182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nem majd talán a felnire... Úristen... -
így legalább rálehet fogni a gumira.. -
Most olvastam, hogy a félkegyelmű Ferrari vezetés Kimi akarata ellenére kiparancsolta Q2-ben még egy körre fölöslegesen és így nem maradt gumija Q3-ra.
Félelmetes mennyire sötét elmék ülnek ott, amikor ki kell, nem küldik, amikor nem kéne kiküldik a versenyzőket.
Szvsz mindenki láthatta, hogy a Q2 elején megfutott ideje simán jó lesz továbbjutásra...
Kösz Ferrari!!! -
Ja elég nagy a sansza, kár Webberért, nagyon sajnálom. -
Vettelre fogadnék:) -
Gabor_(HSF) #80429 Trulli minimum 2 körrel hamarabb jön,de inkább 3 -
Trulli pedig nagyon nagyot ment, Glockhoz képest is, és ahogy Gyulnánk mondta volt abban a körben 1-2 hiba ahol maradt kis idő. -
Ezek nem nagy különbségek, a Toyota esélyes lehet, a Brawn is, Hamilton 1 körön kitaposta a Meki lelkét, Alonso elrontota vagy a Rönó ennyit tud. Ferrari érdekes lehet, mit taktikáznak (el) :). -
akk a bmw-k ki sem állnak? :O -
HUmanHunter #80425 :DDDD -
ki hányadik körben...
12:
Timo Glock
14:
Jarno Trulli, Rubens Barrichello, Fernando Alonso
15:
Jenson Button, Lewis Hamilton, Giancarlo Fisichella
16:
Mark Webber
17:
Sebastian Vettel
19:
Felipe Massa
20:
Sébastien Bourdais
22:
Nico Rosberg, Kimi Räikkönen
25:
Heikki Kovalainen, Nelson Piquet, Sébastien Buemi, Adrian Sutil
26:
Kazuki Nakajima -
ja sry hogy ekkora csak elfelejtettem átméretezni :S -
a bmw bevet egy új fejlesztést a futamon, érdekes hogy időmérőn még nem volt rajta a kocsi 
-
Gabor_(HSF) #80421 Toyotáék taktikája,azért elég bátor..
A lágyabb gumival kezdeni,ebben a melegben,nem bíztos,hogy kifizetődő,vagy tuti a meterologusuk..
Ezt azért nem írtam,mert nem voltam biztos,hogy tényleg ennyivel nehezebbek Vettelnél,vagy kopott gumival ment ki a Q3-ra..
Az időkből kiindulva mind2 benne lehet -
Gabor_(HSF) #80420 Meglepően most valahogy egyik Brawn se muzsikál jól..
A pénteki edzés után,még azt mondtam, versenyt szimulálnak,de tévedtem,úgy látszik ennyi van most bennük -
Barrichello nagyon meglepő, a benzinmennyisége mellett, hót gyenge a teljesítménye. -
Gabor_(HSF) #80418 Ezt a pályát 1 kiállással nem lehet megcsinálni..elmennek a feléig és ha mükszik a lágy gumi,akkor 2 rövid etap,vagy egy rövidebb és hosszabb ha nem birná -
Gabor_(HSF) #80417 Nincs más lehetőség ha nem megy. a végéről mást nem lehet,mint nyakigöntve és bizva a szerencsében,vagy üresen és átgázolva a mezőnyőn,de ahoz kocsi is kell -
Gabor_(HSF) #80416 Ez a Q1 és a Q2-ből már tisztán kivehető volt,de nem lesz könnyű verseny és az is kell hozzá,hogy müködjön a staratégia..mondjuk egy kellemetlen időszakos SC hazavághatja.. -
Hát Kubikájéban abnormális mennyiségű benzin van az fix.
Lehet egy tartálykocsit is húz majd maga után:) -
Vettelnek érik még egy győzelem azthiszem =) -
ferrarik meg lettek tankolva, főleg kimi...
Heidfeld meg Kubica lehet 1x állnak ki? -
Ja, Kiminek megint nem volt elég "szuperlágy" gumija a Q3ra ... -
Nakajima taktikázik
-
Pos Driver Team Weight (kg)
1. Trulli Toyota 648.5
2. Glock Toyota 643.0
3. Vettel Red Bull-Renault 659.0
4. Button Brawn-Mercedes 652.5
5. Hamilton McLaren-Mercedes 652.5
6. Barrichello Brawn-Mercedes 649.0
7. Alonso Renault 650.5
8. Massa Ferrari 664.5
9. Rosberg Williams-Toyota 670.5
10. Raikkonen Ferrari 671.5
11. Kovalainen McLaren-Mercedes 678.5
12. Nakajima Williams-Toyota 680.9
13. Kubica BMW-Sauber 698.6
14. Heidfeld BMW-Sauber 696.3
15. Piquet Renault 677.6
16. Sutil Force India-Mercedes 679.0
17. Buemi Toro Rosso-Ferrari 678.5
18. Fisichella Force India-Mercedes 652.0
19. Webber Red Bull-Renault 656.0
20. Bourdais Toro Rosso-Ferrari 667.5 -
paj01 #80409 jah emlexem a 2007 braziliara... massa kemenyen nyomta.. nem akarta o h a boxban megelozze kimi.. sztem utana akarta elengedni h megmutassa a kozongsegenek h o az igazi futamgyoztes...
egyebkent hozza kell tenni tenyleg o volt az eselyesebb de nyilvan a ferrari ugy taktikazott h kiminek legyen jobb -
Igen folyamatosan olyanokat állítasz ami nem fedi mindig vagy teljesen a valóságot.
De mind1 akkor zárjuk le ennyivel.
De annyit hozzátennék, hogy Massa egy grammot sem segített Kiminek évek óta a rajtoknál jobban figyel rá mint a McLarenekre nem egyszer volt, hogy míg Massa feltartotta Kimit addig körbeautózták őket 3an.
Ehhez jön, hogy ahol segíthetett volna Japánban nem kelltt mert mögötte volt és a 3. kiállás betervezett volt különben nem lehetett vlona Kimi előtt, Brazíliában meg erőből megverte Massát, annyire azon volt Felipe, hogy elengedje Kimit, hogy amikor Räikkönen a boxban volt akkor futotta a leggyorsabb köreit. Brazíiliát megoldotta Kimi saját maga.
Ezek alapján nem tudom mennyire kellett volna támogatni Massát, de amikor ott volt az ideje akkor megtett amit elvártak tőle persze ehhez kellettek, hogy a számára rossz fejlesztéseket kiszedjék az autóból és hoppá az utolsó 3 versenyből 2őn jócskán meg is verte Massát időmérőn.
Kínában elég megalázóan el is engedte, Suzukában meg csak akkor tudott volna segíteni ha feladatják vele a versenyt, nem tehetett róla, hogy massa a mezőny 2. felében volt. Brazíliában a taktikának megfelelően cselekedett végig hátvédezte a futamot. Mind egy még ezek is kevesek volt Massának a Vb címre ez van, nem kiminek kellett megnyernie Massának, hanem magának ahogy ezt Kimi mondta amikor Felipe elkezdett sipákolni.
-
Gabor_(HSF) #80407 4-4 futamgyözelmük volt és a Brazil futamon közelebb állt a vb-hez mint Hami,persze Kimit leszámitva -
paj01 #80406 gyerekek... abban mindenki egyetert h nem lesz veletlenul vki vb:)
konyorgom nem szapujjuk mar ezeket a pilotakat...ok elertek a karrierjuk csucsat. mindegyik mas modon de odaert.. szal ennyi. en nem erzem magam olyan skillesnek h megiteljem ezeket a pilotakat.. ti igen?:)
mindenki szurkoljon a sajat kedvencenek a masiket meg nem kell lehuzni es kesz:)
-
Gabor_(HSF) #80405 Várható volt -
Sutilt megbüntették ... -
paj01 #80403 az addig rendben van h 2007 hami éve de h alonsoé..:) azt nem ertem..
csomoszor voltak neki ilyen lecsorgo 2.3 helyei.. ilyenek autoztak korbe h heidfeld meg sato.. nurburgban jot meccselt massaval. mas meg nem jut eszembe:) -
Gabor_(HSF) #80402 Mellébeszélnék? Ha Massa nem áll mögé 2007-ben semmivel nem lenne több futamgyözelme és a vb közelébe se került volna,ellentétben a Meki-vel,ha megeggyezésre jutnak volna, csapatom belül,akkor még ez is kevés lett volna..
Ha ő ugyan ilyen fair lett volna 2008-ban Massaval szemben,akkor simán kisakkozzák a Mekit és talán nekem is más véleményem lenne róla..
(Tavaly mikor ezt a kérdést felvetettem,te azt válaszoltad.." Majd egy vb beáll csicskázni nem?"
Hát igen! be kellett volna..
De ez csak az érem egyik oldala..
Már az meglepő volt,hogy abban az évben még "rutintalan másodhegedüs" Massa annyiszor, elgyepálta..
És most jöhet a mentegetőzés..újjonc volt a Ferkánál..igen az,de a legjobb autóban ült és minden pályára kézbe volt a legjobb beállitás is..
Hami is az volt,sőt! ö teljesen az,no meg ilyen formában Alonso is..
Nos ha ezek fényében tartassz egy kis önvizsgálatot,be kellene látnod,mégsem akkora baromság amit állítok..
De részemről ez volt az utolsó comment Kimivel kapcsolatban..
Tehát nekem ez a véleményem és nem várom,hogy közös nevezőre jussunk.
De te se akarj gyözködni engem,mert vagdalózhatsz bármivel,ez akkor is az én álláspontom..
-
CSak nem kéne mellé beszélni hanem válaszolni vagy elmondani a konkrét dolgokat 2007-ben volt egy az-az egy hibája a monacoi időmérőn.
És már elmondtam minden mutatóban az övé voltak a legjobb eredmények kivéve az időmérőt amiért ugye nem jár pont.
Nem kell magasztalni csak nem kell valótlanságokat állítani.
2008ért lekritizálni 2007-es idényét elég vicces. -
Gabor_(HSF) #80400 Mit kell magyarázni,egy kicsapongó,tele hibával,álmos hangulat ember teljesítményén?
Kimi egy nagyon jó pilota,de mint versenyző! hát nem akarok senkit megbántani..
És számomra attól lesz "kedvencem" valaki,hogy mit nyújt a pályán,nos Kimi is lehetett volna éppenséggel,mert én is szimpatizáltam vele korábban,de ha valaki képtelen felnőni ahoz a feledathoz,ami várható volna tőle,azt sztem felesleges magasztalni.. -
Mivel nem tudod megmagyarázni, ő nyerte a legtöbb versenyt az évben, ő futotta a legtöbb leggyorsabb kört és csak ő esett ki 2x műszaki hiba miatt versenyből. És egyszer hibázott futamot befolyásolót, Monacoban az időmérőn.
Ezek alapján nincs is mit megmagyarázni, csak akkor fölösleges ilyen hülyeségekkel dobálózni. -
G_ArchAngel #80398 Talan mert nem is tudnad, szamodra csak es kizarolag a kedvenckeid leteznek, a tobbiek meg toltelek-pilotak, hogy meglegyen a mezony...:-)
-
Gabor_(HSF) #80397 Jaj én nem akarok neked megmagyarázni semmit Kimiveé kapcsolatban -
hamarosan kiderül -
Akkor azt magyarázd meg nekem, hogy miért Kimi nyerte a legtöbb futamot 2007-ben, ha nem róla szólt az-az év és miért ő lett a bajnok úgy, hogy őzt hátráltatta a legtöbb technikai probléma.
Erre rendkívül kíváncsi vagyok.