182274
  • nearo
    "A" pilóta egy ferrariban ül, "B" pilóta egy rönóban (vegyük a tavalyi erőviszonyokat). Melyiknek volt nehezebb dolga az év folyamán?

Vagy "A" pilóta az év első felében (vagy végig) nem használta a KERS-t, és ezért az elején nyert 6 versenyt zsinórban, viszont amikor a KERS-es csapatok utolérték a többieket már csak két második helyet tudott nyújtani, végül teljesen eltűnt a dobogóról. "B" pilóta egész évben KERS-t használt, viszont év elején ez hátrány volt, de így is tudta hozni folyamatosan a pontokat. Év közepe felé feljöttek a KERS-t nem használó csapatok mellé, de későn, és már csak az utolsó 5 versenyt tudta megnyerni. Ki érdemli meg jobban?
  • Istencsászár
    Tesztelték a kockával hogy a következő években bevethessék, biztosan lesz, jópofa... akkor lenne jó hogy ha teljes köröket lehet majd nézni, letölteni:) na annak van értelme, de ha 10 secre bevágják akkor annak sok értelme nincs, persze látványos de semmi más:)
  • Norbi1990
    Jah 1. kanyarig jutott vele
  • M@TriX
    Az utolsó futamon Coulthard-on is volt ilyen, bár jó lenne ha nem az állhoz kerülne, mert akkor előre nem sokminden látszik.

de szerintem is jól néz ki...
  • MrTressy
    Remélem a versenyen is lesz sisakkamera mint ahogy a szezon elözetesben is látszik itt ott :)
  • Black Ghost
    Remélem Button is ott lesz hogy szorongassa.
  • kabel15
    A német RTL szokta adni szombaton a futam előtt.
  • littleNorbi
    Valamelyik csatornán közvetítik a nagydíjak előtti szabadedzéseket?
  • BaliBoy
    Azt nem tudja esetleg valaki, hogy a BBC fogja a neten nyomni élőben az F1-et?
  • desigo
    Egy hét múlva Alonso már nagyon fog készülődni,hogy elrajtoljon az élről
  • CHEAPBOY
    Frankón van összerakva az előrepillantó videó!

Gratula az alkotónak:)
  • Kit--Kat
    Eurosport szokta.
  • Black Ghost
    24 órást hol szoktad nézni, neten?
  • kabel15
    Egyedül az F1 et nézem. Meg a 24 órás versenyt mikor elcsípem.
  • Istencsászár
    Van minden más emelett, WRC, WTCC, MotoGP stb...
  • Máté94
    Telhetetlen!
  • kabel15
    Nem kell 2 verseny egy nap. Csak lenne minden hétvégén verseny
    Utálom mikor 2 hétig kell várnom egy futamra
  • Black Ghost
    Így van. :)
  • Christian88
    Fociban se lenne jó ha a legtöbb meccset nyerő nyerné a bajnokságot =)
  • Kit--Kat
    De jó, már csak 1 hét!^^
  • johnny1030
    At a baj bármilyen pontrendszer lesz az mindig kijátszható marad valamilyen szinten. Ahhoz, hogy több előzés legyen teljesen más ösztönző módszert kellene kitalálni. Én még azt is elbírnám képzelni, hogy két futamot rendeznek egy hétvégén. De azt is ki lehet játszani, illetve meglennének annak is a hátulütői. Hibá fordítanák meg a két futam rajt sorrendjét.
  • SzocsA
    de eddig az se volt jó hogy 10 6 4 ... pontozás volt mert schumi hamar nyert a szezon fele előtt bajnok volt utánna meg már értelmetlen körözni!

így meg az első 3 helyezettnek értelmetlen támadni mert 2 pont a különbség! és beállnak!
    de shumi nincs már és csak 6 versenyt nyert massa ami 60 pont sajnos azt nemtom hogy hányszor volt második stb és szerintem idén nem csak 3 versenyző fog hajtani és tud is hajtani a vb címre hanem több!
    úgyhogy megoszlanak a nyertesek!

az sem lenne rossz amit sokan odtak hogy mindenért kapnának pontot pole , leggyorsabb kör stb.
  • Black Ghost
    Jó gondolat, sőt jöjjön a hendikep rendszer
  • madmanic
    Teljesen mindegy már, bármit számolgattok.

A pontozást kellett volna megváltoztatni, hogy ne legyen elég a második helyen autózgatni. Ezt támogatta a csapatok nagy része is, és a pilóták.

Vagy miért nem lehet a rajtsorrend az előző futam fordított befutója?

Lenne annyi előzés, nem lehetne megszámolni...
  • BaliBoy
    Nem elszámoltam hanem elírtam.

'A' 6x1, 2x2... 97 pont
    'B' 5x1, 2x2... 98 pont

és a ..... azért van ott, hogy egészítsd még ki az össz pontokig.
  • Black Ghost
    Egy okos ember nyilatkozata.
  • Firerock
    nyugodjatok már meg
  • Black Ghost
    Valamit elszámoltál:

A. 6×első, 4×második: 92 pont
    B. 5×első, 2×második: 66 pont
  • Black Ghost
    Igen az számít hogy izgalmas versenyeket lássak, olyanokat mind a tavaly-tavalyelőtt , az hogy az utolsó futamon, az utolsó 300 méteren dőljön el a bajnoki cím, de szerintem az éremrendszer pont ezt rontaná el. Van benne logika de túlzottan elméleti, és sok a szélsőséges lehetőség.
  • zsutyesz
    tök mindegy, idén nem lesz és kész.
  • BaliBoy
    Igen fair. Mivel nyerni a legnehezebb és 'A' pilótának 3x sikerült.

De fordítsuk meg...

'A' pilóta 6x1, 4x2...... össz. 96 pont
    'B' pilóta 5x1, 2x2...... össz. 97 pont

Pontozásban 'B' pilóta a világbajnok. Szerinted fair?
  • Bercy #77260
    Hagyjuk már ezeket a kihegyezett példákat, meg a fairségről szóló beszédeket. Mi számít neked? Az, hogy izgalmas versenyeket láss nem?
    Eddig mit láttunk? Egy nagy rakás vonatozást (leszámítva 2-3 futamot).
    Nem azt mondom, hogy biztos jobb lett volna a gyözelemszámít pontozás, de sztem volt benne ráció.
  • bardocz
    Ez igaz,de szerintem azok a motorok olyan erősek lehetnek,mint a mostaniak.Szóval az is fejlesztésre szorul,de lényegesen olcsóbb:)
  • Black Ghost
    Példa:
    (pontozás 10-8-6-5-4-3-2-1) összesen 17 futam.

A. versenyző nyer 3 futamot, majd 7-szer 3.,7-szer 4. össz: 107pont
    B. versenyző nyer 2 futamot, majd 7-szer 2.,8-szor 3. össz: 124pont

Mint látod mid a két pilóta viszonylag jó évet zárt hiszen 4.-nél nem voltak rosszabbak, az is látszik hogy A. pilóta B. pilótát mindössze egyszer tudta megelőzni, viszont 16szor nem és 7-szer még csak dobogóra sem állt, ráadásul 17 ponttal kevesebbet is gyűjtött.
    Még is A. pilóta a bajnok, szerinted ez fair?

Én ezért tartom nagyobbra a kiegyensúlyozott teljesítményt, hiszen futamot, még egy kis szerencsével is lehet nyerni.
  • SrAta
    *fogor-forog
  • SrAta
    figyelj bármennyi fogor beleteszik a 2004-2005-2006os motorokat és máris nem is kellett kifejleszteni bennvannaka költségvetésbe nem?:D
  • bardocz
    Na így már teljesen más a helyzet!Bár 30 millából nem tudom hogy fejlesztenek bármennyit forgó motort,de ez esetleg valami izgalmat hozhat.
  • SrAta

Olvasd el az alján a vastagbetűs részt aki állja a 30 milliós keretet az különböző kiváltságokat kap bármekkora fordulatszám 1:1es szélcsatornahasználat meg ilyenek olvasdd el ajánlom... érdekes...
  • desigo
    Mit össze nem találgatnak
    botrány...

Lehet majd megint nézni a vonatozást meg a pontszámolgatást
  • BaliBoy
    Gondold át még egyszer amit írtál.