182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
1000-rest helyett ezrest, szvsz
Vagy a rest-ből van 1000?:D -
Hát jó lenne de komoly összegben ne fogadj rá 
konkrétan egy 1000-rest se raknék rá -
sosemt #80472 Ezt hol olvastad? -
Idén Alonso nyer. Még 2 futam és összeáll a rönó, utána meg nem állíthatja meg senki. :) -
Nincs így, de örülök hogy elmentünk a témától mert amugy sem az lett volna a lényege, hogy bárkinek a szurkolói érzelmei sérüljenek.
Szal a technikai sportban egyáltalán nincs így hogy kell a másik hibája..teszem azt hirtelen Loris Capirossi Mugello-i futama jut eszembe jópár évvel ezelőtt, amikor a másik motorost egy olyan kanyarban előzte meg ahol döbbenet volt.
Mert van az ideális ív...azon kell menni ha az ember olyan gyors akar lenni amilyen csak tud, hogy ne érjenek fel rá.
Aztán van a védekező ív, amikor már valki ott van támadási helyzetben mögötte...stb.
..és van az amikor meglepnek, nem féktávon vernek meg és nem kigyorson, hanem íven. ...persze csodák nincsenek, aki azon az íven bejött, az a kigyorson lassú lesz, de akkor már 'útban' van, és nem mindenhol lehet visszatámadni.
Ez mondjuk Loris-nak egy nagyon jól ismert pályája volt, de a lényeg ott van.
Nem hibázik az első, ..mindent jól csinált.
..aztán lehet azért is mert a másik egyszerűen jobb adottságú versenyző, ezt elsősorban tehetségre értem, de akár a jelenlegi helyzetben akár súlyra is lehet :) (Monty valszeg a kezdetektől kihányná a KERS-t pl.).
De természetesen meg lehet verni a másikat technikából is, hisz ez egy technikai sport.
Amiket felemlítettél azok a technikai motorsport velejárói, aki ezt nem tudja elfogadni..azaz kisminkeli a végeredményt, az ne nézze.
Egy idény sok versenyből áll, és ezek összesége határozza meg a VB állását. Amit sminkelni lehet, sőt talán kell is, az a bírói tévedések (pl. áthajtásos rajtos kiugrás miatt ami nem volt az)..ez ma már nemigen van de vitatható ítéletek annál inkább.
..vagy durva balesetek, teszem azt egy lekörözött versenyző keresztbehúzza véletlenül az addig 1perccel vezető versenyző előtt az autóját.
De technikai hiba miatt nem, mert ami technika a futamgyőzelemhez segíti az egyik futamon az megdögölhet a másikon.Tipikus utólag gondolkodás...a győzelemnél senki nem beszél az alkatrészekről, a szerelőkről (kivéve a versenyzőt, mert ő tudja), a versenyt akadályozó, vagy lekresselő technikai hibánál, csapathibánál viszont mindenkinél egyből képben van.
Az ilyen 'visszatolások' detto ennek a jó példái, ..de akár lehet egy diffúzor ügy versenyzőbe ültetett változata...senki más nem él vele, aztán az egyik kiböki a frankót..hé mindent összevetve engem akár vissza is lehetne tolni a pályára mert a szabályok lehetővé teszik...akkor inkább versneyzek tovább mint elballagjak nagy kényelemben. :) -
dav1d #80469 Alonso 2006 Monza motorhiba szoval az 1-1 -
dav1d #80468 Piquet-t nem nyűgözte le az új diffúzor
Az új diffúzort nem nyűgözte le Piquet.
-
nyugi felfogtam elsőre is :)
-
Gabor_(HSF) #80466 Én már le sem fekszem,mindjárt kezdődik a MotoGP,addig is pokerezem -
az oké h egyszer-egyszer megszorongatták volna az élcsapatokat, na de h se mclaren, se ferrari, se bmw, se renault??? ez igy nekem már sok! mit nem adnék ha újra láthatnék egy Lewis - Kimi csatát az első helyért :D -
Gabor_(HSF) #80464 Vettel mai versenye után,megmondom mennyit tegyél rá ott Angliába,aztán év végén risztelünk... -
G_ArchAngel #80463 ertelemszeruen nem egyszerre, hanem vagy-vagy - nem gondoltam volna, hogy ezt le kell rajzolni... -
"Kimi is lehetne 3x-os, Alonso is lehetne 3x-os, Hamilton 2x, Massa 1x VB..." és mindez meg is történhetett volna ha nem csak 1 ember lehetne 1 évben világbajnok :D -
G_ArchAngel #80461 En is jobban szeretnem, ha Trulli-Vettel-Button harmasbol kerulne ki a VB
-
campy #80460 ne is álmodj róla:D legyen ennek az évnek a különlegessége:) no volt élcsapatok nyerjenek a "kisebbség" xD -
G_ArchAngel #80459 De a tobbiek is jatszottak - ezert tarsasjatek a sport:-) -
G_ArchAngel #80458 Az ugyanaz az ev, mint amire ezt irtam: "Ha Alonso nem benazik, akkor 3x VB lenne..."
Kimi is lehetne 3x-os, Alonso is lehetne 3x-os, Hamilton 2x, Massa 1x VB... - iden szerintem innen egyik sem lesz, hacsak a McLaren nem ebred fel mar ezen a futamon, legalabb egy dobogora... -
campy #80457 ha! Schuminak 2006-ban nem romlik el Suzukában a motorja...ha Glock bebírná venni a kanyart akár eső akár nem, vagy ha nincs Szingapúr ha nincs a motorhiba Hungaroringen Massa 1x vb igazad van végül is:D:D:D akkor a Schumi visszatolás is jogtalan lenne... -
Gabor_(HSF) #80456 Az is igaz -
ha Sutil megnyerte volna az összes futamot, világbajnok lenne -
Gabor_(HSF) #80454 Azt még kihagytad,ha Hamit nem rakják vissza daruval ,akkor is Alonsonak van 3 vb -
G_ArchAngel #80453 Ha az egyik nem hibazik, a masik nem tud nyerni - ez minden sportban igy van...
Ha a McLaren nem romlott volna el, Alonso 1x VB lenne...
Ha Hamilton nem benazik, akkor 2x VB lenne...
Ha Alonso nem benazik, akkor 3x VB lenne...
Ha MS-t nem toljak vissza, akkor Kimi 2x VB lenne...
mindig kell a masik is, ettol lesz tarsasjatek az F1:-) -
Gabor_(HSF) #80452 Remélem -
lampard99 #80451 eddigi versenyek(kotelezo) -
ha hozza a dobogót akkor is még nagy előnye van amit megtarthat jópár versenyig, és talán ők is fejlesztenek valamit... -
Nos, Buttan azt nyilatkozta, hogy: Sajnos, beértek minket ..., meg nem fejlesztettek az elmúlt két verseny óta, míg a többiek blabla ... -
campy #80448 ok evvel tisztában voltam...Buemi evvel az erővel olaszos:) -
Laceee #80447 Svájc hivatalos nyelve: német, francia, olasz, valószinűleg ezért olyan franciás a neve Grosjeannak :) -
campy #80446 honnan kerültek elő a svájci pilóták mostanság? Buemi! Grosjean! mondjuk utóbbinak eléggé franciás neve van... -
campy #80445 végre egyetértünk vmiben:D -
Di Grassit a Piquet helyére! -
campy #80443 mekkora haja volt Grosjean-nek nagy lobogó szőke ha jol láttam:D (amugy van egy ilyen francia teniszező is h Grosjean:D) én mondjuk Di Grassira és Bruno Sennára is kíváncsi lennék (feltörekvő brazílok):) -
Grosjean már képre került, lehet hogy bedobják évközben. -
Na látod hogy elveszítette..na pont erről beszéltem 2007 kapcsán.
Köszönöm...én magam már nem folytattam volna a témát. -
Ez de régen volt, meg a külön időmérőre fejlesztett motorok.
Ja, azóta olvastam én is. Webbert én is nagyon sajnálom. -
campy #80439 Barrichello védelmére kelnék állítólag azt nyilatkozta h mikor kint volt forgalom volt a pályán és nem tudta felmelegíteni a gumikat, szval balszerencséje volt... Webber szegény:S Sutil is tud hülyeségeket csinálni... -
Gabor_(HSF) #80438 Ez lesz az egyik fő probléma idén.ilyen 1997 óta nem volt,csak akkor edzésgumimak hivták,ami valójában csak a 2. és 3. körben jó,onnantól pedig rohamosan veszit a tapadásból. -
G_ArchAngel #80437 mondjuk inkabb erre fogjak, minthogy "elem ugrott a kavicsagy a boxbejarat elott" vagy "olyan sok gomb van a kormanyon, azt sem tudom mit nyomjak felre" hulyesegek miatt veszitsenek el egy VB-t
-
Hagy, nem nagyon érti szegénykém a lényeget.
Kezdve azt, hogy senki nem fogott semmit semmire folytatva azzal, hogy mit jelent egy kopott gumi és egy friss gumi közötti különbség. -
megin kezded?:DD