FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Ferrari nem tudja elfogadni, a WMSC csütörtöki döntését. "Az ítélettel csorba esett a sport hitelességén."

Az olasz sajtó pedig egyenesen botrányosnak tartja az ítéletet.

Corriere della Sera: "Nyilvánvaló, hogy valami nem mûködik a Formula-1-ben. A párizsi döntés legalizálja az elfogadhatatlan és tisztességtelen magatartást. A sport értékekrõl, etikáról és tisztességrõl szól. A bírák ignorálják ezeket az értékeket. Nehéz elfogadni egy ilyen döntést."

Gazzetta dello Sport: "Szégyen. A McLarent bûnösnek találják, de nem kapnak büntetést. Haragos reakciók Maranellóból. Újabb botrány a Formula-1-ben. A sport ismét veszített a hitelességébõl. A sport etikai válságba került. Gondoljunk csak a kerékpárosokra."

Tuttosport: "Szégyen: a McLarent felmentették. A döntés után már nem az a kérdés, hogy a McLaren birtokolta-e a Ferrari dokumentumait, hanem az, hogy mekkora hasznot húzott ebbõl."

Il Messaggero: "A McLarent felmentik, a 'Tour de France' a doppingbotrányoktól hangos. A sport mélypontra került. Gazdasági érdekek, televíziós nézettségi adatok, dopping: ilyen sportot akarunk mutatni a fiatal nemzedéknek? A sportban tisztelni kellene a szabályokat, az ellenfeleket és elsõsorban önmagunknak kellene bizonyítani."

http://gaborszantai.co.uk/

b-type
konstruktöri pontok huss, autó felét lefújni Ferrari színekre és felmatricázni Ferka szponzorokkal.
Semmilyen egyéb büntetés.
A pénzbüntetés ha kevés, lófütyi, ha sok akkor meg akár két évre is visszaveti a csapatot, és nem tudnak fejleszteni..ezért megint iratok/tervek után kell nézniük 😊
Kizárni ne zárják ki, mert akkor beszptam ezt az évet F1 szinten..meg velem együtt kismillió nézõ.

Szal egy jó kis szégyenfolt fényezés, ami az év hátralévõ versenyein mindig képernyõn lenne. 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

[Jakuza]
Akkor nem is jar buntetes , ha valami penz alapokon nyugszik ? LOL.

Art az F1 jo hirenek, ha megbuntetik a vetkest ?
Igen art, de kozel sem akkorat, ha latszik, hogy a csalok sportaga semmi egyeb.

Kerdem en miert tudta Rasmussent a sajat csapata kizarni a Tourrol ?
Elmondom nagyobb viszhangja van az ugynek, tobb nezo, olvaso, stb hiszen ez a szenzacio a media szamara, nem az ha megnyeri a versenyt valaki.

Amit a FIA muvelt az a jovobeli csalasokat segitti elo csak, gyakorlatilag szemet hunyt a dolgok felett, ami azt jelzi a csapatok szamara, hogy igenis folytathatjak a csalas,lopast szamonkeres nelkul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Gyerekek errol az egyforma kocsit minden pilotanak, meg mit csinalna egy jo pilota egy szar kocsiban, meg egy szar pilota is nyerni tudna a jo kocsiban remalmodozast be kene fejezni.. Itt a rendszer ugy mukodik, hogy a jo pilotak elobb-utobb jo kocsiba kerulnek.. Azok akik irdatlan penzmennyisegeket feccolnek egy-egy auto kifejlesztesebe, megnezik kiket szerzodtetnek a piacrol.. Vagyis elob utobb minden kiemelkedo pilota kap egy-egy lehetoseget egy jobb kocsiban is.. Aztan vagy el vele, vagy nem.. Maga az uzleti rendszer biztositja azt, hogy a jo pilota elobb-utobb jo helyre kerul.. Persze vannak olyanok, hogy egy-egy pilotat a szerenyebb kepessegei ellenere is felkarolnak, de ezek aztan ugyis kikopnak a nagy harcban, senki nem engedheti meg maganak, hogy ne hozzak az eredmemnyeket...

a.carkey
A Mercinek idén két versenyenként ki kéne esni, mint tavaly, és akkor talán "elhiszik" neki, hogy semmit sem használtak fel az adatok közül ...

A medve nem játék.

Ez az utolsó passzus amivel a FIA valahogy meg akarta mosni a kezét. Figyelünk és ha látunk valamit ami egyébként láthatatlan akkor jujj 😊Nagyon meglepõdnék, ha ...

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

guardian hero
A merci simán belepumpálná azt a pénzt, hogy már csak presztízsbõl is megnyerjék az idei VB-t (szerintem nyilvánvalóan felhasználva a százmilláért "vásárolt" adatokat), aztán az egyéni és konstruktõri VB cím birtokában olyan reklámszerzõdéseket lehet majd kötni, amik simán behozzák a büntetés összegét.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

passatgt
Slágeren azt mondta hírekbe, hogy ha bebizonyosodik hogy felhasználták, kizárják a Mclaren-t az egyéni és a konstruktõri vb-bõl is.

Persze ezt már kifejtettük sokan, csak egy kis sportszemléletet is bele próbáltam csempészni 😛

Én gondolkoztam, hogy ennél nagyobb pofon egy ilyen kifinomult technikai sportban mi lehetne, eddig nem nagyon találtam "jobb" megoldást (max, ha sorra robbantanák fel az ellenfelet a futamokon<#vigyor1> ) . Sztem ha valami, akkor ez fõbenjáró bûn.

guardian hero
Igen, csakhogy az F1, mint az összes profi sportág, sokkal inkább üzlet, mint sport. Vagyis az üzeleti érdekek mindig elsõdlegesek.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Én is ezzel értek egyet. Személy szerint bánt a dolog, a "büntetés" mivolta, azonban anyagi szempontból megérthetõ. Mondjuk nem hiszem, hogy bárkinek is felkopna az álla, ha születne egy ilyen döntés, szóval megérthetõ, de számomra el nem fogadható(nem mintah valakit érdekelne 😄). Kifejezhetnénk úgy is, hogy üzleti szempontból helyes döntés, de a sportban az ilyen megengedhetetlen.

Punker
nem érezne meg pár száz millió dolláros büntetést? kb fél éves fejlesztést bukna, jövõre!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

guardian hero
Dehogy éreznék meg. Viszont az F1 elvesztené a hitelét. Ez egyenlõ lenne azzal, hogy a FIA eladta a Ferrari adatait a mekinek 100 milláért. Szerintem simán fizettek is volna annyit érte, ha így legálisan megszerezhetik.

Ez több mint hülyeség 😊

/hirek/Orszagos/cikk/visszavonhatjak-a-menekulo-tevesek-birsagat/cn/news-20070727-09511580
Punker
baromság, megvágni a mercit 100-200 millára azt megéreznék!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

guardian hero
Nem errõl van szó. Ha elfogadjuk, hogy a vádak igazak, akkor egyetlen reális büntetés a McLaren csapat kizárása a teljes idénybõl. Minden más csak a szar szétkenése, maszatolása lenne, és további viták melegágya, amik aláásnák az egész szezon hitelét. Valamint ezzel gyakorlatilag megszabnák az ipari kémkedés árát, holott ez totálisan elfogadhatatlan kell, hogy legyen.

Tehát kizárás. Nade kinek lenne jó ez? Állítom, hogy senkinek, még a Ferrarinak sem. A szezon unalomba fulladna, az emberek elpártolnának az ezzel lefutottá vált F1-tõl, és ez kihatna a következõ szezonra is. Hosszú távon baromi nagy anyagi kár érné az F1-et, és benne minden csapatot.

Milyen lehetõség marad? Az ügy eltussolása. Rákenni az egészet két emberre, amennyire lehet, tisztára mosni az F1-et (elhitetni, hogy nem használt senki illegális elõnyöket, tiszta a verseny), és minél gyorsabban elfelejtetni az emberekkel ezt a kis incidenst... Legfeljebb a háttérben megegyeznek, hogy a meki átenged most 1-2 versenyt a Ferrarinak kárpótlásul, így szorossá teszik a VB-t, és rekordnézettségeket érnek el a végére, feltüzelve a nézõket a következõ szezonra is. És mindenki elégedett.

Ennyi.

a.carkey
Talán a Ferrari reagálásában ez a leginkább elgondolkoztató mondat, és már ezért is picsán lehetett volna rúgni a McLarent, pártállástól függetlenül:
"A tény, hogy a Vodafone McLaren Mercedes ilyen információk birtokába jutott, a puszta véletlen folytán derült ki, ami nélkül a csapat továbbra is rendelkezne azokkal."

OFF: Olyan ez kicsit, mint az õszödi beszéd volt itthon.

OFF OFF!

A medve nem játék.

[Jakuza]
Ja ertem, mert a McLarennel tortent az ugy, akkor nekik szamodra szabad.
Akkor ra lehet fogni, hogy gazdasagi vallakozas es nem szamit ki lop es hazudik. 😛PPPPPP
Szep kis szemlelet.

Holnaptol jo lenne ha nem is fejlesztenek a csapatok az autoikat, hanem egymastol lopnak el az iratokat.
Hiszen ralehet fogni, hogy "tudjuk bunos az adatok birtoklasaban", de nem iteljuk el, mert ok azt mondtak nem hasznaltak fel.
En meg kirabolom a Nemzeti Bankot es azt mondom nem en voltam, hatha felmentenek.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Most olvasztottak Téged ki valamelyik jégbarlangban?

Üdvözöllek a Föld nevû bolygón, nézzél híradót, olvass újságot, böngéssz hírportálokat és ha még van hülye kérdésed, akkor ne itt tedd fel...

[Jakuza]
LOL. Meg is jelent a szemem elott egy murakozi lo, szemellenzokkel.

Tehat akkor a gazdasagi vallalkozasokban szerinted minden megengedheto ?
Te jo eg.

egy szavad nem lehet, volt olyan idény, mikor a Ferrarit támogatta a FIA, volt mikor Mosley/Ecclestone Biatore-val pacsizott, most a McLaren van soron - a baj, hogy ez nagyon nyílt és feltûnõ haverság...

az F1 pedig nem sport, hanem egy gazdasági vállalkozás...

mflex
Biztosan van is, gondolod, hogy mindig a sok papírt forgatták ide-oda...

What about the forests?

mflex
Nevetséges az egész..

What about the forests?

És akkor mivan ha Coughlan készitett egy másolatot a cdrõl? Odaadja/odaadta a mekinek és a meki már kedvére böngészheti az adatokat mert úgysincs semmi bizonyiték hogy felhasználták/felhasználják...
Mit szoltok hozzá?

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Ferrari: csorba esett a sport hitelességén

Az FIA Motorsport Világtanácsa több mint öt órán keresztül ülésezett Párizsban, majd úgy határozott, hogy nem bünteti meg a McLaren-Mercedes istállót.

"A WMSC meg van gyõzõdve arról, hogy a Vodafone McLaren-Mercedes jogtalanul birtokolta a Ferrari dokumentumait, és ezzel vétett a Nemzetközi Sport Kódex 151c cikkelyében foglaltak ellen. De nincsen elegendõ bizonyíték arra, hogy az információkat felhasználták, és ezzel szakszerûtlenül beleavatkoztak a Formula-1-es világbajnokságba. Emiatt nem szabunk ki büntetést." - közölte az FIA.

A Ferrari nem érti az ítéletet, hiszen a McLaren megszegte a Nemzetközi Sport Kódexben foglaltakat. "A Ferrari számára egyértelmû, hogy a WMSC bûnösnek találta a McLaren-Mercedest."

"Felfoghatatlan, hogy semmiféle szankciót nem von maga után a sportetika alapvetõ elveinek megsértése, holott ez lenne a logikus és elkerülhetetlen következmény. A döntés legalizálja a tisztességtelen magatartást a Formula-1-ben, így ez egy nagyon komoly és példaértékû esetet képez."

A WMSC döntése azt mutatja, hogy a szigorúan titkos és tiltott módon megszerzett információk több hónapon keresztüli birtoklása, ismerete és felhasználása ugyan szabálysértés, de nem von büntetést maga után."

"Maga a tény is, hogy a McLaren-Mercedes birtokában volt ezeknek az információknak, csak a véletlennek köszönhetõen került nyilvánosságra, így a csapat a továbbiakban is birtokolhatta volna azokat. Ez azért is súlyos, mert egy olyan sportban, mint a Formula-1, a legkisebb részlet is hatalmas különbséget jelent. Az ítélettel csorba esett a sport hitelességén."

A Ferrari folytatja olaszországi büntetõjogi-, és az angliai polgárjogi eljárásokat.

DjDano
Én világ életemebn utáltam a Ferrarit, de most azért szurkoltam hogy a Meki kapjon valami büntetést, ugyanis aki tisztességtele elõnyre tesz szert az büntetést érdemel na és persze Kimi szempontjából se lett volna rossz egy bünti 😊

Az FIA Motorsport Világtanácsa bûnösnek találta a McLaren-Mercedes istállót a Ferraris dokumentumok illegális birtoklásában, de mivel nem bizonyítható, hogy ezeket felhasználták, a bizottság nem szabott ki büntetést.

Ehhez csak annyit fûznék: hogy ha egy hiperpigmentált tolná a biciklimet az utcán, viszont õ azt állítaná hogy sosem ült rajta...akkor is agyonverném
Nem mintha ültem volna biciklin kb 3 éve..de azért példának jó

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

ha végignézel a híreken, akkor a Tour De France doppingbotrányai miatt senki sem sz*rja le az F1-et...

jókor jött ez a dopping ügy, fû alatt elintézhetõ ez a kémbotrány😊

lac coo
Olyan módon járatta le a Mekkelek az F1 amúgy is béka feneke alatt lévõ hírnevét, hogy elmondani nem tudom !!! 😞((( Ha abban a percben szól az emberük egyéni ( 😊 ) akciójáról nincs ez a balhé, és nincs folt a becsületen...Csakhogy hülye lett volna szólni ....

Csodálkoznék ha ennek azért még nem lenne folytatása ....

Ha semmi nem lesz a Ferrari nyílvánosan a porba alázza FIA-t, lehetetlen helyzetbe hozza, hogy a kémkedés, lopás mátol elfogadott információszerzés az F1 -ben 😊))))Vannak annyira okosak, hogy megszorongatják egy-két ember tökét ( Börni 😊)), ilyen éles fegyver soha nem volt a kezükben 😉Jól nekeik némi változtatás a teszstekrõl költséghatárokról stb 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Gyökeresen ellentétes szabályozása nem lehet még a FIA-nak sem sztem.
Mondjuk a felvetésed jogos, akárhogy számoljuk is hónapokkal nem tud elszámolni a meki ami az õ felelõssége. Sajna ez van 😞

lac coo
Még annyit: egy ember eskü alatt tett vallomása semmit nem nyom a latban az FIA-nál ?

A Ferrari helyében most nyilvánosan kijelenteném, hogy kémeket szeretne alkalmazni, mert más csapat adatainak birtoklása nem elitélendõ, vagy bûntetendõ dolog 😊))))Mostantól kezdve ugyanolyan elfogaddott dolog, mint a boxban leskelõdés, videofelvételek elemzése, nagyfelbontású képek a szomszéd autórol stb 😊)))

lac coo
Jó azt a polgári bíroság el fogja dönteni ,az addig ok ...,

De az FIA-ra mióta vonatkozik ez a paragrafus ?

Aki lop, adatokat birtokol, ezzel a tettével a legmesszemenõbbekig lejáratja a FIA-t,megkérdõjelezi a verseny tisztasásgát, mitöbb bizonyítottan olyan illegális adatokat bírtokoltak ami már önmágaban egyértelmûen a földbe tiporja a verseny tisztaságát, az kb egy jó eltíltást érdemel, ahogy az szerepel is a FIA szabélykönyvében !

Az meg hogy egy ember nem a Mekkelek csapat , az külön röhej 😊))))

Most nagyon elment a kedvem ettöl az F1-tõl , a mocskok miatt ...😞(((

Amúgy jelen esetben abszolut nyerésre áll a vád a védelemmel szemben , szvsz ....Ha az adatok felhasználását jelen állás szerint nem is lehet rájuk bizonyítani , a birtoklást mindenképpen, de a FIA-nál ez még nem büntetendõ.......

"Továbbra sem értem miért azt kell bizonyítani hogy felhasználtak valamit, és miért nem azt, hogy nem használták fel ????"

Ártatlanság vélelme. Minden esetben a bûnösséget kell bizonyítani és nem azt, hogy ártatlan vagyok. Ez így van rendjén.

Az összegyûlt bizonyíték ezek szerint kevés volt.

lac coo
Gondolom ott is, egyszóval elindulásnál ....Nem tom miért van négy pillangó-kar a kormányom, nem vagyok szerelõ 😊))

passatgt
meg boxba gondolom
vagy minek van gét kuplung gomb?😊

lac coo
Egyedül az aerodinamikát kellene helyre rakni, hogy mûködhessen ismét a szélárnyékból elõzés , mással nincs bajom .....

Azt tudtátok , hogy -az F1Racing szerint- Monacoban Kubica a verseny utolsó harmadár kipörgésgátló nélkül teljesítette ? 😊)))
Szal csodát attól se várok, nem fognak ezek a fíúk betojni egy kis farolos mókátol 😊))

lac coo
Kuplungot nem kell nyomni, csak a rajtnál mikor egyesben állnak....

lac coo
A kémbotrányhoz nem szólnék most, hozzá, számomra innentól kezdve bármit tesz a Mercedes , csalóknak tartom õket, akiknek semmi keresnivalója az F1-ben ....

De ! Továbbra sem értem miért azt kell bizonyítani hogy felhasználtak valamit, és miért nem azt, hogy nem használták fel ????
Terhelõ bizonyítékok vannak, vallomások vannak, jegyzõkönyvek vannak, mégsem kell semmit tenni a Mekkeleknek, hogy tisztára mossa magát ...
Vagy kémkedni lehet, lopni lehet , más titkos adatait birtokolni lehet , elég csak széttárni a kezét, hogy én nem láttam belõle semmit ...?

Vicc, komolyan mondom ...

passatgt
akkor nem tévedtem nagyot, gombal nyomják kuplungot és gombal váltanak

lac coo
Fél automata ....

passatgt
lehet én vagyok hülye, de manuális váltó van nem?

lac coo
Mi az a stabilitás gátló ? Megakadályozza, hogy stabil legyen az autó ? 😊))

INeedspeed
a Jövõévi szezonban levõ szabályváltozások közül az egyik pozitivum amit látok az-az h kiveszik jövõre a kipörgés gátlót igy óvatosabban kell majd bánni a gázzal meg a fékkel igy picivel több hiba lesz és ennek köszönhetõen hátha több elõzés is ......

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

INeedspeed
Semmi olyan változtatást nem mondtam ami befolyásolná a jelenlegi biztonságot max a v10es motrok csökkentik oan 10-15%al a biztonságot de ez nagyon a max......

Jártam a pokolban és voltam a mennyben,és volt hol szerettem, és volt hol szerettek is,a mennyben sirtam a pokolban nevettem igy senki nem itélkezhet felettem..

BaliBoy
Erre azért én is kíváncsi lennék, hogy ilyen körülmények között ki, hogy teljesítene.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

INeedspeed
hát ez csak feltételezés futamot biztos nem nyerne de oan 13-14 dik hely környékére felfejlõdne szerintem.......

mflex
Akkor rosszul fogalmaztam, jó pilóták õk , de most gondold el, ha Alonso mondjuk spykerrel vesrsenyezne... tudna pontot szerezni, jobb esetben beérne a célba...

What about the forests?

Azért a biztonsági szempontokat is figyelembe kell venni. Jó ha izgalmasabb az F1, de nem minden áron.

INeedspeed
ok lezárhatjuk a témát de itt erre utaltál gondolom...." Te sem gondolod komolyan, ha nyer Massa,Kimi,Alonso vagy bárki más ,azt legfõképpen a vezetõi tudásának köszönheti"