182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Mivel jobb az aki egyszer nyer futamot utána pedig be se fejezi a versenyt mint aki 2-3 helyen végez? -

Éljenek az "örök második" világbajnokok.... -
Szerintem az időmérőn kéne pontot osztani az első helyezettnek.
És akkor nem az lenne hogy jól feltöltik a kocsikat benzinnel hanem mindenki szinte üres autóval kőrözne és sokkal kisebbek lennének az idő külömbségek. -
madmanic #77248 nem is töröm a magyart, rombolom..
Szal a pontozást kellene vátoztatni...
Örömömben össze zagyválok mindent.. -
madmanic #77247 MOst még a pontozás változtatást kellene változtatni, és kezdődhet a szezon 
Vagy telhetetlen vagyok?
-
-
Éljen
Link
-
a 30 milla font ha jóltudom az ÉV KÖZBENI költségvetés egyelőre autót nem ennyiből építenek...
A legolcsóbb autó az idei mezőnyben is 51 milla font asszem... -
igen, ez így van -
Én úgy emlékszem,hogy annak a csapatnak állja a szállítást,aki szerez pontot. -
Az utazást nem az FIA fizeti? Vagy volt régen egy ilyen hogyha top10 ben végez a csapat akkor fizeti az FIA a szállítási költségeket.
Egyébként ezért lett volna jó most a hétvégén egy F1 magazin. Ezeket elmagyarázhatták volna és nem majd 28. án az időmérő elött 10 percben ledarálni az egészet. -
Ok,semmi.
Ebből a 30 millió fontból 1.5 millió$ minimum megy a pilótáknak.Gondolom fizetnek valamit a gumikért is,és szállítás is van.Legyünk kurva optimisták,és akkor marad 26 millió font.Ez 1 F1-es csapatnak kb lófasz,pár éve a Toyota költségvetése volt 400 millió $.Biztos van csapat aki ennyiből építi a kocsijait,de az nagyjából olyan helyeken is végez,és év végére elfogy a pénz. -
Nem nézlek hülyének. Bocs ha úgy jött ki.
Csak az az érdekes hogy a levélben úgy írták hogy ebben benne van minden a versenyzők fizetése is. És nem hiszem hogy olyan összeget adnának meg ami egy autóra se lenne elég. -
Ne nézz már hülyének,tudom,hogy nem forintról van szó,annyi pénz meg egy rallyvb-s idényre sem elég...Kb a GP2-es csapatoknak a költsége ennyi,és akkor ott nincsen fejlesztés.Nevetséges összeg ez. -
Ez nem forint 
A FONT nak jóval nagyobb az értéke. Tuti fedezni fogja. -
Ez a 30 milla jó ha a szállítást fedezi,nemhogymég gumi+benzin+fejlesztés. -
A több pont. Egyébként ezzel a 30 millio fontos határral sokat segítenek a kis csapatoknak. ha elfogadják akkor más szabályok vonatkoznak rájuk. -
johnny1030 #77234 Tudsz mondani olyan éveket az elmúlt 50 évből (a 2007-et és 2008-at nem számítva), hogy egy csapat két egymást követő évben is ugyan azt a hibát követi el? Ha a lehetőség adott akkor sajnos előfordulhat. Mondjuk Suminak is volt olyan éve mikor zsinórba nyerte a versenyeket. De nyerjen csak kettőt egymás után,ez kétszer egy idénybe és megvan a vb. -
A FIA hajlandó elhalasztani 2010-re -
madmanic #77232 Remélem addig nyomják míg el nem törlik ezt a baromságot.
Van rá bő egy hetük -
Végre. -
FOTA: Érvénytelen az új pontrendszer -
Ha azonos számú győzelem lesz, akkor mi dönt a több pont vagy a több 2. hely? -
Ezzel most nem azt akartam mondani, hogy tavaly alonak kellett volna vb-nek lennie, de ha a rönyó nem csak a szezon második felében jó simán ott lehetett volna a bmw-k szintjén mondjuk. Míg piké sehol nem volt. -
Mivan ha azért nem tud nyerni mert a mezőny leggyengébb autójában ül? Akkor ő mégsem jó pilóta? Vegyük alonso tavalyi évét: nekem bizonyított, hogy igenis jó pilóta, és nem csak az arca nagy. Viszont nyerni alig tudott párat, mert a kocsija nem éppen a mezőny legjobbja volt. Viszont a kis pikét szarrá verte.
Ennek az érmes szarságnak akkor lenne értelme maximum, ha mindenki ugyanazt kapná a segge alá... de az már nem lenne F1. -
Ezek szélsőséges eredmények, mondjatok nekem olyan évet amikor valaki zsinórban nyert 9 futamot v. 17-szer lett 2..
Szerintem sokkal bosszantóbb ha az elején valaki 3-4 futamot nyer, majd 2-3-an felzárkóznak hozzá, ettől kezdve már a dobogó közelébe sem tud érni, de még is VB lesz, mert a többiek nagy küzdelemben ugyan de keresztbe verik egymást és ezért nem tudnak elegendő futam győzelmet összehozni. Bajnokunk így nevető harmadikként, fele annyi pontszámmal mint az előtte álló kettő lesz bajnok. -
De ő nyújtja a legg kiegyensúlyozottab eredményt.
Mivel jobb nála az aki egyszer első lesz mert előle kiesik mindenki a többi futamon pedig örül ha befejezi? -
Beszéltek róla, sőt a FOTA részéről ajánlatként is szerepelt, de végül nem lett belőle semmi. (sajnos)
-
"Ha viszont valaki mind a 17 futamon 2. lesz..."
az marhára nem érdemli meg,hogy a legjobbnak nevezzék... -
Egyébként az időmérőért most jár pont? Mert tavaly valami olyasmit mondtak hogy aki az időmérőt nyeri kap 3 pontot. De ebben nem vagyok biztos
-
johnny1030 #77221 Börni akarata szent és megkérdőjelezhetetlen. Végig viszi az akaratát akár mekkora hülyeség. Ha azt hiszi, hogy így majd nem lesz kijátszva a vége akkor téved. Nem kell mást tenni, mint feltartani egyik versenyzőnek a másikat. Ha a csapat második pilótáját kizárják, megbüntetik stb. akkor is nyer az elsőszámú. Az emberek a győztesekre emlékeznek, és csak ez számit. Nem az idénybe nyert futamokat kellene több pontal jutalmazni, hanem a VB-t nyerő pilótákat kellene jobban megbecsülni. Érdekelté kell tenni a versenyzőket, hogy érdemes legyen VB-t megnyerni. -
nameg mi van az év közben fejlődőkkel? azok le vannak szarva? nem 1x szorította meg úgy pl a ferrari a végén a másik csapatot h az elején hozzá se szagoltak az első helyhez, de az év közbeni fejlesztésekkel visszahozták, nade ahhoz kellett az is h hozták a stabil 3-4. helyet, ami ügye itt nem lesz már elég, szal aki az elején elhúz győzelmekkel annak lehet borítékolni a wb-t, grat! -
sztem senki nem érti h hogy jutott ez eszükbe, de lesz is geci nagy botrány ha esetleg így lesz ahogy te mondod, szvsz az F1 ezzel szép lassan végérvényesen el fog halálozni
főleg ha azt veszem h akár az év felétől is már eldőlhet a világbajnokság, és a kutya nem lesz kíváncsi a továbbiakra, mert értelmetlen nézni... -
madmanic #77218 Hát már hogy ne lenne igazságosabb!
Ha valaki sorba hozza a második, harmadik helyeket, stabilan jó teljesítményt nyújt, végigmegy minden versenyen, de nem nyer futamot, de pl neki van a legtöbb pontja, nehogy már a másik legyen a VB aki nyer 3 futamot a többit meg nem fejezi be..
Börnibá elkapta Mosleytól ezt a betegséget úgy látszik...
Pedig azt hittem az elmebaj nem fertőz... -
johnny1030 #77217 Nálam jól megy a számláló. 8nap 17 óra 32 perc -
ldavid #77216 nem tudom te mire gondolsz, eddig is szinte minden versenyhez újat csináltam, most pl. a tavalyi évadzáróból van összevágva
a számláló meg jó, csak be kéne normálisan állítani a rendszeridőt a gépeden -
Egyébként ez a számláló fent nem jól megy. Legalábbis a nap az biztos nem mert már csak 9 nap van hátra. -
egyre szánalmasabb már ez az egész, lassan tényleg nem lesz értelme nézni... -
Én azt sajnálom hogy most hétvégén nincs összefoglaló a változtatásokról.
F1 magazin jól jönne
-
Mi a bajod a promoval? Évek óta ugyan az. Vagy lehet hogy nem ugyan arra gondolunk?