182274
  • badoer
    "Attol meg, hogy Schumi nagyon jo versenyzo volt, nem biztos, hogy csapatvezetonek hasonloan jo lenne" Ez igy igaz emlékezunk csak Prostra vagy Niki Laudara vagy akár Emerson Fittipaldira.Kitűnő versenyzők voltak de csapatuljkent vagy csapatvezetőkent megbuktak
  • Gabor_(HSF)
    Én előkeresek neked pár belsőkamerás felvételt,Kimiről a mekiben vagy a hondásokat régebbről,ahól olyan csunya visszaváltások voltak,ahól 20 ezrig is felpörgött a motor
  • WNW
    Attol meg, hogy Schumi nagyon jo versenyzo volt, nem biztos, hogy csapatvezetonek hasonloan jo lenne.. Ahhoz masfajta kepessegek kellenek.. Vagy ezt tudja magarol, es azert nem vallalja, vagy egyszeruen ennyi ev utan nem akar ekkora felelosseget magara venni.. Latod, ha csak ott van azert belekotnek, pedig nincs is dontesi helyzetben..
  • Gabor_(HSF)
    Hát nemtom...Hakki és Sumi alatt szinte soha nem állt meg a vas,de még Alonso alatt sem,persze voltak kivételek,Sumi is addag ütötte a japám nagydijon az utolsó helyről amig fel nem robbant,de akkor nem volt más választása..
    Jó azt is aláírom mostanában A ferkánál alapból van sok technikai próbléma,de én mégis kétkedve állok a dolgok előtt...
  • Istencsászár
    te írtad hogy "folyamatosan a lilába váltani fel vagy le igen" ez amatőrség, egy versenyző ilyet nem csinál...
  • Gabor_(HSF)
    Te megint kevered a szezont a fazonnal!már az pofátlanság,hogy egy szaross PC játékot össze akarsz hasonlitani egy vérbeli versenyautóval.
    Mivel fogalnad sincs mennyire érzékeny egy versenytechnika,már csak a páratartalomra is,igy sztem fölösleges ebbe a vitába bocsátkoznunk
  • Kit--Kat
    Hát pedig most direkt átfutottam és DC-nek is megközelítőleg annyi kiesése volt mint Räikkönennek a mekiben.

Ráadásul sok estben hidraulika és elektronikai hiba, mint ami most is történt.
    És Massát sem kerülték el ezek az utóbbi 3 évben.
  • Istencsászár
    Nagyon alsó kategóriákban még eltudom képzelni hogy van aki rosszul váltogat néha, de nem ott sem... profi szinten pedig kizárt. Ha én a szimulátorba végig tudok ugy menni egy teljes távot hogy normálisan váltok akkor egy igazi versenyző is megtudja tenni:)
  • Gabor_(HSF)
    Nehéz megitélmi,nem volt annyi belső kamárás felvétel,viszont a mekinél elég sokszor volt látható..de egyszerüen nehéz magyarázni,miért csak alatta áll meg a vas,akármibe is ül,ennyi balszerencse nincs a világon
  • Kit--Kat
    Ja nem tévedtem, most a Toyotának szakadt ki, pedig elvben nem fordulhatna elő, na mind1.
  • Istencsászár
    Azért némi köze van, hiszen ma is betolta a szekeret második helyre és pontokat rabolt Vetteltől, annak ellenére hogy a csapat keményen megszopatta. Miért kell lesajnálni Barit? gyors pilóta, kitudja használni azt ami az autóban van a maga szintjén, nincs meg benne az a plusz ami a VBhez kell, mert mindig van nála valaki aki jobb, csapaton belül, de attól még nyerhet, dobogóra ezzel az autóval minden versenyen esélyes és a konstruktőri címhez nagyban hozzájárúl az is hogy ennyire stabil.
  • Kit--Kat
    És szerinted ezt csinálka? -.-

Más... Ez már a 2. verseny volt ahol balesetnél leszakadt a kereke a Force Indianak, és önálló életet kezdett. Ideje lenne rájuk szólnia az illetékeseknek.
  • Gabor_(HSF)
    Gondolod? lehet igazad van,bár én voltam az utolsó,aki "finoman" közölte vele,talán elég lesz a marhaságaiból..
  • Gabor_(HSF)
    Ja és igen ..klasszikus értelemben nem lehet széthajtani,de elkarburálni,vagy folyamatosan a lilába váltani fel vagy le igen
  • desigo
    Ebből a stílusból vissza kéne venni...
  • Gabor_(HSF)
    A Furmula csak részben,az csak egy lépcső ahova tőlem el lehet jutni,annyi pénzem nincs sajnos,hogy azt is finanszirozni tudjam egyedül.
  • Gabor_(HSF)
    Nem vitázunk,de engedte nyerni és nem Irvine-on múlt,mégis Sumi kaparhadta volna ki a gesztenyét neki,ha nem engedi maga elé Hakkinent
  • Kit--Kat
    Aha azt hittem csak egy alkalmazott vagy, mert a képeken kezeslábasban voltál. Sry.
    Akkor az F3000-res is a tiéd?

Mondjuk a témától eltértünk, tehát, le lett szögezve, hogy a mai autókat nem lehet széthajtani klasszikus értelemben.
  • campy
    de most komolyan Schumi akkor is segítette Irvine-t a Japán nagydíjon nem szándékosan engedte el Hakkinent így jött ki...de kérlek ne vitázzunk ezen akkor 10 éve láttam a futamot így emlékszem rá és ugy hogy Irvine szurta el nem Schumi ettől volt hangos az akkori vb cím utáni nyilatkozat bomba...ja és Hakkinent istenítették pedig ellenfele nem volt (Irvine-t akkor nem tekintettem annak) és hamár itt tartunk Mika Salo is segíthette volna jobban Eddie-t
  • Gabor_(HSF)
    JAJ! ez kérdés? nem csak az,ráadásul csak egy Gábor szerepel a nevek között
  • Gabor_(HSF)
    Már túl vagy nem? legalább is az legkissebbik fiam már igen,22.én lesz még valami
  • Kit--Kat
    Most akkor ez a gokart iskola a te tulajdonodban van?
  • nearo
    ekkora önoltást :D
  • Gabor_(HSF)
    Bocs .. ez eggyel lejjeb lett cimezve..
  • campy
    nem iszom alkoholt de ok benne lennék ha tul leszek a kisérettigiken érettségin nyélbe üthetjük xD xD
  • pzoli00
    kötekedni veled? nem lenne fair!
  • Gabor_(HSF)
    Te kötekedni akarsz velem kiscsibém???
    vagy csak szimplán a pupi kor teszi,hogy ne pofázz bele mindenbe?
  • Gabor_(HSF)
    Hát ez nem ilyen egyszerű..előszőr is idén Vettel lesz a vb (remélem),a Toyota a picsába se lesz,mint ahogy Barinak sincs semmi köze az élmezőnyhöz..
    A kérdés az,Button és Vettel en kivül az év 2. felében ki tud még labdába rugni..
  • pzoli00
    gondolod Te
  • pzoli00
    ez teljes egészében így igaz!
  • Gabor_(HSF)
    De miért is tenné? gyakorlatilag kirugták a Ferkától,ill. kész tények elé állitották,ő már csak szolidalitásból van ott,na meg a régi rajongók miatt...
  • icemankimi
    hát ebben az évben volt 5 futam és unalmas buttonékat nem lehet megverni:S (sportpolitika szentem).
    Ferrari........... egyik hiba után a másik hihetetlen.
    már button világbajnok tutira barrichello 2 vettel 3 a bajnokságban.
    szerintem a többi csapat el is kezdheti a 2010 autót fejleszteni mert a hátralévő futamokon az tuti, hogy button vagy barrichello fog nyerni ha esik akkor Vettel.
    Konstruktőri az nagyon sima 2 a red bull lesz 3 toyota ez is eldőlt 5 futam után.
  • Gabor_(HSF)
    Az egészen biztos...de te nem azok közé tartozól
  • desigo
    Schuminak akkor lenne respect ha már rég elvállalta volna a csapat komolyabb irányítását.
    Most kb feltűnik a versenyeken mint egy VIP vendég vagy egy turista.
    Elég fiatal még,hogy komoly csapatvezetővé váljon.

Csak kérdem én : mikor akarja már elkezdeni ezt látványosan?
  • pzoli00
    1. Sumit senki nem utasítja el, bár nem volt a kedvencem, de mindig is elismertem

2. attól, hogy "szakmabeli vagy" még lehetnek olyanok akik jobban ismerik a sportág történelmét, mint Te

3. a Ferrarinál sem "csak ezzel foglalkoznak,hanem ebből is élnek" és úgy tűnik nincsenek a helyzet magaslatán
  • Gabor_(HSF)
    Ez igaz..technikailag nagyon messze egy Formula 3000 Renault az F1-től..De mivel én nem csak ezzel foglalkozom,hanem ebből is élek,talán 2tönk közül,mégse én vagyok a laikus..
    Tanulni meg soha nem szégyen,legyen szó Alonsoról vagy Kimiről és elutasitani egy ekkora klasszis mint Sumi tanácsait,több mint badarság,mint ahogy ezt elismerni is..
    De elárulok még egy titkot,ha jobban megfigyelted azt a fotot amit linkeltem,láthattad milyen polóban voltam jelen a Talmácsi motorsport és a gokartsulim kiállitásán..de ha nem megy elárulom EUROKART ez az én fő beszállitom a gokart-nál,persze ez nem jelent semmit,csak azt 40 éve foglalkoznak go-kartal,Kerpentől 40 km-e vannak és Sumi is náluk tanult és lett EB-VB,ami szintén nem azt jelenti puszipajtások lennénk,de mivevel a mai napig bejár, hallani egyesmást...
    De nem fényezni akarom magam,főleg elöttetek,csak a puszta tényekre hivatkoztam..
    Ennek ellenére te elájulhatsz Kimitől,ez szived joga,én meg mondom a magamét...
  • passatgt
    akkor annyira nem csapat hiba
  • Gabor_(HSF)
    NEM IS KELL,CSAK NÉZD VISSZA! Irvine vezette a vb-t és az útolsó futamon,Sumi simán hagyta nyerni Hakkinent pedig jobban állt,az utcso boxkiállásnál elengedte és csak ennyin múlt..de ha van pár söröd itt nálam viiszanézhetjük és áttárgyaljuk a szitut..
  • Kit--Kat
    Hát ne haragudj, de innen Magyarországról az F3000-es autóddal laikus vagy. És ezen ne sértődj meg, de azért a Forma-1 egy más világ, össze sem hasonlítható az alsóbb kategóriás autókkal.
    Már csak technikai oldalról kiindulva is.

(Lehet nem F3000 autótk van, akkor egy másik kategória, már nem emlékszem.)

Azt, hogy elhiszek mindent ne találd ki már, mert ez nem így van.

De azért egy Witmarshnak meg egy Todtnak elhiszem amit nyilatkoznak már elnézést.

Én is szeretem Schumit, de vajon neki ,melyik pilóta adott tanácsokat amivel ennyire vitte?
    Hát tudomásom szerint senkinek a tanácsaira nem volt szüksége.

Egy Alonsonak és egy Kiminek sincs szüksége külsős tanácsokra, legalábbis maguktól is elértek már valamit, és azt hiszem ez normális.

• badoer
    Máig nem lehet tudni hogy 1999ben Irvine milyen utasitásokal indult neki az utolso futamnak Japánba.A szabad edzésen bukott egyet amely után a nyakát fájlalta ami egesz hetvegen vegig kiserte.egy pont előnye volt Irvinenek ha jol emlékszem de vegul Hakkinen nyerte meg a futamot es vb.Sumi amugy tényleg segitette Irvinet az utolso futamokon es bizony Irvine elégé lekezeloen nyilatkozott Sumi labtőrése utan