom támadni. Amennyiben elég a sereghajtó pozíció akkor persze nem muszáj.
    Az megjósolható, hogy az első futamokon a KERS képes átrendezni az erőviszonyokat,..aki használja vélhetően kűzdeni fog vele, aki nem használja az pedig vélhetően később fog kűzdeni. Mert már pár futam alatt is azok akik bevállalják a KERS-t nagyot fognak fejleszteni...és láthatóvá fog vállni a KERS előnye.
    Tehát oké, a kiscsapatok lefutják a gyári csapatok KERS-s autóját...de attól még az F1 nem fog megváltozni, vagy a 'nagyok' is kihajítják a KERS-t, vagy előnyt fognak kovácsolni.
    Megalázásról semmiképpen sem beszélnék, hiszen pusztán arról van szó, hogy a kiscsapatok előnyben vannak mert nem fejlesztenek. :)..kicsit ellentmondásos, de ez a helyzet pillanatnyilag.
    A Bgp001 autó nem kell hogy szabályos legyen...teszteken az FIA nem rendelkezhet..futhatnak szabálytalan autóval is, de (!) nem mondom hogy ezt teszik.
  • zsutyesz
    én azért nem örülnék neki, ha megalázóan vernék a többieket...
  • G_ArchAngel #77067
    Koszi aranyviragszalam, de ezeken tul vagyok, ezek egyedulallo problemak, szinte minden csapat mashogy eli meg - van aki ez szurta el, van aki azt, a KERS nem kotelezo, soha nem is volt az...
    Van meg par csapat, akik KERS nelkul indulnak - Ok hol is tartanak?
    Na, ugye!
    A BrawnGP/Honda 2007 vegetol epiti az autot, Charles Whiting es a FIA-kulonitmeny is atnezte - szabalyos...
    Harom masik csapate nem.

Nagyon remelem, hogy ez a kiscsapat megalazoan veri meg a Ferrarit/McLarent/Renault, jot fog tenni az F1-nek.
    Sajnos az ev kozbeni fejleszteseket nem fogjak birni, csodat nem fogunk latni, de bizom benne...

• b-type
    ?
    Szvsz kicsit magas polcra helyezted magad,..nem nekik kellene SG-t olvasni, jóval kézenfekvőbb lenne neked olvasni sok minden mást a témában.
    pl:

-[URL=http://www.a5.hu/cikkek/53/31168.shtml]Buemi azonban úgy tudja, sok csapatnál magát a súlyhatárt is átlépik. "Alig van olyan autó, amely a minimumsúly alatt van, márpedig 10 kg többlet körönként 0,4 másodperces hátrányt jelent" - mutatott rá Buemi.[/URL]

-[URL=http://www.a5.hu/cikkek/2/30964.shtml]"Nem titok, hogy ha megnézünk egy mai forma-1-es autót ballaszt nélkül, akkor a súlyeloszlás túlságosan is hátra tolódik ahhoz képest, mint amit a gumik tulajdonságait figyelembe véve szeretnénk. Ezért hát amit tenni kell az az, hogy a fennmaradó súlyt, a ballasztot előrébb helyezzük."

"Ha ezt a ballasztot azonban a KERS rendszer keretében használjuk, - ami szükségszerűen az autó közepén helyezkedik el - akkor korlátozzuk a súlyeloszlást. Nem helyezhetjük annyira előre, amennyire szeretnénk" - fogalmazott Vasselon. [/URL]

-[URL=http://www.a5.hu/cgi-bin/printable.cgi?cikkID=31523]A problémát az idézte elõ, hogy 1998-ban, amikor bevezették a bordázott gumikat, a helyes balansz megtartása érdekében növelték az elsõ abroncsok szélességét, de most, amikor visszatértek a slickekhez, nem csökkentették vissza az eredeti, 1998 elõtti méretre. "El kell ismernünk, hogy hibát követtünk el. Számítanunk kellett volna rá, hogy a hátsó kerekek fogják jelenteni a gyenge pontot" - ismerte el az FIA-elnök Max Mosley a német lapnak.[/URL]

Meg ilyesmi..
  • Peppus
    most kellett volna Prostnak is indítani egy csapatot :D ők tuti 2 másodpercet vertek volna a mezőnyre :D
  • G_ArchAngel #77064
    Ja, oke, aakkor ezt a csapatok nem tudjak, mert van akinek az ules alatt van, van akinek a motor alatt...
    Nem olvasnak SG-t a kis butak...
  • desigo
    F1 WINTER TESTING BARCELONA 12 03 2009

• b-type
    Nincs KERS, és ez jelen pillanatban még előny. Egyfelől a KERS súlya nem helyezhető akárhova (hűtés-ilyesmik), másfelől féktávon bukik a KERS autó, és persze a vezethetőségen és menettulajdonságokon kivül ott van a megbízhatóság is.
    Jelenleg úgy néz ki hogy előny, ha valaki nem építi be az autójába a KERS-t..pl. Toyota-Red Bull-Bgp001 és még aki.
    De ez valszeg változni fog néhány futam alatt.
  • Borg
    Én azért vigyáznék az ilyen kijelentésekkel :D
  • zsutyesz
  • Bandee1987
    hát ha ezek megnyerik az ausztrál nagydíjat, akkor leszopom magam...

(mondjuk hozzáteszem azért ha valaki erre képes, akkor Ross Brawn az)
  • Kit--Kat
    Majd akkor hiszem el ezt, ha Kimi és a Ferrari előtt lesznek. Addig csak 1 ígéret marad.
  • desigo
    semmi jelentősége...
    majd a versenyen meg lehet mutatni
  • G_ArchAngel #77056
    Ledöbentek a riválisok a BrawnGP teljesítménye láttán
  • G_ArchAngel #77055
    A GPShop.hu helyszínen tartózkodó munkatársa lapunknak elárulta, hogy a brit osztag tempója szemmel látható volt a katalán helyszínen, hiszen - mint említette - a mai napon a gárda brazil versenyzője, Rubens Barrichello, valamint a BMW lengyel ásza, Robert Kubica egyidőben teljesítették verseny-szimulációjukat, s a bajorok versenyzője nem igazán tudott közel férkőzni a BGP 001-es kódjelet viselő versenygéphez.

Bizonyara vegig ures tankkal korozott egy versenyszimulacio alatt...

Remelem jol megcumiztatjak a tobbi nagyarcu csapatot...
  • Peppus
    kell egy kis promo a szponzoroknak :D meg a jónépnek.
  • Kit--Kat
    Úgy tudom a rajtnál nem használhatják pont emiatt.
  • SrAta
    200 kilóval nehezebbek...