182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ha úgy nyomta volna, hogy eredményes lett volna a 3 kiállásos taktika, akkor előrébb léphetett volna. Egyszerűen ennyit tud, ideje ebbe neki is beletörődnie.
Azt hittem látuk tőle végre valami kivállót, de nem sikerült... -
Hát eddig sem volt a legszimpibb Rubens,de mit akar?
Irigyli Buttont,hogy a britt képes magától döntést hozni,és taktikát változtatni?
Ne röhögtessen már. Ha egy örök lúzer ez van...
-
valszeg nem véletlenül... -
SzocsA #81272 az a baj hogy ráragadt a 2. számú pilóta pozíciója vagy minek mondjam! szóval ezt nehéz lemosnia magáról! -
Kicsit nagy a mellénye szerintem. Közel sem akkora formátumú F1 versenyző ő. Csak akkor meg neki mikor jó autó van a segge alatt. Érdekes megnézni azokat a pilótákat akik gyengébb autóban voltak mindig, de érdekes módon mindig lealázzák a csapattársakat. Barichello mindig mindenhol szinte másodhegedűs volt. Talán nem véletlenül... -
"Ezért hagytam el a Ferrarit is."
Hehe... Barátom neked nem volt ilyen választási lehetőséged. :D
Remélem még idén jó sokszor ki fognak veled b@szni.
Megérdemli a mocskolódásai miatt. -
ebben igazad van: lehet választani a két rossz közül, ha már egyszer nem az általad favorizált pilóta harcol a vb-ért. Ez valóban nem átállás.
De tiszta szívből akkor sem tudok egyiknek sem szurkolni... -
madmanic #81268 de látod, ott vannak az élen -
vass17 #81267 Szerintem meg nem nevezhető minden esetben átállásnak, csak arról szól, hogy Buttont vagy Vettelt látnád szivesebben vb-nak, mert semlegesen szerintem igen nehéz megítélni a sportot. -
Jó de hallod a Toyota már 5 éve a jövő évi autót fejleszti és most lett valami használható belőle:D -
madmanic #81265 igaza is van, de örülhetne hogy még az f1 ben van, ráadásul vb esélyes csapatnál, nem kevés pénzért..
kevés pilótának van ekkora mákja -
mér, még nem szokta meg, hogy mindig második számú pilóta?
-
Sztem az gáz, ha valaki eddig pl. McLaren szurkoló volt és most, h a gödörben vannak, egyből azt kezdi favorizálni, aki futamokat nyer. Ha valaki igazán szereti a csapatát, vagy a pilótáját, akkor nem vált ilyen gyorsan. -
Barrichello kiszállással fenyegette Brawnt -
vass17 #81261 Nem látok kivetnivalót benne. Én pl. mindig is ferraris leszek, de miért ne preferálhatnám a Brawn-RBR közül az egyiket jobban, ha egyszer ők vannak most harcban a polepozíciókért?? Ennek szerintem ez a természetes menete, attól még nem válik valaki Button szurkolóvá:) -
és?:) -
Gabor_(HSF) #81259 Persze..ezzel én is maximálisan 1etértek,hiszen a mai napig imádom én is.Rengeteggel játszottam,játszom még ma is,voltam hónapokig global rank 1-is,egyik másikkal..
De a lényeg amit nem jól fogalmaztam meg,hogy az igaz pályaismeretnek kitünő,meg élvezetes és lehet kisérletezni sokmindennel,sőt még a féktávokat is nagyából be lehet lőni.
De a valóságban mindez annyira sokat nem ér,hiszen itt már minden élesbe megy,a beállitások főleg érzésből,a folyamatosan változó pálya állapotát sem lehet igazán modellezni és nem érzed a guminyomás megfelelő e,vagy a rugozás,hogy csak pár dolgot emlitsek..
A másik kemény dolog a szimivel ellentétben,itt el kell hitetni az agyaddal,hogy valóban képes elfordulni a gép ekkora sebességgel,ez az egyik legnehezebb..
De hogy 1-2 szót a levegő változásokról..az én go-kartjaim 40 órásak,persze nem iskola szinten,de versenyszituban igen és ugye itt is ezredek döntenek,ami az erőlteti,hogy megtaláld azt a maximális keveréket,amit még kibír a motor..itt 1/8 csavarás a keveréken +ba ,akár alul vagy felül,az 100méteren belül a motor besüléséhez vezet..
Nos azért példálóztam ezzel,mert teljesen mind1 melyik kategoriát emlitjük,versenymotoroknál legyen az akármi,mindegyik ilyen érzékeny..
És akkor hol van még a szellemi és fizikai erőlét..
Nem egyszer fordult már elő nálam,hogy a "nagyvagány" szülő megpróbált csemetéje után menni felnőtt gokarttal,de 2-3 kör után lemerevedve elzsibbadva falfehéren borult ki a gépből.. -
madmanic #81258 azért ne felejtsük el h a honda már tavaly az idei autót fejlesztette..
nem kell mindent a -szabályos- diffúzorra fogni -
Itt most majdnem leírtam, hogy mi járna Domenicalinek a sok bénázás miatt, de aztán mégsem. Minden esetre gondoljtok a fekete színre, az AIDSre, nagy vastag péniszre, és sok ezekkel "felszerelt" kövér emberkére ... -
WNW #81256 Azert szolnek, hogy Massa tesztpilota volt a Ferrarinal 1 evig, szoval valoszinuleg tudja hol vannak, es hogy mukodnek a csavarok.. Valoszinuleg Badoer se felejtett el tesztelni az utobbi fel evben.. Bar lehet, hogy el fog, mert ez a teszt tilalom nagyon betesz a csapatoknak, illetve a statikussag fele viszi az eroviszonyokat.. Eleg nagy elonyt jelent azoknak a csapatoknak, akik az elejen betalalnak a jo konfiguracioba, vagy talalnak egy rest a szabalyokon, mint a Brawn... Ez nem biztos, hogy jot tesz a sportnak.. Illetve megemelkednek a villanyszamlak, mert az biztos, hogy a Ferrarinal uj szuperszamitogepek tucatjai futtatnak mindenfele szimulaciokat a tervezeshez, hogy potoljak valahogy a kieso teszteket..
Amugy ahogy olvasom, Kiminek a gazpedallal volt problemaja.. Humm, elotte Massanak volt szinten gazpedal hibaja elektronikai oldalrol.. Aztan az elozo versenyen Massa kuszkodott a bedoglo KERS-el, most meg Kimi.. Ugytunik Massa a hiba elotesztelo, Kimi meg nem akar kimaradni a jobol, O meg jelentkezik utotesztelonek...
-
Megint kezded csak más logóval?
Amikor 2007-ben világbajnok lett, kétszer rohadt le alatta az autó.
Most szar a Ferrari, tavaly sem volt túl jó, és milyen furcsa, hogy pont ilyenkor rohad le folyamatosan Kimi alatt is az autó, ahogy tette azt a McLarennél. Lefogadom, hogy a "nagy autógyilkos" alatt pl. a tavalyi McLaren nem rohadt volna le. Sőt, az idei Brawn sem. Szóval erről ennyit.
A Schumacheres dolog meg inkább furcsa, mint bármi állna a háttérben.
Bár nem vagyok ott, nem látok bele miről pofáznak, de azt el tudom képzelni, hogy odamegy, tanácsol valamit, bár szerintem sok beleszólása nincs, a sokfejü stáb meg rágódik rajta, aztán rosszkor hoznak egy döntést, ami egy után ált. verik a fejüket a falba. Látva ami történik, lefogadom, hogy legalább három mókus + Schumacher "tanácsai" alapján hoznak döntéseket, ami egy modern csaptnál/cégnél ritkán működik zökkenőmentesen. Nem elég, hogy lassan döntenek, még rosszul is. Lefogadom, hogy az elmúlt évek történései után mindenki azt hiszi, hogy tévedhetetlen, és el tudom képzelni, hogy az egójuk miatt védik a saját ötleteiket, amelyek még jók is lehetnének, ha felfognák, hogy nem lehet olyan dolgokkal szarozni, amelyek miatt már szoptak. Massának nem parancsolják meg időben, hogy engedje el Vettelt, hogy legalább Alonso ne előzze meg, a digitális boxlámpa, meg a többi hülyeség a gumiválasztásokkal és a tankolásokkal. -
Lám-lám... :))
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=962870403&no=77783]#77783[/URL] & 77823 -
-
kretyás #81252 fogadok a fele legalább tavaly még Ferrari-Mclarenes volt :} -
Ferrari no comment...
Elég régen írtam már ezt... -
Természetesen nem mindent lehet összehasonlítani,...és van amit nem is érdemes a valós versenyzés és a szimulátorozás között.
De nagyon sok mindent lehet tanulni, és nagyon sok mindent le is mérhető a szimezés közben.
Csak magamról nyilatkozva:
-rengeteg pálya megismerése.
-sok beállítás lényege, és azok összefüggése...valmint ráismerni a saját stílusomra és ahoz állítani.
-telemetria olvasása, használata gumihő-fékhő tartása figyelése.
-online ligázás közben a versenyszituk megismerése, kihasználása...gondolkodás pozíciószerzésre-tartásra.
-emberi hibák elfogadása..természetesen a sajátjaimon keresztül.
Valmint általában a szimes a legnagyobb kritikusa a szimnek, mivel ő tudja a legjobban ha egy féktáv féktáv volt, vagy csak túl sokat bír a program visszaváltások terén.
rétegszimekben össze lehet akadni versenyzőkkel: Kiss Norbi, Michelisz Norbi, Wéber Gabi.
vagy pl. az iRacing-nél: Dale Earnhardt Jr., Brad Keselowski, Justin Wilson, Martin Truex Jr., AJ Allmendinger
és végül ma már elvárható a tökéletes pálya modellezése, valmint felfüggesztésből dolgozó ffb és a lehető legrészletesebb fizika lemodellezése: valami hasonló..itt mondjuk a gumi deformálódása a lényeg, természetesen számolva.
..és be is fejezem, mert alapvetően igazad van, páratartalom nem részleteiben van modellezve, valmint pl. az anyagfáradás, vagy a szagok megvalósíthatatlanok. De azért sok minden mérésére alkalmas, lehet tizeden belül autózni (sőt kell is a beállításokhoz és a telemetriához), és akkor precizen kell váltani.
Sajnos még így iss sok vezetési hibát enged, de hát az ember csak statikusan bambul egy képernyőt...azaz vannak nehézségei is bőven. :) -
Gabor_(HSF) #81249 jajjaja azt simán:) -
paj01 #81248 oh en elfogadom..:)
de hat cafolni azert csak szabad:) kulonben mirol beszelgetnenk?
jah igen.. aztan neztek azok a meki mernokok h bassza meg... vb lett es meg tank sem kellett XD
senki nem mondta h tokeletes... de teny h a balszerencseben is rekorder mas egyebek mellett...
meg nezd meg.. senki masrol nincs ekkora vita.. es ez jelent vmit:) -
Laceee #81247 Az már fröcsögés, ha valaki nem borul térde Kimi előtt, meg megmondja az igazat... -
Gabor_(HSF) #81246 Én se a TV ből szopom ki,egyedül Wéber Gabi szava ér valamit,de ö legalább a pályán se kutyaütő..
Kimiről ez saját véleményem,nem kötelező elfogadni. -
Mi lett volna ha nélkül is letett pár rekordot, győzelmet és egy VB címet az asztalra, ha fáj, ha nem, de mondjuk rád nem voltam kíváncsi szóval a fröcsögős gondolataid örülnék, ha megtartanád magadnak. -
Laceee #81244 Csak Schumacher kicsivel többet vezetett Ferrarit, valószinűleg jobban tudta, hogy melyik beálításokkal lehet kihozni az autóból a legtöbbet, de a nagy MR.Perfect mindent tud és mindenkinél gyorsabb csak mindig közbejön valami, természetesen semmiről nem tehet a Megkérdőjelezhetettlen MR.Perfect milettvolnaHA ember..., azt megsem említem, hogy amikor a Ferrarihoz ment Kimi akkor a Meki mérnökök mondták, hogy jobb lesz, ha egy tankot építenek neki... -
paj01 #81243 hat en sem hiszem h kimi hajtja szet az autot.:)
sajna inkabb a balszerencsere voksolok:) amikor leszakad a hatso szarny meg tobol szakad ki a hatso kerek az meg vegkepp nem az ove...:)
Nah meg ha annyira gyilkos modon vezetne nem o keresne a legjobban a mezonyben:D
meg ha megnezed 2003 ban jo eve volt keves technikai gonddal.
aztan jott 2004 es sorra fustoltek el a motorok meg elektronika meg valto meg hidraulika meg amit el lehet kepzelni:) nem hiszem h rajta mulott. en is azt vallom h ezek a pilotak azert eleg profik ahhoz h tudjak/erezzek mikor kell pl valtani.. de hat vannak is ilyen osszehasonlito videok is mikor szemre/fulre detto ugyanazt csinaljak.
szal valszeg azt is a teveben mondtak h kimi falabu..:D akkor ki hisz el mit?XD
en szurkolok h legyen meg min egy jo eve amikor midnen osszeall... -
Gabor_(HSF) #81242 ráadásul a 8.sörömet görgetem le és kezdek homályosan látni,bár a south park még nem jelent meg a monitoron,de már az is közel -
Gabor_(HSF) #81241 Akkor már Sumi nem volt aktiv versenyző,mégis elutasitotta,de mind1 én is lezártam -
Már csak azért is lenne abszurd, ha tanácsokat kérne Kimi Schumitól, mert ők könyörgöm ellenfelek voltak, egymás ellen harcolak a VB címért, ezt nem lehet úgy venni, mint a mester - tanítvány effektust Massa esetében.
Na ezt ezzel le is zártam. -
Gabor_(HSF) #81239 De hát nem is kötelező,mint annak idelyén a honvédségnél a hiradó,a hányingerre meg ott a wc,a viz leviszi.. -
miért nem lehet nekik szurkolni? -
kretyás #81237 nem tudom ti hogy vagytok vele, de én idén nem fogom nézni az f1et, mert sztem vicc az egész
ráadásul meg ahogy látom, hogy a forumon futamrol futamra nőnek az ilyen aláirások h Jenon Button meg Brawn GP a menő, akkor meg a hányinger is rámjön :D mennyi vicc ember él :D -
na ez engem is érdekel :D