FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
"..de ez a hivatalos álláspontom a jelen esetben alkalmazott szabályokról és szabályértelmezésekrõl"
:))))
egyébként én is hasonlóképpen érzek, azaz ha önerõbõl nem tud továbbmenni, akkor a versenyzõ szálljon ki, kormányt tegye vissza, és csináljon amit akar.
De az F' szabályalkotók igyekeznek lefedni minden lehetséges elõfordulást, ezért az õ dolguk és felelõségük sokkal bonyolultabb.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Félreértés ne essék, lényegtelen a dolog, kár ezen lovagolni, viszont jó lenne végképp letisztázni (nem nekünk, az illetékeseknek), mit lehet és milyen módon.
A szabályzat alapján nem feltétlen.
van is dokumentum, amibõl tudnak:DDDD

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt
téynleg, kicsit elszámoltam magam, arról nem is beszélve hogy lenne 4 hét szabadidejük mclarennek, anynit fejleszthetne amennyit akar:)

[Jakuza]
Miert is ?
A McLaren elonye a konstruktori VB allasaban jelenleg 27 pont.
Tegyek fel a Ferrari 18 pontot kap a hetvegen, ami azt jelentene hogy a McLaren megorizne 9 pontot.

A versenyzoknel Hamilton vezet a Ferrarisok elott 11 ill 18 ponttal.
Tehat tovabbra is vezetni fogja a pontversenyt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Istencsászár
Akkor már vissza is lehet emelni, akkor má meg mirõl beszélünk???

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Kit--Kat
De akkor már vissza lehetett tolni, ha nem tudnád.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

passatgt
de így eldõlne a vb gyakorlatilag, mindkettõ

[Jakuza]
Majd kiderul a vegleges dontesbol.
De ha meg is ez a verzio lenne a vegso dontes, az azt jelentene, hogy ismet a FIA-nal nem csinaltak semmit.
Hiszen egy futamrol valo eltiltas kozel sem akkora buntetes, ami ilyen esetben elvarhato lenne, hiszen nem egy futam idejeig tudtak a dokumentumokrol.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Persze, nyílván nem is kellene a gonosz Ferrarinak az ellopott iratokkal foglalkoznia...

Pont a McLaren a legnagyobb feljelentõbajnok, igaz, õk a szabályellenes alaktrészek ügyében. Teljesen érthetõ, hogy mindkét csapat a megfelelõ jogi úton a saját érdekeit próbálja képviselni.
Annyiban korrigálnék, hogy a daruk tiltása konkrétan arra az esetre vonatkozik, hogy a pályáról kitegyék a versenyzõ kocsiját a feladás elõtt. Ebbõl mondjuk az is következik, hogy a szabályalkotó nem számolt a igénybevételére a versenyzõk visszahelyezéséhez, más funciót szánt nekik, másrészt egy másik szabálypont szerint a versenyzõn kívül csak a hivatalos személyzet érhet hozzá a kocsihoz, meglátásom szerint ebbõl nagyon nehéz lenne lenne levezetni a darut, a szabályalkotó szándéka pedig láthatóan nem az volt. Talán majd pontosítanak ezen is.
Istencsászár
A Ferrari meg a konstruktõri pénzét félti, és már támadja a médián keresztül a McLarent, valahogy sejtettem hogy ez lesz, erre a napra vártak:))

Amugy felesleges már ezeket a híreket irogatni mert, hamarosan minden ki fog derülni a többi találgatás és maszlag.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

whiskeyman

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

Istencsászár
A kockázat mindig megvan, még sc mgögött is bármi lehet, akármeilyen baleset történik... peche volt ezvan.

Akkor még más szabályok voltak életben.
Közben elolvastam a hivatalos honlapon angolul is a szabályozást, és tényleg így szól a szöveg.

"most már mindenkit pakolhatnak vissza ezekszerint."

Daruval semmiképp, itt a szabályok világosak: amíg a versenyzõ fel nem adja a versenyt, addig nem is avatkozhatna be. Ettõl függetlenül még a visszatolás is határeset, de azt legalább le lehet vezetni belõle. (Az MNASZ magyar fordítása például eleve másként értelmezi a "re-start" szót.)
[Jakuza]
Lenyegtelen miert csuszott ki, abban a kanyarban csuszott ki es ez a lenyeg, lenyegtelen, hogy volt SC vagy sem, ettol az a kanyar meg veszelyes volt.

[Jakuza]
Azota mar uj szabaly van.
1. Ha lefullad az auto ilyen helyzetben, idegen segitseget nem lehet igenybe venni.

2.
Ami itt a lenyeges.
Abban az esetben ha a tobbi autot veszelyezteti a kicsuszott auto, akkor a palyabirak az autot visszatolhatjak a palyara, de csak akkor ha az a biztonsagosabb megoldas es az auto motorja jar.

Persze ezt a palyabirok donthetik el, es eleg szubjektiv, de ebben az esetben a palyara emelese az autonak daruval lenyegesen veszelyesebb volt, mint ha kiemeltek volna a palyarol.

Istencsászár
Nem a Safety Car mögül csúszott ki hanem még a lejtõ elõtt a felfüggesztés eltört valami ott meghibásodott és azért pörögve csúszott ki, amugy Liuzzi volt ( de ha nem hiszed olvasd el a nyilatkozatokat :)) )

Istencsászár
Ezvan Sumit is visszatolták, Kimi vesztett egy Vbt, Hamit is nem nyert semmit, csak tapasztalatot.

1-1

nem is érdemes ezzel már foglalkozni, most már mindenkit pakolhatnak vissza ezekszerint.

[Jakuza]
En mintha ugy emlekeznek meg a darunak is neki ment egy auto mikor kicsuszott vagy rosszul emlekszem ?
Most akkor mi a veszelyesebb, kiemelni azonnal a palyan kivulra az autot, vagy visszaflangalni ugy 20-30 metert egy olyan szakaszon ahol meg a Safety Car mogul is kicsuszik pont abban a kanyarban egy auto a tobbi koze ?

Mersant
nem tudom hogy az idegen segitsegre most milyen szabalyok vonatkoznak, de anno Senna e miatt vesztett el 1 bajnoki cimet, mert visszatoltak, megnyerte a futamot, es a vegen kizartak idegen segitseg hasznalata miatt...ugyhogy nem tartom jogosnak a visszaemelest, ha szerzett pontot ha nem...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Én csak a kérdésre reagáltam, nem feltétel a SC, elég, ha potenciálisan veszélyes helyen áll meg. Átlag esetben nyílván kevésbé veszélyes "daruzni" (így már nem mehetne vissza), talán nem is lenne egyszerû kiszabadítani kézzel a kavicságyból. Schumachernek azonban némi túlzással csak a kezdõlökés kellett, ott valószínûleg az tûnt a gyorsabb és - és feltételezem - a biztonságosabb megoldásnak. Én ezt a futamot pont nem láttam, majd rákeresek az ominózus felvételre YouTube-on.
Istencsászár
A gumifalon belüli rész mindenhol sárga zászl, tök mind1 hol áll meg.

Nem kell hozzá SC, elég, ha veszélyes helyen áll (sárga zászló). Legalábbis a citált szabályrészlet szerint.
Istencsászár
MSnél volt Safety car?

"Fõleg azért, mert anno MS-nél meg közútálat tárgya volt..."

Szerintem elég baj lenne, ha az alapján ítélnénk meg valaminek a jogosságát, hogy a másik szurkolótábor mikor, mitõl hördült fel. "Néhány" ember elfogultsága miatt nem kell viszont annak lenni.Én csak az idézett szabályrészletbõl indultam ki, eddig azért nem szóltam hozzá ehhez a témához, mert nem ismertem a vonatkozó szabályt, feltételezem a az A5-ön korrektül idéztek.

Persze az már tényleg egy érdekes dolog, hogy Schumacher csípõbõl le lett csalózva olyanok által, akik szerint Hamilton visszaemelése teljesen jogos volt. Aki így váltogatja a véleményét, az csak magát minõsíti.
[Jakuza]
Valaha is visszaemletek MS-t a versenybe daruval, ami kozben veszelyeztette a tobbi autoversenyzo epseget ?

A szabályrészlet alapján viszont csak jogtalannak tudom tartani Hamilton visszaemelését a versenybe

Fõleg azért, mert anno MS-nél meg közútálat tárgya volt...

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Sok igazság van benne. Ugyanakkor, ha Alonso nem csinálná a paranoiáját és a harcát "az egész világ ellen" két verseny között is, kevésbé szisszentem volna fel, de már megint az õ egója volt az, amely kiborította a bilit. Emiatt lehet kedvelni vagy nem szeretni Alonsót, indulatok lehetnek (kellenek is), csak ne mindig ugyanaz az a versenyzõ kóstolgassa az összes többit, mert nem szolgálják ki õt a pályán. Mindegy, bocsánatot kért, Massával együtt én is elfogadtam, remélem a jövõt tekintve némileg sikerül lefogynia egóból.

A szabályrészlet alapján viszont csak jogtalannak tudom tartani Hamilton visszaemelését a versenybe, a SC mögötti kör visszavétel lehetõségét pedig egyszerûen rossz szabálynak, hiszen ha veszélyesek a körülmények, akkor ne kerülgesse a fél mezõnyt, és ne száguldozzon jóval gyorsabban, mint a SC. Én bírom Hamiltont, mint magánembert nem zavart különösebben az eset, de ez a hivatalos álláspontom a jelen esetben alkalmazott szabályokról és szabályértelmezésekrõl.
INeedspeed
Jó kis cikk.......

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

Aki meg nem olvasta..: Gorbetukor

M@TriX
hogyhogy milyen kép? hát dögös vagy mi, gondoltam a magyar futamra exkluzív csaj kell ;)

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

Nagyrészt én is így vélem (lásd zárójel), csak, mint érdekességet említettem meg.
Az nem forog, a kerekcsavarral egyutt pakoljak fel.. A hatso meg integralva van a felnibe.. Gondolom az elson azert van res, hogy a feket huto levegot kivezessek...

nearo
Azt már én is figyeltem, és ahogy láttam az bizony nem forog a kerékkel együtt, és hiányzik belõle egy darab.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

a_n_d_r_e_w
nekem még az elõzõ futamról rémlik (mikor Palik elsütött egy "akár a McLaren-é is lehetne" vagy valami ilyesmi viccet), asszem ott se volt teljes. Nem figyeltem különösebbképpen, de mintha az nem forogna menet közben (tudom, hülyeséget mondok, de tényleg nem néztem :D) akkor viszont lehet aerodinamikai oka

One Vision. One Purpose.

passatgt
de hátul nem volt kiszedve, és ha jól emlékszem rajtnl is rajt volt még

lehet az esõ miatt szedték le, de hogy minek azt nem értem

gondolom, ha nem jön le, oda benyúlva letudja rántani...

passatgt
a ferrariknak miért hiányzott egy darab az elsõ kerékfedõbõl?
elõször azthittem hogy letörött, de mindkét kocsin, ugyanúgy letörött az egy kicsit lehetetlen:)
persze amikor mutatta a kamera palikék még véletlen se vették volna észre

a.carkey
Azért leírhatták volna, hogy hol vár mindenkit ...

A medve nem játék.

a.carkey
És akkor ott van Winkelhock, aki élete elsõ együléses versenyét mente, és pár kör után 33 mp-el vezette a versenyt. Több körig, mint a késõbbi gyõztes Alonso ... :)

A medve nem játék.

Ez nekem is egyértelmû (nomeg az is, hogy felhasználták az adatokat bizonyíthatóságtól függetlenül), de én már annyira nem hiszek az igazságszolgáltatásban.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Jacek
Talan az hogy kemkedesnek minosul az is!:))Illegalis dolgot lepleztek le illegalisan:DD

majd meglátod:)

Istencsászár
A padló ügybe a Ferrari bukott bele, Ron lehet kapott fülest ebben mi a baj?

Holnap lesz a nagy nap:)

Az okosok szerint a McLaren nem a Ferrari dokumentumokba fog belebukni, hanem az alvázügybe - azt máshogy nem lehetett észrevenni, csak ha tudnak róla, s ez kollektíven a csapatot érinti, mert nem Coghlan, hanem Dennis tette meg a feljelentést a FIA-nál...

Sajnálom Lewist, de Ron Dennis megérdemli, és ez Todtnak és Biatorenak is komoly figyelmeztetés lesz, hogy jobb, ha mindenki saját háza táján seper...:)

kirol
Szerintem kellene oda egy ellenkampány is.

A következõ szlogennel:
Kimi Raikkonen: Ne vezess! Igyál!

Amúgy a bannerben a csaj nagyon komoly!
Milyen kép ez?

M@TriX
nem.... ;) Youtube-ról prelodingolva van,
lenntebb Istencsászár barátunk csinált egy videót, az .wmv-ben van, azt már kitehetd fullba is és még szép is lesz.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.