182274
  • G_ArchAngel #77051
    Aki nem hasznal KERS-t, azok kenytelenek balasztot hasznalni, amit persze szabadon helyezhetnek el az auton, ezzel is javitva az egyensulyt - s mivel a KERS es akkumlatorok beepitesenek helye sincs meghatarozva, az is jobb egyensulyt jelenthet, amennyiben jo helyre helyezik...
  • passatgt
    szóval többiek kers-ből származő erőtöblet mellett lassabbak, mint ők nélküle
  • HUmanHunter
    azt olvasni több helyen hogy nincs kers ük ami + súly lenne. hogy mennyire igaz azt nem tudom.
  • passatgt
  • zsutyesz
  • WNW
    Apropo... A rajtnal lehet hogy lesznek gondok, ha paran beprobaljak elesben a kerst, hogy az elso kanyarig nyerjenek par helyet...
  • G_ArchAngel #77045
    2009. március 12., csütörtök - [18:04]
    A Brawn GP nyomasztó fölényétől tartanak a riválisok

Szerdán egy teljes szekundummal, csütörtökön pedig 8
    tizedmásodperccel repesztett gyorsabb kört a Brawn GP aktuális
    versenyzője a barcelonai teszten, mint a második legjobb időt
    elérő pilóta, ezért több csapatnál is borúsan tekintenek a jövőbe
    a saját szereplésüket illetően. "Amikor idejöttem, még optimista
    voltam, hogy vannak esélyeink. Most már nem vagyok az" - közölte
    Flavio Briatore az Auto Motor und Sporttal. A teszteken mutatott
    teljesítményéből eddig úgy tűnt, a Ferrarinak jól áll a szénája,
    de a maranellóiak egykori technikai igazgatója által dirigált
    Brawn GP remeklésétől az olaszok szava is elállt. "Egy
    másodperccel gyorsabban nálunk, ez képtelenség" - hitetlenkedtek
    a Ferrari mérnökei Barcelonában. Jenson Button már szerdán is
    dominált 1:19.127-es idejével, de csütörtökön Rubens
    Barrichellónak sikerült még két tizedet lefaragnia az etalonból,
    1:18.926-tal bizonyult legjobbnak a mai tréningen. A brit és a
    brazil pilóta az időmérő és a verseny szimulációja során egyaránt
    kemény tempót diktált, ezért Sam Michael attól fél, az idénynyitó
    ausztrál futamon senki sem fogja megszorongatni őket. "Ha
    Melbourne-ben meg tudják ismételni azokat a köridőket, amiket
    Button szerdán futott a hosszú etapja során, akkor Button és
    Barrichello egy kör előnnyel megnyeri az Ausztrál Nagydíjat" -
    fogalmazott a Williams technikai igazgatója.
  • WNW
    Emberek lehet hallani, meg latni mikor nyomta be a kerst... Elindult normalisan, aztan mikor majdnem a kameraval egy vonalba ert, lehet hallani egy ronda eles hangot, es akkortol lodul meg a kocsi is nagyon..
  • Kit--Kat
    De nem az elrajtolás pillanatában használta, ha használta, nem sokkal utána nyomta be a boost gombot.
  • Istencsászár
    kicsivel hamarabb indult, vagy Kova ragadt be, lényegtelen:)
  • paj01
    jo az a gyorsulasos video:) es sztem is kers nelkul volt kimi.. egyszeruen hamarabb indult el ennyi az egesz.. azt meg h kiugrott-e vagy nem, nem lehet tudni. Mondjuk Heiki minidig is szarul rajtolt..:)
  • G_ArchAngel #77040
    Rubinho eleg szep idot ment, mint tegnap Button - ugy megneznem a Honda sportigazgatojanak arcat...
  • bardocz
    1000 lóval is el lehet indulni kipörgésgátló nélkül,régen is voltak 900 pacis gépek,sőt,1500 is,és mégse volt gondjuk.
  • G_ArchAngel #77038
    200 kg ezeknek az autoknak a harmada, a balaszt is csak 60-70 kg szokott lenni...
  • SzocsA
    elvileg ha használt volna kerst akkor úgy kipörögtek volna a kerekei hogy csak a felni maradt volna meg! mert akkora erőt ad le hogy rajtán nem tudják használni mert nincs kipörgésgátló ezért kipörögne a kerék!
    kers nélkül nyomta le!

a honda vagy melyik kocsi az meg azért olyan gyors mert 200 kg-all könnyebb még nincs beszerelve a kers!
  • G_ArchAngel #77036
    Meg itt, de inkabb ne rendeljenek, nem tudok olyan jol retusalni, hogy embert csinaljak beloluk:-)
  • zsutyesz
    ne félj, a végére mindig felébred
  • Gabor_(HSF)
    Angliába vagy még?A királyi család rendelt már sexi fotokat?????
  • G_ArchAngel #77033
    Majd meglatjuk, de nem csodara nem szamitok...
  • bardocz
    És ha átlagosabb szinten maradsz,és magyar utakhoz választasz? DB9-et nem biztos,hogy vennék,ha tehetném,inkább keresnék valami mást.
  • Gabor_(HSF)
    Nincs is ezzel semmi probléma,hogy a japán autokat szereted,sőt nekem sincs és még azt se tudom mit vagy miket vennék,ha tehetném,DB9-et azt biztos
  • bardocz
    Japánoknál nem is mondtam,hogy legendák vannak,nem igazán vannak velük ellátva,de mégis több japán autót vennék meg,mint franciát.
  • Gabor_(HSF)
    ez megint tévedés..
    Legendákról beszéltünk..
    Persze van a Jappánoknak is,de ha az elmúlt 50 évet nézzük,legendás kiemelkedő,vagy a sportban a Francia verdák magasan felettük vannak..
    Aztán meg majd 20 évig volt Peugeot bontóm szervezim és kereskedésem,ráadásul P205 1.9 GTi vel Rallyztam,úgyhogy sziven ütött a feltevés
  • bardocz
    Bazz ténykeg,jó hogy szólsz!A Peugeotokat kifelejtettem,pedig azok is műveltek ám csodát!Renault Alpine-t is kifelejtettem.Pedig az is volt konstruktőri bajnok.Van pár autó,ami azt mondom jöhet,de japán fronton jóval több ilyen van.
  • Gabor_(HSF)
    Mert még nagyon fiatal vagy..
    P205,CX,P504,R4,hamár a legendákról beszélünk,de még sorolhatnék legalább 15 tipust amik a maguk idejében verhetettlenek voltak,az útóbbi évek wrc vb-t már meg sem emlitem..
  • Gabor_(HSF)
    sztem a Totyonak meg pilótája nincs hozzá,én inkább a rönot meg az RB-t sorolnám előre
  • Kit--Kat
    Elvileg itt Kimi kersel rajtolt.
  • Gabor_(HSF)
    JAJA! Csak azt felejtette el hozzátenni,hogy 98-ban volt egy Hakkinen,2007-ben meg egy Alonso,akik értenek az autó beállitásához és nem azt nézték,hogy a számitógép szerint igy kell jónak lennie..
    De ha az én feltevésem igazólódik be,miszerint Hami is hasonló mint Kimi,(roppant tehetséges,nagyon gyors) de ehez a kocsinak is jónak kell lennie,akkor idén a Meki a béka seggénél lesz...
  • Christian88
    Csak a másodi krészre vonatkozott mondndóm.Igazából nemhiszem hgoy nagy bajban lennének, ha mégis valamelyik nem gyári Merci motoros jobb lenne elkérnek pár adatot és kész
  • Kit--Kat
    Kimi nem kicsit lerajtolta Heikit a rajt gyakorlásnál:)
  • desigo
    Ha a meki gyengélkedni fog akkor ez nagyon jó lehetőség lesz Kiminek,hogy egy kis előnyre tegyen szert.
    Remélem nem fogja idén is átaludni a versenyeket.
  • norbi56
    Ezaaaaz JEEEE
  • norbi56
    Na végre Kubikát látom:D
  • Kit--Kat
    Voltak bajai beteges paranoia például amikor a saját csapatát gyanúsította, hogy megakarja akadályozni, hogy világbajnok legyenen.
  • Istencsászár
    Alonsoval semmi gond nem volt, csak amikor a Mekihez került, akkor voltak gondok, de nem vele hanem a légkörrel, eljött onnan és ezek teljesen megszűntek ismét.
  • Kit--Kat
    Én tudom és ha megfigyeled, soha az életben nem vitattam Hamilton tehetségét, az tisztasor, hogy született zseni mint Kimi vagy Alonso.
    De attól még látszik, hogy hiányzott neki az az 1-2 tanuló év egy szopós autóban, ha mást nem alázatot biztos tanult volna.
    Alonsonak is milyen jó tett ez a tavalyi szívós év.
  • Kit--Kat
    Nem tudom mi a felháborodás oka, túléli és tapasztal újakat. Nem én fejlesztettem félre a mekit, és az is biztos, hogy nem fog ártani a hátul kullogás a jellemének, ha minden így marad az évad kezdetéig.
  • Istencsászár
    Egy másodpercig sem volt rossz döntés hogy beleültették a tutiba, hogy kezdte az évét 2007ben? aztán majdnem Vb lett, 2. évében pedig Vb lett... neki az lett volna a kínzás hogyha nem kűzdhet az élen, de vannak olyan pilóták mint pl Massa akiknek kell pár év, őt hiába ültették volna be évekkel ezelőtt, nem tudta volna ezt igy véghezvinni, de egy Kimi is hasonló kaliberű mint Hamilton, ha megkapta volna egyből a Mekit nem okozott volna csalódást az biztos... nem kell tőlük sajnálni, évekig küzdöttek keményen mire idejutottak, itt már nem kell bizonyítani azt hogy megérdemelten került e be, hanem nyerni kell, hiszen ezért jutottak el idáig, leglábbis jópáran, persze vannak gyengébb tehetséggel megáldottak akik sosem lesznek Vbk egy top autóban sem, de hát nem lehet mindenki kiválasztott.
  • Christian88
    ez most olyan mintha fociban, ha egy jó csapat jó tehetséget nevel akkor elösszőr muszáj elküldenie a fradiba, hogy szenvedjen egy kicsit.
    úgyhgoy szerintem nem véletlenül került oda.
  • desigo
    Milyen odsok vannak az ausztrál nagydíjra?