182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ldavid #79034 ez mekkora (fél)futam volt már!
az égszakadáson kívűl nekem a hátsószárnynál keletkező légörvények voltak a legérdekesebbek, eddig még nem láttam ilyet -
Nagy spíler, de az előző futamon csak Vettelnek köszönhették, hogy nem verte meg őket Kubica, és most is csak a leintésnek, hogy Glock nem előzött be. Szóval 2x mázlija volt. A difúzoruk meg olyan, amilyen, de ha szabályosnak lesz minősítve, akkor minden csapat olyanra fogja építeni, és max 2 verseny és eltűnik az előny, és akkor kijön ki az ügyesebb és jobb pilóta, meg a taktikusabb. Én a 2 futamon 3 pilótát láttam, aki fejben jobban ott volt, mint Button, és ezek Alonso, Glock és Kubica. És emellett sose szabad leírni a mercit és a ferrarit se szerintem.
Az külön pech, hogy a technika előnyt csak 1,5 versenyre tudták érvényesíteni, nem kettőre. Hosszú még az év, nincs ez lefutva. -
écsedmá, hogy az Brawn =) -
attila46 #79031 Ő egy agytrőszt....
Kül ha elviszik az évet ,akkor megérdemlik mert rááldoztak 14 hónapot!!
Jó a vas ..látátok mintha huznák,ez nem csak a diffuzor az tuti! -
karajjj #79030 a lényeg, hogy Button ^^, -
attila46 #79029 Nem lesz....A Braun mindig mindenki elől jár ..
Sumi neki köszönheti vn cimjei nagy részét,efelől nincs kétségem! -
SzocsA #79028 szabályos lesz efelől ne aggódj! -
Pedig lesz. Ha szabálytalan akkor a 3 csapat csinál új aljat a kocsijának, ha szabályos akkor az összes többi. :) -
ez egy só elsősorban és nem mérnökszakkör :) -
attila46 #79025 Azért ezt nem gondolja senki komolyan ,hogy a diffuzor ügyböl lesz valami????!!!!!!!!! -
Fú tényleg, FIA-t nem is említettem... szerintem jövőre kétszer is meggondolják, hogy az európai nézők kedvében járjanak e. Sőt, én már a kínai futamot is két órával előbbre tenném a tervezettnél.
Paliknak ismét volt egy gyönyörű mozzanata, amikor perceken keresztül Vettel és "Nakajima" csatáját közvetítette, holott többször is tisztán látszódott meg ki is volt írva, hogy az Heidfeld. -
Mert akkor aztán pláne nem nézné senki,örülni kéne neki,hogy ilyen kommentátoraink vannak,és nem olyanok,akik hullaként közvetítenek. -
ferrari már az időmérőn is mutatta mekkora stratégái vannak.. -
SzocsA #79021 a ferrarihoz vissza kéne hozni valamelyik agytröszt mert a fiatalok szart se tudnak! tiszta káosz van náluk! lassan visszatért a jean todt előtti állapot a ferrarihoz! -
attila46 #79020 Ja !! Ez a Palik egy farok..ezt komolyan mondom...mit kurja mindig a Gyulát...ebben a sok időben vigan kibeszélhettték volna az új szabályokat ..nem!!Most a néző az első vagy a müsorvezető!!???A LACi viszavehetne az arcából és néha akkora hülyeségeket mond..............hát -
Jól kezdődött a futam, voltak villantások, Rosberg, Alonso is szépet ment, aztán eltüntek, viszont a spanyol nagyon jót autózott ezzel a szartömbel és hordónyi benzinnel a hátán.
Valahogy nem tudok örülni a dobogónak, Nick bemákolta amit lehetett, Buttonnak nagy szerencséje volt csak annyit tankoltak és Glock aki végigi küzdött teljes erőből marad hoppon, pedig nyerhetett volna, sajnálom:( de ez is egy remek szereplés, és a Toyotának nagyon kell, végre beérett a sok munka és a válság ellenére jó döntés volt a folytatás.
Azt nem értem hogy miért kellett az egész versenyt pár órável későbre rakni amikor rajtolhattak volna 2kor is, az nagyon nem hajnal európába, hanem reggeli órák, teljesen felesleges volt az időpontot eltoltni, indokolatlan volt.
Ferrarinál komoly gondok vannak a taktika terén, nincs meg a sebesség, nincs meg az összhang.
Milyen érdekes hogy Kova elcseszte... megint.
-
Ferrari ismét megint jól elbaszta.Az viszont hatalmas volt,ahogy mindenki stresszelt a pályán,Kimi meg rövidnadrágban fagyizott:D
Én még hagytam volna futni a versenyt a piros zászló előtt 1-2 körig,izgi lett volna:D -
Azért ez még korai kijelentés szerintem. Még lesz egy tárgyalás a szabályos vagy nem szabályos a Brawn/Williams/vki körben, és lehet, hogy ha ott az lesz a döntés, hogy nem az akkor újra kell tervezni a kocsijukat, ami elég kellemetlen, még ha nem is veszik el az eddigi pontokat. Szóval én 2 meccs után még nem temetném, se Massát, se Rajkit, se Hamiltont, Alonsot meg végképp nem. :) Azért reméljük a BMW is összeáll végre. :) -
G_ArchAngel #79016 SVettelt, Rosberget es Trullit neveznem a nap vesztesenek, mert Ok a korulmenyek aldozatai lettek, Kimi is kitolta a tragyat abbol a talicskabol, de a Ferrari csapat meg idoben tonkre tudta tenni a versenyet... -
Éljen a Braun? :)
Én is szeretem a borotváikat :) -
SzocsA #79014 mi történt itt pont most tartottak karbantartást?
amúgy elég káosz volt a futamon! és amit a fia csinálni akart kész röhej volt! 12:30 kor simán el lehetett volna indítani a futamot újra!
10percel a vége előtt meg azt mondták hogy 10 perc múlva rajt aztán két kör a safety car mögött és leintik a futamot!
piros zászlónál megy a 2 órás versenylimit vagy nem? beleszámí a kétórás limitbe a piros zászló alatti eltelt idő vagy nem?
de mivel későn rendezték a futamot a látási viszonyok nem voltak megfelelőek ezért maradt a leintés a végén!
az egészből kimi jött ki jól ő már rég aludt mikor megszületett a döntés hogy vége a futamnak! -
attila46 #79013 Hátttttttttttttt.!Ez se ferrári hétvége volt!!Éljen a Braun és a TOYOTA!!Nagyon tetszett ez a hétvége is ,,,,űj időszámítás kezdődött
.Végre van egy kis sport.és hogy Alonso KERS-el ,hogy mászott vissza Webere...majd beszartam.Szép volt !! Gratulálok a dobogosoknak és minden pontszerzönek!!! -
G_ArchAngel #79012 Kiminek mindegy volt, a vegere a KERS is meghalt, de ettol fuggetlenul a Ferrari strategiaert felelos szemelyei a ket futam utani 0/0-val megerositettek, hogy nem valok autoverseny kozelebe...
Remelem fejek fognak hullani az olaszoknal... -
érdekes verseny volt, az viszont már biztos, hogy idén sem a Ferrari, sem a McLaren, sem a Renault nem lesz VB. -
Na mi a stájsz? Idáig szarakodott az sg?
A futamról: Pff......Nemtom mi a faszt csinál a Ferrari csapat...egyszerűen nem tudok erre már mit mondani. Nem kéne ilyen dupla vagy semmi játékokakt nyomatni. Nagy grat Glocknak és a Toyotának, szép kis teljesítményt nyújtottak. Illetve persze Buttonnak is.
Palik Laci és Gyula megint elemében volt ma :) -
ez egy okos döntés volt az sg üzemeltetőinek a részéről, hogy a futam idejére lelőtték a szervert (vagymi) 
hogy a versenyről is írjak: Kovától megint nem láttunk semmit, Hami csak szenved, Ferrari... no comment, egy interrel dobogóra tudták volna hozni Kimit szerintem, így viszont megint nulláztak (persze ezt nem láthatták előre)
Button szép volt, Heidfeld úgyszintén, Glock egy zseni, ha a gumikról van szó :)
Bari ennyit tud, Nico remekül rajtolt, Alonsot meg kezdem megkedvelni...
hmm... kb ennyi -
bocsesz hogy Kit--Kat-l kezdem :)
"Helyre igazítás: Kimi már rég túl volt, Hamiltonon, amikor benézte a kopott gumikkal a box utcába vezető kanyart.
Nem kötözködésként, csak ez az igazság;)
Egyértelműen nem erre gondolok, különben nem írtam volna hogy vezetett mint malac...16 mp előny után már 7mp-t bukott egy körben Kimi-vel szemben (kerékcsere után fenthagyták az elöző etapos gumit).
Így aztán ez az igazság :)
Gabor_(HSF)
Erről egy volt munkatársam ugrik be, aki azt bírta mondani hogy mondhatna nekünk nagy dolgokat, de nem tudnánk vele mit kezdeni mert még egy alacsonyabb szinten állunk (még most is vigyorgok), aszimbolumok meg amiket mutatna beleégnének az agyunkba.
Montoya esetében még talán igazad is lenne, de én nem az F1-ben kedveltem meg Montoya-t, gyönyörű előzései voltak a CART-ban, ill. egyszerre lett év újonca és bajnok, aztán megnyerte az első Indy500-t is. De őt valóban nem az eredményei alapján kell csípni vagy nem, én nagyon bírom ez igaz.
Hamilton viszont mindenkivel versenyzett, aki a mezőnyben ujnak és tehetségnek nevezhető, és mindenki ki is kapott töle. Vettel ment vele a legkevesebbet mivel csak egy futamon találkoztak, de azt a futamot Hamilton megnyerte. A különböző sorozatokban (volt hogy egy évben 5-6 sorozatban ment) pl. Kubica, Rosberg, Piquet voltak a mezőnyben..
Tehát ha ezekkel versenyezni nem kunszt, akkor viszont rendben van. :)
Egyébként nem akarlak ám meggyőzni :) ..nekem az is elég ha a bal fülére süket, jobb szemére nem lát tipusból lesz egy sima versenyző, hiszen én a túlzásokról beszéltem, nem az F1-s KiALegjobbról.
:) -
Esőben könnyű kocsival sem egyszerű nagy előnyt kiautózni, sokan hibázhatnak, balesetek, SC. Úgyhogy van értelme az egy kiállásnak. :S -
esőbe nemjó a nehéz kocsi :S -
badoer #79003 jaja mas idők voltak:) -
johnny1030 #79002 De volt és idére ígérik is hogy lesz, bár mostanában semmi hír róla. Lehet csak télre jön ki. A srácok nem együléses versenyautóval versenyeznek. Bár attól még jók valamire..... :) -
"fog" :) -
Ugyan erre gondoltam ha esni fogy, alázni fognak. -
Bari egy nagyon szimpatikus pilóta, de szerintem hiányzik belőle az a kis plusz ami a VB-hez kell. -
F1-es szimulátor nincsen,mert semmi köze hozzá,de van sok más,amin valódi pilóták gyakorolnak,mint Michelisz Norbi,Kiss Norbi,Wéber Gabi,szóval csak jók valamire;)
És van magyar csapat,aki úgy készített játékhoz autót,hogy egy GP2-es csapattól kértek infokat a kocsiról,és egy pilóta tesztelte. -
johnny1030 #78997 Alonsoén és Heifeldén meg is lepődtem. Nagy húzás lesz, ha esni fog. -
Nem tudom hogy láttátok már, de itt vannak a nyilvánosságra hozott súlyadatok:
1 Button Brawn-Mercedes 660
2 Trulli Toyota 656.5
3 Vettel Red Bull-Renault 647
4 Barrichello Brawn-Mercedes 664.5
5 Glock Toyota 656.5
6 Rosberg Williams-Toyota 656
7 Webber Red Bull-Renault 656
8 Kubica BMW-Sauber 663
9 Räikkönen Ferrari 662.5
10 Alonso Renault 680.5
11 Heidfeld BMW-Sauber 692
12 Nakajima Williams-Toyota 683.4
13 Hamilton McLaren-Mercedes 688
14 Kovalainen McLaren-Mercedes 688.9
15 Bourdais Toro Rosso-Ferrari 670.5
16 Massa Ferrari 689.5
17 Piquet Renault 681.9
18 Fisichella Force India-Mercedes 680.5
19 Sutil Force India-Mercedes 655.5
20 Buemi Toro Rosso-Ferrari 686.5
-
Szegényt szinte sajnálom hogy megint kiderül hogy nem elég egy VB címhez:D -
johnny1030 #78994 Azér ezen meglepődnék. :) Ha a statisztikának lehet hinni akkor idén Button lesz a bajnok. -
johnny1030 #78993 :) Végülis meglehet, de nem egy életbiztosítás. A valóság és a szimulátor nagyon más világ. A F1-ről nem is beszélve. Majd megtapasztalod. Ha nálunk is több pálya lenne, és több pénze is az embereknek, akkor tőlünk is több komoly versenyző kerülhetne akár a F1-be is.