182274
  • zsutyesz
    nem érzem a különbséget
  • bardocz
    Konkrétan kettőre gondoltam,a pirosak ottvannak a kers nélküliek mögött...
  • a.carkey
    Na az ciki volt. Ez nem az.
  • a.carkey
    Kiváncsi vagyok, hogy ha jövőre helyükre kerülnek a dolog, akkor is ezt fogod-e mondani. De tény, nem a KERS miatt, hanem a nem lehet a KERSel együtt kiegyensúlyozni az autót miatt van így.
  • paj01
    lol williamsnek nincs kers?:) pedig ugy elvoltak szallva h nekik milyen jo a rendszeruk:) akkor vissza az egesz:) akkor még csak egy kis izgalom sem lesz az elmezonyben..:D
  • zsutyesz
    ja, az összes élpilóta balfasz...
  • zsutyesz
    és?
  • a.carkey
    Piquet, Lotus-Honda, 1988 :)
  • bardocz
    Pedig észrevehetnéd,hogy de.Jó,persze vannak,akiknek tökmindegy,mert balfaszok:D
  • zsutyesz
    sztem rohadtul nem a KERS-en múlik ez az egész
  • karajjj
    pontosan, beépítették, mert ők megtehetik...
    hát ez van :D
  • pzoli00
    viszont idővel nekik az előnyükre fog válni, mert folyamatosan tudják majd fejleszteni
  • desigo
    Kár szenvedni ezen a KERSen.

A nagy csapatok csak egy dolog miatt építették be a kocsiba : hogy előnyt szerezzenek a többi csapathoz képest!Hát ez nem jött össze nekik.De nem kényszerítette őket senki sem.
  • pzoli00
    a Williams nem használja a KERS-t!
  • paj01
    Ugy tunik ez ilyen kakukktojas ev lesz... ha jovore kotelezo lesz a kers, akkor akik most szopnak, vagyis a top csapatok, ujra visszaallnak az elre. Most nehez lehet merlegelni, h kivagjak a picsaba a rendszert, vagy fejlesszek tovabb. Ugy tunik a williamsnek van a legjobb kers-es autoja, bar nekik ott a fasza diffuzor. a ferrari sztem fel fog allni, és ha uj diffuzoruk lesz a gyozelem is elerheto. a bmw okosan jatszik. mclaren renault paros nem tudni mikor all talpra. En annak szurkolok h a kers nelkuli csapatok elonye elfogyjon a szezon kozepere... igy meg lehet izgalmas.
    Holnap valszeg a brawnek hozzak a "kort" de utannuk azert valtozhatnak a dolgok.. Rosberg jo pozicioban van, vettelt a kers el megeheti... kubica nagy lesipuskas:D a ket ferrari meg valszeg feltankolt mert a 2-3 tizedes-es Q2-es hatranybol 1mp lett... hosszutavon ez jol johet.
    apropo.. a kers t lehet hasznalni rajtolasnal??? mert az viszont nem mind1:)
  • zsutyesz
    én is pont erre vágytam...
  • zsutyesz
    nem hinném, h sokkal rosszabb ez, mint pl. "uralkodó" világbajnokként a 15. helyről rajtolni.
  • Istencsászár
    lehet hogy bejutott volna a 3. etapba de elcseszte
  • Peppus
    Szegény Alonso mennyit szív, ők az egyetlenek akik szarok voltak eddig is és maradtak is azok..
  • Tigristank
    Attól még, hogy ezt mondod, a tömeg akkor is nagyon sokat számít. :)
    Emlékszem, még régen, egyszer a Minardik néhány kilóval könnyebbek voltak a megengedettnél, és az egyik edzésen simán verték a mezőnyt, senki nem értette mi történt velük, aztán kiderült, hogy könnyebbek a kelleténél.
  • pzoli00
    Egyébként most látszik meg az eredménye annak, hogy Brawn-ék tavaly egész évben már az idei kasztnit fejlesztették + a Mercedes motor.
  • Istencsászár
  • zsutyesz
    aha, ezzel megnyugtattál..akkor a 3. helytől lefele lehet küzdeni a helyezésekért... hurrá
  • Jacek
    Jolvan akkor egyet ertunk, jo lesz ez:D
  • Istencsászár
    Előbb írtam. Ha Brawn levesszük nagyon szoros a mezőny...
  • Jacek
    Jo csak nekem meg az lenne visszatetszo hogyha azt mondanak jaj lassu a Ferka es akkor most adjunk nekik +5 sec KERS idot:)
  • pzoli00
    Egyébként a BMW okosan döntött, mert csak az egyik autóba szerelte be a KERS-t.
  • Jacek
    Szerintem meg ettol az evtol bekerul hivatalosan a szemelyi igazolvagyaba hogy Rubens "second" Barichello :DD
  • a.carkey
    Rengeteg pénzt öltek bele és ezzel próbálkoztak, így tervezték az autót. :(

De mondom, lennének opciók, átállna más is KERSre, de ez így, egyfajta "valaki doppingol, valaki meg nem" dolog. Persze aki nem, az még doppingolhatna, ha akarna a jobb teljesítményért, de az akkor is dopping.
  • Jacek
    remelem nem is.... de szerintem teljesen jo lesz a mezony kicsit erosit a Ferka es teljesen jo lesz mert nem akkorak a kulombsegek, holnap kiderul hogy lehet elozni:))) es lehet hogy vegre fasza futamokat latunk.
  • karajjj
    kiütöttél :(

szóval majd kiderül nemsokára, hogy ki mennyit tankolt, most már be kell majd jelenteniük a verseny előtt
  • pzoli00
    max a következő futamon nem használnak KERS-t és máris fél másodperc ide
  • Peppus
    legalább szegény Barrichellonak is drukkolni fog valaki ezután :D
  • Jacek
    En ezt tudom, de ha nem kotelezo es szopni fogok tole akkor nem rakom be:D
  • bardocz
    Áhháháháááá,nem fog!:D
  • pzoli00
    Egy-két futam és visszaáll a rend!
  • a.carkey
    Mert tavaly, amikor azt mondták: kötelező, elkezdték fejleszteni. beleöltek 100 millákat, és év végén közölték, hogy ajánlott. Nos, ezért.
  • a.carkey
    De nem a súly a lényeg, hanem, hogy miént lehet elosztani egy versenyautóban. És ezzel verik a KERSes autókat. Ha teszem azt kivenné a Ferrari (azért írtam őket, mert ők vannak legközelebb az élen állókhoz, talán egy verseny múlva, talán már a 3. versenyen nyerhetnének. Ha bentmarad, a zéró tesztlehetőség miatt egyszerűen nem lehet komolyan fejleszteni versenykörülmények között és tk. semmit sem érnének vele, így vsz végig bent marad.

A FIA mondjuk lehetett volna nagyvonalúbb. Pl. ok, nem kötelező, de ha valaki használja:
    -akkor első évben nem 6 hanem 15 mpig ad pluszt körönként;
    -akkor plusz tesztlehetőségek;
    -akkor plusz gumiszett, stb.

Persze, kötelező lenne aláírni, hogy nem lehet variálni, hogy egyikben van, másikban nincs, ragi tapi. :D

De ez van, ha valaki rögtönöz és szabályt alkot, majd pity-puty megváltoztatja. :(
  • Jacek
    Nem is arrol beszeltem:) de aki betette vallata hogy szopik:)
    Mert raktak be? nem volt kotelezo, nehogymar most deruljon ki hogy nem jo, kikuldenek gy teszten egy kersest meg egyet nelkule azt csoki...
  • bardocz
    Áttérnek másik sorozatra:D