182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ami ebből már nekem is kiveri a biztosítékot az az, amikor hirtelen ok nélkül elkezdi basztatni a Gyulát... Gyuszi helyében már osztottam volna pár pofont, de ő még igazából visszaszólni sem mer. Pedig kéne.
A többit elviselem... amikor elkezd baromságokat beszélni azt többnyire tudom, hogy nem úgy van, ahogy mondja. Becsukom a fülem, oszt csá. A shell mérnökök sem zavarnak, ha ehhez van kedve, hát mondja. -
hát ha abból indulunk ki, hogy mit és hogyan írok, akkor ahogy te írsz idézem "fasz".Nagyon kultúrálatlan lehettsz, de ez van én jót mosolygok =) -
Akkor meg a fasznak verebezel?Ő ért onnan a legjobban hozzá. -
1 szóval se mondtam hogy nem ért hozzá, de látom szeretsz kötekedni -
5m0k3sh0w #81671 a veréb.. többet letett az asztalra, és többet ért ezekhez mint te valaha is fogsz ;) -
együtt a legjobb, azt se tudják mit beszélnek.Még az jó amikor a veréb is jön benzint számolni -
én jobban szeretem czollner gyulát mint palikot -
5m0k3sh0w #81668 "Elfogadhatatlan és egyenesen felháborító Palik László saját közvetlen kollégájával, Czollner Gyulával való viselkedése. A barátságba - már ha ilyen kapcsolatban van a két szakkommentátor - egyes társaságokban természetesen beleférhet egymás ugratása szűk körben, az irodában vagy egy sör mellett, de annak, amit Palik művel, semmi helye a képernyőn.
Jó érzésű ember nem fogadhatja el, hogy százezrek füle hallatára alázzanak meg valakit, márpedig vasárnap délutánonként ez folyik. Czollner nem érdemli, hogy ő legyen a hülyegyerek, a "Gyulus", az, akire a saját balfogásait kenheti Palik, az, akit ostobábbnál ostobább fogadásokra lehet kényszeríteni, akinek még a testi jellemzője is vicc tárgya lehet!"
teljesen igaza van. engem is idegesít hogy basztatja a gyulát. pedig jobban felkészül a futamokra, és többet is ért a mai f1hez mint a palik.. -
Egy icipicit lemaradtál, pár sorral lejjebb már volt :) -
5m0k3sh0w #81666 fail :) -
5m0k3sh0w #81665 "Palik László monnyon le! ...vagy ne?
2009.05.22. 12:10
Szerző: vezess.hu
Cikk továbbküldése e-mailben
Név:
Válasz email cím:
Címzett neve:
Címzett email címe:
A címzett hozzájárulását beszereztem ahhoz, hogy részére üzenetet küldhessek. A Sanoma Budapest Zrt. a személyes adatokat nem tárolja.
Mehet
Sértő poénok, infantilis erőlködés, szakértelem nélküli "szakvélemények", félrenézett versenyzők, alaptalan fejtegetések - ezeket kapjuk a magyar F1-es közvetítések alkalmával, ha Palik László ül a mikrofon mögött. Vajon miért, és meddig kell még ezt elviselnünk? Vagy ez nekünk jó?
Olvass tovább, vagy nézz meg néhány hasonló témát:
Palik László, F1
Műsort vezessen vagy csak autót?
Forma 1-es szakírónknál, Gábornál végképp betelt a pohár, leült a gép elé, és megírta, miért nem szereti Palik Lászlót, vagy legalábbis miért nem szereti, ahogy Palik F1-futamokat közvetít. Sőt, nem is Palik, A Palik, hiszen a kommentátor, Dakarjáró, celebférj, Hungaroring-vezér, újabban pályaversenyzéssel is kacérkodó életművész már nem is annyira személy, amennyire intézmény a magyar autós közösség számára.
Érzelmes, lendületes kampánybeszéd ez, látszik, mennyire fáj a sportág iránt elkötelezett kollégának, amit A Palik a tévében művel. Tehát közöljük szerzőnk, Gábor magánvéleményét. Viszont megtűzdeltem a szöveget megjegyzésekkel, mert én bizony értem, miért vezethet A Palik F1-közvetítéseket.
Rácz Tamás, főszerkesztő, vezess.hu
Palik László a magyar F1 szent tehene. Mozdíthatatlan, örök. És örökké rossz. Miért van az, hogy nekünk, a nézőknek ez jár, ennyi jut, miért nem hallja meg a hangunkat a sportot közvetítő csatorna vezetése? Nem értenek hozzá? Nem mernek lépni? Nem tudják, hogy mi a baj a közvetítésekkel?
Ha az utóbbiról van szó, felvetnék néhány szempontot, mert itt az ideje annak, hogy a téma kilépjen az internetes fórumok szintjéről, túl sokan érzik már úgy, hogy elég volt.
Mielőtt bárki is félreértené a cikk szándékát, szögezzük le, hogy Palik Lászlónak elévülhetetlen érdemei vannak a magyar autósport területén, a dakaros szereplése vagy épp a Hungaroring vezetőjeként végzett tevékenysége - mert tévedés ne essék, a nézők által világszerte (akár tetszik, akár nem) unalmasként számon tartott helyszín szerződésének újra és újra tető alá hozott meghosszabbítása óriási eredmény a mai F1-ben! - kritikán felül áll, mással van bajom.
Palik, a dakaros
Hallottam-láttam már angol, ír, amerikai, dél-afrikai, spanyol, német, osztrák, francia sőt még kínai - bár bevallom, ebből egy kukkot sem értettem - F1-es közvetítést is, de sajnos úgy érzem, hogy amit ma itthon kapok, annál mindegyik jobb volt. Ami, pontosabban aki élvezhetetlenné teszi a magyar közvetítést, az pedig nem más, mint Palik László.
Hogy mi vele a baj? Szakmailag és etikailag elfogadhatatlan, amit tőle hallhatunk.
No de? Mi, magyarok szeretünk bosszankodni. Nem azért kezdtük nézni a Big Brothert, Anettkát, a Barátok köztöt, nem azért nézzük a Győzike Show-t, mert magas művészi színvonalú, kulturált, jó estére vágyunk munka után. Hanem mert a műsor közben vagy másnap, a műsort megbeszélve tök jól el lehet dühöngeni azon, hogy milyen vacak ez már megint.
A Palik-féle közvetítések erre nagyon alkalmasak. Az RTL Klub pedig nem autómérnöki, F1-szabálybírói, autóversenyzési szakértelemmel, hanem műsorkészítéssel, szórakoztatással keresi kenyerét, amikor műsort készít. Nézik Palikot? Nézik. Ért hozzá? Kit érdekel?
Elfogadhatatlan, hogy időnként hallhatóan rutinból, alaposabb felkészülés nélkül vág neki a versenyhétvégének, így olyan dolgokról hallgathatok fejtegetéseket, amelyek a heti hírek átböngészése után szóba sem jönnének.
Elfogadhatatlan, hogy időről időre a szabályok vagy épp a technikai részletek hiányos ismerete miatt mesékkel, saját kitalációkkal áll elő a szakkommentátor, az őrületbe kergetve a hozzáértő nézőket, és főképp félrevezetve azokat, akik alkalmi nézőként vasárnaponként innen tájékozódnának a sportról. (pl.: A KERS normális versenytempónál az egész kör folyamán töltődik, de egyszerre legfeljebb 6,6 másodpercig használható a teljesítménye, hogy lehet arra rácsodálkozni, hogy jé, a rajtvonalnál máris újra akciókész?!)
Eltört a felnije - vagy csak nem látta a szabadedzést és az időmérőt?
Elfogadhatatlan, hogy még a képernyőn mindenki számára nyilvánvaló dolgokat sem veszi észre, így néha egy "benézett" visszajátszás - vagy épp egy félig-meddig megértett rádióbejátszás - kapcsán hosszú percekig hallgathatok tökéletesen alaptalan fejtegetéseket a stratégiáról, incidensekről, versenyzőkről (Bahreinben legutóbb a McLaren közölte Hamiltonnal, hogy a lágyabb gumit javasolják a következő etapra, a bajnok pedig egyetértett - Palik szerint kódolt üzenetváltásban azt közölték, hogy Glock lassulni fog...).
Benézés - vajon elment Schumacher a Vesztmálen mellett?
Elfogadhatatlan, hogy minden futamon meg kell hallgatni azt a teljesen magától értetődő dolgot, hogy a kanyar bejáratánál az üldöző utoléri az előtte haladót, majd a kijáratnál "elnyúlik". Egyszerű fizika - sebesség, általános iskola 6. osztály.
De hát olyan jó érzés másnál okosabb lenni! És a magyar F1-közvetítések legörömtelibb része, amikor felhördülhetek: na, A Palik már megint az elnyúlással jön.
Elfogadhatatlan a Palik László által versenyről versenyre a legmondvacsináltabb okokkal elővezetett otromba Shell-reklám. A Shell mérnökeiről mindig hallunk. De miért? Vajon egyszerű rajongásról van szó, vagy ami ésszerűbbnek tűnik, fizetnek ezért? Nem kellene akkor jelezni, hogy ez a helyzet?
Elfogadhatatlan, hogy nem egyszer, nem kétszer, hanem következetesen, tévedésből vagy épp szándékosan összekeverje a csapatokat, pilótákat egymással. A Williams nem BMW, Kazuki Nakajima nem Nick Heidfeld, a Toro Rosso nem Minardi! Ha valaki ezt nem tudja, vagy nem akarja megtanulni, akkor ne üljön a mikrofon mögé!
Elfogadhatatlan, hogy a világ legjobb autóversenyzőit "srácnak", "idegbetegnek" vagy bármi hasonlónak titulálja.
Elfogadhatatlan az a lekezelő és infantilis humor, amely egyfolytában csak a túlzásokra épít, és már egy tárgyilagos és épkézláb mondatot sem enged meg.
Tartalmas kommentár a győztes leidegbetegezésével színesítve
Elfogadhatatlan és egyenesen felháborító Palik László saját közvetlen kollégájával, Czollner Gyulával való viselkedése. A barátságba - már ha ilyen kapcsolatban van a két szakkommentátor - egyes társaságokban természetesen beleférhet egymás ugratása szűk körben, az irodában vagy egy sör mellett, de annak, amit Palik művel, semmi helye a képernyőn.
Jó érzésű ember nem fogadhatja el, hogy százezrek füle hallatára alázzanak meg valakit, márpedig vasárnap délutánonként ez folyik. Czollner nem érdemli, hogy ő legyen a hülyegyerek, a "Gyulus", az, akire a saját balfogásait kenheti Palik, az, akit ostobábbnál ostobább fogadásokra lehet kényszeríteni, akinek még a testi jellemzője is vicc tárgya lehet!"
teljesen igaza van. engem is idegesít hogy basztatja a gyulát. pedig jobban felkészül a futamokra, és többet is ért a mai f1hez mint a palik.. -
Laceee #81664 Egy egy nagyon jó, hosszú, és nem utolsó sorban eredményes ülés volt. De a FOTA holnap ismét összeül, valamint lesz egy másik találkozó Mosley-val is.– nyilatkozta a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo.
Ez egy konstruktív ülés volt. A tárgyalások folyamatban vannak. Bizakodó vagyok, hogy lesz megállapodás. Egyértelműen közelebb kerültünk a megoldáshoz.– nyilatkozta Max Mosley az ülés után Monacóban. -
Laceee #81663 A hosszas tárgyalás ellenére a Forma-1-es csapatoknak nem sikerült megállapodniuk a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökével. Holnap ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a felek. -
vass17 #81662 Jah, úgy már más:) Azért ez a Veszmálenes dolog nagyon ott van:O 
Nem tudom, mit szokott nézni, amikor ilyeneket mond, és "Gyulus" miért nem szokta korrigálni az egyértelmű félreértéseket, gondolom észreveszi. Mindketten megérik a pénzüket... -
madmanic #81661 néha olyan érzésem van hogy még mindig ugyanarról a kistévéről közvetít..
-
Most nézem félreérthető, nem a cikkre értem én se XD hanem a kommentári színvonalra
(sok részletet én nem láttam) viszont én azóta is azon röhögök amikor ott arcozott palik hogy fekete fehér kistv-n gyakorolt és pénzben fogadott a többi kommentárral ki ismeri fel hamarabb a versenyzőket de utána közvetlen sorra halmozta a nagyobbnál nagyobb hibákat és azt se vette észre amit az arcába raktak. Persze "Gyulám" és a többi kommentátor sincs szerintem a helyzet magaslatán.
-
Laceee #81659 Mondjuk gyulám inkább azért nem jön be mert nem kicsit elfogult, meg amikor palikkal van akkor lehet érezni, hogy meg akar felelni neki. -
Azért Gyula meg Wéber elég jól csinálják. -
Laceee #81657 gyulám+palik kommentátorok szégyenei... -
vass17 #81656 Nem értem, mi a problémád, teljesen igaza van... -
[URL=http://www.vezess.hu/forma1/palik_laszlo_monnyon_le_vagy/18903/]"Monnyon le!"[/URL] Színvonal megvan -
jó kis kép :) -
HUmanHunter #81653 :D -
-
tegnap volt -
HUmanHunter #81650 szabadedzés? ami tegnap volt? -
mikor kezdődik a szabadedzés? -
Ha már Villeneuve-ről volt szó... -
gp2 stream Monaco (francia) -
tényleg baz, most látom, hogy 21-én volt, azt hittem elrontottam a banner programozását, hogy tegnap jelzett átírtam már, mert ugye pénteken szokott lenni...
nahbazz ;)
amúgy milyen eredmények voltak? -
tegnap volt a mai edzes...:) -
GPx8 #81644 Hánykor kezdődik a mai edzés?
-
Egyenlőre csak a McLaren a komoly esélyes egy szabványKERS-re.
Nagyon megbízható, és jó egység...a nagyon megbízhatót úgy értve hgoy nekik eddig mindkét autóban minden versenyen benne volt.
A Williams rendszere viszont tök más, ezért olyan területen ahol kiteljesedhet teljesen eladható. -
Bárki de nem mindenki, Baricello is vezethetné a VBt ezzel az autóval de nem teszi, a multkori vitatható volt, és elcseszték a győzelemre való esélyét, most is jobb mint Button, de nem olyan stabil, Button meg 4 versenyt nyert teljesen nyugisan.
Ha máritt tartunk a Montoyát sem sorolnám oda, sokat meccselt Sumival, nem egyszer meg is verte, esélye is volt a Vbre, de a Williams nem volt a legjobb autó alatta soha.
Sato sem rossz, csak sok hülyeséget csinált, messze a legeredményesebb japán pilóta az F1ben a közelmultból, Nakajima a GP2ben elég jókat ment, de Rosberg mellett csalódás.
Burdénak nem fekszik az F1 vagy a csapat, én elsősorban a csaatra tippelet, jobb ő ennél sokkal, de valahogy ebben a közegben nem megy neki, a CC címeit meg senki sem veheti el tőle egy nagy bajnok, megdolgozott a sikerért, van akkora versenyző a szememben mint bármelyik F1es VB, öröm volt őt nézni a CCben.
Zsótikánk az tényleg gyenge láncszem, de örüljünk hogy eljutott oda, szerzett egy pontot és volt egy magyar a Forma1ben, Pikéről szintén csak multidőben fogunk beszélni hamarosan... Di Grassit a helyére! -
barmi #81641 Aki esetleg lemaradt a szabaedzésről -Itt- még nézheti az ismétlést. -
Laceee #81640 Azzal az autóval bárki nyert volna... -
Taibi #81639 Azért az a Vilnöv csak nyert egy VB-t... -
Laceee #81638 Ő mikor nem ? -
Briós állandóan hisztizne:) -
Laceee #81636 Ron Dennis/Jean Todt páros :)