182274
  • b-type
    Ez hülyeség.
    Elég csak arra gondolni amikor a MotoGp-ben a Micherlin elkezdett visszalépni, azok a srácok akik vele voltak szerződésben azoknak befellegzett arra az évre, pl. Pedrosa még idényközben váltott..de V. Rossi is szívott a Michelin-nel eleget.
    Ellenpéldaképpen ott van a Superbike, ahol kiváló versenyek vannak annak ellenére hogy 2005 óta egy gumi van..és most hosszabbították meg 2012-ig.
    Egy gumiszállítói harcot jó nézni,...ha egyszinten vannak, de ha az egyik min. félmásodperces lemaradásban van akkor már egy nagy nyűg az egész...és egyáltalán nem jó nézni.
  • Brezoli
    "Az első változatunk..."
    "Az első prototípusnak..."

Ebből Nekem az jött le, hogy lesz több változat is, akkor stimmel a cím.
  • bardocz
    De ami a legjobb:a versenyenvan 2x3 körük,hogy lerendezzék,és mindenki egyszerre megy ki,vagy majdnem egyszerre,és nem lehet taktikázni,hanem vezetni kell.
  • bardocz
    Kemény gumi kell,nagy tank,és megvan oldva.Nem a boxban dőlne el.Pár másodperccel lassabbak lennének,de valószínű izgalmasabb lenne.
  • bardocz
    Szerintem még nem az az elterjedt,pont ezért,mert nem lehet mindent úgy nézni.
  • bardocz
    Ha valakinek egy márka a mindene,vagy egy sport,akkor miért ne hordhatna olyan ruhákat?Engem is baszogatnak néha Subarus sapka miatt(10 éve csak olyat hordok),de leszarom,ez az életcélom,ezt imádom,a sok balfaszt meg leszarom.
  • Kit--Kat
    Nekem tetszik, hogy idén az élmezőny már így is elég nagy és népes, most már semelyik jó autóban ülő pilóta sem lehet csicska tempóval dobogós, mint az utóbbi időkben sokszor előfordult mert annyira le voltak maradva a követők.
  • Kit--Kat
    Ezt a motoros dolog nem értem. Eldurrantak és?
    Ha hülye a gyártó az megérdemli. A Mercedes meg nagyon hülye volt, vagy béna, vagy mind a kettő.
  • Kit--Kat
    Ez a cikk hülyeség egyrészt a cikkben Domenicalis idézetében sem esett szó átmenetiről másrészt úgy amúgy sem volt soha szó átmenetiről a Ferrarinál. Ott már egy rendes dupla diffúzor lesz a kocsin egy teljesen új kasznival és szárnyakkal. Ráadásul Kiminek ultrakönnyű változatban lesz -80 kg-al.
  • Istencsászár
    rossz halyre ment, bocsánat...
  • Solten
    Azám
  • Istencsászár
    MAG avagy a ziziháb... akarom mondani a kátszázhatvan pléjer háborúja.

• Istencsászár
    Az aztán marha nagy izgalom...
  • Solten
    Igy van. Plusz izgalmat jelentett pl. a Bridgestone-Michelin parharc is...
  • Brezoli
    Én visszahoznám a több gumiszállítót. Az egységesítés csak megöli a versenyt.
  • Solten
    "és állandóan egymásra licitáltak teljesítménybe a vége meg az lett hogy a motorok szépen eldurrantak"

Az volt a szep, benne van. Technikai sport. Az gyozott, aki ertelmes, megbizhato motort birtokolt.
  • Istencsászár
    Egy beszállító van, ilyen probléma nem lenne, FIA kiköti milyen gumit kell gyártani és kész, nem kell már versengeni a gyértóknak hogy gyorsabb gumikat készítsenek akár a minőség rovására is, most már olyan gumi van amit az FIA kitalál...
  • Istencsászár
    Az ilyen hozzáállásnak nincs értelme... nem erről van szó hanem arról hogy izgalmas versenyek legyenek, a kerékcsere egy taktikai húzás, ami megöli a versenyt olyan száriákban ahol nagy különbségek vannak a kocsik közt mert inkább kivárnak és boxba eldöntik mint hogy a pályán megmérkőzzenek.

Nekem sokkal jobban tetszik amikor egy verseny nem másfél óra, hanem rövidebb pl egy MotoGp vagy ahol két verseny van pl WTCC... sokkal jobb.

A kölcségcsökkentést is folytatni kell, a tesztek betiltása jó dolog, de mégsem mert akik beletaláltak azok most kasználnak akik nem azok lemaradnak mire észhezkapnak és ez is csak az izgalmas versenyt öli meg...

Egyenmotor nem lesz, csak a paraméterek szabják meg mint most is, és ez rendjén is van, naggyából egy szinten vannak a motrok és a meghibásodások is elenyészőek, nem úgy mint évekkel ezelőtt ahol szinte szabad keze volt a csapatoknak és állandóan egymásra licitáltak teljesítménybe a vége meg az lett hogy a motorok szépen eldurrantak, pl a Merci vagy a Honda, de a többiek sem panaszkodhattak.

• Solten
    Bernie bacsi menekulni probal Europabol a tiltott dohanyreklam miatt. A penz mindennel fontosabb neki. Csak nehezen fog sikerulni, mert a csapatok tobbsege az UK-ban van bejegyezve.
  • Brezoli
    Azzal már próbálkoztak, hogy ne legyen kerékcsere és nem jött be.
    Lásd 2005 USA nagydíj.
  • Solten
    "ne legyen kerékcsere"

Ja, adjunk pedalos Moszkvicsot a sracok ala, gyozzon a jobbik. Kezet foghatsz Mozlival meg Bornivel. Nekik vannak "hatalmas" reformotleteik: Diesel motorok, egyseges motorok, meg a tobbi allatsag.
  • Kit--Kat
    Én szívesen vitatkozok kultúrált keretek között, szerintem veled lehet.

Csak röviden pár ponthoz lenne hozzáfűzni valóm.

Én meg pont, hogy azt veszem észre hogy itthon legalábbis az ismerettségi körömben inkább lenézik az amerikai kultúrát mint sem istenítenék és odakívánkoznának.

Erről a sporthoz köthető ruha dologról meg nekem a külföldi nyaralásaim jutnak eszembe, ahol angolok voltak ott mindig láttam angol foci mezeket. Sőt ilyenekbe mentek éjszaka is bulizni.
    Ezt a dolgot inkább kultúrszinthez kötném, bár nekem nincs semmi kivetni valóm benne, ha a helyén kezelik a dolgot és csak olyan helyen hordják ahol nem gáz.

A Ferrai az örök mint Róma, és többről szól mint amit leírtál, csak elég említeni Ferrari F-50est ami egy 1994-es F1-es Ferrari utcaira butítva. De ezt úgy sem fogod soha elhinni, vagy megérteni.

Egyébként nem hinném, hogy megérné ezeket a sportruhákat kiskereskedelmi forgalomba vinni, ha csak a balkániak és a kelet európaiak lenne a vásárló erő, egyrészt nem nagy piac másrészt nincs az a vásárló erő aki kipengetne egy 20ast egy mezért, vagy egy ingért.
    Nyugaton fogynak ezek rendesen különben nem ezekben ülnének a meccseken és a futamokon.

Szerintem kicsit túl lenézed az itthoniakat, vagy rossz közegben voltál itt vagy én vagyok túl jóban:)

• kirol
    Szerintetek megéljük még azt, hogy az RTL végre valahára szélesvászonban nyomja le a futamot?

Kicsit idegesítő, hogy széles nagyításban kilóg a képből a kör számlálója, így 16:9-be kell nézni összenyomva az amúgy is lapos autókat.
    2009 közepén nagy elvárás, hogy 16:9-ben adják?
  • Istencsászár
    Azt hittem színes lehet, de ugyan olyan mint volt. Van egy csapat akik nagy előnybe vannak, most a Brawn, Red Bull és a Toyota, aztán vannak a többiek és a Torro Rosso ill. a Force India, a lapok ugyan azok, ebből kifolyólag az első olyan verseny ami normális körülmények közt végigment, 70%ban ugyan olyan dög unalom volt mint mindig, azon ment az izgulás hogy ki jön ki hamarabb, mennyi előnyre tud szert tenni a kerékcserékkel, ez ment végig 1-2 előzéstől eltekintve... nem csak az autókat, hanem magát a lebonyolítást is meg kellene reformálni, pl ne legyen kerékcsere vagy ilyesmi.
  • Brezoli
    A Ferrari a túlértékelt?

A McLaren-ről:
    Volt a kémügy, tavaly az olasz nagydíjon a sikán átvágás, most meg a hazudozás, hogy csak a legemlékezetesebbeket említsem. Ezek után a McLaren, mint a forma1 egyik kiemelkedő csapata nincs túl értékelve?
  • Solten
    Biztos az Arsenal ificsapatat lattad...
  • Brezoli
    Idén színesebb a forma1, több csapat is esélyes, ebből arra lehet következtetni, hogy sokan nézik.
    Sokan vannak, akik a focit és a forma1-et is szeretik és nézik is.
  • G_ArchAngel #80607
    Ha belegondolsz, akkor latod, hogy Nyugat-Europabol, Eszak-Amerikabol kivonjak az F1-et.
    Bernie bacsi nem hulye: latja, hogy csokken rohamossan az erdeklodes, viszi a fejlodo orszagokba, ahol az emberek meg hajlandoak ilyen bohockodasert fizetni.
    Mennyien neznek F1-et egy evben?
    Mennyien nezik az NFL-t, NHL-t, NBA-t, Nascar-t?
    Az angol, spanyol, olasz, nemet labdarugo bajnoksagrol ne is beszeljunk, ami nem csak Europaban, de a Tavol es Kozel-Keleten is nepszeru...
  • G_ArchAngel #80606
    Az olaszok?
    Az okortol kezdve azt istenitettek, akik tobbet adtak, ha valaki kicsit is gyenge volt, azonnal elfordultak tole - ertem ezt a hadvezerektol kezde a labdarugo valogatottig...
  • G_ArchAngel #80605
    szvsz kipukkadt a Ferrari-lufi, azt pedig el tudom kepzelni, hogy Ok joval tobbet tudnak rola, mint, mi, akiknek Amerika is alomvilag, aki meg ott el es van egy kis sutnivaloja, menekulne...
    MotoGP tele van olasz "hosokkel", raadasul kozvetlenek, elerhetoek, nem olyan rideg az a szfera, mint az F1-e...

Mo.-n hajlamosak vagyunk sokmindent elhinni, felfujni, isteniteni - persze a media is ludas benne:-)

Valahogy nekem ez olyan, mint amikor eloszor elment mellettem az Arsenal csapata - vicces milyen kisgyerekek, a TV-n keresztul meg "hosoknek" tekintjuk oket, pedig egyszeruen csak tulertekelt sracok, mintahogy a Ferrari is egy tulertekelt sportauto, ami kore ugyes emberek epitettek egy legvarat.

Ami meg tenyleg mokas, hogy altalaban az azsaiaik es a kelet-europaiak, Balkanrol erkezok hordanak olyan ruhakat, amelyet vmilyen sporthoz lehet kotni. Ez egyszeruen az elmaradott tarsadalmi ertekeinkbol fakad: automarkakat, sportolokat, egyeb celebeket valasztunk peldakepnek, rajongasunk targyanak.

Magamon latom legjobban, hogy mivel megengedhetem magamnak, csak olyan ruhakat veszek, amivel otthon kitunnek (Timberland, Boss, T.Hilfiger) - nem lenne ra szuksegem, de 30 evnyi szopas utan ebbe menekulok. Sajnalatos es szanalmas. Ugyanez a Ferrari-fetisizmus is. Egyfajta betegseg.
    Nem kell ezzel egyeterteni, en sem szeretnek, de ez van...
  • Brezoli
    A Ferrari átmeneti diffúzora a Spanyol Nagydíjra készülhet el

Ott a feltételes mód, tehát még nem biztos, hogy elkészül és ha el is készül, akkor is ez egy átmeneti cucc lesz, tehát nem sokat kell tőle várni.
  • Solten
    Csapatok felelossege? Talan... A fobunos a ket ven farok.
  • campy
    igen tán belegondolva az Olaszok nagyon nagyon hazafias nép...ha vmiben jók akkor azt megbecsülik talán a világon mégegy olyan hűséges nép nincsen mint az olasz...de sajnos olykor korruptak, pénzhajhászok, kétszínűek és eléggé álszentek is tudnak lenni...+ visszaüt a heves vérmérséklet...de a világon mindenütt ez van csak más formában...
    gondoljatok bele a fociválogatottat is lebohocozná egy olasz? hiszem ha hallom...
  • BaliBoy
    Erre nagyon kíváncsi leszek. Én már annak is örülnék ha legalább pariban lennének a Brawn-al. De hát ahhoz is legalább 1 teljes másodpercet kellene javulni.
  • campy
    akkor jöjjön már a BMW is ők is alakuló csapat voltak évek óta most meg ott kullognak hátul:( Theissen meg egy nagyon jó csapatfőnök igazából ők is megérdemelnék h nagycsapat legyenek
  • campy
    na nem mondod?:( áááá
  • campy
    tökmind1 mit mondasz 1998 óta utálom a Mclarent... ki tudja lehet hogy a Senna időszakban csíptem volna őket...bár nem hiszem
  • Kit--Kat
    Ne haragudj de ezt nem hiszem el neked.

Pláne az olaszos részt, lehet nem érdekli őket a Ferrari és a forma1, de egy igaz olasz sem nevezné őket bohócok társaságnak.
    Egyrészt mert nemzeti büszkeség más részt nem is szolgáltak rá.
  • Kit--Kat
    Ebben egyetértünk és is egy nagy élmezőnyt szeretnék hozzáadva ezekkel a csapatokkal is.
  • Brezoli
    Sztem sincs, nemrég azt olvastam, hogy továbbra is kiemelten kezelik. Ha nem lenne jó a nézettség, akkor egy kereskedelmi csatorma nem csinálna ilyet.