182274
  • Gabor_(HSF)
    Ha ez ilyen egyszerű lenne..
    Az csak a minimum súly és az autó épitésekor nem arra törekednek,hogy egy 80 kilós emberkénél legyen ideális, ellensúllyokat mindenképpen rakni kell előre,mivel ott nincs tapadás soha,tehát a 608-612 kiló az amivel szárazon tartva vannak,nem lehet kidekázni,mert egy verseny után fogy 2-3 kilót a pilóta és már ki is zártak..
    Én pl egy 24órás verseny után 5-6 kilót dobok el a 96-ból,de még amikor a kawa supesport tropic-ba mentem,ott is eldobtam 2-3 kilót 50 perc alatt és akkoriban 75 kiló voltam..
  • Black Ghost
    A testsúly nem számít, az autó pilótástul 605 kg, a többi benya. Ha egy pilóta nehezebb az csak a balansz súlynál jelentkezik, mármint hogy kevesebbet tudnak belőle használni.
  • Gabor_(HSF)
    Te már megint miről kerregsz?
    Webbert nehogy már egy lapon emlisd Vettel-el.Kettejük között majdnem akkora a klasszis külömbség,mint én és Sumi között..
    De ha már itt tartunk Vettel-re lehet épiteni,nem pedig Webberre,Megint jön ez a hülye duma,hogy Sumi csapattársai is olyan jók csak nem nyerhetnek..
    A Q1 ben valóban gyorsabb volt Webber,de csak azért mert Vettel 1 kört ment és a keményebb gumival,a Q2 nél meg nemtom mit néztél mert Vettelé volt a leggyorsabb kör..
    Az a 2.5 kiló súlykülömbség,meg simán testsúly miatt van,nem pedig üzemanyag..
    Ha nincs SC,Vettel 1 kört ad Webbernek és Alonso a2. Aki ezt nem látja nézzen tollaslabdát..
  • Kit--Kat
    Persze hogy nem, Kiminek a 2. körtől kezdve átázott a motorja és dadogott.
  • WNW
    A Ferrarinal azon fog mulni az ev, hogy a hatterben folyo kocsi attervezesbe beletalalnak valos tesztek nelkul, vagy nem... Illetve mit kezdenek a KERS-el, es a megbizhatosaggal.. Massa kinaban a versenyen nem ment olyan rosszul tele tankkal, Kimi meg a fene tudja mit csinalt, abbol nem lehet kovetkezteteseket levonni..
  • G_ArchAngel #80229
    Nah, megint nem kell Showder Klubot neznem, eleg szorakoztato ez a topic onmagaban is...

Nem kellene Vettelnek iden egybol 8 VB cimet adni?
    Amugy mar RBR-nel is megy az undorito "szopassuk meg a masik versenyzot" hozzaallas...
    Hogy is volt az eddigi kvalifikaciokon?
    Webber Q1, Q2-ben gyorsabb, Q3-ban lassabb es micsoda meglepetes - kesobb megy ki tankolni...

Az oreg aussie-ra mar nem lehet epiteni, tul nyugodt, tul semleges, nem jo alap a RBR marketinghez es a bulvar sajtot sem erdekli...

Igy kell megetetni az egyszeru embereket - jo etvagyat...

(Kimi, Vettel, Lewis, Trulli es Button szamomra szimpatikus pilotak, mielott valaki nekem esik - bar azert lehet belem rugni, hogy en nem csak egyiranybol nezem a dolgokat, mint itt divat...)
  • Gabor_(HSF)
    Igy van, majd meglátjuk..
    Addig is marad a szurkolás
  • Kit--Kat
    Szerintem nem tart ki ez a lendület évvégéig sem a Red Bullnak sem a Brawnnak. De majd meglátjuk.
    Vettel nagy pilóta lesz, jól tolta tavaly is, de a Ferrari motoros Toro Rosso, közel sem volt tré. Azért az elég jó kis konstrukció volt, mondjuk ha csak 1 Bourdéból állt volna a csapat ez nem jött volna le.
  • Gabor_(HSF)
    Ja igen és még 1 észrevétel..
    Hogy miért is Vettel az esélyes. Nos abban biztos vagyok,hogy mind a Ferka és a Meki közeledni fog az elejéhet,DE! A Ferrarinál ez az égész év a kapkodásból fog állni,ami rengeteg hibát szül,a Mekinél meg Hami olyan mint Alonso volt 2005 és 2006-ban,ha már nem megy a szekér, neki is megremeg a keze és azt is látjuk ö is tud hibázni ilyenkor..
    2006-ban Alonsonak szerencséje volt,igaz hogy a második felét az évnek végig stresszelte,de Suminak viszont a motorja tette ugyan ezt Japánban..
    Tehát erre az évre már csak Alonso maradt,aki szerintem fog is futamot nyerni idén,igyhát az okfejtésem lényege,Vettel a legnagyobb esélyes
  • Gabor_(HSF)
    Na hát Button az akire nem fogadnék..
    Persze nem azért mert a képességeit vitatnám.(bár sztem messze nem egy top pilóta)
    Hanem mert felzárkoznak a többiek is és ha csatáznia kell,ő már tud sokat hibázni..
    Viszont Vettel,meg tök mind1 mibe ül,ezt gondolom nem kell magyarázni,annyira koncentrált,gyors és megbizható (tényleg Sumit látom benne még a 90' évek elején-közepén) és valószinű tanult az 1 futamból,hogy jobb egy podium,mint eldobni a vasat..
  • Kit--Kat
    Nem feltétlenül rád gondoltam, úgy összességében írtam, mindenki elkezdett már nevekkel dobálózni, mind1.
    Én lepődnék meg a legjobban, ha Vettel nyerne évvégén.
    Nem azért mert nem jó, hanem, szerintem még idén kevés lesz hozzá, akkor már inkább Buttonra tenném a pénzem, de szerintem semelyikük nem lesz ott a topban a végén.
  • Gabor_(HSF)
    t=d
  • Gabor_(HSF)
    Nem most osztottam ki neki..
    Még az Ausztrál nagydíj közben.
    De ha figyeltél volna,tuthatnád
  • Istencsászár
    Vb lesz az nem vitás, de még nem kell elkiabálni, esőben remek, bár ez az eső téma csalóka hiszen amikor valakinek összejön egy esős/vizes verseny akkor pokolian tud alázni, mint ha egy másik kategória lenne, csinált ilyet sok mindenki Sumi, Alo, Hami és Vettel is ( meg még jópáran akik nem lettek sosem Vbk ), szóval kivéncsi leszek mikor szerzi az első száraz győzelmét, talán hétvégén?:) egy győzelem nagy löketet ad, és a dobogón olyan tűz és mérhetetlen erő volt a szemeiben és az arcán hogy aggódhat Button:) de várom Hamilton feltámadását is, akit nem szabad leírni ahogy Alot sem. A Ferrarikra egyenlőre nem tennék semmit...
  • desigo
    A futamgyőzelmen kívül talán mást is felmutatott már nem?
  • sosemt
    Ezaz vettel nyert egy futamot és már vb. Miért nem suminak nevezitek?
  • Kit--Kat
    Ja szerintem meg idén Sutil lesz a VbXD
    Osztogassuk csak a címeket 3 futam után:)
  • Gabor_(HSF)
    NA NE TULOZZ!!!
    Szerintem 2010-re,igaz akkorra már kétszeres
  • paj01
    es akkor meg nem is sejtetted hogy 2009 vilagbajnoka meseli el nekunk a valtozasokat..:D:D
  • zsutyesz
    eddig még csak 13-szor láttam :)
  • Istencsászár
    nézze meg mindenki, nagyon jó videó
  • M@TriX
    ezt azért már nem kéne...
  • Csoby21
    karosszéria változások
  • Bullitt
    Vagy az FIA végre átadhatná a FOTA-nak az F1 irányítását...
  • paj01
    nah mondtam en h ez lesz..:)

http://www.formula.hu/f1/a-csapatok-a-minimum-sulyhatar-noveleset-kezdemenyeznek-c26121.html

Vmit muszaj lesz kezdeni a szabalyokkal mert ez igy nem franko... a fia helyeben kozolnem h europatol kotelezo a kers XD akkor visszaallna a rend:D
  • zsutyesz

Kínai Nagydíj:
    Csúcssebességek a futamon:
    Pilóta Csapat Végsebesség Hátrány Különbség
    az előzőhöz
    1 F. Alonso Renault 295,3
    2 S. Buemi Toro Rosso 294,1 -1,2 -1,2
    3 S. Bourdais Toro Rosso 294 -1,3 -0,1
    4 A. Sutil Force India 293,3 -2 -0,7
    5 N. Piquet Renault 292,7 -2,6 -0,6
    6 G. Fisichella Force India 292,5 -2,8 -0,2
    7 R. Kubica BMW 289,6 -5,7 -2,9
    8 K. Räikkönen Ferrari 289,3 -6 -0,3
    = S. Vettel Red Bull 289,3 -6 -
    10 T. Glock Toyota 289 -6,3 -0,3
    11 N. Heidfeld BMW 288,9 -6,4 -0,1
    12 H. Kovalainen McLaren 288,5 -6,8 -0,4
    13 K. Nakadzsima Williams 288 -7,3 -0,5
    14 N. Rosberg Williams 287,4 -7,9 -0,6
    15 L. Hamilton McLaren 283,7 -11,6 -3,7
    16 R. Barrichello Brawn 283,4 -11,9 -0,3
    17 M. Webber Red Bull 283,2 -12,1 -0,2
    18 J. Trulli Toyota 281,6 -13,7 -1,6
    19 J. Button Brawn 281 -14,3 -0,6
    20 F. Massa Ferrari 280,1 -15,2 -0,9
  • Count Adyn
    ja télleg:) akkor még régebbi ehh:)
  • Laceee
    én simán beugrottam volna a szárnyért :)
  • pzoli00
    ugyancsak Nick

• Laceee
    sokat fizetnek börninek...
  • pzoli00
    érdekes

• Marki
    Egy :D
  • Marki
    Szerintem a 2003-as volt. Egyébként az egyetlen idei autó a képen Webberé.
    Heidfeldé a BMW F1.08, Kubicáé az F1.07, mellette az STR4, Buttoné az RA108, Barrichellóé az RA106, az a Renault szerintem az R23, utána az SA08, az MP4/23, a Williams FW30, de a legdurvább Nakajima FW24-ese, amelyik valójában Montoya kocsija volt :D

És ilyeneknél futamot rendeznek...
  • Istencsászár
    az a 2004es R24

2005ös Vb autó az az R25

• Count Adyn
    azse semmi:DDS nagyon durva:D
  • pzoli00
    és Davidson meg a Super Aguri?
  • Count Adyn
    még az Alonso vb győztes rönója van azigen:DD
  • pzoli00
    a kínaiak nagyon vágják a témát!