182274
  • M@TriX
    így jár aki most kel fel, de aki még el akarja csípni a végét watchit :)
  • sKeezo
    vagy loptak 1-2 ötletet a brawn-tól
  • ladarevolution
    Berakták az eddig műhelyben tartogatott difúzort
  • desigo
    McLaren looooool
    mitől javultak ezek fel

BMW meg mit csinál?bealudtak
  • zsutyesz
    Hamilton
  • LaszloLedzenyi
    valami linket tudtok adni ahol lehet nézni a szabadedzést reggel?
  • bardocz
    Lancia Stratoshoz pont berakhatták volna a fekete-piros Pirelli-s festést,nem pedig az Alitalia-s zöld-piros-fehéret:D
  • b-type
    Ahogy Istencsászár is írta Pirelli a hivatalos beszállító...mondjuk ahogy áll a WRC, sajnos nem oszt nem szoroz,..mert hamarosan lehalhat az egész :(
  • Istencsászár
    Pirellin megy mindenki.
  • Black Ghost
    Bocs: BFgoodrich :)
  • Black Ghost
    Miért idén WRC-ben nem BFgoodridge-l meg a Citroen?
    Mert ha igen akkor az Michelin.
  • b-type
    ...az csak nekik pénzért lenne jó. :)
    Aztán mit csinált a Michelin? (az Indianapolis-i balhén kivül)
    Lenyomott egy hangzatos nagy dumát arról hogy ők vetélytárs nélkül nem akarnak az F1-ben maradni, meg hasonló akkor szimpatikusan hangzó dumák.
    ...aztán azt láttad hogy kiseggeltek a MotoGp-ből is, aztán kiseggeltek a WRC-ből is.
  • Christian88
    Aztán Börni vagy valamelyik nagy ember berágna és megkérdezné a Michelin-t lenne-e egyedüli gumiszállító a forma 1-ben =D
  • b-type
    jaja, Alonso szerint elkeffentették azt levettem,...és lehetséges tök igaza van.
    De azért a Bridgestone is ott van már egy ideje a placcon, nem igen vágom hogy követhetnének el sorozatos szarvashibákat. Sőt ez nálam nem igen életszerű.
  • RATCUSTOM
    Sziasztok!
    Szeretnék kérni megint egy linket ahol tudom nézni a szabadedzéseket. :D
    Illetve mikor is lesznek? xD
    Előre is kössz!
  • kifli
    nem csak a nagy külömbségekkel van baja

"A Bridgestone az idei esztendőben is négy különböző száraz aszfaltra alkalmas gumit készített..."

"Kínában például a szuperlágyhoz a közepes specifikáció társul."

szerintem az a problémája hogy ezt a 2 gumit hozzák el, még van 2 másik keményebb fajta és gondolom ide az kellene.
  • Barnabyka
    áhh akármennyire unszimpatikus ez az ember ezen a mondatán én jót kacagtam:)))
  • ScarY MAN
    "Ha nagyobb felhajtást akarunk, akkor sorsolhatnánk is, és aki a tizenhármas számot húzza, az esőgumit kap."
  • b-type
    Pedig nem a Bridgestone-n múlik, detto az FIA döntése volt hogy nagyobb különbség legyen a lágy és a kemény között (szperlágy és lágy, kemény és szuperkemény..stb) hogy ne döntőbb legyen a futamra ki hogyan használja ki a kötelező gumiválasztást.
    Aztán a megjelenített/elért különbség sem volt elég, ezért még nagyobb különbséget írtak elő...ezért van a jelenlegi helyzet.
    De egyébként okés Alonso nyilatkozata, csak nem értem Vettel-t és Kubica-t miért keveri ide...a MotoGp-ben ..sőt a motorsportban tök egyértelmű, hogy körönként egy másodpercet lehet bukni az elmelegedett/elkopott gumik miatt..és aztán minden körben további félmásodpercet kb.
  • Istencsászár
    Alonso: A Bridgestone gumiválasztása nevetséges :))

Egy kis hasonlítási alap lehet mennyit számít, vagy nem számít a Kers...

"Felipe Massa és Kimi Räikkönen azonban Kínában egész biztosan nem fogja használni a KERS-t, amit Stefano Domenicali csapatfőnök árult el egy sajtótájékoztatón csütörtökön, adta hírül az autosport.com."
  • desigo
  • G_ArchAngel #79733
    Be volt mar parszor linkelve, nem olyat adott be, mint amit most elfogadtak...
    Biatore frocsogott, de Pat Symonds elismerte, hogy luzerek voltak...
  • bardocz
    Ti tényleg ennyire tudtok csak gondolkodni?Vagy szerintetek ugyan úgy tervezte meg az összes csapat?Gondolkozzatok!Kurva fárasztó,tudom,de hasznos.Egyértelmű,hogy teljesen más dolgot talált ki Brawn,Toyota,Williams,mint a többiek,ezért az övéké szabályos.
  • campy
    én ugy hallottam hogy a Red Bull is megtette ugyanezt amit a Renault és nekik is azt mondták nem szabályos...döntsék már el akkor most mi van!! ja bocs már eldöntötték szabályos:O:O és gondoljatok bele toronymagasan a Red Bull lehetett volna a legjobb csapat a mezőnyben ha nekik be lett volna szerelve a cucc?:O
  • b-type
    Nem tudom pontosan milyen diffúzortervet adott be a Reanult, de ha tényleg hasonló, akkor valóban.
  • madmanic
    Mindenki erre számított, hogy nem csinálnak segget a szájukból, de ezzel itt az újabb "kiskapu"!

most mindenki azt nyilatkozza, hogy sajnos le kell gyártaniuk az új diffúzorokat hatalmas pénzekért -nem mintha már nem lenne kész, csak nem tesztelhették-

DE:

"sajnos" az új diffűzor miatt új padlólemez kellett, az miatt meg új felfüggesztés, fordítva jobban mutat az a motor, arra új borítás kell stb.

lesz itt még óvás basszus... nyomorék FIA
  • dav1d
    Ebbe csak az szemétség hogy a renault-nak azt mondta a FIA hogy nem legális, holott ők is észre vették a kiskaput és ezt most rendesen beszopták mert legális
  • Istencsászár
    Gyors lezavarták ezt hogy mindenki fogja be a következő hetekben legyen miről dumálni és legyen mit tárgyalni => Hamilton :))
  • Minstrel
    és az index olvasók is így döntöttek

Amúgy örülök, hogy ez lett, kiváncsi leszek sikerül-e a többi csapatnak felzárkózni a "diffúzorbrigádhoz"
  • viizo
    teljesen korrekt az ítélet.

az a5.hu-n persze a hardcore nagycsapat fanok támadják az ítéletet, legszívesebben ásnák az FIA sírját. természetesen annak ellenére, hogy független szakemberek szerint is ez volt a helyes döntés. uff.
  • SzocsA
    már mindenkinek megvan a dupla diffúzorja!

ez várható volt! hogy így döntenek!
  • a.carkey
    Érik egy 1991-es szezon. Kiváncsi leszek feltámad-e a Ferrari, legalább úgy, mint Nigel. Monaco lesz a mérce.
  • desigo
    Nah akkor innentől a többi csapat is kísérletezhet...
    korrekt ítélet...
  • szolszil
    Hivatalosan is legálisak a diffúzorok
    formula1.com
    f1hirek.hu
  • a.carkey
    Nem hivatalos legális ...

... legális
  • a.carkey
    Kimi is qurvára idegesen várja az ítéletet
  • M@TriX
    visszamenőleg én is remélem hogy nem lesz abalygatva, én abba is belemennék, hogy akkor mostantól ne lehessen használni akkor látnánk úgy mit tudnak a jelenlegi élcsapatok.

de mivel a többségnek már kb. kész van a saját új fejlesztése, így szerintem maradhat is, csak visszamenőleg ne legyen szivatva a csapatok. Erőlködjenek csak, az nekünk jó lesz :)

A Ferrari '92 óta nem szerepelt ilyen rosszul ;)
    Mármint értsd jól, nem nem szeretem őket, hanem az izgalmat szeretem. Így most nekünk nagyon kell koncentrálniuk.
  • campy
    ebben sok mindenben nem tudok egyetérteni de ezt nem ecsetelném leírták már pl b type free és Istencsászár is, felesleges lenne nekem is...
  • campy
    így van:)
  • G_ArchAngel #79715
    komolyan mondom, en is izgulok...
    nagy szemetseg lenne felrugni az eddigi eredmenyeket...
    azt mondom, hogy Kina utan tiltsak be, ha nagyon akarjak, de ne szivassanak meg egy csapatot sem, ha a tobbi hulye volt, raadasul a FIA haromszor kiallt a dupla diffuzor mellett...