FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az F1 mindig is a kiránykategória volt és csak a nagy pénzü emberek sportja , de régebben legalább volt benne izgalom, veszély ,
most mindent elvesznek belöle ami jó volt, nincs veszély mert ami egy kicsit is az már büntetik vagy betiltják . nincs izgalom, mert annyira megbizhatók az autók hála a sporolásnak, hogy aki elöl van az meg is nyeri. Nincs soderágy hogy ha hibázik akkor vége a versenyek, max eldob 1mp-et , de ugyan ugy versenyben marad és visszaszerezheti a poziciót.
Nem is emlékeztem, hogy Berger hogy beleszállt Prostba 90ben!
Nem véletlenül kapta vissza Sennától a győzelmet. 😊 Ezzel dőlt el a VB.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.04.25. 21:27:42
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Egy motor (full eroforras) gyarto kellene, akji szazaval gyartana a cuccot, otod ennyiert. Hetvegenkent lehetne minusz 10 pontert (pilota es csapat) cserelni egyet, es egy hetvegen belul minden tovabbi motor is 10 minusz pont;DDDDD
Csak a szabadedzés idején lehetne használni, hogy megtalálják a jó beállitásokat, de az idömérrő és a verseny az maradjon meg a pilota érzésére, hogy mit bir a technika.
DE amit régebben is mondtam ahhoz az kellene, hogy ne kelljen sporolni semmin, se gumin se üzemanyagon, de a motoron.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2019.04.25. 11:31:50
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Pl a telemetria elvétele biztos sokat segítene. Verseny közben erre alapozzák a stratégiát, meg nagyon sok technikai hibát azért úsznak meg mert a mérnök megmondja hogy vezess hogy a legtovább kihúzza a technika. "Ne használj X fokozatot", "ne pörgesd X fölé a motort", "hűtsd a féket", "Legyél 25 tizeddel gyorsabb 3 körön keresztül" stb.
Tiltsák be a telemetriát és hagyatkozzanak a fejlesztésnél meg stratégiánál is a pilóta visszajelzéseire. Nyilván sose fog megtörténni.
Vajon mitől szenved a Ferrari?
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
...annak idején még egy huzagolás is nagy dolog volt egy puskában, manapság meg gombokat nyomkodnak. A mai F1-nek a saját problémáját kell megoldania.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Szóval, Prostot megvédeném. 1990ben még valóban versenyzés volt az egész. 19 csapat!!! állt rajthoz, és olyan csapatok is voltak köztük, akik SOHA nem tudtak kvalifikálni a versenyre, már az előkvalifikációban kiestek, viszont lelkes tervezők voltak, és sok-sok lehetőség a pilótáknak, akik vagy éltek vele, vagy nem.
Ez ma már tényleg nincs.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.04.24. 19:03:36
Isten nem bottal, hanem VMware.
+
"a helyzet hasonló az övéhez 1993-ban"
"az autók csúcsa a két-három évvel azelőtt használt gépek voltak"
"arról szólt, hogy mire vagy képes, milyen a zsenialitásod"
1990 world champion: Ayrton Senna (McLaren)
1991 world champion: Ayrton Senna (McLaren)
<#confused>#confused>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Tilke megint alkotott. Már bukótér sem kell ha odarakja a falakat a pálya széléhez.
"A Ferrarinak be kellene fejeznie azt, hogy ennyire magára koncentrál, és helyette a verseny megnyerésére kell összpontosítaniuk. Ezzel a Mercedes nem kerülhetett nyomás alá. Szerintem jogos volt, hogy Leclerc-ben felment a pumpa, mert ezzel az új stratégiával az ötödik helyre került Verstappen mögé."
"Vettelnek és Leclercnek minden hétvégén megvan a lehetősége arra, hogy a Mercedes legerősebb versenytársaik legyenek, de támogatásra és rugalmasságra van szükségük, hogy ezt meg tudják tenni. El kell felejteni a csapatutasításokat, és arra kell koncentrálni, hogy megnyerjék a versenyt."
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.04.19. 13:11:31
https://www.motorsport-magazin.com/formel1/news-254567-f1-red-bull-racing-honda-motor-update-power-unit-baku-aserbaidschan-rennen-max-verstappen-christian-horner-helmut-marko/
Azt mondják jó a Ferrari meg hatalmas motor fölényben vannak. Én ezt nem nagyon látom a pályán.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
\"If in doubt, flat out!\"
Furcsa ez az év, mert ha csak azt nézem, hogy mi volt a versenyek végeredménye, akkor Merci dominancia van, de a valóságban ez nem így történt és sokkal erősebb ez a Ferrari, mint amit most láttunk tőlük.
Eddig én úgy tudtam, hogy ő a motorért volt a felelős, bár ez is egy rossz megfogalmazás, mert nem 1 ember dolgozik ezeken a területeken.
Tavaly elpazaroltak sajnos 3 futamot egy rossz padlólemez miatt és mire rájöttek már mindegy volt és még Vettel is szétesett. Ja és ott vajon a padlólemezért ki is lett volna felelős? Hát igen a kedves Binotto kapitány
A teljesebb képhez sztem a vetélytásakhoz kell nézni.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.04.16. 08:45:49
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Amennyi pontot csak lehet azt kell rajta behúzni az év első felében, és aztán nagyon magas szinten hozni kell az év második felét is.
Vettelnek mindig az év második fele a jobb
Tavaly, és tavaly előtt is az év második felében esett fejben össze Vettel. 2017 -ben "csak" Szingapúrtól kezdve, de 2018 -ban egyértelműen nem volt az év második felében fejben egyben.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
De úgy, hogy végül is a Ferrari saját maga miatt qurta el a tavalyi évet, az ideit még Vettel-Raikkonen kettőssel vittem volna végig.
Persze lett volna rizikója, de a mostani helyzet, a sérülékeny Ferrari és a szokásos, hülye csapatutasítás miatt ha nem jön az, amit 1991 kapcsán írtam, a Ferka cseszheti pillanatokon belül az idei évet. 1991ben három verseny után Mansellnek pontja sem volt, Patresenek is csak egy második helye (6 pont). Még Prost is jobban állt a Ferkával. Aztán jött Monaco és Mansell Sennával remek csatát nyomott. Akkor Mexikóban is Patrese nyert először úgy, hogy mögötte Mansell futott be, és mégse lett semmi. Mansell az év végére bedarálta Patreset, sőt, Suzukáig tartotta a VB reményeket is. 1992ben pedig Mansell zsinórban nyert 5 versenyt és már a Ringen bajnok lett.
Szóval, látva, hogy Vettelnek mindig az év második fele a jobb, ne temessünk még senki az élbolyban. Lesz elég baja Hamiltonnak Bottassal is.
A Williams végig szenvedte az első négy versenyt. Montrealban Mansell elqurta vezető helyről, de aztán PHék rendbe tették az autót és jöttek a győzelmek. Bár 1991 még nem jött össze nekik, de 1992-től évekig nem tudták őket megverni.
Nagyon erős a Ferka. Szerintem ezzel a két pilótával harcban lesznek a VBért. Hosszú az év. 31 pont a sok verseny alatt pedig lófing, nem lehetetlen ledolgozni.
Utoljára a Lotussal ment így, amikor visszatért (nyilván az valamivel erősebb középcsapat volt anno).
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2019.04.15. 16:36:34