182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ldavid #77211 hányinger milyen bulvárpromót csinált az ertéel, a Psycho zenéjével tiszta szánalom -
johnny1030 #77210 Lauda,Senna, Prost stb. nagyok idelyében még F1 volt. Akkoriban az utolsó verseny még ausztráliában volt, ahol rendessen törték a kocsikat minden mind egy alapon. Azokban az években még versenyezhettek. Ma már a csapat is megköveteli egymás segítését. Szerződés kötéskor pedig figyelik, hogy ki hány pontot szerzett, mennyi autót tört stb. Teljesen a pénzről szól ma már, nem a sportról. -
Véleményem szerint ezzel a pontrendszerrel sem lesz több előzés a futamokon. Mondjuk, aki Ausztráliában a 2. helyen áll nem fogja támadni az elsőt, mert valószínűleg, úgy gondolja, hogy majd lesz olyan pálya, ami jobban fekszik Neki és majd ott meg Ő nyer. -
Anno valamelyik sorozatba volt(asszem DTM), hogy megadták, hogy megadott körök között jöhettek ki a boxba kerékcserére meg tankolni.
Aki összetörte magát azt csak javítani lehetett a boxba és nem lehetett tankolni meg stb. -
Nem tudom mi értelme van ezeknek a szabályoknak. Száguldó cirkusz.
Akkor nem az lenne a feladat hogy szórakoztassanak? Eddig imádtam a forma1-et de ezek a szabályok :S Majd kiderül mi sül ki belőle.
De egy biztos. Ezek a kocsik undorítóak
-
anno Senna volt hogy boven az 1. helyen autozott es megis nyomta neki, mert o igazi versenyzo volt, igaz olykor ossze is torte a kocsit. az utobbi evekben meg siman autokaznak egymas mogott begyujtve a biztos 8-6 pontokat, dog unalom volt mar az egesz. most vegre ra lesznek kenyszeritve hogy versenyezzenek, es csak szezon vege fele lesz dog unalom...meg ezt a hulye boxutcas taktikazast kene valahogy kiiktatni, hogy tenylegesen a palyan doljon el a verseny. -
johnny1030 #77205 Véleményem szerint az legyen a bajnok aki egész évben harcol érte. Ha valaki nyer pár versenyt akkor az már lazíthat is akár. Az éves teljesítmény döntsön ne eggyes kedvelt pályákon elért eredmény. Minnél nagyobb a pont beli különbség az első második stb helyezés között annál nehezebb megszorítani az éppen vezető versenyzőt. -
az mindegy -
ez összesített eredmény, azon a napon amikor 1 mpt javult a meki már Hami már nem vezetett -
1 Nakadzsima Williams 1:17.494
2 J. Button Brawn GP 1:17.844
3 H. Kovalainen McLaren 1:17.946
4 N. Rosberg Williams 1:18.07
5 F. Alonso Renault 1:18.343
6 N. Piquet jr. Renault 1:18.382
7 Barrichello Brawn GP 1:18.398
8 L. Hamilton McLaren 1:19.121
9 N. Hulkenberg Williams 1:20.013
úgy látom, csak az egyik merci szar
-
szerintem is a pontozási rendszeren kellett volna változtatni, legyenek nagyobb különbségek a helyezések között. -
Nakadzsima minden csúcsot megdöntött -
szerintem van benne logika, mert mér nyerjen az, aki stabilan mindig 2-3.? ezeket a versenyzőket úgyis csak a győzelem érdekli, akkor tessék, hajrá, lehet menni a győzelemért :) max az utolsó pár futam lehet uncsi, mikor már fix h ki lesz a bajnok, de láttunk már ilyet asszem korábban is :) -
De most őszintén: ha azt akarták, hogy küzdjenek az első helyért, akkor adjanak érte tízzel több pontot és kész. -
icemankimi #77197 nézői arány csökkenni fog és akkor fogjuk elhinni amikor ideér az f1 nyáron.
Mert addigra már lehet, hogy lesz világbajnok. -
icemankimi #77196 így a bmw tuti nem lesz bajnok, de 10%
a renaultnak adok 30% esélyt
a mercinek hát nem is tudom 15% esélyt
Ferrari 45% esély
-
Itt most folyamatosan nyakatekert példákkal jön mindenki. De ilyen példákkal akár a pontozásos versenybe is lehet VB olyan aki egy futamot se nyer...az igazságosabb???
Én azt mondom, ha ettől izgalmasann lesz az F1 akkor áldásom rá (nem mintha bárkit is érdekelne az áldásom :))
A jelenlegi pontrendszernél ez is jobb, bár a legjobb megoldásnak énis egy nagy (sokkal nagyobb) különbségekkel bíró pontrendszert tartok. -
"A hibrid rendszer használata az idei esztendőben nem kötelező.
Az hibrid rendszerrel felszerelt gépeket erre figyelmeztető matricával, valamint fényjelzéssel kell ellátni. A szerelők és a pályaőrök csak zöld jelzés esetén érhetnek a versenyautóhoz."
Ha teszem azt az illető versenyző nekiszáll a palánknak és nem vilog a zöld lámpa, akkor nem szedhetik ki és ott hal meg az autóban? Vagy mi? Netán a F1 legközelebbi áldozata az egyik versenyző lesz, akit megbaszott az áram? Meg mi az, hogy nem kötelező??? Van rá sansz, hogy befuccsol évközben, pl. ha meghal valaki emiatt, és azonnal kitiltják, így aki ilyen autót fejlesztett az megszopja, aki meg nem, az meg örül??? Vagy hogy képzelték? Ajánlott kötelező? Baromság, mint az új győzelmi rendszer.
De bárcsak bárki nyerne zsinorban 9 futamon, és azonnal eldölne a bajnokság. Aztán az utolsó futamokra senki sem menne ki és Bernienek ez veszteség lenne. Óh, de örülnék! :D -
icemankimi #77193 hát majd nem megnyeri az első 4 versenyt utána alibizik 10 futamot és a utolsó 3 futamon megnyer még 2 futamot legalább és ő a bajnok.
Szabályok úgy 2003-óta változnak de egyre jobban ártanak a sportnak. -
"Ha valaki megnyeri az első 4 versenyt akkor a többi 13-ra már el sem kell mennie."
hm? -
aha, hát ez jól hangzik
-
johnny1030 #77190 Ez az érmes szabály egy röhely. Ha valaki megnyeri az első 4 versenyt akkor a többi 13-ra már el sem kell mennie. Ha viszont valaki mind a 17 futamon 2. lesz akkor sem lesz bajnok. Bár szélsőséges és nem valószínű de megtörténhet. A pontozásos rendszer se sokkal jobb de ennél igazságosabb. Én mindenkinek adnák pontot csak visszafelé számolva. Első 1 utolsó 20. Leggyorsabb kör, edzés elsőség -1, -1 pont. -
G_ArchAngel #77189 Osszefoglalo -
1988-ban Prost több pontot szerzett, mint Senna. Ki is lett a világbajnok? Senna.
Aztán 1990-től eltörölték a "csak a legjobb tíz számít" szabályt.
Ahogy meglesz az első negatív eset, azonnal eltörlik. Csak akkor minek bevezetni? Mert jó ötletnek tűnik? Azért nem kéne állandóan rögtönözni! Egyetlen konkrét értelmes rögtönzése volt a szabályhozó testületnek: a kötelező nyakmerevítő. Emellett értelmesnek éreztem anno az összes szabályt, amit a biztonság kérdésében hoztak. A költségkímélő dolgok közül meg talán még a tartalékautós dolog volt az, ami működik. Minden más - a tankolástól az évente változó időmérőkön át, a pontrendszerig (10,8,6 ..) mind mind egy baromság, és előb utóbb úgyis rájönnek, de közben szétcseszik a F1-et.
Ez a bevezetendő baromság szintén rövid életű lesz, mert értelme zéró. Ennél még az is értelmesebb lenne, hogy aki győz, az tízzel több pontot kap, mint a 2. helyezett. Ez is ösztökélné őket az előzésre és még igazságosabb is lenne. De ha a banda ilyen módon akar belebukni a F1 működtetésébe, tegyék. Csak tapsolok majd hozzá. Aztán nem csodálkozni, ha az arabok és a dohánygyárak pár év múlva ismét milliókat pumpálnak majd a szétesett F1 feltámasztásába, ahogy anno a hetvenes években is tették ... -
igazából mindenki ellenzi, kivéve börnit :D -
ok, köszi 
szerintem ez nem illik ahhoz, amit gondolnak, de mindegy. -
sKeezo #77185 persze hogy hamilton ellenzi, mert futamot nem fog nyerni
-
szipogva sír, pityereg (akadémiai magyar értelmező szótár) -
aha, akkor ez mit is jelent pontosan? -
a rinyál, hisztizik a pattog az más. -
még soha nem hallottam...
rinyálnak, pattognak ezeket ismerem, de hogy picsognak... -
miért ne lenne magyar szó? -
Picsognak a pilóták az új szabály miatt
Értem, h picsognak...ez magyar szó?
-
Szerintem így kellet volna pontozni:
-a futamgyőzelemért magasabb pontszám
-pol.ért +pont
-leggyorsabb versenykör +pont
-legtöbb kör első helyen +pont
-leggyorsabb kerékcsere +pont (csapatnak)
Ha ezt mind megszerzik az lehetne a tökéletes hétvége. -
Szerintem a pontozási rendszer "minősége" egyenesen arányos az autók kinézetével. -
Helyes 

-
"Hosszú évek óta jogos kritikák szóltak arról, hogy a pilóták túlságosan el vannak zárva a külvilágtól a versenyhétvégék során, a szurkolók számára szinte lehetetlen volt a velük való találkozás. Ez az idei évtől valamelyest könnyebb lesz, hiszen a mai döntés értelmében a versenyzőknek az első szabadedzés napján a bokszutcában a rajongók rendelkezésére kell állniuk."
-
Én így olvastam:
"Bizakodó vagyok, úgy érzem, idén harcban lehetek a bajnoki címért. Egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, az pedig a vb-cím. Ha netán nem tudnánk megszerezni, csalódott lennék a szezon után"- kezdte a kétszeres világbajnok, akit a Motorsport-Total.com idézett. -
ha 2 eve nem tori ossze magat az utolso elotti versenyen, akkor o lett volna a VB, szerintem erre gondolhatott. -
Érdekes mondatra bukkantam egy mai Alonso nyilatkozatban, nemtudom hogy így mondta e, vagy félrefordítás e...
"De olyan csapatnak, mint a Renault nem is lehetne más célja, csak a bajnoki cím. Tudom, hogy mire vagyok képes. Mindent elkövetek annak érdekében, hogy sikerüljön a bajnoki címért harcolni. Remélem, hogy ezúttal nem hibázom el."