182274
  • passatgt
    lol

Button megint nehezebb első 6-nál
  • Krisz018
    A McLaren súlyos büntetésre számíthat

A Nemzetközi Automobil Szövetség nem tartja kizártnak, hogy eljárást indít a McLaren ellen, miután bizonyosságot nyert, hogy szándékosan félrevezette a stewardokat az Ausztrál Nagydíj utáni meghallgatáson.

Egy nappal azután, hogy a sportfelügyelők törölték Lewis Hamilton harmadik helyét, a McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh felfüggesztette munkájából Dave Ryan sportigazgatót, akit felelősnek tart a történtekért.

Hamilton ugyanis mai sajtótájékoztatóján elárulta, hogy Ryan utasítására hallgatott el fontos információkat a sportfelügyelők előtt, akiknek a rádióbeszélgetésről sem beszélt, pedig nagyon is tisztában volt azzal, hogy abban egyértelműen elhangzott, hogy engedje vissza maga elé Trullit a biztonsági autó mögött, amiért az olasz kapott először büntetést.

Hamilton nyilvános bocsánatkérése, és Ryan azonnali felfüggesztése után, az FIA jelezte, hogy átnézi a rendelkezésére álló bizonyítékokat, és azok fényében dönt arról, hogy a Motorsport Világtanács elé viszi-e az ügyet.

Az irányító testület azonban világosan leszögezte, ha eljárást is indít az ügyben, a csapat, nem pedig a versenyző szerepét fogja boncolgatni a szóban forgó incidensben.

"Úgy tűnik, Lewis egy lehetetlen helyzetbe került. Az FIA megfigyelők és stewardok jelentésére várunk, mielőtt még arról döntenénk, további vizsgálatot indítunk-e a csapat ellen. A dolgok jelenlegi állása szerint nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy a Motorsport Világtanács elé visszük az ügyet" – mondta az FIA sajtószóvivője.

Ha a Motorsport Világtanács elé kerül az ügy,a McLaren komoly pénzbüntetésre számíthat, sőt még az sem kizárt, hogy néhány versenyről eltiltják, vagy akár az egész bajnokságból kizárják.

• M@TriX
    ha valakit érdekel, az időmérőn hozott súlyok:

• kifli
    látod, ebben nemkételkedem :)
  • Enc0re
    hiába, ha mindenki nagy ívben leszarja
  • Peppus
    ők erőltették annyira a KERS-t rakják csak szépen bele Kubica autójába is, és nem kell a duma, hogy túl nagy a feje és azért nem fér el mögötte meg ilyenek :D
  • WNW
    Ja igen.. Es a kocsin lehet valtoztatni, kulonben nem tudnanak uj diffuzort epiteni akiknek nincs.. Csak tesztelni nem lehet a hivatalosokon kivul...
  • WNW
    Kubicaek se akkor teszik be, meg veszik ki, mikor akarjak.. Kubica KERS nelkul megy mindket futamon, Heidfeld meg KERS-el.. Nem olyan egyszeru ez.. A KERST dolgait, a sulypont ala epitik be a kocsiba.. Ha kiveszed, megemelkedik a sulypont, marpedig itt dekak is szamitnak, nem 40 kilo... Azaz gyak. teljesen felborul a kocsi egyensulya.. Persze, rakhatnak be sulyokat helyette, mert a minimum kilonak meg kell lennie, de barmit is buveszkednek, nem tudjak elerni azt a hatekonysagot, mint egy KERS nelkul tervezett kocsinal.. Vagyis valtoztatni akkor erdemes, ha van egy KERS nelkuli kaszni verzio is.. A Toro Rosso meg beprobalkozhat egy ilyennel, mert hatul vannak, nincs tet.. De nem is latszik, hogy javultak volna, vagyis lehet hogy nyertek kicsit a vezethetosegben, de kevesebb lett a motorero, igy a tobbiekhez viszonyitva mardtak ahol voltak..
  • Christian88
    kimagyarázza..=D
  • kifli
    elolvastam azt a hsz-t amire válaszoltál, és amit most te írtál, annak semmi értelme.

Ez van a hsz-ben:
    "Kovi simán tartja Hamit"

erre te ezt válaszoltad:
    "Megverte Hamit? nekem nem ugy tünik, ugyan azt az időt menték"

szövegértés 1-es leülhetsz...
  • Christian88
    Ez tök jó =D Méreteit nemtudod?=)
  • Peppus
  • Gabor_(HSF)
    Ja te nyugodj már le..
    Mondtam már neked LEGO az a tuti
  • Istencsászár
    Megverte Hamit? nekem nem ugy tünik, ugyan azt az időt menték, majd versenyen kiderül, de csodák nincsenek, ahogy Pikénél sincsenek...
  • Gabor_(HSF)
    ez az ironia benne..
    a 2007 vb-t a ferka a mekinek köszönheti..
    Mert ha időben megállapodnak és csapatjátékosok, a ferrarinak esélye sem lett volna,ugyen ez forditva 2008-ban
  • Istencsászár
    Nem a motorral van a gond a Mekinél, a motorok szinte egyformák, annyira le lettek szabványosítva és korlátozva, max a megbízhatóság lehet egyik s másik csapatnál változó...
  • Gabor_(HSF)
    sztem az év második felétől már elöny lesz.
    az pedig hogy Kovi simán tartja Hamit (sőt)az is azt jelenti,annyira mégsem szar,legalább is a használók között
  • Istencsászár
    Még minimum 5-10 éve van az F1 ha nem több, azért még nem kell temetni. Az autó szar, ennyi van benne, majd ha jobb lesz akkor ő is gyorsul. ahogy Alonsonál is ez a helyzet, mind a ketten egy céllel indulnak el az a VB cím, másért nem is lenne érdemes, hiszen képesek rá.
  • G_ArchAngel #78894
    - Gabor megmondta
    - Azert mert multkor lekestek a hataridot, most bepotoltak - formula.hu cikk ertelmesen leirja
    - Egyresz csapat hiba, masreszt senki nem mondta Massanak, hogy lassu kort fusson...
  • a.carkey
    3. Az oké, de előtte meg nyertek 17 pont hátrányból is.
  • a.carkey
    1. Nem tudom. De ha elcseszte a McLaren, szerintem nem eröltesse a Brawn, mert a végén még rákefélke. :)
  • a.carkey
    Amúgy, a Hamiltonos képlet, kicsit kezd Jacques Villeneuve 1998-as teljesítményére hasonlítani. Ugye 1996-ban megjött nagy dirrel-dúrral, de abban az évben még nem nyert, ezért vagy azért. Aztán bajnok lett, így vagy úgy, majd egy év múlva a csapat! hibája miatt (kiesett a Renault, egy Renault "klón" Megachorme motorral mentek egy elbaszott fejlesztéssel és Goodyear gumikhoz ragaszkodva) visszaesett, hogy 1998-ban futamot sem tudott nyerni. A csapata meg egyik évről a másikra úgy visszaesett, hogy mindenki csak nézett.
  • Gabor_(HSF)
    1, gondolom mert a merci motorhoz lett kifejlesztve és igy ölcsöbb,mint nekik is fejleszteni
    2,erre még én sem tudok válaszolni
    3,onnan meg már mindenki elment,aki számitott.(de ezt majd 3 éve leírtam itt az sg-n,hogy Sumi avagy a nagy3-mas nélkül szét fog esni ez a csapat.a tavalyi elpuskázott vb-jük már erősen utalt erre
  • G_ArchAngel #78889
    Jean Todt lelepett -> Ferrari leepul
    Rod Dennis lelepett -> McLaren leepul
  • a.carkey
    Vonjanak le pontot, ha kell.
  • a.carkey
    Jaj, tényleg ... Bakker, ez de hülye szabály, hogy előző versenyért a következőn büntetnek ...
  • G_ArchAngel #78886
    Szerintem is tulzas volt, penzbuntetes eleg lett volna a forrofejuseg miatt - amugy szimpla versenybaleset, de a FIA kemenynek akar latszani, de inkabb csak idiotanak fog...
  • a.carkey
    Nem értek pár dolgot:
    -A Brawn miért a McLaren KERS rendszerére pályázik?
    -Miért ennyire ideges a BMW diffúror miatt, hogy fenyegetőzik?
    -Miért ennyire zseniális a Ferrari csapat, ha bénázásról van szó? (időmérő)
  • G_ArchAngel #78884
    Ausztraliaban kicsit besokalt a srac, gondolom a tortenelmi gyokerekkel rendelkezo lengyel-nemet nezetelteres miatt:-)
  • Gabor_(HSF)
    a kubica féle eset..
    nagy okosan megitélzek neki -10 helyet
  • Gabor_(HSF)
    cóval a kis Sumit vagy Sebit,mind1,hogy nevezzük
  • a.carkey
    Motort cseréltek Vettelnél vagy mi volt?
  • G_ArchAngel #78880
    Ahhoz meg sok spenotot kell ennie a RedBull-nak :-)

Es ugye VB pontokat celbaeres utan adnak az elso nyolc helyezetnek, Kubicaert csak -50k USD jar...
  • Gabor_(HSF)
    Aki idén vagy jövőre vb lesz
  • a.carkey
    Bocs, de kit büntettek még meg Barrichellon kívül, hogy Kimi a 7. helyről indul? (Nem láttam az időmérőt.)
  • Christian88
    sohase tudott
    amit el lehetett rontani elrontott

button vagy sato
  • G_ArchAngel #78876
    egyertelmu, Kubica es Heidfeld is akkor teszi be, amikor szeretne, szo sincs kulonfele karosszeriarol, raadasul vannak, akik ev kozben fogjak beszerelni es az auton ugyebar nem lehet valtoztatni - mindenkinek megvan a helye a KERS-hez, ez nem divatbemutato, hogy kulonbozo cipohoz mas es mas nadragot veszunk fel...
  • Gabor_(HSF)
    Annyira bonyolult talán mégsem lehet,ha a torro rossoból kivették..
    "78862 feltéve ha igaz a formula.hu állítása
  • dav1d
    oké csak kiváncsi voltam gabinak megint hogy jött ki hogy alonso 8 még számolni se tud...
  • madmanic
    2x #78872