182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Na ezért hülyeség ez az új rendszer! Valaki minden futamon második, közben szerez egy győzelmet, de mivel szinte mindenki nyer 1x, ő még összeszed 1000 pontot is, míg a többiek százat se. Erre két futammal a vége előtt teszem azt megsérül Alonso, nem tud indulni a további szezonban, erre aki a helyére jön, nyer 2x és ő a világbajnok. Szóval ez ebből a szabályból fakadóan visszajöhet. Az egésznek - persze azzal együtt, hogy az ezer pontot szerzett csóka nem lesz világbajnok - csak annyi értelme lesz, hogy az év végén visszavonják az egész szabályt, mondván ez így nem igazságos. Bár ezt mindenki tudta, mégis meglépték. Mindenki marad a helyén, az ezer pontos csóka meg visszavonul, mert ekkora balfasz bandával ő nem hajlandó együttműködni. Elmegy Amerikába, és 6x Indy bajnok lesz, évenként 4 győzelmet aratva, mert ott még épeszűbben pontoznak. Persze, lehet, hogy nem az év végén vonják majd vissza, hanem egy évvel később, de vissza fogják.
Sokkal értelmesebb lett volna, ha azt mondják:
1. hely 25 pont
2. hely 15 pont
3. hely 10 pont
4. hely 8 pont
5. hely 6 pont
6. hely 5 pont
7. hely 4 pont
8. hely 3 pont
9. hely 2 pont
10. hely 1 pont
Ez sokkal igazságosabb és nem lesz lutri a vége. Ennél még az "egy éven belül a 10 legjobb eredmény számít"-szabály is értelmesebb volt, pedig az is iszonyat ökörség volt a maga idejében ... -
SzocsA #77130 olyan lesz a forma 1 mint a WTCC!! 2010 től! 

-
Igen. Ebben az esetben Kimi lenne a VB.
Massa a második mivel több pontja van mint az ugyanannyi győzelemmel rendelkező Alonsonak. -
igen -
icemankimi #77127 ezt a mxa mózit nagyon elverném ő is benne van meg a kis köcsög bernie is
tönkrebasszák az f1-et de mi lesz 2010-től bele se merek gondolni.
lehet lassan az RTL klub nem az f1-et fogja adni ha nem a indycart:) -
icemankimi #77126 valaki segítsen:)
pl:
Massa 95 pont 4 győzelem
Kubica 91 pont 1 győzelem
Alonso 81 pont 4 győzelem
Raiikonen 79 pont 6 győzelem
Hamilton 64 pont 2 győzelem
pl ez lenne az első 5 akkor Kimi a világbajnok?! -
Finally. 

-
Nincs értelme ennek, nyilván Hamcsi sem az 5. helyen bohóckodott volna az utolsó futamon, ha ez a rendszer van. -
Nagy most a lázadozás de amikor év közben megy a vonatozás akkor meg azért van mindenki felháborodva.
Legalább próbálnak valamin változtatni.Vagy bejön vagy nem... -
ldavid #77122 pff
jobb lett volna megemelni a nyertesnek járó pontok számát -
idény felétől olyan roncsderbi lesz, sorban fogják kilökdösni egymást :D -
Érdekesség... -
pontosan emiatt ez egy f@szság -
HUmanHunter #77118 berni bá találta ki. -
Dj Siegfried #77117 és ha az lett volna, hogy a futam győztes az utolsó helyről indul, a második az utolsó előttiről...stb a következő futamon? az se lett volna semmi :D -
bodajoci #77116 Egyszerűen nagyobb különbség kellett volna a helyezésért járó pontok között. Ez így egy faxság. Mózli ,ekleszton el
Az első hülye az állandóan költséget csökkent, közben meg ráerőlteti a csapatokra minden évben a baromságait, amik milliárdokat érő fejlesztéseket követelnek, a másik genya meg lenyúlja a lóvé 80%-át, a csapatok meg görcsöljenek.
-
msgreg #77115 Ez beszarás most erre mi szükség van???
Már senki követni sem tudja mit változtatnak...
Istenemre neméri meg lassan f1-et nézni.
-
Jaja,ott van így,nem tudom hány pontot ér,meg ott teljesen más a pontrendszer. -
az a Nascarban van talán? persze ez sem hülyeség, ez is lehetne, de hát ezek olyan ésszerű dolgok hogy ugysem lesznek mert az FIA széllel szembe pisál mindig. -
Akkormár lehetne a legtöbb vezetett körért is. -
yz előtt meg még mindig értelenül állok hogy a poleért és a leggyorsabb körért miért nem jár pont? +2 pont lenne ez, és a futamgyőztes igy 12 pontot szerezhet, hogy ha tökéletes hétvégét zár, ez szerintem tökéletes megoldás lenne... -
pontosan zzel az ilyen izgalmakat b*szták el mint az idei brazil nagydíj... -
Bernie, Bernie!
Valld már be! Kő egy verseny, amin aki nyer, az a bajnok. A többit meg csak a pénzedért, izé a két szép szemedért nyomják majd le.
Aztán valaki nyer zsinórban 5x a legelején, oszt 6 futammal a vége előtt majd eldől a vébé ... -
igen ős is, de év végén már nem volt beleszólása a dolgokba sajnos... de ő is ide sorolható -
Szerintem ezzel több köze lesz a dolognak a versenyzésnek az első helyért, nem éri meg majd a biztos pontszerzésért autókázni végre, nekem bejön! -
és nemhiszem hogy bármi baj lett volna a VB kimenetléből az utóbbi évek, amikor az utolsó futamokon vagy az utolsó körben dőlt el a cím egyik vagy másik javára... hova kell ennél több izgalom? maguk ellen dolgoznak? -
meg kubica is ott volt végig az elején -
Azért ez nem ilyen egyszerű. nézzünk megy egy Alonso vs Piquet, Hamilton vs Kova vagy tavalyról Massa vs Kimi csapaton belüli viaskodást... csak a potenciális vb menők tudtak majdnem minden versenyen a dobogóért és a győzelemért menni, a többiek nem... iganis számít a konstans teljesítmény mert nem pár futamon kell győzni, hanem egész évben az élen harcolni, erre csak Kimi, Massa, Hami, Alo képes a jelenlegi mezőnyből, persze nekik adatott meg hogy olyan kocsiba is üljenek, de a csapattársi viszonyításban ez tökéletesen látszik hogy annyira nem egyszerű a dolog... -
jóvanmá
-
Hozzáállás kérdése. Lehet, hogy nem a legigazságosabb de szerintem mindenképp látványosabb versenyeket ígér -> az meg nekünk jó, és hát szerintem a nézőkért van minden sport.
Meg sok sportban van így, hogy nem feltétlenül igazságos a pontrendszer (pl fociban se a golarányok alapján dől el a bajnoki cím) -
igazságos mert a futam első helyén végezni sokkal többet és mint a másodikon
jobban meg kellene becsülni a győzelmet...
nem csak mindig a pontszámolgatásnak kellene mennie -
tegyük fel, hogy az 1. versenyző nyer 4 versenyt, a többin kiesik
a 2. versenyző pedig nyer 3 versenyt, a többi futamon pedig sorra dobogón végez
a győztes az 1. versenyző lesz -> igazságos?
-
Ashyn #77099 Most hirtelen én sem tudom, hogy ennek örülni kell, vagy sírni miatta. Majd szezon közben kiderül, beletaláltak a jóba, vagy mellé lőttek... -
Tyűha...ez most vajon jó vagy rossz?
Annyiból biztos jó, hogy a második helyen autózó kockáztatni fog, nem pedig a biztos 8 pontra hajtani. Bár elég radikális változtatás. -
HUmanHunter #77097 A Nemzetközi Automobil Szövetség bejelentette, hogy éremrendszer alapján dől el a bajnoki cím sorsa. Az a versenyző lesz a bajnok, aki a legtöbb győzelmet szerzi.
NEEEEEEEEE!!!!!!!

-
HUmanHunter #77096 ahogy látom pikét csak nem kellett volna megtartani még a wiliams is lenyomja míg alonso 1. volt. -
Ashyn #77095 Most olvastam én is: az lesz a VB akinek több győzelme lesz. Azonos számú győzelem esetén a pontok fognak dönteni. -
éremrendszer lett bevezetve -
Burron?
-
OFF
még a helyesírási segédletbe a kedvemért beírnád a "hadd" szót is, lécci? :D