182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#171934 Vettel ellen kellett nyomnia utoljára 2017ben. -
#171933 Arrivabene neje. :) Ő volt a sajtós, Vettel egyik legjobb barátja volt a Ferrarinál. Mondjuk Kimi is szerette. Tök jó fej csaj volt. Mennie kellett Arrivabene okán, de Binotto mondjuk utálta is, mert a csajt mindenki szerette.
Binottot úgy kell elképzelni, mint doktor Genyát Harry Potter jelmezben.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.09.11. 00:21:22 -
#171932 Ne érts félre, szerintem is a legjobbak között van Hamilton és mikor szükség van rá meg is mutatja mire képes, de azért egészen más 60 pont előnnyel vezetni. Sokkal kisebb a nyomás és kockázatot is könnyebb vállalni. Neki utoljára Rosberg ellen kellett úgy lenyomni egy egész évet, hogy folyamatos volt a stressz és ugye egyszer el is bukta a VB-t. Szóval akkor lehet majd a többiekhez hasonlítani ha szorosabb verseny lesz. Mint ahogy tesszük azt Vettellel is most.
Meg azt is láttuk, hogy szét tud ő is esni ha nem jönnek az eredmények
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.09.10. 22:22:28 -
IXEMGabeo #171931 ezt honnan lehet tudni, hogy a nejevel is gondok vannak? belestel az ablakon? bocs, csak nem olvasok bulvart -
#171930 Ahogy azt a TRnál láttuk! Várj, ...! :D -
#171929 Szegény Hamilton, csak bele ne haljon abba, hogy néha nem ő nyer az űrmercivel ... -
#171928 Űrautó?
2010 Monza után:
1. Webber 187
2. Hamilton 182
3. Alonso 166
4. Button 165
5. Vettel 163
2010 vége:
1. Vettel 256
2. Alonso 252
3. Webber 242
4. Hamilton 240
5. Button 214
Vettel Monza után 1 2. hely, 3 győzelem.
2011 Monza után:
1. Vettel 284
2. Alonso 172
3. Button 167
4. Webber 167
5. Hamilton 158
2011 vége:
1. Vettel 392
2. Button 270
3. Webber 258
4. Alonso 257
5. Hamilton 227
Vettel Monza után: 1 3 és 2. hely, 3 győzelem.
2012 Monza után:
1. Alonso 179
2. Hamilton 142
3. Raikkonen 141
4. Vettel 140
5. Webber 132
2012 vége:
1. Vettel 281
2. Alonso 278
3. Raikkonen 207
4. Hamilton 190
5. Button 188
6. Webber 179
Vettel Monza után: 1. 3. és 2. hely, 4 győzelem.
2013 Monza után:
1. Vettel 222
2. Alonso 169
3. Hamilton 141
4. Raikkonen 134
5. Webber 130
2013 vége:
1. Vettel 397
2. Alonso 242
3. Webber 199
4. Hamilton 189
5. Raikkonen 183
Vettel Monza után: 7 győzelem (minden futamot megnyert utána ...)
2013-ban kb. év közepén mindenki leállt, kivétel a Red Bullt, meg is látszott rajtuk 2014-ben, hogy későn kezdtek hozzá a fejlesztéshez 2013-ban, köszönhetően a Renault bénázásának a hybriddel.
Na most, hogy cáfoltuk az "űrautó" jelzőt, nézzük az ezt követő éveket.
2014-ben Vettel egy nagyon rossz autóba került, plusz mellé rakták Ricciardot, aki bizonyítani akart és elverte. Egyszerűen nem ment Vettelnek és 4 vb cím után már nem volt a RBban, abban a nagyon gyengus RBban motivált. Ennyi.
Utána 2015-ben átült a Ferrarihoz. 3 győzelmet szerzett vele. 2016-ban a Ferrari rém gyenge volt. De abban az évben nagyon erős volt a Merci, és nem volt lepattanó, mint korábban. Ha nem Hamilton, akkor Rosberg gyűjtötte be a pontokat. Rajtuk kívül a nagyon motivált, de rém gyenge motorral ellátott RB szerzett még 1-1 győzelmet, ÉS KÉSZ.
Aztán jött 2017.
Monza után:
1. Hamilton 238
2. Vettel 235
A vége:
1. Hamilton 363
2. vettel 317
A Ferrari és Verstappen szingapúri bénázását Hamilton használta ki, és gyorsan behúzta a vbt. Vettel a végén mindent beleadott, de a győzelem Szingapúrban elment.
1 3., 2. és 1. helyet szerzett az évben még.
2018 Monza után:
1. Hamilton 256
2. Vettel 226
3. Raikkonen 164
A vége:
1. Hamilton 408
2. Vettel 320
3. Raikkonen 251
Vettel Monza után még 2 3. és 1 2. helyet szerez.
Első lépésként Hockenheimben kiesik vezető helyről, akkor Hamilton átveszi a vezetést a vbn. Vettel nem adja fel. A Ringen 2., Spaban nyer. Viszont a monzai pole elvesztése nagyon kiüti, ekkor tudja meg, hogy Kimi helyett Leclerc lesz a csapattárasa, és fejben is feladja. (Leclercnek 13 pontja volt Monza után.)
Idén meg bár tetszett neki a téli teszteken az autó, látja, hogy Leclerc gyorsabb nála, és fejben nem készül fel az évre, az eredmények se jönnek. Kanada után a töke tele lesz az egésszel.
Szerintem nem felejtett el versenyezni sem, és még mindig elég gyors. Csak ő akkor tud teljesíteni, ha stabil a környezet. Arri, a neje, és Kimi távozása minden volt számára, csak stabil nem. Ráadásul otthon is gondok vannak, adta magát, hogy feladja az évet Montreal után. Megj. nem nagyon lőtt mellé, látva a Ferrari szenvedését. A két gyors pályát, Spat és Monzát hagyjuk. Vettel nem volt ott fejben. Hockenheimben minden mindegy alapon versenyzett, otthon, és élvezte. Ha több sikeres versenye lesz, rendbe fog jönni, tehát én nem temetném.
Teszem hozzá: egyáltalán nem szeretem Vettelt, de azt a bénázásturmixot amit elkövet a valós képességeihez hasonlítani, csak mert a Leclerc gyereknek két versenyen összejött, na azt totál baromságnak tartom. Nem érzem, hogy őrségváltás lenne a Ferkánál, inkább csak Vettel fejben nincs ott. Kimi is elég jól ment a Lotusnál, nem véletlenül igazolta le a Ferrari, de kellett hozzá pár év, hogy ismét magára találjon. Vettelnek is kell. Két vb címet vesztett el a saját és a Ferrari hibájából. Mondom ezt úgy, hogy a Mercedes 2014 óta a mezőny legeslegerősebb autója. Ahol egy Bottas eredményeket tud elérni, sőt nyer, sőt még a vbt is vezette, az az autó erős, és csak úgy lehet megverni, ha mákja van az ellenfélnek és ha a sors nagyon kegyes a kihívókhoz.
Tartom, hogy a Mercedes után - Spa és Monza ellenére - továbbra is a RB jön. És ha a Honda képes lesz a motor gyermekbetegségeit leküzdeni, Hamilton egyetlen kihívója Verstappen lesz, hacsak Alonso nem igazol a RBhoz (nem fog). -
#171927 Tegyük hozzá, hogy 2017-ben Monza után 3, 2018-ban pedig 30 ponttal volt lemaradva Hamiltontól. :) -
#171926 Első győzelem: Monza, eső
A legutóbbi esős versenyen: 2. hely, az utolsóról. -
#171925 Hát, ott van Bottas, megszakad se ér a nyomába . Nyilván nem lehet nyerni rossz kocsival, de nyilván egy ritka nagy skill kell ahoz, hogy így nyomás alatt tartson egy azon a pályán jóval gyorsabb ferrarit. -
#171924 -
#171923 A Ferrarinak két tartalék pilótája is van, Pascal Wehrlein és Brendon Hartley. Nem hiszem, hogy adott esetben egy másik csapat versenyzőjét ültetnék a kocsiba. -
Stockbauer33 #171922 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2019.09.10. 12:09:02 -
#171921 Pedig emlékszem, hogy az utolsó éveiben mennyire magasztalták, hogy a világ legjobb versenyzője, meg az eddigi Forma 1-é is. Akkor is mondtam, hogy hagyjuk már, űrtechnika van a segge alatt. Ugyan ezt tartom Lajosra is, most ő a világ legjobb versenyzője, mert űrtechnika van a segge alatt, de hol is volt a Vettel érában, egy gyengébb kocsival? -
#171920 Megeshet, de amíg a Merci vezeti fényévekkel a konstruktőrit én nem tudom elhinni azt hogy Hamiltonnak csodát kell tennie és többet hoz ki a technikából mint mások. -
#171919 szerintem meg csak az űrtechnika adta neki a címet... azért egy Hamiltonnak néha csodát kell tenni, és többet kihozni az autóbol mint bárki más.. Vettelnek sose ment ez a dolog . -
#171918 Amennyire én visszaemlékszem, Vettel sose birta a nyomást, szinte mindig hibázott... Amig egyedül ment elöl a redbullal jó volt, de egy kis esőben is azonnal vége volt a dalnak . Lehet rosszul emlékszem, de nekem alapvetően ez maradt meg ... -
IXEMGabeo #171917 korrekt velemeny, egyebkent divat fikazni minden olyan versenyzot, aki hosszabb tavon bukik majd hirtelen elkezd nyerni megint istenkiraly...jo pelda erre Verstappen, akit az emberek nagyresze tavaly visszaminositett volna a Ricciardos utkozes utan, egyeb hibai utan majd idenre mar o a csaszar... -
Stockbauer33 #171916 Ha visszanöveszti a bajnokbajuszt talán kijön a gödörből
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2019.09.09. 20:26:08 -
#171915 Na akkor csak leírom a véleményem Vettelről, úgy sem olvassa el senki :)
Szerintem most vitán felül áll, hogy Vettelnek nem megy. Ez már egy ideje szerintem így volt csak most kiélezett meg stresszesebb helyzetben nagyon kijön, hogy jelenleg nincs a top pilóták között. Ezt nem lehet szépíteni az eddig megszerzett 4VB címmel sem.
Viszont azt a 4VB-t ő megszerezte és el nem veheti senki. Lehet mondani, hogy űrautó de ezt el lehet mondani jó pár Hamilton vagy akár Schumacher bajnoki címre is. A technika a része az egésznek és nagyon meghatározó. Akinek ez nem tetszik nem jó sportot választott. Abban a 4 évben Vettel és az a technika volt a legjobb és megérdemelte az összes győzelmet!
Majd jöttek változások a szabályokban és a technikában ami Vettelnek nem fekszik annyira azóta sem. Lehet tényleg a kipörgésgátló hiánya fogja vissza, ki tudja, nem is számít. Vettel azon képességi amik régen az ő erősségei voltak ebben az érában nem működnek olyan jól. Most nem ő a legjobb pilóta és technika páros, ennyi.
De minden változik. Fordulhat megint annyit a rendszer, hogy akár újra ő lehet az. Nem tudjuk. Leírni semmi képen nem szabad, de kimagyarázni sem abból, hogy most egy átlagos (néha alatti) szintet hoz csak, főleg megbízhatóságban -
IXEMGabeo #171914 akkor Hamilton is rossz pilota volt 2011-ben amikor hibat hibara halmozott vagy Kvjat is mindenki szemeben meg a Red Bullnal... -
#171913 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#171912 Nincs egyben a pályán ,ezért rossz pilóta .... -
pr3cious #171911 Egyszerű pszichologia, csapatársa vezeti a versenyt, ő meg üldözi a Mercedest, fejében lezajlott hogy mostantól csak másodhegedűs lehet. Már vártam a hibát amikor megtörtént, nem lepett meg. -
#171910 Mármint Vettel-nek lett elege a sportból?!
Annak a Vettel-nek aki SC alatt szándékosan belerántotta a kocsiját a másikba, aki élő adásban elküldte Charley Whiting-t a p*csába, aki szétrugatta a mérlegelő berendezést a kocsijával, és aki átpakolgatta a táblákat miután saját hibából leesett a pályáról? Szal Vettel aki vagy a másik autónak, vagy gumifalnak megy, illetve ezek hiányában szólóban megpörög,..váltogatva kb. 3 futamonként?
Mert Alonso-t és Button megértem világbajnokkként a mezőny végén hogy kissé teliszaladt a tök, ...ennek ellenére Alonso most is keresi a lehetőséget hogy visszajöjjön.
Vettel-nek nem az F1-ből van elege, hanem valahol szorosan maga körül valakiből. -
#171909 Vettel szétesett a 2017 -es szingapúri nagydíj rajtjánál, és azóta sem rakta össze magát.
Nem rossz pilóta, de egyszerűen fejben nincs egyben a pályán.... -
IXEMGabeo #171908 Ricciardo nem hiszem h izgatta, amikor nagyreszt muszaki hibak hatraltattak abban az evben...az egy dolog, hogy nem nyert abban az evben futamot, de hirtelennyi 4 vb cim utan tudva mashol lesz szerzodesem en se lettem volna motivalt....Leclerc mar valoszinuleg frusztralhatja, de a tavalyi nemet nagydijon a kieses az rogyasztotta meg az onbizalmat jocskan...iden ez ratett egy lapattal, amit Kanadaban muveltek a sportbirok is, szerintem kicsit elege is lett ebbol a sportbol ugy, mint kb Buttonnak v Alonsonak -
#171907 Egyébként az a szép Vettelben, hogy a 4. címe után Ricciardo következő évben legyőzte. Ennek ellenére ahogy átigazolt a Ferrarihoz, azonnal ismét sikeres tudott lenni a merci korszak kellős közepén, és ha 2016ot nem számítjuk, 2017-2018ban a VB címért küzdött esélyesen. Tehát fel tud állni a szarból is.
Mentális gondjai lehetnek, mely lehet családi probléma, pl. az asszonnyal, vagy valamelyik gyereke súlyos beteg, esetleg más gondok, de ezt sosem fogja a média szemlézni, mert Vettel neje és gyerekei nem mennek versenyre, nem látjuk őket, el vannak dugva a külvilágtól, kb. semmit se tudni róluk. Csak az apja kíséri el néha. De ez nem elég. Viszont, pont a leírtak miatt én nem tehetném. Még elég gyors, más gond van. Autó se túl jó, Leclerc is frusztrálhatja, ahogy Ricciardo is frusztrálta. Mégis, az elérhető összes autó közül a Merci mellett a Ferka volt az elmúlt években az egyedüli VB esélyes autó, tehát annyira szarul SE döntött.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.09.08. 20:21:31 -
#171906 -
IXEMGabeo #171905 :D:D bekaphatod, de amugy jo poen -
Stockbauer33 #171904 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#171903 Ja, közben kiderült nem ő hibázott, hanem tegnap a software váltott üzemmódot. -
#171902 Amióta Verstappen megkapta Albont, mondhatjuk ő sem az igazi. -
#171901 "Minden a tegnapi hibámmal indult, és aztán nem is tudom, mi történt a futamon. Nem tudom, mik a szabályok, fogalmam sincs, miért volt rossz a szett, de gondolom, majd rájövünk.”
hehe -
#171900 Nem hinném, hogy Kimi qurta el. Azért Belgiumban Verstappen se tett neki jót. Monzában pedig az időmérőn kicsúszott a használtakon. Túlerőltette. Cserébe váltócsere, aztán boxutcás start. Ez van. Giovinazzin látszik, hogy JÓ az alfa, csak végre kellene egy jó hétvége nekik is. Japánra tippelek, de eddig idén minden kedvenc pályáján megszopta. Tényleg, mi lett a pontjaival? Mikor tárgyalják? Vagy már tárgyalták? :) -
ShaiHulud #171899 azert kimi es az alfa romeo szabaly NEM ismerete is meger egy miset... :D Kimi nagyot bulizhatott a nyari szunetben, mert amiota annak vege eleg sok a gondja :) -
#171898 Nem gyenge Bottas, de nem Merci 2es autóba való.
Remélem a nagy csapatok is rájönnek, hogy öreg róka mellé, ifjú titán dukál. Ha megtörténik, akkor végre ismét jó lesz a F1. A VB címet ugyanazok nyerik majd, de mindig lesz valaki, aki feltörekvőként sikert arat, de persze vannak ikonok akiket nem lehet ledönteni. Ilyen Hamilton és Vettel is. Nem tudom, hogy hol a hiba Vettelnél, de tavaly Németországban valami eltört nála, és egyszerűen német ide, német oda, nem egy Hassler ezredes a fickó. Ő menekül a roncsból az égő hordók elől, nem pedig hisz abban, hogy a technika igenis megteszi neki azt a szívességet, hogy nyer. Kanadában nagyon megsértődött, és azóta nem tud összpontosítani. Ezt megérezte Leclerc és nyomja. Ez egy Lauda-Prost szintű rivalizálás, de mivel szar a Ferka, max. pszichésen érzik meg a versenyzők. Ha ez egy jó Ferka lenne, Vettel is nyomná, de nem jó az autó, két győzelem ide v. oda.
Hogy jövőre mi lesz? Ha Leclerc jobb, ki fog jönni jövőre is. Nála is áttört a gát Belgiumban, de ettől még hibázik eleget ő is. Vettel 4 VB címéhez elég sok mák tartozott. Itt volt a sors ideje, hogy 1x már őt is seggbe rúgja. Hogy meddig tart? Vettel pszichiáterétől függ, hogy még hány alkalommal kell Vettelnek hozzá mennie. Ha a vége felé járnak, kijön a gödörből, ha nem, Leclerc bedarálja még idén. -
#171897 Nem lett volna elég köre újraindítás után. -
#171896 Nem mondom , hogy Bottas gyenge, inkabb Hamilton megy urtempot azon az auton, de eleg baj, hogy Bottas kozelebe alig ert a ferkanak.... -
#171895 Vettelt nem írnám le. Szerintem elengedte a szezont ...